Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Selamın aleyküm adbl interior detruner interior matt ve adbl spray wax ın kullanımları nasıl olmalı fikir verirseniz çok sevinirim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
taş izi evet o da var küçük sürtmeler , kapı çarpmaları , kuş pisliği , birşey dökülmesi özellikle misal kaputa reçine dökülmüştü önceki çıkmıyordu araçta ppf vardı çıkarttık tertemiz çıktı ki büyük değer kaybı yaşatırdı boyayı alsaydı
Kaputa dökülen reçine ile nasıl bir değer kaybı olacaktı anlamadım. Zift yapışkan sökücü sıkıp kart gibi bişeyle kazıyarak cıkartabilirdiniz

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaputa dökülen reçine ile nasıl bir değer kaybı olacaktı anlamadım. Zift yapışkan sökücü sıkıp kart gibi bişeyle kazıyarak cıkartabilirdiniz
bir çok yöntemi denedim servise gittiğinde de kaporta bölümünde de denendi olmadı çıkmadı . bu kadar kuvvetli bir yapışkan %90 ihtimalle boyayı kaldırırdı . yerine boya yapıldığında da türk bakış açısına göre araç önden kazalı sayılırdı

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün arabayı park ettiğim yerde martılar aracın tavanına pislemiş hemde büyük bir pisleme ben tabi iş güçten dolayı 3-4 saat sonra ancak fark edip temizleyebildim.

eve geldiğimde aracı yıkadıktan sonra leke kaldığını gördüm Allahtan boya yanmamış ancak verniğe leke yapmış elimde Auto glym super resine polish vardı el pedi ile izin %80-90 nını yok ettim bir miktar kaldı çok dikkatli bakınca belli oluyor.

el pedi ile bu tür vernik lekelerini çıkarabileceğim aynı zamanda boyayıda çizmeyeceı bir ürün tavsiyesi alabilir miyim?

Manzerna 2500 veya koch chemie P3.01 işimi görürmü.

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün arabayı park ettiğim yerde martılar aracın tavanına pislemiş hemde büyük bir pisleme ben tabi iş güçten dolayı 3-4 saat sonra ancak fark edip temizleyebildim.

eve geldiğimde aracı yıkadıktan sonra leke kaldığını gördüm Allahtan boya yanmamış ancak verniğe leke yapmış elimde Auto glym super resine polish vardı el pedi ile izin %80-90 nını yok ettim bir miktar kaldı çok dikkatli bakınca belli oluyor.

el pedi ile bu tür vernik lekelerini çıkarabileceğim aynı zamanda boyayıda çizmeyeceı bir ürün tavsiyesi alabilir miyim?

Öncesinde bir bez üstüne koyup sıcak su deneseydiniz bir ihtimal işe yarabilirdi

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öncesinde bir bez üstüne koyup sıcak su deneseydiniz bir ihtimal işe yarabilirdi
Umarım bir daha yaşamam ama yaşarsam Bir dahaki sefere deneyeceğim teşekkürler.
Şimdi ne yapmak lazım makine ile auto glym resine polish atılsa hallolur diye düşünüyorum ama bende orbital akülü cihaz var kendine hayrı yok

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Dostlar kardeşime bosch aquatak aldık içinden çıkan köpük aparatı tabiiki çok basit kaldı. Bende 1/4 quick bağlantılı bearforce foam lance var, ona uygun aparat aldım ama olmadı.

Şu şekilde bosch uyumlu diye aldım ama oturmadı, ucu daha uzun olması lazım.

Soldaki aldığım, sağdaki makinanın ucu.

Doğrudan aquatak 135 kullanan varsa bana bir 1/4 quick connect adaptör linki uzatabilir mi
Ucundaki oringten sonrası uzunluğuna aldanmayın. Centiklerin ölçüleri aynı ve oring kısmının çapı aynıysa takabilmeniz lazım. Bosch başlığı takarken biraz bastirmaniz gerekli yoksa tam oturmuyor bundan ötürü dönüş yapmıyor kitlemiyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Meg 3-1 wax tam bu tarz işler için. Ben pasta makinesi almadan önce ufak çizikleri elle alıyordum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
bir çok yöntemi denedim servise gittiğinde de kaporta bölümünde de denendi olmadı çıkmadı . bu kadar kuvvetli bir yapışkan %90 ihtimalle boyayı kaldırırdı . yerine boya yapıldığında da türk bakış açısına göre araç önden kazalı sayılırdı
Reçine derken neyden bahsettiğinizi tam olarak anlamadım. Ağaçtan damlayan uçan reçinelermi yoksa baska tarz lekemi olayı tam anlamadım. Reçine ise boyayı nasıl yakmış nasıl cıkartamadınız.

Ignorius

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar,

Aracın ön kısmına PPF koruma yaptırdım. Yıkama için da Alta 2000 foam pompa aldım ve buna uygun ph nötr köpük şampuanı almak istiyorum.

Elimde bölünmüş Chemical Guys Stripper Scent şampuan var (1:400). Bundan kullanabilir miyim? Olmaz ise köpük için tavsiye verebilir misiniz?

Teşekkürler

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Koch P6.01 güzel çalışıyor, tavsiye ederim.