Hızlı Soru - Cevap

Rondell

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli / Çayırova
Öne çıkan konu #27,121
Pasta olarak sedefe özel bir pasta yok zaten sedefli denmesi boyaya ek aşama geliyor sim gibi oradan geliyor. 3d 510, Liquid elements kalın, adbl kalın iş yapar. İstersen bendeki ikinci el pasta setini veriyim sana abi.
Sana danışmayı düşünüyordum zaten yanına gelince bunu da konuşuruz Enes teşekkürler :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Vonix blend boyada harikadır uzun zaman kullandım ancak ppf kaplı araçta malesef çok toz çekiyor muhtemelen seramik ve carnauba barındırdığı için..ben bunu yaşayınca CG Speed wipe ürününü aldım ve tozdan kurtuldum..sonra sefa ile görüşürken bu konuyu meq xpress wax ında toz tutmayacağını söyledi..şimdi bunu kullanıyorum hem toz tutmuyor hemde daha uzun ömürlü..kısacası sentetik waxlar ppf te toz çekmeme olayında daha başarılı

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Vonix blend boyada harikadır uzun zaman kullandım ancak ppf kaplı araçta malesef çok toz çekiyor muhtemelen seramik ve carnauba barındırdığı için..ben bunu yaşayınca CG Speed wipe ürününü aldım ve tozdan kurtuldum..sonra sefa ile görüşürken bu konuyu meq xpress wax ında toz tutmayacağını söyledi..şimdi bunu kullanıyorum hem toz tutmuyor hemde daha uzun ömürlü..kısacası sentetik waxlar ppf te toz çekmeme olayında daha başarılı

Merhaba,

CG Speed wipe ve Vonixx Blend kullanım amacı ile biribirinden 2 farklı bambaşka ürünler. CG' nin özelliği zaten aracın toz tutmaması üzerine geliştirilmiş bakım ürünü hidrofobi sağlarmı bilmiyorum ama sağlayacağını hiç sanmıyorum.

Meguiars xpress ile vonixx arasında toz çekmede dediğiniz gibi fark olabilir ancak hidrofobi ve parlaklıkta vonixx öndedir diye düşünüyorum.

smyrnaa35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar herkes selam, ufak bir sürtme yaşadım. karşı tarafın tampon boyası kapıya geçti, benim araçta boya kalkmadı. elimle biraz silmeye çalıştım çıkıyor gibi ama hepsini çıkartamam :)
profesyonel bir aletim yok bunu en kolay nasıl çıkartabilirim sihirli sünger vs varmış işe yarar mı?

https://hizliresim.com/oag0l0w

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba,

CG Speed wipe ve Vonixx Blend kullanım amacı ile biribirinden 2 farklı bambaşka ürünler. CG' nin özelliği zaten aracın toz tutmaması üzerine geliştirilmiş bakım ürünü hidrofobi sağlarmı bilmiyorum ama sağlayacağını hiç sanmıyorum.

Meguiars xpress ile vonixx arasında toz çekmede dediğiniz gibi fark olabilir ancak hidrofobi ve parlaklıkta vonixx öndedir diye düşünüyorum.
Her ürünün kendi hidrofobiligi vardir iyi veya kötü

Merhaba Vonixx Blend esasen tek.basina koruma ürünüdür.

Hidrofobi Konusunda Hybrid ve Si02 icerikli ürünler Sentetik ve Carnauba lara göre iyidir bunda hem fikiriz istinalar haricinde (ADBL Sentetik Wax)

Parlaklik Konusunda Carnaubalar her zaman öndedir.

Silme rahatligi,uygulama pratikligi acisindan,toz cekmeme vs durumundan sentetikler öndedir.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Her ürünün kendi hidrofobiligi vardir iyi veya kötü

Merhaba Vonixx Blend esasen tek.basina koruma ürünüdür.

Hidrofobi Konusunda Hybrid ve Si02 icerikli ürünler Sentetik ve Carnauba lara göre iyidir bunda hem fikiriz istinalar haricinde (ADBL Sentetik Wax)

Parlaklik Konusunda Carnaubalar her zaman öndedir.

Silme rahatligi,uygulama pratikligi acisindan,toz cekmeme vs durumundan sentetikler öndedir.

Bilgiler için teşekkürler.

Adbl ürünü aklımda elimde 1 tam dolu 1 yarım vonixx mevcut bittiğinde ilk deneyeceğim ürün Adbl dir. Şampuanı (yeti) ile tanıştım beğendim waxı merak ediyorum.

benim sprey waxtan beklenti sıralamam şu şekilde.

1- PPF ve Kaportaya uyumlu bir ürün
2- Seramik destekli olması
3- Hidrofobinin etkisinin uzun süreli olması
4- Parlaklık
5- Toz çekme durumu
6- Uygulama kolaylığı

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar herkes selam, ufak bir sürtme yaşadım. karşı tarafın tampon boyası kapıya geçti, benim araçta boya kalkmadı. elimle biraz silmeye çalıştım çıkıyor gibi ama hepsini çıkartamam :)
profesyonel bir aletim yok bunu en kolay nasıl çıkartabilirim sihirli sünger vs varmış işe yarar mı?

abi selam ben de benzer bir durumda sihirli süngerle kolayca çıkartmıştım ama uygulama yaparken çok küçük alanlarda yapıp sonrasında kaldırdığın boyayı temizleyerek gitmeni tavsiye ederim yoksa çizme ihtimali var. Rossman'da satılıyor internettekilere göre daha uygun fiyatlı işini görebilir.

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

saf ipayı mikrofibere biraz döküp hafif hafif ovaladığınızda çıkıyor, ben kufak tefek karşı tarafın izlerini bu şekilde çıkartıyorum. Sihirli sünger aslında bir tür zımpara dikkat etmezseniz yüzeyi matlaştırabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Adbl ürünü aklımda elimde 1 tam dolu 1 yarım vonixx mevcut bittiğinde ilk deneyeceğim ürün Adbl dir. Şampuanı (yeti) ile tanıştım beğendim waxı merak ediyorum.

4- Parlaklık
5- Toz çekme durumu
6- Uygulama kolaylığı
Hocam.malesef 6X özellikli ürün suana kadar yok :terlisırıtan: Suana kadar ürünlerin geneli yukardakilerden 4 maddeyi karsilayabiliyor.

Ama Ben Tüm Foruma

Hizli cila Spray wax konusunda ADBL Sentetik Wax veya Vonixx Wax öneriyorum parasini sonuna kadar hak eden en iyi ürünler

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

4- Parlaklık
5- Toz çekme durumu
6- Uygulama kolaylığı
Beklentilerin çoğunu ADBL Sentetik Wax karşılıyor gibi duruyor sizi memnun edecek bence

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam.malesef 6X özellikli ürün suana kadar yok :terlisırıtan: Suana kadar ürünlerin geneli yukardakilerden 4 maddeyi karsilayabiliyor.

Ama Ben Tüm Foruma

Hizli cila Spray wax konusunda ADBL Sentetik Wax veya Vonixx Wax öneriyorum parasini sonuna kadar hak eden en iyi ürünler
6 özellikten kastım öncelik sıralamasıydı :) Keşke All in one bir ürün olsa

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracınızda ppf varken neden şampuan veya hızlı cila tarzı koruma ürünleri arıyorsunuz ki? Zaten ppf var yüzeyde 190 mikron kalınlığında korumanız var daha neyin koruması. Hidrofobi canlansın diyorsanız ppf bakım kür alın 3-6 ayda bir uygulayın geçin.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracınızda ppf varken neden şampuan veya hızlı cila tarzı koruma ürünleri arıyorsunuz ki? Zaten ppf var yüzeyde 190 mikron kalınlığında korumanız var daha neyin koruması. Hidrofobi canlansın diyorsanız ppf bakım kür alın 3-6 ayda bir uygulayın geçin.
Sadece kaputta ve farda var. Söylediğin ürünlerde esktra maliyet içerdiği için elimdeki ürünü değerlendirme amacındayım. Yada ürün alırken bir kere alıp maliyet yaratmamak.

Bu doğrultuda vonixx benim işimi fazlası ile gördü.

Son düzenleme:

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
Merhabalar iyi forumlar

Gümüş gri golf8 aracım için Katı wax uygulaması yapmak istiyorum. şuan için araştırmalarım sonucunda

- Soft99 Authentic Wax
- Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Wax
- Soft99 Kiwami Gümüş Renk

Bu ürünler dikkatimi çekti ama kararsız kaldım. Sizlerinde tavsiyeleriniz varsa önerilerinizi almak isterim. Beklentim ilk etapta kalıcılık, uygulama zorluğu vs. gibi konulardan bağımsız "Parlaklık" anlamında tatmin edici bir sonuç almak. Hiç uygulama yapmamış ama heves etmiş merak etmiş biri olarak bu olaylara giriş yapıyorum. Uygulama öncesi aracı hazırlamak içinde ürün ve tecrübeleriniz benim için çok kıymetli olacaktır. Şimdiden yorum yapacak ve yardımcı olacaklara teşekkür ederim.