Hızlı Soru - Cevap

mmm

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #29,241
Merhaba,
Karcher k6 ve k7 makine de, 200 bar uyumlu kısa tabanca ile yıkama yaparken motor kesinti duraksama yapıyor. K3 cihaz ile sorun olmamıştı. Tabanca yetersiz mi kalıyor. Neden kaynaklı olabilir.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Sevgili detayseverler herkese iyi akşamlar. Mevcutta nilfisk core i150 modelini kullanıyorum. Bir cihaza daha ihtiyacım olacak mevcuttakini taşıma yapmak istemediğim için köy evine bir tane alıyım diyorum. Karcher k5 classic 145 barlık (7.300₺) modeli ile bosch aquatak 135 barlık (6.400₺) modeli arasında kaldım. Hangini almak mantıklı olur?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sevgili detayseverler herkese iyi akşamlar. Mevcutta nilfisk core i150 modelini kullanıyorum. Bir cihaza daha ihtiyacım olacak mevcuttakini taşıma yapmak istemediğim için köy evine bir tane alıyım diyorum. Karcher k5 classic 145 barlık (7.300₺) modeli ile bosch aquatak 135 barlık (6.400₺) modeli arasında kaldım. Hangini almak mantıklı olur?
Karcher K5 Al bence hepsiburadanin stok bittiginde o makina 12 binden asagi olmaz.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, aşağıdaki makine ya da benzerini kullanan var mıdır? Amacım arabaya komple polisaj ya da profesyonel bir şey değil, ufak tefek çizikler için lokal kullanacağım belki wax için de kullanırım. Kendi pedlerini değil daha bildiğimiz forumda konuştuğumuz markaların pedleriyle kullanmayı düşünüyorum ama tavsiye eder misiniz? Not: şarjlı olması önemli elektrikle kullanma imkanım pek yok.

Dawreek Şarjlı Polisaj MK12 - Fiyatı, Yorumları

ayc1616

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba
Koch Chemie Pol Star iç plastik ve torpido temizliğinde kullanılabilir mi? yoksa onun yerine koch chemie multi interior cleaner kullanmak daha güvenli ve daha mı doğru olur?

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhaba ,
Yeni aracımda kapı içleri alcantara, koltuk kenarları,direksiyon kol dayama gibi yerler deri ve koltuğun ortası da kumaş malzeme.

Kc Polstar'ı inceledim. Açıklama kısmında Deri, Alcantara ve tekstil ürünleri için uygundur. diye yazıyor.

Açıkçası her materyal için ayrı ayrı temizlik ürünü almak istemiyorum.

Polstar bu 3 materyal için de açıklama yazıldığı gibi iş görür mü acaba ?

Cevaplar için teşekkürler.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba ,
Yeni aracımda kapı içleri alcantara, koltuk kenarları,direksiyon kol dayama gibi yerler deri ve koltuğun ortası da kumaş malzeme.

Kc Polstar'ı inceledim. Açıklama kısmında Deri, Alcantara ve tekstil ürünleri için uygundur. diye yazıyor.

Colourlock ve Deriklinik TLS markalarına bakın derim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar herkese, İstanbula aralıklı yağan yağmurlarda aracı 10-15 gün kadar yıkamadım ve araçta kireç su lekesi gibi lekeler oluştu. Araçta Endura ppf mevcut. İgl Delete ürünü ile temizlik önerdi kaplamayı yapan firma. İki uygulama denedim ancak kaputta bir değişim olmadı. Tampondaki tek bir ize lokal deneme yaptım o geçti. Daha önce başına gelen ya da bilgisi olan var mı? Havalar soğuk olduğu için film kendini yenilemiyor bahara kadar beklemem gerekir mi?

Merhaba, kendini yenileme özelliği bu kontaminasyonu gidermeyecektir. O çizikler için geçerli. Pasta benzeri bir uygulama yapılması gerekir.

Arkadaşlar aracın kromajında bir leke var. Galiba reçine veya onun gibi sertleşmiş bir şey.

Şampuanlı su, cila , K2 metal polish vs denedim hiç etki etmedi. Çıkarmanın yolu var mı ? İpa mı denenebilir?

https://i.hizliresim.com/d0p9fgh.jpg
zift yapışkan temizleyici bir ürün kullanın, tiner benzin vb. ürünler de temizleyecektir.

Merhaba
Koch Chemie Pol Star iç plastik ve torpido temizliğinde kullanılabilir mi? yoksa onun yerine koch chemie multi interior cleaner kullanmak daha güvenli ve daha mı doğru olur?
Polstar kullanabilirsiniz.

Merhaba ,

Merhaba işinizi görür. Ayrıyetten @Sefa46 da rutin temizlik için güzel bir ürün var

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Herkese merhaba
Aracım son kasa toyota c-hr arka camda silecek yok ve cam oldukça yatay yağmur vs durumlarında görüşüm kısıtlanıyor.
Nasiol glasshield alacaktım ancak camdan zor çıkartılması ve önde kullanımda atlama yapma riskiyle kapalı alanda uygulanması gerektiğinden dolayı vazgeçtim.

Hızlı cila gibi , atıyorum ayda 1 sık sil şeklinde uygulayabileceğimiz daha güvenli yağmur kaydırıcı ürün var mıdır ?
Bir de bu yağmur kaydırıcılar arka camda etkili olur mu ön cam kadar ?

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Herkese merhaba
Aracım son kasa toyota c-hr arka camda silecek yok ve cam oldukça yatay yağmur vs durumlarında görüşüm kısıtlanıyor.
Nasiol glasshield alacaktım ancak camdan zor çıkartılması ve önde kullanımda atlama yapma riskiyle kapalı alanda uygulanması gerektiğinden dolayı vazgeçtim.

Hızlı cila gibi , atıyorum ayda 1 sık sil şeklinde uygulayabileceğimiz daha güvenli yağmur kaydırıcı ürün var mıdır ?
Ön ve yan camlarda Glacodan çok memnun kaldım ama arka camda çok performans alamadım. Ben de bitince nasiol düşünüyordum. Aracım seat arona

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese merhaba

Merhaba, benim araçta da arka cam sileceksiz. Bir ara fuso coat soft99 uyguladım. Bence iyi idi. Bu kış nasiol u ön cam hariç her yere uyguladım. 2-3 ay olmuştur. Bence idare eder. Hiç yoktan iyidir, diyebilirim.

agdkafkas66

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İStanbul
Herkese merhabalar nissan micra aracım var torpido kısmı beyaz krem gibi bir renk pütürlü plastik malzeme ve yıllarca temizlenmemiş kir tutmuş fakat ne yaptıysam olmadı çıkmıyor kir en son köpük ve sihirli sünger dene dediler o biraz biraz çıkarmaya başladı ama zarar veriyormuş sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhaba, benim araçta da arka cam sileceksiz. Bir ara fuso coat soft99 uyguladım. Bence iyi idi. Bu kış nasiol u ön cam hariç her yere uyguladım. 2-3 ay olmuştur. Bence idare eder. Hiç yoktan iyidir, diyebilirim.
Hocam wax da etkili oluyorsa elimde 3-4 çeşit var
Sonax ceramic sprey turuncu olan,
Jayswax
Tw sealant
Bunları bir deneyeyim olmazsa teşekkür ederim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba, kendini yenileme özelliği bu kontaminasyonu gidermeyecektir. O çizikler için geçerli. Pasta benzeri bir uygulama yapılması gerekir.

zift yapışkan temizleyici bir ürün kullanın, tiner benzin vb. ürünler de temizleyecektir.

Polstar kullanabilirsiniz.

Merhaba işinizi görür. Ayrıyetten @Sefa46 da rutin temizlik için güzel bir ürün var
Sıcak su ile denedim. İşe yaradı. Olmasa ipa, zift temizleyici ürünlere yönelecektim. Teşekkür ederim.

tunap.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhaba ,

Hocam selamlar aracınız C-hr mi? Bende birkaç gün önce aldım Gr Sport koltukları ve direksiyonu hangi malzeme ile temizlemem gerekiyor bilmiyorum siz bulabildiniz mi temizlik için malzemeler