Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #27,141
Merhabalar iyi forumlar

Gümüş gri golf8 aracım için Katı wax uygulaması yapmak istiyorum. şuan için araştırmalarım sonucunda

- Soft99 Authentic Wax
- Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Wax
- Soft99 Kiwami Gümüş Renk

Bu ürünler dikkatimi çekti ama kararsız kaldım. Sizlerinde tavsiyeleriniz varsa önerilerinizi almak isterim. Beklentim ilk etapta kalıcılık, uygulama zorluğu vs. gibi konulardan bağımsız "Parlaklık" anlamında tatmin edici bir sonuç almak. Hiç uygulama yapmamış ama heves etmiş merak etmiş biri olarak bu olaylara giriş yapıyorum. Uygulama öncesi aracı hazırlamak içinde ürün ve tecrübeleriniz benim için çok kıymetli olacaktır. Şimdiden yorum yapacak ve yardımcı olacaklara teşekkür ederim.
Selamlar

Parlaklik+Dayanim+Su İticilik istiyorsaniz gözü kapali Vonixx alabilirsiniz.

Diger iki ürün e çok sicak bakmiyorum.

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
Çok teşekkür ederim hızlı yanıtın için abi gerçekten şöyle bir 3-5 sayfa geriye gittimde tecrüben ilgin ve alakan takdire şayan. Vonixx'te aslında bu forum sayesinde son anda radarıma giren bir ürün oldu. Genelde Soft99 vb. gibi daha bilindik ve yaygın ürünler çıkıyor insanın karşısına. Uygulama öncesinde araca yakın zamanda uyguladığım ee customcar seramik sprey wax var bunu arındırmak ve zemini hazırlamak için aşağıdaki aşamaları uygulamam gerekiyor sanırsam. bu aşamalar içinde tavsiye edebileceğin ürün veya uygulamalar var ise seve seve deneyimlemek isterim. Katı wax ürünüde teyit etmek amaçlı görselinide iletiyorum. forumdaki diğer üyelerimizinde tavsiyelerini isterim tabiki :)
  • Ön Yıkama
  • Detaylı Yıkama
  • Demir Tozu Temizliği
  • Kil (Clay Bar) Uygulaması
  • Panel Wipe veya IPA ile Yüzey Temizliği

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sadece kaputta ve farda var. Söylediğin ürünlerde esktra maliyet içerdiği için elimdeki ürünü değerlendirme amacındayım. Yada ürün alırken bir kere alıp maliyet yaratmamak.

Bu doğrultuda vonixx benim işimi fazlası ile gördü.
Forumda konuşulan birçok ürün cok çok önceden cıktı hem önceden ppf bu kadar yaygın değildi hemde yurtdışında bizim gibi ppf kaplama çok kullanılmıyor. Anca hızlı supersport arabaları korumak için yapıyorlar. Demek istediğim ürünler üretilirken ppf göz önünde bılundurulup cıkartılmıyor daha fazla satmak için ppf ibaresinide ekliyorlar. Ben yeni cıkan ppf uyumlu ürünler ve ppf bakım kürleri hariç ppf üzerinde kullanılacağını zannetmiyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Forumda konuşulan birçok ürün cok çok önceden cıktı hem önceden ppf bu kadar yaygın değildi hemde yurtdışında bizim gibi ppf kaplama çok kullanılmıyor. Anca hızlı supersport arabaları korumak için yapıyorlar. Demek istediğim ürünler üretilirken ppf göz önünde bılundurulup cıkartılmıyor daha fazla satmak için ppf ibaresinide ekliyorlar. Ben yeni cıkan ppf uyumlu ürünler ve ppf bakım kürleri hariç ppf üzerinde kullanılacağını zannetmiyorum.
Ben kaputta ppf üzerinde vonixx kullandım kaybolan hidrofobiyi geri getirdi. Dayanımıda oldukça iyi.

tabiki ppf e özel bir ürün kadar başarılı olamaz bende sizin gibi düşünüyorum sadece bir kaput içinde ppf özel bir ürün almak bana boş geliyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba,

CG Speed wipe ve Vonixx Blend kullanım amacı ile biribirinden 2 farklı bambaşka ürünler. CG' nin özelliği zaten aracın toz tutmaması üzerine geliştirilmiş bakım ürünü hidrofobi sağlarmı bilmiyorum ama sağlayacağını hiç sanmıyorum.

Meguiars xpress ile vonixx arasında toz çekmede dediğiniz gibi fark olabilir ancak hidrofobi ve parlaklıkta vonixx öndedir diye düşünüyorum.
Zaten burda ana konu toz çekmemesi idi ppf kaplı aracın.yoksa tabiki vonix daha parlak(carnauba ve seramik var içeriğinde ),diğerleri sentetik..yalnız meq i hidrofobidede çok başarılı,öyle aralarında bariz fark yok..iyi marka ile kaplanmış ppf araçlarda zaten parlaklık problemi olmaz,malzemeler zaten ultra parlak,ayrıca ppf ler hatrı sayılır hidrofobiye sağipler..ppf kaplı aracın temel sorunu tozdur yani..

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Üretiminden 3 sene geçmiş bir sıvı wax düzgün saklandıysa hala kullanılabilir mi, boyaya zarar vermesi gibi bir durum yaşanır mı

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Üretiminden 3 sene geçmiş bir sıvı wax düzgün saklandıysa hala kullanılabilir mi, boyaya zarar vermesi gibi bir durum yaşanır mı

Normalde bu tür ürünlerin açılmadığı durumlarda ve saklama koşullarına uyulduğu takdirde 2-3 yıl raf ömürleri olur. Koku ve renk değişikliği yok ise kullanmakta sakınca görmüyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ürün ne marka genelde meg ürünlerinde tarih sıkıntısı olmuyor. Kaliteli ise bişey olacağını sanmıyorum
meguiars evet kokusunda veya yapısında herhangi bir değişiklik yok ürünü alırken satıcı 2 sene geçmiş şekilde göndermişti 1 senede de bitirmedim şimdiki fiyatını görünce pişman oldum tarihi geçirmeseydik keşke diye :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
meguiars evet kokusunda veya yapısında herhangi bir değişiklik yok ürünü alırken satıcı 2 sene geçmiş şekilde göndermişti 1 senede de bitirmedim şimdiki fiyatını görünce pişman oldum tarihi geçirmeseydik keşke diye :)
Ortalama 5 yil raf omru var Meguiarslar saglam ürünlerdir kolay kolay bozulmaz :)

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba, mikrofiber bez tavsiyesi istiyorum. Elimde suff marka vardı kendini çabuk saldı. İç mekan temizliği, sprey wax ve parlatma amaçlı kullancağım. Marka model önerisi olan var mı?

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, mikrofiber bez tavsiyesi istiyorum. Elimde suff marka vardı kendini çabuk saldı. İç mekan temizliği, sprey wax ve parlatma amaçlı kullancağım. Marka model önerisi olan var mı?
ADBL'nin mikrofiberlerine bakabilirsiniz. Bir süredir kullanıyorum memnunum. Satın almak isterseniz @Sefa46 abi yardımcı olabilir

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün istanbul fatih te dar bi yerde okul otobüsünün yanından tam geçtiğim sırada okul otobüsünün geri geri gelmesi yüzünden tampona sürttü elle uygulayarak çiziği gideren bi ürün varmıdır varsa ne önerirsiniz çiziğe tırnak tam takılmıyor ama el ile sürüldüğü zaman ufak bi çizik olduğu belli oluyor