Hızlı Soru - Cevap

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #28,341
jant temizleyici ne önerirsiniz her seferinde demir tozu temizleyici uygulamak istemiyorum verniğe janta zarar vermemek için öneriniz var mı flowey r1 temin etmiştim çok eskiden sanırım flowery markası kapattı dükkanı

Ek olarak araç içi trm torpido temizliği için valet pro advanced interior düşünüyorum 1:20 oranında kullanıp farklı bir öneriniz var mı ?
Demir tozunu jantlara 2 ayda bir kaportaya 4-5 ayda bir kullanıyorum ancak bildiğim kadarı ile herhangi bir zararı olan ürün değil, genel itibarı ile kötü kokusundan dolayı zarar vereceği düşünülüyor sanki. Hatta profesyonel olarak bu işi yapan bir arkadaşım bizim sektördeki belkide en masum ürün demişti. Seramikli olan aracıma da çekinmeden kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

torpido kaplamaları, iç plastiklerde koch chemie ts derilerde koch po ve ls kullanıyorum yeni yeni tonyin ürünlerinide kullanmaya başladım halılarda koch mzr baya etkili memnunum hepsinden.

ASF

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Demir tozunu jantlara 2 ayda bir kaportaya 4-5 ayda bir kullanıyorum ancak bildiğim kadarı ile herhangi bir zararı olan ürün değil, genel itibarı ile kötü kokusundan dolayı zarar vereceği düşünülüyor sanki. Hatta profesyonel olarak bu işi yapan bir arkadaşım bizim sektördeki belkide en masum ürün demişti. Seramikli olan aracıma da çekinmeden kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

torpido kaplamaları, iç plastiklerde koch chemie ts derilerde koch po ve ls kullanıyorum yeni yeni tonyin ürünlerinide kullanmaya başladım halılarda koch mzr baya etkili memnunum hepsinden.
iç trim İçin ts sipariş ettim teşekkürler sanırım tozlanmayıda geciktiriyor

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, bagajımda bulunan cam suyu bidonunun kapağı hafifçe damlatıyormuş ve uzun süre fark etmemişim. Arabaya bindiğimde hafif nem kokusu alıyordum ancak bir türlü bulamamıştım meğer o ufak ufak dökülmüş. Yaklaşık 2 litre cam suyu bagajdan arka koltuğa doğru sızmış, kurumuş. Bagaj halısını sadece suyla duruladım inanılmaz köpürdü zor duruladım :) arka koltuklarda da kusma yapmış. koltukları vakumla çekmek şart oldu ancak sizce başka bir zararı olmuş mudur, küflenme vs durumu olabilir mi cam suyundan?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Açıkçası demirtozunu yüzeyde kurutmadan ve yüzeyde hiç ürün kalmayacak şekilde durularsanız bi sıkıntı olmayacaktır bence , fakat bazı demirtozu ürünleri korumayı elliyor yada etkisini azaltıyor diyeyim.

Örneğin flowey r10 , etkisi çok hafif iken eskiden olan tuga yeşil demirtozu ürünü veya koch chemie RRR korumayı gözle görülür şekilde azaltıyor.
Bu yüzden bilerek kullanmakta fayda var . Fakat yüzeyin çeşitli kimyasal ve fiziksel kirlerle dolduğunu düşünüyorum ve bu yüzden belli zaman aralıklarında uygulamak gerektiğini de düşünüyorum.Bunun içinde Açıkçası Demirtozu sökücü şampuan - örnek olarak car pro iron X foam - tarzı ürünü de kullanıp denemeyi merak ediyorum fakat daha hiç alıp denemedim

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açıkçası demirtozunu yüzeyde kurutmadan ve yüzeyde hiç ürün kalmayacak şekilde durularsanız bi sıkıntı olmayacaktır bence , fakat bazı demirtozu ürünleri korumayı elliyor yada etkisini azaltıyor diyeyim.

Örneğin flowey r10 , etkisi çok hafif iken eskiden olan tuga yeşil demirtozu ürünü veya koch chemie RRR korumayı gözle görülür şekilde azaltıyor.
Bu yüzden bilerek kullanmakta fayda var . Fakat yüzeyin çeşitli kimyasal ve fiziksel kirlerle dolduğunu düşünüyorum ve bu yüzden belli zaman aralıklarında uygulamak gerektiğini de düşünüyorum.Bunun içinde Açıkçası Demirtozu sökücü şampuan - örnek olarak car pro iron X foam - tarzı ürünü de kullanıp denemeyi merak ediyorum fakat daha hiç alıp denemedim
iron x şampuanı zamanında 50 ml deneme ürününü alıp kullanmıştım fakat çok bir etkisini görmedim. Sanki o ürün daha çok düzenli yıkamada kullanmak için sonuçta bir dünya suyun içine koyunca oranı düşüyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
iron x şampuanı zamanında 50 ml deneme ürününü alıp kullanmıştım fakat çok bir etkisini görmedim. Sanki o ürün daha çok düzenli yıkamada kullanmak için sonuçta bir dünya suyun içine koyunca oranı düşüyor.
Açıkçası , bildiğimiz demirtozu ürünlerinin bile normal kullanımda etkisini görmek zor. Dekontaminasyon sonrası morarma olayı iş yaptığı anlamına geldiğini düşünmüyorum. Örneğin bi ara bir satıcı yan panelde sözde demirtozu ürünlerini test yaptı fakat sadece morarmaya göre sonuç alıyordu

Özellikle birkaç farklı ürün denedim ve sadece 1 inin etkisini gözle görebildim diyebilirim. Tabi hiç beyaz arabada uygulama yapmadım o da ayrı . Bahsettiğimiz ürünün içeriğinde morarma görülür gibi bi durum yazmıyor. acaba o yüzden mi etkisini göremediniz ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açıkçası , bildiğimiz demirtozu ürünlerinin bile normal kullanımda etkisini görmek zor. Dekontaminasyon sonrası morarma olayı iş yaptığı anlamına geldiğini düşünmüyorum. Örneğin bi ara bir satıcı yan panelde sözde demirtozu ürünlerini test yaptı fakat sadece morarmaya göre sonuç alıyordu

Özellikle birkaç farklı ürün denedim ve sadece 1 inin etkisini gözle görebildim diyebilirim. Tabi hiç beyaz arabada uygulama yapmadım o da ayrı . Bahsettiğimiz ürünün içeriğinde morarma görülür gibi bi durum yazmıyor. acaba o yüzden mi etkisini göremediniz ?
Mavi renk araçta denedim morarma yaptı fakat üzerine tekrardan demirtozu uyguladigimda yine reaksiyon oluştu. Uyguladığım demirtozu da carpro ironx ti. Sonuçta şampuan olduğu için ve ben kovada denemiştim onu da göz önüne alınırsa etkisi azalmıştır.

Met_G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyonkarahisar
Selamlar.
Aracımın yarısı PPF, yarısı seramik kaplama.
Sıfır araç olduğu için uzun ömürlü olmasını istiyorum.
Yıkama ve bakım için hangi ürünleri önerirsiniz?

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar.
Aracımın yarısı PPF, yarısı seramik kaplama.
Sıfır araç olduğu için uzun ömürlü olmasını istiyorum.
Yıkama ve bakım için hangi ürünleri önerirsiniz?
Tavan komple açılır cam tavan , kaput farlar ppf , gerisi ise igl seramik. Yıkama için tek şampuan kullanıyorum. Ara ara igl seramik ile birbirini tamamlayıcı seramik içerikli hızlı cila kullanırım. kasımda 1 yıl olacak hala etkisinden memnunum.
Güzel bir şampuan ve etkili ön yıkama ile minimum çaba maksimum yıkama olur
Metci cevap verilmişti ama görmeyip farklı yerden sormuşsun sanırım. PH nötr şampuanları kullanırsan uygun olur

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Yok gördüm ama ürün ismi geçmediği için burada ürün bazında sordum, teşekkürler.
Tek tek ürün ismi biraz zor , çünkü çok fazla ürün çok fazla seçenek var.
En basitinden hala flowey ürünleri kullanan çok kişi var ama şuan satışı yok, mesela bu ürün ismini yazsamda siz bulamayacağınız için tekrar soracağınızı düşünüyorum.

Bu yüzden bütçeye veya amaca uygun şartlarlanet olarak almak istediğiniz ürünleri görüp çoğunu kullanan olduğundan forumun sağ üst arama yerinden ürünü yazarak bulabilirsiniz. Genel olarak forumda geçen ürünlerin çoğu zaten zarar vermez , biraz bakıp tercihe göre seçilebilir

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Araçta showroom parlaklığı elde etmek için önce glaze sonra wax mi uygulaniyor acaba? Eğer öyleyse memnun kaldığınız glaze markasi onerebilir misiniz? Vonixx blend black kullaniyorum hali hazirda. Altına ya da üstüne yapabileceğim başka bir uygulama var mi acaba?

Emirhancap

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Edirne
Haftada bir yıkadığım aracımın kurulama havlusunu sice her yıkamadan sonra makinede beyaz sirke ile temizlemelimiyim yoksa iki yıkamada bir mi yapmalıyım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftada bir yıkadığım aracımın kurulama havlusunu sice her yıkamadan sonra makinede beyaz sirke ile temizlemelimiyim yoksa iki yıkamada bir mi yapmalıyım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Genelde temiz araba kurulandığı için havlular kirlenmese de suların kireçli olmasından dolayı her kurulama sonrası yıkarsanız havlunun ömrü de uzun olur. Ama bence yorucu bir durum olur ben ayda bir yıkıyorum biraz kişiye kalmış bir durum :)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Genelde temiz araba kurulandığı için havlular kirlenmese de suların kireçli olmasından dolayı her kurulama sonrası yıkarsanız havlunun ömrü de uzun olur. Ama bence yorucu bir durum olur ben ayda bir yıkıyorum biraz kişiye kalmış bir durum :)
abi sen nasıl yıkıyorsun ne kullanıyorsun ben yıkamada sadece sirke kullanmayı düşünüyorum ama iyi bi sonuç verir mi

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
abi sen nasıl yıkıyorsun ne kullanıyorsun ben yıkamada sadece sirke kullanmayı düşünüyorum ama iyi bi sonuç verir mi
Merhaba,

Mikrofiber için özel şampuanlar var onlardan alıp kullanabilirsiniz.

Ayrıca Roosman markette satılan domol sport şampuanda mikrofiber bez yıkama için kullanılabilir.

Kendi mağazasında fiyatı baya bir uyguna geliyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Mikrofiber için özel şampuanlar var onlardan alıp kullanabilirsiniz.

Ayrıca Roosman markette satılan domol sport şampuanda mikrofiber bez yıkama için kullanılabilir.

Kendi mağazasında fiyatı baya bir uyguna geliyor.

Valet pronunkine yakın mıdır acaba bunun etkisi? Perwoll ile valet arası ise bunu da denemek isterim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Valet pronunkine yakın mıdır acaba bunun etkisi? Perwoll ile valet arası ise bunu da denemek isterim
Elimde vonixx mixrolav ve domol sport var ben temizlik gücü olarak ikisinin arasında bir fark görmedim.

Kullanmaya başlayalı 6 ay gibi bir süre geçti bezlerimde bozulma vs olmadı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde vonixx mixrolav ve domol sport var ben temizlik gücü olarak ikisinin arasında bir fark görmedim.

Kullanmaya başlayalı 6 ay gibi bir süre geçti bezlerimde bozulma vs olmadı.
Mağazada falan denk gelirse bir alıp deneyeyim. Açıkçası perwol ile valetin arasında fark var bence. Bunu twisted havlumla arabayı kurularken anlıyorum. Aynı durumu bu deterjanı da bi alıp deneyeyim.