Hızlı Soru - Cevap

ayc1616

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba forumda yeniyim
Katı wax/hızlı cila için silme ve parlatma bezi önerisi
aynı zamanda toz çekimi çok olmayan iç mekan plastik/torpido temizleyici önerisine ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler iyi forumlar dilerim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Polham şarjlı pompanın 1.5litrelik ve 2liktrelik versiyonları arasında hacim dışında kayda değer fark var mı? Bilgisi olan var mı?

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba forumda yeniyim
Katı wax/hızlı cila için silme ve parlatma bezi önerisi
aynı zamanda toz çekimi çok olmayan iç mekan plastik/torpido temizleyici önerisine ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler iyi forumlar dilerim.
Merhabalar hoşgeldiniz, Hızlı cila olarak Meguiars Quick Wax kullanıyorum, parlaklığı çok iyi ve az malzemeyle arabayı tamamlayabiliyor. Diğerlerinin aksine yağlı bir tabaka oluşturmuyor. Islak&Kuru ürün ancak kuru öneririm. Katı wax konusunda önerebileceğim bir ürün yok maalesef.

İç mekan plastik temizliğini çok araştırdım ancak en sonunda İzmir'de yerli bir firmadan almaya başladım. İnternetten alacaksanız ValetPro çok sağlıklı bir ürün. Parlaklık kısmında K2 Polo kullanabilirsiniz ancak ben yine aynı firmadan Carso Blak - Fra-Ber Brilliant alıyorum. Yarı mat diyebiliriz ama görüntüsünü arasam bulamam yakalayamam. İç trimlerde çok uzun kalıyor. Toz tutması 2/10 diyebiliriz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba. Ben ilk denememi Alta 2000 yeşil başlık (en yoğun köpük) ile 100ml yeti 1400ml su ile yaptım ve makina köpüğü atamadı, çok yoğun köpük oldu ve su eklemek zorunda kaldım.

Forumda bir arkadaş 1500ml suya 30-35 ml yeti yeterli demişti. Umarım size fikir verir.
Güncel olarak pompada Yetiyi kaç ml kullanıyorsunuz?

ayc1616

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
marolex axel 3000 için ön yıkama köpüğü tavsiyesine ihtiyacım var dostlar.
k2 pro bela,adbl yeti,vonixx v-floc arasında kaldım

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yeti modeli hem kova hem ön yıkama foam için iyi di mi? İkisi bir arada diyebilir miyiz?
Hem kova yıkaması hem de ön yıkama için Koch Chemie Gsf kullanan arkadaşım var. GSF nin temaslı yıkamada kayganlığının yetiye göre daha iyi olduğunu söylemişti.

GSF 1 litre olarak satıldığı için 5 litre veya 10 litre olarak piyasa olmadığından fiyat bir tık yukarda kalıyor.

Ben yetiyi ön yıkama + jant detayda kullanıyorum temaslı yıkamada bence kaygan bir ürün değil. Temaslı yıkama için başka şampuanlara yönelmenizi tavsiye ederim.

İlla tek ürün alacağım diyorsanız temaslı yıkamada Vonixx V-Floc yeti ve k2 pro bela ya oranla daha iyidir.

Son düzenleme:

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

* Purestar duplex 1100 gsm 70x90
* Adbl Sentetik Sprey Wax
* 3D Final Touch Quick Detailer

Adbl ve 3D şişe üzerindeki stickerların yapımı bana ait ☺️

Etiketler çok güzel olmuş nasıl yaptırdınız ?
Merhaba,

A4 boyutunda sticker etiketler mevcut. Ben excel üzerinde sayfa yapısını ayarlayıp google dan bulduğum görseller ile çıktı alıyorum. Yapıştırdıktan sonra ise üzerine sudan etkilenmemesi için koli bandı yapıştırarak uygulama yapıyorum.

Etiket Örneği
https://www.hepsiburada.com/adestor-50-adet-yapiskanli-etiket-parlak-kuse-a4-ebat-pm-HBC00001J7B3R

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hem kova yıkaması hem de ön yıkama için Koch Chemie Gsf kullanan arkadaşım var. GSF nin temaslı yıkamada kayganlığının yetiye göre daha iyi olduğunu söylemişti.

GSF 1 litre olarak satıldığı için 5 litre veya 10 litre olarak piyasa olmadığından fiyat bir tık yukarda kalıyor.

Ben yetiyi ön yıkama + jant detayda kullanıyorum temaslı yıkamada bence kaygan bir ürün değil. Temaslı yıkama için başka şampuanlara yönelmenizi tavsiye ederim.

İlla tek ürün alacağım diyorsanız temaslı yıkamada Vonixx V-Floc yeti ve k2 pro bela ya oranla daha iyidir.
K2 Bela ya yöneldim gibi. Teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kova yıkaması için uygun ürün arıyorsanız yanlış tercih. Ön yıkama için doğru tercih olur. Hayırlı olsun.
Bela kova içinde uygundur. Ama asıl amacı ön yıkama şampuanıdır. Genelde ön yıkama yaptıktan sonra tekrar FL ile araca sıkıp direk kovasız bir şekilde eldivenleyip duruluyorlar

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İkisi bir olsa daha iyi olurda ama illa ikisinde de performans üst düzey olmaz sanırım.

Kova şampuanım şimdilik var , ön yıkama için alacağım BELA yı
Bende ön yıkama için magifoam kullanıyordum, yaz ayları için bela aldım henüz kullanmadım. Aracın belaltı bayağı kirlendi, bakalım akşam test edeceğim belanın performansı nasıl olacak.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bela kova içinde uygundur. Ama asıl amacı ön yıkama şampuanıdır. Genelde ön yıkama yaptıktan sonra tekrar FL ile araca sıkıp direk kovasız bir şekilde eldivenleyip duruluyorlar
Kova şampuanın amacı temaslı yıkamada yüzeyde iyi bir kayganlık sağlamaktır. Bu açıdan bakınca Bela çok uygun bir tercih olmuyor. Elbette her şampuanı kovada kullanabilirsin ama alacağın performans tartışılır.

Yanlış tercih dememin sebebi de bu. Temaslı yıkama için kayganlık açısından çok daha iyi alternatifler var. Bu konuda ne Yeti ne de Bela bence tercih edilebilecek ürünler değil.