Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim orjinal poryalar da paslanıyor fakat yeni değiştirdiğim arka disk poryası henüz paslanmadı.
Teker üstünde iken uygulama yapmak sprey dışında çok zor sanki
Arkadaşlar merhaba. Poryayı en etkili nasıl parlatabilirim tavsiyesi olan var mı? Metal kısımda bölge bölge hayalet gibi matlaşmalar mevcut.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şu chemical guys kilitli kapaklı kovadan baya bir alan olmuş forumda, benzinliğe genelde suyunuzu kendiniz götürmek için mi alıyorsunuz? Benim şimdilik gittiğim benzinlikte çeşme var ama olmayanına denk gelince gerçekten cok zor olur. Ama bir kovayada kapağı var diye 1200 tl vermek mantıklı gelmiyor bir türlü kendimi ikna edenedim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Şu chemical guys kilitli kapaklı kovadan baya bir alan olmuş forumda, benzinliğe genelde suyunuzu kendiniz götürmek için mi alıyorsunuz? Benim şimdilik gittiğim benzinlikte çeşme var ama olmayanına denk gelince gerçekten cok zor olur. Ama bir kovayada kapağı var diye 1200 tl vermek mantıklı gelmiyor bir türlü kendimi ikna edenedim
Uzun zamandır aklımda olan bir üründü. Normalde fiyatı daha yüksek, bir süredir indirimde. Bana sorarsanız hakkı en fazla 700–800 TL. Alternatif ürünlerde fiyatlar daha da yüksek, (1500 ve üstü) tabii gidip 250 TL’ye standart bir kova da alabilirsiniz.

Benzinliğe kendi suyunuzu götürmenize uygun değil çok sallanma olursa sağından solundan damlatır kaçırır, devrilirse de eyvah eyvah. :)

Benim tercih etme sebebim; ön yıkama, jant, lastik ve davlumbaz temizliği yaptığım sırada yaklaşık 1 saatlik süreçte temaslı yıkama kovasının içine toz ve pislik girmemesi için kapaklı olması.

Bir diğer tercih sebebim ise kova iç çapının Dirt Guard’a uygun olması.

Ayrıca, standart kovalara göre 3–4 kat daha kalın malzemeden üretilmiş, kalite hissi gayet güzel.

Laborant

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba ismim Nusret 31 yaşındayım detay işine hakim değilim sağlıkçıyım aracıma menzerna 3in 1 uygulamayı düşünüyorm aracım siyah renk olduğu için orbital makina alacağım genel olarak araştırdım duyduğum 125 mm taban dar alanlara daha rahat girer deniliyor 15 mm salınım yeterli deniyor shine mate ex610 5*15 125 mm taban olan modeli 9000 tl fiyatı var aynı markanın 9mm salınımlı olan shine mate ero6000 modeli var tetiği yok devir ayar kısmı ergonomik değil zor bir yerde ama yüzde otuz fark var kl proyu çok önermediler sizler ne dersiniz bu iki makina arasında kararsız kaldım almışken bir tık iyi mi olsun not hobi amaçlı iki aracım var birde babamın aracı var onlara yapacağım

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
benimde bi ara almak istediğim bir ürün ama ben bahçede kovayı tabure olarak kullanma amaçlı almayı düşünüyorum. elimde cg kovalardan ve dolly var ama nasıl olur bilemedim

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşlar yeni aldığımız sıfır meganeda bugün bir şey fark ettim. Sol arka kapının tam ışık tuttuğum kısmı olması gerekenden daha dışarıda. Ele geliyor yani. Işık vurduğunda gölge oluşuyor. Sizce neden kaynaklanabilir? Daha araç 2 haftalık. Vidaların fotoğrafını da atabilirim isterseniz. Benzin kapağı olan kısım normal, karşılaştırma açısından attım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Arkadaşlar yeni aldığımız sıfır meganeda bugün bir şey fark ettim. Sol arka kapının tam ışık tuttuğum kısmı olması gerekenden daha dışarıda. Ele geliyor yani. Işık vurduğunda gölge oluşuyor. Sizce neden kaynaklanabilir? Daha araç 2 haftalık. Vidaların fotoğrafını da atabilirim isterseniz. Benzin kapağı olan kısım normal, karşılaştırma açısından attım.
.
Kapi ayari olmamis sanki kardesim hizali degil yada arka taraf hafif ezik

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Yağmurlu gece sürüşlerinde bu durum beni çok rahatsız ediyor, hele karanlık bir yolda karşıdan araç geliyorsa bir kaç saniye kör sürüyorum diyebilirim. Elimde tonyin cam keçesi ve ceriglass mevcut uygulama yapacağım kireç lekeleri ve silecek izleri için ancak resimdeki durumu da gidermek için ekstra bir işlem yapmalı mıyım zımpara vs gibi yoksa hiç alakası yok sileceklerimde mi sorun var ? Silerken atlama durumu vs yok sileceklerde ve camlarım içten-dıştan ipa ile yaklaşık yarım saat önce silinmişti fotoğrafı çekmeden önce.
her ne kadar ön camda kullanmayın denilse de Tonyin waterspot remover kireç lekelerine kesin çözüm. Distribitör firmada ön camda kullanımda bir sorun olmayacağını bana söyledi, kendileri uygulamaların da kullanıyor. Asidik bir ürün olduğu için sık sil şeklinde gölgede kullanıyorlar. Diğer kromlarda sıkıntı olmasada cam çitalarında leke yapacağı için temas ettirmemek gerekiyor. Zımpara ön camda optik yapabilir. Uzman personelleri ön cam çiziklerini zımpara ile giderebiliyorlar. Youtube da videoları mevcut

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
her ne kadar ön camda kullanmayın denilse de Tonyin waterspot remover kireç lekelerine kesin çözüm. Distribitör firmada ön camda kullanımda bir sorun olmayacağını bana söyledi, kendileri uygulamaların da kullanıyor. Asidik bir ürün olduğu için sık sil şeklinde gölgede kullanıyorlar. Diğer kromlarda sıkıntı olmasada cam çitalarında leke yapacağı için temas ettirmemek gerekiyor. Zımpara ön camda optik yapabilir. Uzman personelleri ön cam çiziklerini zımpara ile giderebiliyorlar. Youtube da videoları mevcut
.
Arkadaslar forumda bir arkadasimiz ön cam icin bu ürünü kullandiginda leke birakti ve cami degistirmek zorunda kalmisti forumdan biriydi mesajimizi okursa cevaplar mutlaka sonu hüsrandi

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
En guzel yontem carpro ceriglas sonax glass polish tarzı polisaj ürünler kimyasal kirec cozuculer camda risk taşıyor.

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
.
Arkadaslar forumda bir arkadasimiz ön cam icin bu ürünü kullandiginda leke birakti ve cami degistirmek zorunda kalmisti forumdan biriydi mesajimizi okursa cevaplar mutlaka sonu hüsrandi
kendim denemediğim için birşey söyleyemeyeceğim. Ancak uygulama firmasının kullandığını gördüm ancak çok hızlı bir şekilde sık sil şeklinde yapmışlardı. Asidik olduğu için bekleme, ısı gibi fakrörlerle cam minesinde bozulma olmuş olabilir. Uzman değilim sadece fikir yürütüyorum. Orijinal veya yan sanayi camlarla alakalı bir durum olabilirmi hiçbir fikrim yok. Dediğiniz doğrudur, kimseye sebep olmak istemem sadece fikir vermek açısından söylemiştim kullanmamak, sorunu uzmanlara danışmak gerekir en azından sorumluluk onlarda olur. Nihayetinde uzmanı değil hobiciyiz

ASF

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
jant temizleyici ne önerirsiniz her seferinde demir tozu temizleyici uygulamak istemiyorum verniğe janta zarar vermemek için öneriniz var mı flowey r1 temin etmiştim çok eskiden sanırım flowery markası kapattı dükkanı

Ek olarak araç içi trm torpido temizliği için valet pro advanced interior düşünüyorum 1:20 oranında kullanıp farklı bir öneriniz var mı ?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
jant temizleyici ne önerirsiniz her seferinde demir tozu temizleyici uygulamak istemiyorum verniğe janta zarar vermemek için öneriniz var mı flowey r1 temin etmiştim çok eskiden sanırım flowery markası kapattı dükkanı

Ek olarak araç içi trm torpido temizliği için valet pro advanced interior düşünüyorum 1:20 oranında kullanıp farklı bir öneriniz var mı ?
k2 neorim kullanabilirsin abi hem jant hemde lastik için fiyatı da uygun sayılabilir
torpido temizliği için valet pro hiç kullanmadım abi o yüzden bişey diyemem ama interior olması iyidir apc den ziyade koruyucu olarak da mat görüntü sevdiğim için ben detruner kullanıyorum ama koch ts yi de denemeyi düşünüyorum onunda sonucu iyi diye gördüm yanlış hatırlamıyorsam @senturk35 abi memnundu ondan :D

Son düzenleme:

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu

Merhaba maalesef Renault yetkili serviste bakım yapılırken eniştemin araca bu şekilde zarar verilmiş sonra fark edince gittiğinde rötüş boyası yapılmış. İstanbul Avrupa yakasında buraya işlem yapıp zemini orjinale yakın hale getirebilecek uygulama merkezi öneriniz olur mu acaba.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi