Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #26,901
Yaz geldiği için parlaklığı yüksek sprey wax arayışına girdim. Halihazirda blend kullaniyorum. Adbl sentetik de var. Bir tanıdık chemical guys hybrid v07 önerdi. Ama fiyati pahalı. Sizin onereceginiz yüksek parlaklik ve derinlik veren başka cila-wax var mi sprey formunda?

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaz geldiği için parlaklığı yüksek sprey wax arayışına girdim. Halihazirda blend kullaniyorum. Adbl sentetik de var. Bir tanıdık chemical guys hybrid v07 önerdi. Ama fiyati pahalı. Sizin onereceginiz yüksek parlaklik ve derinlik veren başka cila-wax var mi sprey formunda?
Ben de ADBL sentetik wax kullanıyorum parlaklığından memnunum. Siz memnun değil miydiniz acaba

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Ben de ADBL sentetik wax kullanıyorum parlaklığından memnunum. Siz memnun değil miydiniz acaba
Kış ayları için hem koruma, dayanim hem parlaklık olarak memnunum ama daha parlaklik ve derinlik katan ürünler var diye umuyorum. Blend ile adbl sentetik parlaklik olarak eşit gibi. Native bir tık daha parlak gibi

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kılcal çiziklerim iyice arttı pasta cila ve seramik yaptırmak istiyorum. Malum her köşe başına detailingci açıldı artık, güvenemiyorum açıkçası. istanbulda gidip memnun kaldığınız fiyat olarakta uçmamış yer önerisine ihtiyacım var. Anadolu yakası olursa daha iyi olur lakin avrupada düşünebilirim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kılcal çiziklerim iyice arttı pasta cila ve seramik yaptırmak istiyorum. Malum her köşe başına detailingci açıldı artık, güvenemiyorum açıkçası. istanbulda gidip memnun kaldığınız fiyat olarakta uçmamış yer önerisine ihtiyacım var. Anadolu yakası olursa daha iyi olur lakin avrupada düşünebilirim
Merhaba @Berkay master detailing tavsiye ederim.

apexes

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa

İyi forumlar arkadaşlar elime sonaxın hızlı cilası geçti ama üretim tarihinden emin olamıyorum.Herhangi bir bilgisi olan var mı bu konuda.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar motor temizliği sonrası koch chemie motoplast uygulamayı düşünüyorum. Motoplastı uygularken dikkat etmem gereken bi husus varmı yoksa direkt sık-sil sonrasında çalıştır devam et yapmam yeterli mi?
Forumda birkaç yazıda 12 saat kürleşmesi gerekiyor gibisinden şeyler okudum, uyguladıktan sonra aracı kullanınca zaten sıcak motorda kısa sürede kürleşmez mi? kafam karıştı biraz

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar motor temizliği sonrası koch chemie motoplast uygulamayı düşünüyorum. Motoplastı uygularken dikkat etmem gereken bi husus varmı yoksa direkt sık-sil sonrasında çalıştır devam et yapmam yeterli mi?
Forumda birkaç yazıda 12 saat kürleşmesi gerekiyor gibisinden şeyler okudum, uyguladıktan sonra aracı kullanınca zaten sıcak motorda kısa sürede kürleşmez mi? kafam karıştı biraz
@mirafiori arkadaşımızın anlatımı mevcut detaylı olarak.İzlemenizi tavsiye ederim ( kendi kullanış şeklim ise sık bırak şeklinde oluyor hemen silmiyorum )

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Arkadaşlar merhaba, bu Polhamın şarjlı olarak 2 lt versiyonu çıkmış. Bir tane pompa almayı düşünüyorum sizce onu mu almalıyım yoksa IK pro 2 mi almayalım

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benzinlik yıkayıcısı olarak her araba yıkamaya gittiğimde acaba bunu aldım mı acaba bir şey unuttumu diye düşünerek çıkıyordum evden. Chatgpt ile şöyle bir liste hazırladım kendime göre, isteyen alıp kendine göre değiştirip kullanabilir veya şu eksik şunu atlamışsın dediğiniz birşey varsa söyleyerbilirsiniz. Birde gerçekten her seferinde bu kadar ürün götürmek çok zor oluyor, bunu çıkar şuna gerek yok dediğiniz birşey varsa önerilere açığım

Mobil Detailing Check-Listesi (Benzinlik için)

1. Yıkama
    • Ön yıkama köpüğü
    • Şampuan (kova için)
    • Lastik & plastik temizleyici
    • Jant temizleyici
    • Köpük Pompası
    • Kova (Grid Guard’lı)
  2. Kurulama & Koruma
    • Quick Detailer / kurulama destekleyici
    • Wax / spray sealant (opsiyonel)
    • Dış plastik koruyucu
    • Lastik parlatıcı
  3. İç Temizlik
    • Interior Shampoo
    • Cam temizleyici
    • Deri temizleyici
    • Deri koruyucu (conditioner)
    • İç plastik koruyucu
  4. Elektronik & Güç
    • Akülü hava kompresörü
    • Taşınabilir el süpürgesi (kullanılıyorsa)
    • Ortak batarya (kompresör & süpürge için)
  5. Bezler
    • Göğüs & iç plastik bezi
    • Cam bezi
    • Kapı içi & kirli alan bezi
    • Kurulama havlusu
    • Jant eldiveni
    • Yıkama eldiveni
    • Wax silme bezi
    • Yedek bez
  6. Fırçalar & Aplikatörler
    • Lastik fırçası
    • Dış detay fırçası
    • Mikrofiber jant fırçası
    • Davlumbaz fırçası
    • Wax yayma aplikatörü
    • Lastik parlatma aplikatörü
Böyle şeyler okuyunca moralim bozuluyor:) yahu ben İstanbul Avrupa yakasında harala gürele arabayı yıkarsam ardından da bi boşluk bulursam o zaman içimde ki detay sevgisini anca kurulama cilalama içi dışı falan yapmaya çalışıyorum siz bu kadar malzeme bu kadar işi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum:)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Böyle şeyler okuyunca moralim bozuluyor:) yahu ben İstanbul Avrupa yakasında harala gürele arabayı yıkarsam ardından da bi boşluk bulursam o zaman içimde ki detay sevgisini anca kurulama cilalama içi dışı falan yapmaya çalışıyorum siz bu kadar malzeme bu kadar işi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum:)
Beylikdüzü tüyapa varmadan petrol ofisinde dilediğiniz gibi saatlerce yıkayabilirsiniz akşam saatlerinde. Peron sayısı fazla suyu güzel ve basınçlı. Petrolde ya gündüz çok erkenden yada gece geç saatte yıkama yapmak gerekiyor rahat hareket etmek için.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Beylikdüzü tüyapa varmadan petrol ofisinde dilediğiniz gibi saatlerce yıkayabilirsiniz akşam saatlerinde. Peron sayısı fazla suyu güzel ve basınçlı. Petrolde ya gündüz çok erkenden yada gece geç saatte yıkama yapmak gerekiyor rahat hareket etmek için.
Maalesef hocam Gültepe Mecidiyeköy tarafındayım şehrin o kadar içindeyim ki çok zorlanıyorum

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Reçine derken neyden bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Ağaçtan damlayan uçan reçinelermi yoksa baska tarz lekemi olayı tam anlamadım. Reçine ise boyayı nasıl yakmış nasıl cıkartamadınız.
aracımızı bir ağacın oraya park etmiştik yaz zamanlarıydı üzerinde 1 gün civarı kaldı ve ağaçtan düşen reçine boyayı kaldırabilirdi çıkmıyordu çünkü kazınmıyordu bile boya yokma durumu olmadı .

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kış ayları için hem koruma, dayanim hem parlaklık olarak memnunum ama daha parlaklik ve derinlik katan ürünler var diye umuyorum. Blend ile adbl sentetik parlaklik olarak eşit gibi. Native bir tık daha parlak gibi

Adı geçmişken ADBL Sentetik Wax'ın boncuklanmasını da atayım, almak isteyenin aklında fikir oluşması için.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
aracımızı bir ağacın oraya park etmiştik yaz zamanlarıydı üzerinde 1 gün civarı kaldı ve ağaçtan düşen reçine boyayı kaldırabilirdi çıkmıyordu çünkü kazınmıyordu bile boya yokma durumu olmadı .
Bu tarz olaylar içinde elimde AB JTT var geçen arkadaş agacın altına bırakmış reçinenin boyutu misketten biraz küçüktü JTT sıkıp biraz bekledikten sonra kartla hafif hafif ittirerek reçineui söktüm bezede biraz sıkıp yüzeydeki kalıntıyı aldım iz vs boya kalkması gibi bişey kesinlikle olmadı

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Iyzico ile ilgili bilgi almak istiyorum deneyimli arkadaslardan. Kimlik dogrulamasi yapmadan hesaba para gonderip iyzico sanal kart ile işlem yapabiliyor muyuz? Yoksa once hesaba para atip sonra sanal karta gönder butonu araciligiyla mi gondericez? Kimlik bilgilerini böyle uygulamalara vermek saçma geliyor. Çok şikayet okudum iyzico ile ilgili