Hızlı Soru - Cevap

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #27,341
Merhaba, Vonixx VERSE bu ürünü daha önce kullanan var mı? Vonixx Intense alacaktım ama bunun konsantre olması dikkatimi çekti, parlatıcı olsada belirli sulandırma yöntemi ile mat şekilde kullanılabildiği yazıyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli forumdaşlarım kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum. Aracım 2020 model. Aracımın aküsünü değiştiricem. Akü kodlama diye bir şey duydum, onu da servisler yapıyormuş. Dışarısıyla 4000TL fark çıkıyor neredeyse Normalde eskiyi çıkar yenisi tak yapıyorduk, bu ne ara çıktı . Sizce bu farka değer mi? Aslında araştırdığımda mantıklı da geldi gibi ama bilemedim. Ne dersiniz?
Hocam vag grubunda yapılıyor aslında. Vagcom ile yapılabiliyor. Dışarıda gizli özellik işi yapanlar da kolaylıkla yapar. Akü kodlamadaki kritik nokta farklı amperde akü takılması. Örneğin 59ah söküp 60ah takıyorsanız çok gerekli bir işlem değil. Ama 60ah söküp 70ah takılacaksa yapılabilir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, Vonixx VERSE bu ürünü daha önce kullanan var mı? Vonixx Intense alacaktım ama bunun konsantre olması dikkatimi çekti, parlatıcı olsada belirli sulandırma yöntemi ile mat şekilde kullanılabildiği yazıyor.
Soyle guzel.bir kampanya yapsalar alinip denenecek cok ürün var :) @Parlatanadamlar

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli forumdaşlarım kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum. Aracım 2020 model. Aracımın aküsünü değiştiricem. Akü kodlama diye bir şey duydum, onu da servisler yapıyormuş. Dışarısıyla 4000TL fark çıkıyor neredeyse Normalde eskiyi çıkar yenisi tak yapıyorduk, bu ne ara çıktı . Sizce bu farka değer mi? Aslında araştırdığımda mantıklı da geldi gibi ama bilemedim. Ne dersiniz?
abi yakın zamanda akü değiştirdim, aslında bildiğim kadarıyla akü kodlamadan kasıtları aküyü söküp takınca aracın ECU beyni sıfırlandığı için onu kodluyorlar. Aküyü dışarda değiştirirken tek dikkat edeceğin eski aküyü sökmeden önce paraleline farklı bir akü takın, yani araç hiç elektriksiz kalmasın bu sayede ECU sıfırlanmıyor tekrar kodlanmaya gerek kalmıyor. Aynı şekilde yeni aküyü takarken de bağladığınız geçici aküyle paralel bağladıktan sonra geçici olanı çıkarın. Ha olur da yapamazsan ECU sıfırlandığında ilk birkaç gün rölanti dalgalanması, start-stopun düzgün çalışmadığını vs görürsün ama zamanla düzene oturur maksimum 150-200 km sonra sıfırlanan ECU kendini toparlamış oluyor. Ben en azından Hyundai grubu için böyle biliyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam vag grubunda yapılıyor aslında. Vagcom ile yapılabiliyor. Dışarıda gizli özellik işi yapanlar da kolaylıkla yapar. Akü kodlamadaki kritik nokta farklı amperde akü takılması. Örneğin 59ah söküp 60ah takıyorsanız çok gerekli bir işlem değil. Ama 60ah söküp 70ah takılacaksa yapılabilir.
abi yakın zamanda akü değiştirdim, aslında bildiğim kadarıyla akü kodlamadan kasıtları aküyü söküp takınca aracın ECU beyni sıfırlandığı için onu kodluyorlar. Aküyü dışarda değiştirirken tek dikkat edeceğin eski aküyü sökmeden önce paraleline farklı bir akü takın, yani araç hiç elektriksiz kalmasın bu sayede ECU sıfırlanmıyor tekrar kodlanmaya gerek kalmıyor. Aynı şekilde yeni aküyü takarken de bağladığınız geçici aküyle paralel bağladıktan sonra geçici olanı çıkarın. Ha olur da yapamazsan ECU sıfırlandığında ilk birkaç gün rölanti dalgalanması, start-stopun düzgün çalışmadığını vs görürsün ama zamanla düzene oturur maksimum 150-200 km sonra sıfırlanan ECU kendini toparlamış oluyor. Ben en azından Hyundai grubu için böyle biliyorum.
Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aracin ne onuda yaz ama akü kodlama mevzusu biraz kulaktandolma. Birde yeni nesil araclar kendi kendine adaptasyon yapabiliyor. Cok takilmayi.. aku voltaj dustukce start stopta calismaz. Sabah calismada dalgalanir. Arizada yakar durduk yere

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Değerli forumdaşlarım kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum. Aracım 2020 model. Aracımın aküsünü değiştiricem. Akü kodlama diye bir şey duydum, onu da servisler yapıyormuş. Dışarısıyla 4000TL fark çıkıyor neredeyse Normalde eskiyi çıkar yenisi tak yapıyorduk, bu ne ara çıktı . Sizce bu farka değer mi? Aslında araştırdığımda mantıklı da geldi gibi ama bilemedim. Ne dersiniz?[/QUOTE

izlemenizi tavsiye ederim .

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
würth ün silikon spreyi trim seslerine faydası oluyor mu acayip bi trim sesi var kapı tutamaçlarında ve birkaç yerde
Oluyor hocam ben 2 aracımda da faydasını gördüm özellikle kapı içlerinden ve trim malzemelerinin arasından gelen sesleri gerçekten kesiyor bazı sesler geri geliyor tekrar uyguluyorum

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Düz aküde sorun olduğunu sanmıyorum ama bazı araçlarda start stop aküleri resetleme gibi bir işlem istiyor. Volvo da böyleydi. Zaman içinde akünün kapasitesi azalıyor malum araç da aküyü az şarj ediyormuş. Sonrasında yeni akü takılınca reset yapılmazsa araç yeniyi de az şarj ediyormuş.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
IK Foam PRO2 modeline kompresör bağlamayı planlıyorum lakin kendinden siboplu modeldeki gibi kapaktan delerek uygulamayı düşünüyorum. Daha önce hiç bu şekilde modifiye eden oldu mu?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,
IK Foam PRO2 modeline kompresör bağlamayı planlıyorum lakin kendinden siboplu modeldeki gibi kapaktan delerek uygulamayı düşünüyorum. Daha önce hiç bu şekilde modifiye eden oldu mu?

Kapaktan delemezsin orda girinti var kardesim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
On ve arka Araç kamerası aldım 70 mai 810 . Bunu ankara da guzel iscilik yaparak montajini gerceklestirebilecek bir yer onerebilecek var midir ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
On ve arka Araç kamerası aldım 70 mai 810 . Bunu ankara da guzel iscilik yaparak montajini gerceklestirebilecek bir yer onerebilecek var midir ?
Hocam zor birşey değil kendiniz de yapabilirsiniz. Çalmaktan güç alacaksa hele çok kolay. Sigorta kutusundan güç alacaksanız da aracın kontağa bağlı sigortasını kitapçığından bulup kontrol kalemi ile test edip bağlayabilirsiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hayırlı olsun, güzel bir kamera. Park modülü ve fuse tap ile sorunsuz bağlantı yapılır ise ömürlük olur. Bende aynı kameranın a500 ön ve arka kamerasi var.