Hızlı Soru - Cevap

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #26,041
Bu Carpro ürünün detayini sordum özelden nedir ne degildir diye bana sitede yazan.aciklamayi kopyala yapistir yapip yollamis,:alkis: Ben ve biz zaten orayi okuyamiyorduk sagolun watsaptan atinca daha da anlayamadik dedim :alkisss:

Sonuc İtibari ile Ülkemize getirilmiş ancak tam olarak hizli cila mi yada seramik uyguladiktan sonra hemen kurlessin diye uygulanan bir urunmu yoksa seramik.sonrasi bakim ürünümü oldugunu net bilen yok.

Ama baslik hizli cila icerik farkli seyler :ahhh:
ben kullandım gyeon cure aynısı. ıster sonra at ıste arada quıck detauler olarak at. ıster seramik üstüne direk at kullan bir ürün.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
merhabalar gyeon Q2m silkdryer evo kurulama havlum var aracımı kurulayalı 2 hafta oldu ancak microfiber temizleyici alabildim walet pronun onun da nasıl kullanılacağını makinede hangi programında yıkayacağımı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

kısa programda 30 derece yıka gıtsın fazla deterjan atma. genel olarak deterjan ıplıklerı sertlestırıyor.dolayısıyla ne kadar az o kadar iyi.
kesinlikle yumusatıcı kullanma.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi aksamlar arkadaşlar. Benim bir sorum var. Arabanın jantları çok kabuk kirleniyor. Onlara da koruma yapılabilir mi ? Hangi ürün gerekli
Jantlarınızdaki kir dış etmenlerden ziyade balata tozuysa korumanın çok etkisi olmaz. Daha az toz yapan balata tercih ederseniz sorun zaten büyük oranda çözülür.

muhammetasari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Rica ederim. Apc ler agresif ürün olduğu için kaba kir için idealler. Rutin kullanımda solma, beyazlaşma vs hassas yüzeyleri yıpratabilirler. Araç iyice temizlendikten sonra rutin temizlikte agresif ürün kullanmak gerekmez. İnterior cleaner olarak ADBL interior cleaner , bulabilirseniz nanolex interior cleaner , carpro ınner qd vb başka markaların ürünlerinide alıp kullanabilirsiniz. Kova şampuanı vonix v floc , auto brite purple velvet , nanolex pure vs kullanabilirsiniz. Deri temizleyici adbl , colourlock, nanolex interior cleaner , k2 letan foam vs işinizi görür hepsi.Detaylı temizlik için scrup pad kullanmanızı tavsiye ederim .k2 bora ön yıkama ürünüdür ikinci bir ön yıkama gerektirmez. Snow foam olarakta kullanabilirsiniz borayı ben kullanmadım ama forumda kullananlar var.
Hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Scrup pad için bir marka model önerisi alabilirim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhabalar gyeon Q2m silkdryer evo kurulama havlum var aracımı kurulayalı 2 hafta oldu ancak microfiber temizleyici alabildim walet pronun onun da nasıl kullanılacağını makinede hangi programında yıkayacağımı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba,

Kirlilik oranına göre 20-30 yada en yüksek 40 derecede yıkama yapmanızı öneririm. Kısa hızlı olan 20-35 dk civarı olan programlar ideal ve Sıkma devri 600 olarak kullanabilirsiniz.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Kirlilik oranına göre 20-30 yada en yüksek 40 derecede yıkama yapmanızı öneririm. Kısa hızlı olan 20-35 dk civarı olan programlar ideal ve Sıkma devri 600 olarak kullanabilirsiniz.
Genelde 40 derece 800 devir tercih ediyordum, onu 30 derece 600 devir olarak deneyeyim.
Sentetikler kısmında yıkıyorum ama pamuklu veya sentetik seçmek fark eder mi acaba?

Bazen ekstra durulama moduna da basıyorum, şampuan kalıntısı falan varsa durulasın diye ama faydası zararı var mı bilemiyorum. :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Genelde 40 derece 800 devir tercih ediyordum, onu 30 derece 600 devir olarak deneyeyim.
Sentetikler kısmında yıkıyorum ama pamuklu veya sentetik seçmek fark eder mi acaba?

Bazen ekstra durulama moduna da basıyorum, şampuan kalıntısı falan varsa durulasın diye ama faydası zararı var mı bilemiyorum. :)
Bende program bittikten sonra ekstradan durulama modunda bir kere çalıştırıyorum çünkü havlular şampuanlı kalıyor. Eldiven veya ince bezleri sıktığınızda köpüklü suyun aktıgını göreceksiniz. Abi en saglıklısı bir kere daha durulama modunda calıstırmak

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende program bittikten sonra ekstradan durulama modunda bir kere çalıştırıyorum çünkü havlular şampuanlı kalıyor. Eldiven veya ince bezleri sıktığınızda köpüklü suyun aktıgını göreceksiniz. Abi en saglıklısı bir kere daha durulama modunda calıstırmak
Farketmeden iyi yapmışım o zaman :D
Yıkanınca hiç sıkmamıştım, havlular açılsın diye çırpıp asıyodum.
Tekrar durulama için Makine durunca şampuan vs hiçbişi koymadan durulama modunu çalıştırıyoruz dimi?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Makinenin hızlı programı yeterli bence. Uzun süreler çalıştırıp elektrik ve su sarfiyatını artırmakta işime gelmiyor.

Normal üstümüze giydiğimiz kıyafetlere bile bu kadar önem vermiyoruz :)

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu arada hemfikir olduğumuz son karar ne bez 2 haftaya yakındır bekliyor tamponun alt kısmında bir kir kalmış fark etmedim 1 parmak boğumu kadar kir var üstünde harici temiz ama genede yıkamam lazım anladığım kadarıyla hızlı program benim makinede 14 dk onda mı atayım yoksa sentetikte mi hassasta mı çok kafam karışık

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sonr

ben para biriktirip aldım valla :) öğrenciyim
Burada sen ben gibi birçok dostumuz öğrencilik zamanı başladık :) üç beş kenara attıklarımızı bölünmüş malzemelere akıttık :D güzel bir hobi bence. Spor yönü de iyi.

Önceki dönemlerde azar azar çeşit çeşit ürün deneyimleyebilmek güzel imkandı, şu sıralar hem satıcılarda hem forumda ortak alım/bölünmüş ürün durumu azaldı. Bunda sanırım forum sayesinde birçok ürün deneyiminin paylaşılması ve alanında optimum malzemelerin keşfedilmesi etkili oldu

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Burada sen ben gibi birçok dostumuz öğrencilik zamanı başladık :) üç beş kenara attıklarımızı bölünmüş malzemelere akıttık :D güzel bir hobi bence. Spor yönü de iyi.

Önceki dönemlerde azar azar çeşit çeşit ürün deneyimleyebilmek güzel imkandı, şu sıralar hem satıcılarda hem forumda ortak alım/bölünmüş ürün durumu azaldı. Bunda sanırım forum sayesinde birçok ürün deneyiminin paylaşılması ve alanında optimum malzemelerin keşfedilmesi etkili oldu
güzel hobi tabii ki fakat sevdiklerimizce olumsuz geri dönüşler alınca moralimiz bozulmuyor değil :)

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bir soru daha sormak istiyorum bu kullanılır mı eskiden granül dalin + beyaz sirke kullanıyordum şimdi ilk defa walet pro ile kullandım ama hala granül taneleri var ne dersiniz ?