Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #29,261
@tunap. , @Testarosso araçlarınız hayırlı olsun. Kardeşime üç ay önce gr sport aldık. Aracı bir kere yıkadım. İç temizliğinde adbl qd , kumaş ve alcantara kısmında lotar, araç yeni olduğu için şimdilik deri kısmını hafif nemli bez ile geçtim. Aracı yıkayalı üç ay olacak. Bu ay içinde ikinci yıkamasını yapacağım. Bu yıkamada deri koruma ürünleri de kullanacağım.K2 lotar piyasada bulunan bir ürün değil, adbl qd bulunabilir. Bu konuda Sefa beye danışabilirsiniz.

Son düzenleme:

RavSS

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar işaretlediğim çerçeveler piano black parçalar ve tırnak girmeyen çizikler oluşmuş. İnce pasta ve el aplikatörü ile sonuç alabilir miyim sizce?

Biraz geç cevap vermiş olacağım, kusura bakmayın. Benim aracımda da aynı yerlerde çizikler oluşmuştu, detay dükkanı olan bir arkadaşım iki tarafa da sermik sürdü ve %70-75 oranında çizikler kayboldu. Seramiğin etkisi bittikçe bu tabii ortaya çıkacaktır, en mantıklısı pasta cila yapıp sonra koruma altına almak olacaktır. Eğer, elinizde azda olsa seramik kaplama varsa deneyebilirsiniz sonuç sizi tatmin edecektir.

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Biraz geç cevap vermiş olacağım, kusura bakmayın. Benim aracımda da aynı yerlerde çizikler oluşmuştu, detay dükkanı olan bir arkadaşım iki tarafa da sermik sürdü ve %70-75 oranında çizikler kayboldu. Seramiğin etkisi bittikçe bu tabii ortaya çıkacaktır, en mantıklısı pasta cila yapıp sonra koruma altına almak olacaktır. Eğer, elinizde azda olsa seramik kaplama varsa deneyebilirsiniz sonuç sizi tatmin edecektir.
Estağfurullah hocam.Elimde seramik yok ama turtle wax ın çok ince pastası var müsait bir zamanında onu deniyeceğim bakalim

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Hocam selamlar aracınız C-hr mi? Bende birkaç gün önce aldım Gr Sport koltukları ve direksiyonu hangi malzeme ile temizlemem gerekiyor bilmiyorum siz bulabildiniz mi temizlik için malzemeler
Merhaba ,
Evet aracım C-Hr ancak henüz almadım herhangi bir ürün. Elimde Flowey'in deri temizlik ürünü var sadece deri ile ilgili ancak komple bir ürün arıyorum.

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
@tunap. , @Testarosso araçlarınız hayırlı olsun. Kardeşime üç ay önce gr sport aldık. Aracı bir kere yıkadım. İç temizliğinde adbl qd , kumaş ve alcantara kısmında lotar, araç yeni olduğu için şimdilik deri kısmını hafif nemli bez ile geçtim. Aracı yıkayalı üç ay olacak. Bu ay içinde ikinci yıkamasını yapacağım. Bu yıkamada deri koruma ürünleri de kullanacağım.K2 lotar piyasada bulunan bir ürün değil, adbl qd bulunabilir. Bu konuda Sefa beye danışabilirsiniz.

Çok teşekkürler hocam size de hayırlı olsun inşallah araç güzel günlerde kullanın.
Bu kullandıklarınıza ilave olarak başka önerebileceğiniz ürün var mıdır.
Koch Chemie PO Pol Star var aklımda hem alcantara hem deri hem kumaş için kullanılabileceği yazıyor ama mantıklı olur mu ?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Çok teşekkürler hocam size de hayırlı olsun inşallah araç güzel günlerde kullanın.
Bu kullandıklarınıza ilave olarak başka önerebileceğiniz ürün var mıdır.
Koch Chemie PO Pol Star var aklımda hem alcantara hem deri hem kumaş için kullanılabileceği yazıyor ama mantıklı olur mu ?
Teşekkür ederim, po yu özelikle köpük yapan şişe ile kullanan çok var. Memnun kalırsınız diye düşünüyorum. İlk kez denenecek ürünü en az miktarda alıp kullanmanızı öneririm. Bazen beklendiği gibi olmayabiliyor.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
abilerim kardeşlerim öncelikle herkese hayırlı akşamlar iyi forumlar . ilk aracım olarak 2001 model bir clio 2 aldım rxt paket 77 bin km bile daha olmadı aracım ben arabayı yeni aldığım için komple ustama götürdüm ustam ağır bakım yaptı aracıma ama aldığımda ise çok büyük olmasa da ufak yağ izleri vardı koltuğumda . bunlar canımı sıktı çünkü aracımın kondisyonu sıfır ayarında bende kondisyonunu bozmadan bunları nasıl iz kalmayacak şekilde temizleyebilirim yardım edebilirseniz çok sevinir ve dua ederim şimdiden çok teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar adına .

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
abilerim kardeşlerim öncelikle herkese hayırlı akşamlar iyi forumlar . ilk aracım olarak 2001 model bir clio 2 aldım rxt paket 77 bin km bile daha olmadı aracım ben arabayı yeni aldığım için komple ustama götürdüm ustam ağır bakım yaptı aracıma ama aldığımda ise çok büyük olmasa da ufak yağ izleri vardı koltuğumda . bunlar canımı sıktı çünkü aracımın kondisyonu sıfır ayarında bende kondisyonunu bozmadan bunları nasıl iz kalmayacak şekilde temizleyebilirim yardım edebilirseniz çok sevinir ve dua ederim şimdiden çok teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar adına .
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binin. Lekelerin fotoğrafını paylaşırsanız daha kolay öneri verilebilir diye düşünüyorum.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba dostlar, arac degistirme sureci vs derken uzak kaldik :) deri koltuk icin temizlik ve koruma amaciyla ne kullaniyorsunuz? Temizlikten yana suan cok bir sikayetim yok fakat on yolcu koltugunda temizlige ve genel manada koruyucua ihtiyacim var.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
merhaba hocam, ben koch chemie PO (polstar) ile temizleyip LS (leatherstar) ile korumaya alıyorum. Genel olarak memnunum. Uygulama için de scrubpad ve köpük yapan sprey şişe kullanıyorum. Uygulamalarımdan 1-2 fotoğrafı hesabımda paylaşmıştım, bakmak isterseniz linki bırakıyorum.

instagram - garage.oks
Merhaba dostlar, arac degistirme sureci vs derken uzak kaldik :) deri koltuk icin temizlik ve koruma amaciyla ne kullaniyorsunuz? Temizlikten yana suan cok bir sikayetim yok fakat on yolcu koltugunda temizlige ve genel manada koruyucua ihtiyacim var.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
merhaba hocam, ben koch chemie PO (polstar) ile temizleyip LS (leatherstar) ile korumaya alıyorum. Genel olarak memnunum. Uygulama için de scrubpad ve köpük yapan sprey şişe kullanıyorum. Uygulamalarımdan 1-2 fotoğrafı hesabımda paylaşmıştım, bakmak isterseniz linki bırakıyorum.

instagram - garage.oks
cvp için teşekkürler hocam. kc ürünleri baya bereketli diye okuyorum ama ben artık bitiremeyeceğim ürün almak istemiyorum :) farklı bir öneri,yorum gelmezse linkteki seti alacağım.

Mat Derilerinizin Düzenli Temizlik ve Deri Kalkanı Seti

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cam su kaydırıcı olarak glaco dx almayı düşünüyorum başka öneriniz var mı? atlama yapmayan sorun çıkartmayacak

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

-Colourlock Mild Leather Cleaner
-Colourlock Strong Leather Cleaner

-Colourlock Leather Shield (3 yaşından genç olan deriler için)
-Colorlock Leather Protector (3 yaşından daha yaşlı deriler için)

Alternatif olarak diğer seçenek ;
TLS Hafif Deri Temizleyici
TLS Güçlü Deri Temizleyici

(3 yaşından genç olan deriler için)
TLS Deri Kalkanı Ekstra Mat

(3 yaşından daha yaşlı deriler için)
TLS Deri Koruyucu Mat

Koltukların (delikli yüzeylerinde) dikkat edilmesi gereken hususlar:
-delikli yüzeylerde fırça kullanılmamalıdır,
-bu tür delikli yüzeylerde sünger kullanılmalıdır
-kullanılacak temizleyici ürün delikli yüzeylerde direkt yüzeye püskürtülmemelidir,

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
-Colourlock Mild Leather Cleaner
-Colourlock Strong Leather Cleaner

-Colourlock Leather Shield (3 yaşından genç olan deriler için)
-Colorlock Leather Protector (3 yaşından daha yaşlı deriler için)

Alternatif olarak diğer seçenek ;
TLS Hafif Deri Temizleyici
TLS Güçlü Deri Temizleyici

(3 yaşından genç olan deriler için)
TLS Deri Kalkanı Ekstra Mat

(3 yaşından daha yaşlı deriler için)
TLS Deri Koruyucu Mat

Koltukların (delikli yüzeylerinde) dikkat edilmesi gereken hususlar:
-delikli yüzeylerde fırça kullanılmamalıdır,
-bu tür delikli yüzeylerde sünger kullanılmalıdır
-kullanılacak temizleyici ürün delikli yüzeylerde direkt yüzeye püskürtülmemelidir,
Merhaba hocam, detayli cevap icin cok tesekkurler. Tls hafif temizleyici ve ekstra mat kalkan aldim. Delikli kisimlarla ilgili yaptiginiz oneriler cok kiymetli.

pdvn24

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba,

Aynı sorun bende de oldu. Köpüğü sıktım, kendi fırçası ile köpüğü güzelce yaydım. En sonda da temiz bir bez ile silip koltukları kurumaya bıraktım. Bütün koltuklarımda aynı bu lekeler oluştu. Eksik bir şey mi yaptım tam bilmiyorum. Lekesiz koltuğu lekeli hale getirdim canım sıkıldı.

Bu lekeleri nasıl temizleyebilirim? Var mıdır bir çözümü?

K2 tapis köpük ile döşemeyi temizleyim dedim kuruyunca leke kaldı nerede yanlış yaptım acaba

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhaba,

Aynı sorun bende de oldu. Köpüğü sıktım, kendi fırçası ile köpüğü güzelce yaydım. En sonda da temiz bir bez ile silip koltukları kurumaya bıraktım. Bütün koltuklarımda aynı bu lekeler oluştu. Eksik bir şey mi yaptım tam bilmiyorum. Lekesiz koltuğu lekeli hale getirdim canım sıkıldı.

Bu lekeleri nasıl temizleyebilirim? Var mıdır bir çözümü?
Döşemeler konusunda çok deneyimim yok ama sanırım koltuklara temizleyiciyi sıktıktan sonra kumaşı hemen silmek gerekiyor. Temizleyici altaki süngere ulaşınca bu tip lekeler oluşuyor.

pdvn24

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Hocam haklısın, bu tarz temizliği makina ile çekmeden yapmak risklimiş. Bunu yaşayarak tecrübe etmiş oldum.
Köpüğü sıktıktan sonra fırçalarken galiba çok sert hareketlerle yedirdim. Kimyasal süngere ulaştı ve kusma yaptı.