Sefa hocam, degreaser ile apc aynı kategoride değil, apc alın demişti. Diger apc ler 1:5 ile 1:40 arasinda sulandirilabilirken k2 strong 1.10 ile 1:80 arasinda hocam. K2 den daha cok ürün çıkıyor hesaba göre. Yanlismiyim bilmiyorum. Ha etkisi nasıl olur bilemem. Misal kc gs de 1:5 yaziyor. K2 nin 1:10 u gibi etki ediyorsa k2 f/p ürünü olur
KC GS için Şöyle örnek vereyim. davlumaz ve lastikte 1:15 sulandırma şekli ile kullanıyorum. Saf hali plastik paspasa dökülüp beyaz iz yaptı ve geçmedi. Sadece üstüne plastik koruma ürünü ile kapatabiliyorum o kadar güçlü bir ürün.
Yine motor temizliğinde kirli ise 1:15 , çok fazla kir yoksa 1:20 sulandırılmış GS işe yarıyor.
Mesela vp apc dış trimler 1:15 kullanıyor iken içerisi için 1:20 yapıyorum. KC GS yi 1:5 sulandırma anlamında , ürünü boşa kullanacağınız ve yüzeyden arındıramayacağınızı söyleyebilirim.
mevcut üzerindekide kalın folyo kaplamadır. plastidip yapmayın. uzun süreli bir kullanmım sunmaz. karbon folyolar kalın olduğu için dayanıklı olur. en kötü araç kaplama folyosu ile kaplayın.
İyi akşamlar bugün yeni pasta cila yaptırdım aracıma fakat önceden oluşan kuş pislikleri sebebiyle vernik zarar görmüş bazı yerlerde ve geçmiyor. O yüzden bundan sonra koruma oluşturabilecek şampuan ve cila önerisi lazım yardımcı olabilir misiniz? Sonax extreme seramik cila kafama yattı gibi ama
İyi akşamlar bugün yeni pasta cila yaptırdım aracıma fakat önceden oluşan kuş pislikleri sebebiyle vernik zarar görmüş bazı yerlerde ve geçmiyor. O yüzden bundan sonra koruma oluşturabilecek şampuan ve cila önerisi lazım yardımcı olabilir misiniz? Sonax extreme seramik cila kafama yattı gibi ama
Öncelikle geçmiş olsun. Bu kısım kalın bir folyo olur genelde. Yetkili servisten sol kısım için folyo siparişi verip yenilerseniz tertemiz görüntü elde edersiniz. Yerinizde olsam servisten sipariş verir, dışarıda başka alternatif aramazdım.
Yeni koruma yaptırdığınız için korumayı perdelemeyecek şampuanlar seçmeniz uygun olacaktır. Yani cilalı şampuanlar yerine nanolex pure, vonixx vfloc gibi şampuanlar daha uygun olur.
Şu anda aracınız ztn yeni cilalı ekstra cilaya gerek olmaz ama arada deturner wet coat, polytop hybrid maximus, carpro hydro2 gbi hizli cilalar ile destekleyebilirsiniz
Merhaba Arkadaşlar,
1-)yeni alınmış kurulama havlusu kullanılmadan önce nasıl bir yıkama gerçekleştirmem gerekiyor
2-)kaç kere araç kuruladıktan sonra yıkama yapılır ve hangi deterjan kullanılması gerekir
Merhaba Arkadaşlar,
1-)yeni alınmış kurulama havlusu kullanılmadan önce nasıl bir yıkama gerçekleştirmem gerekiyor
2-)kaç kere araç kuruladıktan sonra yıkama yapılır ve hangi deterjan kullanılması gerekir
Merhaba, yaklaşık 1,5 yıldır virtues twisted duble plus havluyu kullanıyorum. Bu havluyu hep kova yıkama sonrası kurulurken kullandım, ilk poşetinden çıkarınca hiç bir işlem yapmadan kullanmaya başladım. Kuruluma bitince ılık su ile durulayıp çırpmadan, kendi halinde suyu akarak fazla güneşe maruz bırakmadan ortasında kapalı balkonumda plaj sandalyesi üzerine asarak kurutuyorum. Araç yüzeyi temiz olduğu için ( görünen kadarıyla) deterjan ile yıkamaya veya makineye atma ihtiyacı hissetmedim . Sadece bir kere leğende 24 saat beyaz sirke içinde beklettim, sonra 5-6 kez durulayıp kullanmaya devam ediyorum. Onunda sebebi ıslak cila kullanıp kurulama yaptığım için, etkisi azalmıştı, forumda ıslak cilalarin havluların ömrünü kisalttigini okumuştum. Faydası oldu, havlu biraz kendine geldi.
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bezi hav ve tüylerden arındırmak amacı ile ön bir yıkama yapmanı tavsiye ederim. Özellikle ilk yıkamada biraz boya salabiliyor. Genel kullanıma gelecek olursak ben özellikle bezleri hiçbir zaman makinada yıkamıyorum. Makinanın böylesine değerli bezleri yıprattığını düşünüyorum. Bu sebeple genelde elde yıkama yaparım. Araç yıkamalarım genelde full detaylı olduğu için sadece kurulama esnasında twisted bezlerden yardım alıyorum. Dolayısıyla bez kirlenmediği için çamaşır askısına asarak normal doğal halinde kurumaya bırakıyorum. Zamanla bezlerin durumunu kontrol ederek tüylerin de hafif sertleşme var ise (zamanla sudan dolayı oluyor) sirkeli suda 6-8 saat bekletip sonrasında yine sabunla elde yıkıyorum. Asarken çırparak as (tüm bezlere tavsiyemdir), sıkma yapma, normal doğal yollarla kurut. yıllardır bu şekilde sorunsuz kullanıyorum.
Ben fusso coat uygulamistim güzel oluyor özellikle kır tutma konusunda güzel etki bıraktı. Alternatif olarak yağmur kaydırıcı da denenebilir. Balkon büyük olunca ekstra masrafa girmek istemediğimden elimdeki fussoyu sürmüştüm. Seneye tekrar yapacağım kısmetse.
Merhaba Arkadaşlar,
Paketi açınca ilk suyla durulayın kuruyunca kullanmaya baslarsınız. Ben önden makinenin durulama özelliğinde yıkıyorum. Aracı ne kadar iyi yıkadığınıza göre değişir eğer araç cok iyi yıkandıysa bezde kir olmadığını hissediyorsanız ikinci kurulamayıda yapıp öyle yıkarsınız. Benim içime sinmedigi için her seferinde mikrofiber deterjanı ile yıkıyorum.