Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #27,661
@Venomz Hocam ılık suya (40/50 derece) 2 su bardağı beyaz sirke ekleyerek bir gece bekletin. Koyduğunuz kaptaki su havlunun 2-3 cm üstüne çıksın yeterli olur.

Sonrasında havluyu makinada 40 derece 1.000 devir sıkma ile sentetik programında yıkama yapın yumuşatıcı gözünede 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin.

Yıkama bittikten sonra 4 tarafından güzelce çırparak direk güneş görmeyen bir alanda sererek (asarak) kurutma yaparsanız büyük ihtimal eski haline dönecektir.

Perwoll sarı bulamadıysanız mavi olanıda kullanabilirsiniz üstünde sentetikler için yazar. Yada domol sport da kullanabilirsiniz etrafınızda rosman varsa oradan temin edebilirsiniz.

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
@Venomz Hocam ılık suya (40/50 derece) 2 su bardağı beyaz sirke ekleyerek bir gece bekletin. Koyduğunuz kaptaki su havlunun 2-3 cm üstüne çıksın yeterli olur.

Sonrasında havluyu makinada 40 derece 1.000 devir sıkma ile sentetik programında yıkama yapın yumuşatıcı gözünede 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyin.

Yıkama bittikten sonra 4 tarafından güzelce çırparak direk güneş görmeyen bir alanda sererek (asarak) kurutma yaparsanız büyük ihtimal eski haline dönecektir.

Perwoll sarı bulamadıysanız mavi olanıda kullanabilirsiniz üstünde sentetikler için yazar. Yada domol sport da kullanabilirsiniz etrafınızda rosman varsa oradan temin edebilirsiniz.
Merhabalar, bu dediğiniz sadece kurulama havluları için mi geçerlidir. Yoksa normal bezler içinde bu şekilde yapabilirmiyiz

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cam temizliği için adbl glass pro kullanıyorum bez olarak ta superclean karbon ürünü cama sıkıp bezle siliyorum hep bez izi kalıyor hele ön camda güneş vs vurduğu zaman hiçbişey gözükmüyor ben mi yanlış uyguluyorum anlamadım

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Birde 2 haftada bir yıkıyorum arabayı kapalı garajda olduğundan genelde toz oluyor her seferinde temaslı yıkamada bazen yoruyor sadece köpük atıp temas yapmadan durulayıp kurulamak çizik olmasına sebep olur mu

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Cam temizliği için adbl glass pro kullanıyorum bez olarak ta superclean karbon ürünü cama sıkıp bezle siliyorum hep bez izi kalıyor hele ön camda güneş vs vurduğu zaman hiçbişey gözükmüyor ben mi yanlış uyguluyorum anlamadım
Karbon cam.bezi biraz nemlendir kuru olarak yaparsan iz birakir kardesim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar selam,

Polhamın diş kısmının dibinden çatlaması bugün benim de başıma geldi. Ufak ufak kaçırıyormuş ama bugün iyiden iyiye belli etti kaçak kendini. O alt birleşim yerine yapıştırıcı vs uygulayarak çözüm bulan oldu mu?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Deri temizliği için Koch Chemie PO düşünüyorum İÇ Aksamda koruyucu içinde TS nasıldır mat bir görünüm istiyorum

Kenan2763

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Merhabalar @Sefa46 abi forumda yeniyim arayüzünü bilmiyorum
Sana Bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim;

Düşük-orta-üst kalitede önerebileceğim

Dış yıkama köpüğü (Bende newmix var,Ama foruma bakınca daha kaliteliler var ama ben bilmiyorum.)

Jant,Lastik parlatıcı

Torpido temizleyici

Birde araba kaportası için Cila ürünleri
Önerebilir misin?

Forumda bir türlü bulamadım benim cahilliğime cevaplarsan minnettar kalırım abi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar kaportaya magifoam sıkıp o işini yaparken jant lastik davlumbaz temizliği yapıyordum. Yaklaşık 10-15 dakika sürüyordu ve magifoam kaportada o kadar süre duruyordu bi sorunla karşılaşmadım.
Aynısını K2 bela da yapacağım, bela kaportada 10-15dk dursa herhangi bi leke,iz,kuruma durumu olurmu

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam Canbus modülleri var bunlar için, onları alıp takabilirsiniz. Ben osram led ve osram canbus kullanıyorum, üniversal diyor ama sizinkilere uyar mı bilmiyorum belki photon un da canbusu vardır. Led ışıkların çektiği akım normal ampulden düşük olduğu için araç sanki kısa devre var ampul yanmıyor gibi algılayıp arıza veriyor. Canbus bulamazsanız oto elektrikçilerde bu akım problemini çözmek için basitçe bi direnç eklettirebilirsiniz far kablosuna paralel olarak herhangi bi soruna sebep olmaz.
Sistemin neden arızaya düştğünü biliyorum ama asıl sorun bu üründe canbus teknolojili ve sarıcıya sorduğumda arıza ısıgı yakmadığıydı. 55wat çekmesi gerekiyor yoksa sistem arızaya düşüyor. ne yapıcam bilemiyorum. Osramda photonla hemen hemen aynı paraymıs

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sistemin neden arızaya düştğünü biliyorum ama asıl sorun bu üründe canbus teknolojili ve sarıcıya sorduğumda arıza ısıgı yakmadığıydı. 55wat çekmesi gerekiyor yoksa sistem arızaya düşüyor. ne yapıcam bilemiyorum. Osramda photonla hemen hemen aynı paraymıs
Emirhan photonu hangi satıcıdan aldın bilmiyorum ama photonun türkiye dist. firması mavera otomotivdir Opel insignia aracımda 2 yıldır mavera otomotiv den aldığım komple photon led dizili, aklına gelebilecek her ampulde (ön arka ve çamurluk sinyalleri hariç) photon takılı. Aynı işlemi x bi satıcıdan aynı ürünü alıpda insignia aracına yapan kişilerde bende yanmayan ampul arıza lambaları yandı.
Yakın zamanda x bi satıcıdan arkalar için photon led sinyal alan arkadaşım arıza lambası yaktığını söyledi, aynı ürünü bende mavera otomotivden aldım ve hiçbir şekilde arıza/hyperflash olayı yaşamadım. Olayı başta yorumlayamadık çünkü aynı ürün aynı araç ama birinde arıza oldu birinde olmadı. Sonrasında ben mavera otomotive sorduğumda "bizim haricimizdeki satıcılarda eski tip eski canbuslı ürünler olabilir veya çakma ürün olma ihtimali olabilir" tarzında birşey söylediler.
Ben sinyalleri almadan önce kendilerine "arkadaşımda aynı üründen aldı arıza sorunu yaşadı" dediğimde ürünün arıza yakmayacağına garanti verdiklerine ve yakarsa iade alacaklarını söylediler. Mesela çamurluk sinyallerim için ürün sorduğumda %1 bile arıza yakma ihtimali olabileceğinden önermediler. Tahmin ediyorumki kesinlikle arıza yakmayacağına emin oldukları tüm ürünlerde iade alıyorlar ancak dediğim gibi bu firma photonun türkiye dist. firması, sen nerden satın aldın merak ettim?

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bir arkadaşımın aracına deniz suyu gelmiş ve tabi ki hemen su tutmamış leke yapmış. Ürün ne önerirsiniz? Kireç sökücü ürünler mi uygun olur?

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhaba dış plastik yerler için önerebileceğiniz bir ürün var mı pss kullananlar memnun mu yoksa daha iyi bir seçenek mevcut mudur yarı mat seviyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan photonu hangi satıcıdan aldın bilmiyorum ama photonun türkiye dist. firması mavera otomotivdir Opel insignia aracımda 2 yıldır mavera otomotiv den aldığım komple photon led dizili, aklına gelebilecek her ampulde (ön arka ve çamurluk sinyalleri hariç) photon takılı. Aynı işlemi x bi satıcıdan aynı ürünü alıpda insignia aracına yapan kişilerde bende yanmayan ampul arıza lambaları yandı.
Yakın zamanda x bi satıcıdan arkalar için photon led sinyal alan arkadaşım arıza lambası yaktığını söyledi, aynı ürünü bende mavera otomotivden aldım ve hiçbir şekilde arıza/hyperflash olayı yaşamadım. Olayı başta yorumlayamadık çünkü aynı ürün aynı araç ama birinde arıza oldu birinde olmadı. Sonrasında ben mavera otomotive sorduğumda "bizim haricimizdeki satıcılarda eski tip eski canbuslı ürünler olabilir veya çakma ürün olma ihtimali olabilir" tarzında birşey söylediler.
Ben sinyalleri almadan önce kendilerine "arkadaşımda aynı üründen aldı arıza sorunu yaşadı" dediğimde ürünün arıza yakmayacağına garanti verdiklerine ve yakarsa iade alacaklarını söylediler. Mesela çamurluk sinyallerim için ürün sorduğumda %1 bile arıza yakma ihtimali olabileceğinden önermediler. Tahmin ediyorumki kesinlikle arıza yakmayacağına emin oldukları tüm ürünlerde iade alıyorlar ancak dediğim gibi bu firma photonun türkiye dist. firması, sen nerden satın aldın merak ettim?
Abi merhaba. Ptt avm de herhangi magazadan aldım. Şimdi iade talep edicem ekrana bir kere iade kodu geldi çıktım ekrandan şimdi iade kodunuda göremiyorum tekrar talepte oluşturamıyorum. Bi daha ptt den alışveriş yapmam :)