Hızlı Soru - Cevap

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #25,121
Herkese merhaba, ön yıkama şampuanım bitmiş, köpük yapan pompaya kova şampuanı koysam ön yıkama görevi görürmü ? kova şampuanım valet pro concantradet.
tabi ki görür neden görmesin. siz asfalt yolda aracını kirletiyorsunuzdur. başkası offroad çamuruyla aracını kirletiyodur. sonucta hepsinde aynı sürede temizlenmesi mümkün değil.
siz sert bır ön yıkama seçerken başkası yumuşak bir ürün seçebiliri. su bile sıksanız ön yıkama adına aracın üzer,ndeki kurumuş partikülleri yumuşatacaktır.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar herkese. İç mekan temizlemek ile ilgili operasyona girişeceğim. Vp classic apc ve plak2r aldım fakat okuduğum kadarı ile torpido ve ekranda kullanmak için çok önerilmiyor. Kapı içleri, taban halısı ve koltuk için yeterli sulandırma ile kullanabilir miyim? Yoksa sizler ne önerirsiniz? Ayrıca torpido için ayrı ne almalıyım? Gurme bir iç operasyon listesi alabilir miyim? Teşekkürler

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar iyi haftalar, Soguk gunlerin benim icin can sıkıntısı sabah kalktigimda camlarin buz tutmus olmasi. Bunun icin yapabilecegim bir urun vs var mi elimde K2 Alaska var ancak buz tutmus yuzeye sıkılması oneriliyor. Ben direk buz tutmamasini istiyorum umarim anlatabilirmisimdir tesekkurler.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar iyi haftalar, Soguk gunlerin benim icin can sıkıntısı sabah kalktigimda camlarin buz tutmus olmasi. Bunun icin yapabilecegim bir urun vs var mi elimde K2 Alaska var ancak buz tutmus yuzeye sıkılması oneriliyor. Ben direk buz tutmamasini istiyorum umarim anlatabilirmisimdir tesekkurler.
Bu durumu kışın sürekli yaşayan birisi olarak neleri denemedim. K2 Alaska buzu çözer, fakat cama sıkınca hiç müdahale etememek gerekiyor. Silecek dahi calistirmamak gerekiyor. Araç ile giderken görüş azalıyor, kendi haline bırakinca faydası var. Hiç buz olmaması için camın üzerine bişey koymak gerekiyor. Ben karton koyarak bu durumun önüne geçiyordum. Fakat her akşam karton koy, sabah al kartonu, bazı geceler buz olur diye bırakıyorum kartonu, yağmur yağmış, ıslanmış oluyor. Çoğu zaman aracın yanına erken gidip 15-20 dk kadar. Aracın ısınmasını bekliyorum. Böyle çözüm buldum. Sonra sera demirlerinden tenteli kapalı garaj yapınca bu durum çözüldü. Hatta ben foruma geçen sene bu zamanlar da sormuştum, öneriniz ne olur diye? Komşulardan cama örtü koyanlarda oluyor. Hafif ılık su ile inip cama fis fıs şekilde sıkanda oluyor. Buz olmaması için çok pratik bir öneri bulamadım.

Son düzenleme:

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Sanırım buz tutmasını önleyecek bir ürün yok. Varsa da ben bilmiyorum. Kendi uyguladığım yöntemi size tavsiye ederim. Boş bir sprey şişeye antifrizli cam suyu koyup cama uygulayabilirsiniz. Havanın soğuk durumuna göre camdaki buz çözülecektir :melekx:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Selamlar herkese. İç mekan temizlemek ile ilgili operasyona girişeceğim. Vp classic apc ve plak2r aldım fakat okuduğum kadarı ile torpido ve ekranda kullanmak için çok önerilmiyor. Kapı içleri, taban halısı ve koltuk için yeterli sulandırma ile kullanabilir miyim? Yoksa sizler ne önerirsiniz? Ayrıca torpido için ayrı ne almalıyım? Gurme bir iç operasyon listesi alabilir miyim? Teşekkürler
Merhaba, iç plastik aksam temizliğinde flowey İ2 veya adbl qd interior kullandım. İkiside iyi. Qd aynı zamanda koruyucu özelliği olan bir ürün. Flowey İ2 kullandıktan sonra koruma olarak meguiars suprema ve koch chemi TS kullanıyorum. Torpido da TS kullanıyorum. Diğer yerlerde meguiars suprema kullandım. Meguiars bitmek üzere, TS den devam ederim her yere koruma olarak. Kumaş temizliği için K2 lotar kullanıyorum. Fakat bulmak zor, adbl bonnet i aldım, deneme fırsatım olmadı.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Yikama olayina girmeyeceksen HD serisi bir karcher al buyuk makina ile uğrasma bence 320 Wolt luk 200 Bar Makina lar bayagi seslidir apartman altinda felan uygulama yeri acacaksan her yere ses gider bunuda degerlendir derim.
peki kracher la günde 5-10 araba yıkanır mı mesela yoksa sıkıntı mı yaşatır bana, apartman altı olayı sıkıntılı evet, illaki öyle bir yer olacak

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Sanırım vp turuncu apc almışsınız . Apc olarak iç trimde iş yapar , köpürmesi de temizliği de iyidir. Detaylı temizliklerde vazgeçilmezim. Dış trimler de de koch gs veya vp apc kullanıyorum İkisinden de memnunum. Fakat rutin temizlikler için biraz fazla gelebilir , onun yerine quick detailer veya flowey i2 gibi daha soft şeyler önerilir.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Sanırım vp turuncu apc almışsınız . Apc olarak iç trimde iş yapar , köpürmesi de temizliği de iyidir. Detaylı temizliklerde vazgeçilmezim. Dış trimler de de koch gs veya vp apc kullanıyorum İkisinden de memnunum. Fakat rutin temizlikler için biraz fazla gelebilir , onun yerine quick detailer veya flowey i2 gibi daha soft şeyler önerilir.
Aynen, turuncu olandan aldım. Deri kısımlar için de koch chemie pol star almayı düşünüyorum. Aracın koltukları deri kumaş karışık. Tavan ve taban halısı için de elimde mevcut olan fraber tex köpük kullanırım iş görür diye düşünüyorum.
Ayrıca plastikleri koruma için plak2r var. Koltuklar, kumaş alanlar veya geri kalan alanlar için iç temizlikte bir öneriniz olursa açığım.
teşekkürler.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Newmix şampuan kullanıyordum ancak değiştirmeyi düşünüyorum. Cilalı şampuan yada şampuan + hızlı cila lazım önerisi olan var mıdır?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
peki kracher la günde 5-10 araba yıkanır mı mesela yoksa sıkıntı mı yaşatır bana, apartman altı olayı sıkıntılı evet, illaki öyle bir yer olacak
hd serisiyie yıkanır ama k serisi ile yıkanmaz. k serileri günlük 1-2 arac yıkama üzerine amatör makinelerdir. hd serileri günlük 10 araba cok iddaalı ama 5-6 araç yıkayabilen yarı profesyonel makinelerdir.
daha fazlası makineyi fazla yorar erken bozulur.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
hd serisiyie yıkanır ama k serisi ile yıkanmaz. k serileri günlük 1-2 arac yıkama üzerine amatör makinelerdir. hd serileri günlük 10 araba cok iddaalı ama 5-6 araç yıkayabilen yarı profesyonel makinelerdir.
daha fazlası makineyi fazla yorar erken bozulur.
Makineye su yeterli bi şekilde gelsin araçlar arası 5-10 dk makinenin dinlenme süresi olsun cok rahat yıkar. Kendim Nilfisk core 130 ile 2-3 araba yıkıyorum makine banamısın demiyor. Tabi bir aracı yıkayıp kuruluyorum 10 dk geçiyor makine o sürede dinleniyor. Dükkanında Nilfisk core 180 kullanıyorduk günde 10 araç yıkıyordu onada birşey olmuyordu. Karcherın hd serisi rahatlıkla yıkayacaktır. Yıkamayacaksa ona o kadar para vermeye gerek yoktur

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba adbl sentetik wax kullanan varmı? Marka kuru bi şekilde uygulayıp bezle geçiyor fakat ben araç ıslakken uygulayıp temassız bir şekilde durulamayı düşünüyorum uygunmudur sizce? Amacım uygulayacağım katı waxı korumak.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba adbl sentetik wax kullanan varmı? Marka kuru bi şekilde uygulayıp bezle geçiyor fakat ben araç ıslakken uygulayıp temassız bir şekilde durulamayı düşünüyorum uygunmudur sizce? Amacım uygulayacağım katı waxı korumak.
O şekilde uygun olmaz hocam yani islakken durulama olayi

O şekilde istiyorsaniz Turtle Wax in ürünleri başarili.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Makineye su yeterli bi şekilde gelsin araçlar arası 5-10 dk makinenin dinlenme süresi olsun cok rahat yıkar. Kendim Nilfisk core 130 ile 2-3 araba yıkıyorum makine banamısın demiyor. Tabi bir aracı yıkayıp kuruluyorum 10 dk geçiyor makine o sürede dinleniyor. Dükkanında Nilfisk core 180 kullanıyorduk günde 10 araç yıkıyordu onada birşey olmuyordu. Karcherın hd serisi rahatlıkla yıkayacaktır. Yıkamayacaksa ona o kadar para vermeye gerek yoktur
tabi ki bu senin tercihin. benim ki sadece tavsiye

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar kapı içlerinde ve ön motor kaputunun altında yıkamadan dolayı kireç izleri mevcut. Bu izleri carpro spotless geçirir mi? Spotless yeni formülü deneyen oldu mu? Mesela camda gayet başarılı bir temizlik sunan 3D Eraser boyalı yüzeylerde başarılı değil bir kaç kez denedim. Kapı içleri gibi yüzeyler çok güneşe maruz kalmadığından dolayı spotless boyalı yüzeylerde iş yapar mı?
Birde kapı içlerindeki kabloların geçtiği siyah hortum şeklindeki kauçukları en etkili nasıl temizleyebilirim? Hafif yağlı inatçı bir kir mevcut bu kirleri nasıl yumuşatırız.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar , gecen ay aracıma seramik uygulaması yaptırdım , seramik sonrası ilk yıkama yapıcam. Ön yikama icin elimde foumula 1 ve magifoam var ,mağlum kış ayı araćta yoğun trafik filminden dolayı magifoam uygulasam seramiğe zararı olur mu ? yoksa riske girmeden vp foumula1 ile mi devam etsem