Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,681
Merhaba ben hızlı cila arıyorum , suan automix in hızlı cilasını kullanıyorum ama çok fazla toz topluyor sizce degerli üstadlarım hangi markayı alabilirim f/p olacak sekilde ben her yıkamada mutlaka kullanıyorum
Adbl Sentetik Wax
Vonixx Blend Ceramic Spray Wax
Tac System Hyeong Wax
Meguiars Xpress Spray Wax
Chemical Guys Spray Wax

Bu urunler genelde toz cekmez dayanimlarida iyidir aralarinda en iyileri ilk 3 lü siradakiler.

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba ben hızlı cila arıyorum , suan automix in hızlı cilasını kullanıyorum ama çok fazla toz topluyor sizce degerli üstadlarım hangi markayı alabilirim f/p olacak sekilde ben her yıkamada mutlaka kullanıyorum
Polytop Hybrid Sealer Maximus Konsantre Hızlı cila
uzun süredir kullanıyorum. çok memnunum

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana

Ben tavsiye üzerine ADBL Syntetic Wax kullanıyorum. Genel olarak 2-3 kullanımda performansı gayet güzel.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba iyi forumlar
Geçtiğimiz günlerde aracımı yıkayıp kuruladıktan sonra cila uygularken kaporta yüzeyinde elime pürüzler geldiğini farkettim, yakından bakınca demir tozu tarzında bi görüntü yok sanırım kil uygulamam gerekiyor. Kil için forumda biraz araştırma yaptım ancak kil hamuru ile yüzeye zarar verebilirim diye düşündüm. Bu konu ile ilgili önerileriniz varmı, kil eldiveni kullananlar varmış ancak onunla ilgilide aklıma yatan bi ürün bulamadım. Polisaj yaptırmayacağım için yüzeyde aşınma olmasını istemiyorum, elime takılan pürüzler aşırı yoğun olmasada var, özellikle de ön kaput kısmında daha çok

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Geçtiğimiz günlerde aracımı yıkayıp kuruladıktan sonra cila uygularken kaporta yüzeyinde elime pürüzler geldiğini farkettim, yakından bakınca demir tozu tarzında bi görüntü yok sanırım kil uygulamam gerekiyor. Kil için forumda biraz araştırma yaptım ancak kil hamuru ile yüzeye zarar verebilirim diye düşündüm. Bu konu ile ilgili önerileriniz varmı, kil eldiveni kullananlar varmış ancak onunla ilgilide aklıma yatan bi ürün bulamadım. Polisaj yaptırmayacağım için yüzeyde aşınma olmasını istemiyorum, elime takılan pürüzler aşırı yoğun olmasada var, özellikle de ön kaput kısmında daha çok
Soft kil kullanmalısın abi. Valet pronun soft kili güzeldir. Valet proda soft kil diğer soft diye geçen killerden daha yumuşak. Valet pronun orta sertlikteki kili yumuşak sertide orta seviyede. Güzel bir kil kaydırıcı ile sürekli kilin şeklini değiştirerek minimum çizikle halledersiniz

mustafae

Çaylak Detaycı
Üye
İl
aydın
Merhaba arkadaşlar.

Sizlere 2 tane sorum olacaktı.

1. Aracımda koruma olarak seramik kaplama mevcut kasım ayında yapıldı. Bakımını 2 hafta önce gyeon ceramic detailer ile yaptım tabi bunun öncesinde ön yıkama ve asidik şampuan ile aracımı yıkadım. Sorum şu ki Seramik bakımlarını kaç ayda bir yapmam gerekiyor.

2. Aracımı asidik şampuan yıkama işlemini kaç yıkamada bir yapmam gerekiyor.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Soft kil kullanmalısın abi. Valet pronun soft kili güzeldir. Valet proda soft kil diğer soft diye geçen killerden daha yumuşak. Valet pronun orta sertlikteki kili yumuşak sertide orta seviyede. Güzel bir kil kaydırıcı ile sürekli kilin şeklini değiştirerek minimum çizikle halledersiniz
Eldivenden ziyade hamur öneriyorsun sende emirhan, eldiven iş görmez mi sence? Dediğim gibi polisaj yapacak olsam zaten düşünmeden hamurla yaparım ancak çizik olayından çekiniyorum.
Bu arada soft kil olayına bakarken valet pro dan ziyade carpro nun soft kil ürününü görmüştüm, fiyatı da daha hesaplı idi

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
CarPro Clay White tavsiye ederim polisaj yapmadan kullandım bir problem yaşamadım

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Marflo kil eldiveni tavsiye ederim. Doğru kullanımla kilden daha güvenli.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eldivenden ziyade hamur öneriyorsun sende emirhan, eldiven iş görmez mi sence? Dediğim gibi polisaj yapacak olsam zaten düşünmeden hamurla yaparım ancak çizik olayından çekiniyorum.
Bu arada soft kil olayına bakarken valet pro dan ziyade carpro nun soft kil ürününü görmüştüm, fiyatı da daha hesaplı idi
Kil eldiveni bana saglıklı gelmiyor. Hamur olsa kir durumunu görüp yogurarak kiri hapsedebiliyorsun ama kil eldiveninde öyle bişey yok. Fiyatlarıda hamura göre cok pahalı. O yüzden tavsiye etmiyorum. Çinden kil eldiveni almıştım o daha cok çiziyordu. 1 kere kullandım sonra çöpe attım

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kil eldiveni bana saglıklı gelmiyor. Hamur olsa kir durumunu görüp yogurarak kiri hapsedebiliyorsun ama kil eldiveninde öyle bişey yok. Fiyatlarıda hamura göre cok pahalı. O yüzden tavsiye etmiyorum. Çinden kil eldiveni almıştım o daha cok çiziyordu. 1 kere kullandım sonra çöpe attım
Anladım, soft kil hamuruyla işlem yapsam daha sağlıklı olur. Teşekkür ederim emirhan

CarPro Clay White tavsiye ederim polisaj yapmadan kullandım bir problem yaşamadım
Şimdi baktım clay white ürünüde soft hamur, benim baktığım carpro mild clay de soft hamur. İkisi arasındaki farkı tam anlayamadım ikiside carpro ürünü, direkt satıcıya sordum duruma göre iki üründen birisini alacağım. Teşekkür ederim.

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Adbl wash&clay şampuan ile birlikte adbl clay mitt kullandım. Çok keyifli ve güvenli geldi bana, gözle görülür bir çizik hissetmedim.
Ayrıca daha lokal müdahaleler için CarPro PolyShave Blok kullanıyorum. O da gayet güzel.
Bunlar bir kil hamuru kadar hızlı sonuç vermiyor. Biraz zaman alabiliyor ben fazla bastırmadığım için de olabilir tabi, ama ben artık kil hamuru kullanmayı bıraktım diyebilirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Adbl wash&clay şampuan ile birlikte adbl clay mitt kullandım. Çok keyifli ve güvenli geldi bana, gözle görülür bir çizik hissetmedim.
Ayrıca daha lokal müdahaleler için CarPro PolyShave Blok kullanıyorum. O da gayet güzel.
Bunlar bir kil hamuru kadar hızlı sonuç vermiyor. Biraz zaman alabiliyor ben fazla bastırmadığım için de olabilir tabi, ama ben artık kil hamuru kullanmayı bıraktım diyebilirim.
Adbl nin Wash Clay i aslinda bildigimiz kova sampuanindan farki yok harbiden güzel ürün kaydiriciligi yuzeyde cok iyi köpürmeside güzel istesen böyle kova sampuani bulamazsin :terlisırıtan:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Baktığınız markalar Clif-D Llumar Stek ise ucuz ancak bence aracıma ppf kaplatmak için arayış içerisindeyim Endura Olex Anatolia Shield Avery Dennison ve aklıma gelmeyen bir çok ppf markası var PPF alırken en önemlisi bildiğiniz gibi TPU ürün kullanmak bunun dışında muhakkak vardır ancak ben aralarında dağlar kadar fark olucağını pek düşünmüyorum. Tamamen marka değeriyle alakalı bir durum bunu yetkili kaplama yapan bir kişiden duymuştum A Markası 70k B Markası 50k nasıl bir fark var diye sordum marka değeri diyerek geri dönüş aldım. Bence en önemlisi uygulama yapıcak yerin iyi olması ve bilindik markalar yapılması yönünde.
Yoksa llumar stek dışındaki ürünler 45-60k arasında değişmekte 5 yıl garanti minimum 190 mikron
Evet markaya bağlı fiyatlar değişebiliyor ama 10bin , 20bin TL olsa anlarım. 40bin TL fark epey fazla. İnsan yine de kuşkulanıyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bence Topu 15/20 bine satilanTPU PPF in 60/100 bin paralara uygulamasinin nedeni sorulmali :)
Fatura kesen daha görmedim oda ayri mesele.

Yukarda yazdiklarim kurumsal firmalar icin degil üstlerine alinmasin :)
Fatura kesince extra yüzde 20 fiyat artınca müşterilerden kimse doğal olarak yanaşmıyor.

Yapan yerlere sorunca o kadar kar etmiyoruz diye işin içinden sıyrılanlarda var.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Türkiye de bazı şehirlerde bildiğiniz gibi self yıkama yerleri var. Köpükleri ph nötr diye söylüyorlar.

En bilinen iyi yerler Bursa Oksijen self yıkama ile Sakarya TT365 Self yıkama.

Bunlarla ilgili sıkıntım yok , sadece aynı konsepte farklı şehirlerde farklı isimde açılan/açılacak yerlerde köpüklerine nasıl güvenebiliriz?

Anlamanın yolu var mı?

Jet köpük, renkli köpük diye cihazın üzerinde adlandırıyorlar?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Türkiye de bazı şehirlerde bildiğiniz gibi self yıkama yerleri var. Köpükleri ph nötr diye söylüyorlar.

En bilinen iyi yerler Bursa Oksijen self yıkama ile Sakarya TT365 Self yıkama.

Bunlarla ilgili sıkıntım yok , sadece aynı konsepte farklı şehirlerde farklı isimde açılan/açılacak yerlerde köpüklerine nasıl güvenebiliriz?

Anlamanın yolu var mı?

Jet köpük, renkli köpük diye cihazın üzerinde adlandırıyorlar?
En ucuz en dandik köpüklerden 20 lt alıp hazneye bosaltıyorlar. Ph nötr dediklerine bakmayın birçoğu hikaye. Kostikli şampuanı basıyorlar kirleri iyi çözüyor insanlar köpüğü yogun iyi temizliyor diye oralara gidiyor. Hele renkli köpük hepten berbat resmen boya. Kalitesiz ürünlerde ph nötr olsa bile sulandırılınca ph değeri değişiyor.