Hızlı Soru - Cevap

emrre.kurt_

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #29,161
Merhaba arkadaşlar aracımın ön panjurunda piano black kısımlar var ve bu kısımlar yılların vermiş olduğu etki ile beyazlaşmış durumda. Nasıl bir uygulama yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kısa tetik bağlantı aparatı hortum ile birleştiği yerden bazen su kaçırıyor. Bu aparat sabit olduğu için kaçırdığını düşünüyorum. Dönen bağlantı aparatı kullananlar varsa kaçırma problemi yaşıyorlar mı.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ön cam dahil bütün camlara film yaptırmak istiyorum. Ankara'da yaptıran memnun kalan fiyat/performans bir yer biliyor musunuz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Oracal ppf kaplı araca katı wax uygulayabilir miyiz? Uyumlu ürün kullanan tavsiyesi olan var mı?
ADBL Speed QD
Vonixx Blend Seramik Spray
Vonixx Si02 Pro
Liquid Elements Folien
Meguiars Xpress Spray Wax

Kullanabilirsiniz PPF Markasi Farketmeksizin.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ön cam dahil bütün camlara film yaptırmak istiyorum. Ankara'da yaptıran memnun kalan fiyat/performans bir yer biliyor musunuz?
Safran Garage den fiyat al.kardesim
Solarguard veya Oracal.için.

Selamimizi ilet gereken indirimi güzelligi yapar.

rewhere

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhaba arkadaslar, sifir arac icin bi akil verin cikmazs girdim komple ppf mi, on 3 parca ppf kalan yerler seramik mi yoksa ppf detayci adama gelmez seramik mi komple :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben araç çift renk olduğu için sadece ön 3 parçaya ppf yaptırdım kalana seramik yaptırdım. Şimdi araca uygulama yaptıkça ppfli kısımların daha mat olduğunu hissediyorum. Ama uzun yolda en azından ön parçaların korunaklı olması güven veriyor. Eski aracımda kaput hep taş izi doluydu.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Ben araç çift renk olduğu için sadece ön 3 parçaya ppf yaptırdım kalana seramik yaptırdım. Şimdi araca uygulama yaptıkça ppfli kısımların daha mat olduğunu hissediyorum. Ama uzun yolda en azından ön parçaların korunaklı olması güven veriyor. Eski aracımda kaput hep taş izi doluydu.
Benim de aklima takilan kisim su araci komple kaplat sonra disi ile ilgili yapacak bisey kalmiyor e satarken de belki sokturmem gerekecek. Belki sadece kaput kaplatip kalan kisimlara seramik yaptirrim. Cizilirse de cizilsin ne yapalim nasip

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaslar, sifir arac icin bi akil verin cikmazs girdim komple ppf mi, on 3 parca ppf kalan yerler seramik mi yoksa ppf detayci adama gelmez seramik mi komple :)

hocam biraz da arabanın marka-model ve fiyatına göre ppf'in koruyabileceği derecedeki çiziklerde oluşabilecek değer kaybına bakmak lazım, emsal ilanlar vs varsa ordan da bakılabilir. 20-30bin değer kaybı yazacağınız çiziği 100binlik ppf'le engellemenin de çok anlamı olmuyor. ha tabi ki burada parçanın komple boyanacak derecede büyük hasar almasından vs bahsetmiyorum o ihtimallerde tabi ki ppf mantıklı ama yine de güzel bir hesap gerektirir, ben kafadan 2.5 milyon altındaki bir sıfır arabaya yapılacak komple ppf'in masraf olarak gereksiz olacağını düşünüyorum.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
hocam biraz da arabanın marka-model ve fiyatına göre ppf'in koruyabileceği derecedeki çiziklerde oluşabilecek değer kaybına bakmak lazım, emsal ilanlar vs varsa ordan da bakılabilir. 20-30bin değer kaybı yazacağınız çiziği 100binlik ppf'le engellemenin de çok anlamı olmuyor. ha tabi ki burada parçanın komple boyanacak derecede büyük hasar almasından vs bahsetmiyorum o ihtimallerde tabi ki ppf mantıklı ama yine de güzel bir hesap gerektirir, ben kafadan 2.5 milyon altındaki bir sıfır arabaya yapılacak komple ppf'in masraf olarak gereksiz olacağını düşünüyorum.
Evet hocam ben de oyle dusunuyorum iste cizildi diyelim ne kadar deger kaybi olabilir ya da olacaksa da olsun yani smdiden bilmem ne zmanki kaderde varsa bir kazanin koruma hesabini yapmak gereginden fazla deger vermek gbi geliyor bana

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araç alirken bendeki öncelik Kriter Aracin Hasar Durumu Airbag/Motor/Alt Takim/İç Mekan Durumu

Sonra Kaportasi geliyor benim için degisen veya boya çok önemli degil bu benlik kriter.

Yani sunu demiyorum agir hasarli 3/4 parca degisenli arac demiyorum.Kapiyi surtmustur boyanmistir degismistir veya arkadan vurmuslardir degismistir boyanmistir vs PPF çok ta benlik degil yani ha yaptiracak olursam Kaput ve Farlara belki sag sol camurluklara yaptirrim sadece.

Tamponlar cizilsin önemli degil gider boyatirim :)

Birde hic farkettiniz mi bilmiyorum Hicbir Otomobil Markasi Arac Reklamlarinda veya Brosurlerinde PPF ile alakali hicbirsey yayinlamiyor.Ama Otomobil Markalari kendi ürettikleri Seramik Kaplamalari ve İc Aksam temizleyicilerini reklam ettiler.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç alirken bendeki öncelik Kriter Aracin Hasar Durumu Airbag/Motor/Alt Takim/İç Mekan Durumu

Sonra Kaportasi geliyor benim için degisen veya boya çok önemli degil bu benlik kriter.

Yani sunu demiyorum agir hasarli 3/4 parca degisenli arac demiyorum.Kapiyi surtmustur boyanmistir degismistir veya arkadan vurmuslardir degismistir boyanmistir vs PPF çok ta benlik degil yani ha yaptiracak olursam Kaput ve Farlara yaptirrim sadece.

Tamponlar cizilsin önemli degil gider boyatirim :)

Birde hic farkettiniz mi bilmiyorum Hicbir Otomobil Markasi Arac Reklamlarinda veya Brosurlerinde PPF ile alakali hicbirsey yayinlamiyor.Ama Otomobil Markalari kendi ürettikleri Seramik Kaplamalari ve İc Aksam temizleyicilerini reklam ettiler.
abi benim arabayı sen biliyorsun, adam sıfır almış 3. ayında kaza yapmış yetkili serviste kapıyı direkt değiştirmişler. sıfır arabaya tekrar sıfır kapı takılmış şimdi ona ne diyeceksin nerdeyse fiyattan bile düşmedik

3-5 sene öncesine kadar bahar gelince şu tamponları bi boyatalım temizlensin der gider boyatırdık :)

Allah izin verirse bayiden sıfır premium araba çıkarabilirsem belki ancak o zaman ppf kaplatırım, tabi naçizane kendi fikrim, buradaki herkesin görüşü farklı herkesin de kendine göre mantıklı sebepleri illa ki vardır ppf gereksiz demiyoruz :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Merhaba, aracınızın modeli ve rengini, kullanım alanlarınızı ve kapalı otopark durumunu yazarsanız objektif yorum yapabilirim. Bunları bilmeden yaptır yada yaptırma demek biraz havada kalır.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba, aracınızın modeli ve rengini, kullanım alanlarınızı ve kapalı otopark durumunu yazarsanız objektif yorum yapabilirim. Bunları bilmeden yaptır yada yaptırma demek biraz havada kalır.
Merhaba hocam, arac skoda elroq onumuzdeki haftaici teslim alacagim insallah bayiiden. Yaris mavisi diye gecen metalik bir renk, genelde sehir ici kisa mesafelerde kullanilacak, yilda 1kez izmit-guneydeki tatil bolgeleri rotasi olur, kapali otopark yok site ici acik havada olacak.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sıfır araçta ppf tercih ederdim. Detaycı adam elbet uğraşacak yerini bulur :)

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Kaput, Ön tampon, Farlar, yan direklerde piano black var ise o kısımları ppf yapıp diğer yerleri seramik yapardım. Hem kolayca zarar gelecek yerleri korur hemde detay zevkimi almaya devam ederdim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu foruma üye olan herkesin detaycı olduğunu düşünüyorum ve detaycı adam kuş pisliği iz bıraksa canını sıkar, birisi arabayı çizse canını sıkar, taş gelse kaputu çizse canını sıkar, otoparkta sürtse canını sıkar, arabasını düzgün yıkatamazsa canını sıkar, kapalıda üstüne kireç aksa canını sıkar etc…. Eğer bunlar sizin de canınızı sıkacaksa güzel işcilikli bir yerde ppf yaptırılmasını her zaman öneriyorum. Can sıkmak demek de karalar bağlamak gibi düşünmeyin. Hepimizin ister istemez duygusal bir bağı var araçlarımzla. Ama otomobil i ben bir araç olarak kullanırım, bu yaşanılanlar zerre canımı sıkmaz, fırça ile de yıkatırım petrol köpüğü ile de diyorsanız ztn boşa ppf e para vermeyin. ( böyle diyen birinin de bu forumda pek işi olmaz diye düşünüyorum :) Bu iş biraz tercih ve olaya bakış açısı ile alakalı …