Hızlı Soru - Cevap

erhanzzz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhabalar, 3 yaşında beyaz Ford araç aldık çok şükür, boyası iyi durumda, sadece dairesel fırça izleri / çok çok hafif çizikleri var, danışmak istediklerim: (veya bambaşka şöyle yapabilirsin tavsiyeleri de olur tabi)

eğer gözüm keserse carpro CQuartz uk 3.0 uygulayıp, üstüne sonax ın sprey seramiği + sonax seramikli hzılı cila ile devam edeyim diyorum. Bunların öncesinde, sonax endüstriyel temizleyici ile demir tozu temizliği, ihtiyaç kalırsa da kil yapacağım

1- carpro quartz uygulamadan sonax seramik sprey yapsam çok fark eder mi acaba?.

2- seramiklerden önce (boyayı aşındırmak istemediğim için) herhangi bir hare giderici, veya Autoglym SRP veya sonax hybrid npt 1 no uygulasam seramikler bunların üstüne de tutunur mu?

3- sonax endüstriyel temizleyici için satıcısı camlara plastiklere de geldiğinde zarar vermez şeklinde cevap vermiş, yine de şüphe ettim, cama plastiğe zararı var mıdır (camlara direk sıkmayacağım zaten ama tavan a ve kapı üstlerine sıktığımda durulama sırasında geçecek tabi mecburen üstünden)

şimdiden teşekkür ederim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese selamlar

robo Ultra 3 - Kovalı Yüksek Basınçlı Yıkama Makinesi - Pembe Köpük Hediyeli - Robo Türkiye

bu ürün hakkında bilgisi olan varmıdır sağlamlığı kullanışlığı nasıldır acaba ?
Tabanca tipi olan makineler a dan z ye hepsi max. 20-30 bar güç verir. 20-30 bar araç yıkamak için uygun değildir.
Aracım çizilmesin derdiniz yok ise fazlaca bol vaktimde var derseniz alınabilir sonuçta 2 litre şampuan veya 3 dışarda araç yıkatma fiyatına alınacak bir üründen bahsediyoruz.

Jelatin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Köpük atma performansı güzelmiş. Bear force ile güzel olmuş :)

Sizce 15 bin tl verip alınır mı?

56 bar max basınç diyor ip gibi ince nozul ile belki ama hiç sanmam. 45 derece yıkama nozul ile max 30 bar verir.

IK Foam a hava kompresörü bağladığınızda zaten aynı köpük performansını alırsınız.

Bu cihaza bu parayı verene kadar bosch 36v-100bar akülü cihaz tercih edilir.

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tabanca tipi olan makineler a dan z ye hepsi max. 20-30 bar güç verir. 20-30 bar araç yıkamak için uygun değildir.
Aracım çizilmesin derdiniz yok ise fazlaca bol vaktimde var derseniz alınabilir sonuçta 2 litre şampuan veya 3 dışarda araç yıkatma fiyatına alınacak bir üründen bahsediyoruz.
çokta mantıklı değil o zmn teşekkürler

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
çokta mantıklı değil o zmn teşekkürler
Evet bir süre bende kullandım. Aracın üzerindeki köpüğü giderene kadar çok uğraştırır zaten kir sökme diye birşey yok. Motorsiklet için muazzam ama taşıt ufak olunca keyifli olur.

100 bar civarı bosch, karcher ve einheill cihazlar mevcut ortalama 15k civarı fiyatlar var. O cihazlara bakmanız daha iyi olur.

Jelatin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Sizce 15 bin tl verip alınır mı?
.
Videodaki benim, makine de benim :),

Pazar alanında kendi suyumla yikama yapincadetay cantasina siğacak bir ekipman daha iyi olur diye dusundum.

ve kendimce doğru karar oldu diye dusunuyorum cok memnunum. bence barın bi onemi yok. Cunku temasli yikama yapiyorum. Bu yuzden de Onemli olan hizli durulamam. Bosch saatte 186 Lt verirken, worx 220 lt veriyor. Bunu goz ardi etmemek gerek.
ik foam pro 2 de kompressorle kullaniyorum. Ancak iki kere dolum istiyor. Ve cok yavas oluyor. Onu da artik jant vs icin kullaniyorum

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Videodaki benim, makine de benim :),

Pazar alanında kendi suyumla yikama yapincadetay cantasina siğacak bir ekipman daha iyi olur diye dusundum.

ve kendimce doğru karar oldu diye dusunuyorum cok memnunum. bence barın bi onemi yok. Cunku temasli yikama yapiyorum. Bu yuzden de Onemli olan hizli durulamam. Bosch saatte 186 Lt verirken, worx 220 lt veriyor. Bunu goz ardi etmemek gerek.
ik foam pro 2 de kompressorle kullaniyorum. Ancak iki kere dolum istiyor. Ve cok yavas oluyor. Onu da artik jant vs icin kullaniyorum
Kendinizce doğru olanı yapmışsınız o zaman.

Araçta ppf varsa barın çok önemi yok. Kova ilede yıkamaya girişirim ben olsam. Ama ön yıkama için veya deterjan kalıntılarını sökmek için makineniz uygun değil.

Bosch ile ise bu cihazı karşılaştırmayalım bence bosch 36v-100 bu cihazdan en az 2 kat daha iyi basınç veriyor.

Su akışı ile basınç farklı kavramlar. Benim akvaryumumdaki dış filtre saate 1400 lt su çevirdiğini söylüyor ama araba yıkayabilirmisiniz tabiki hayır :)

Jelatin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Kendinizce doğru olanı yapmışsınız o zaman.

Araçta ppf varsa barın çok önemi yok. Kova ilede yıkamaya girişirim ben olsam. Ama ön yıkama için veya deterjan kalıntılarını sökmek için makineniz uygun değil.

Bosch ile ise bu cihazı karşılaştırmayalım bence bosch 36v-100 bu cihazdan en az 2 kat daha iyi basınç veriyor.

Su akışı ile basınç farklı kavramlar. Benim akvaryumumdaki dış filtre saate 1400 lt su çevirdiğini söylüyor ama araba yıkayabilirmisiniz tabiki hayır :)
ben worx daha iyi demiyorum ki, alternatif gösterdim sadece. Koca makineyi taşımak isteyen alır taşır tabi. Hic itirazim yok.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
ben worx daha iyi demiyorum ki, alternatif gösterdim sadece. Koca makineyi taşımak isteyen alır taşır tabi. Hic itirazim yok.

Siz memnunsanız dediğim gibi konuşulacak birşey yok. Allah size yıkama esnasında bilek gücü versin o ağırlık ile yıkamak zor olsa gerek.
Sgs akülü cihaz ile 1 yıl geçirdim oradan biliyorum.

Siz benim araca eşyalarla iniş ve çıkışımıda görseniz bir daha araç yıkamaya tövbe ederseniz demek ki :) İnanın makineyi indirip çıkarmak total işleme %1 filan etki ediyordur.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhabalar, 3 yaşında beyaz Ford araç aldık çok şükür, boyası iyi durumda, sadece dairesel fırça izleri / çok çok hafif çizikleri var, danışmak istediklerim: (veya bambaşka şöyle yapabilirsin tavsiyeleri de olur tabi)

eğer gözüm keserse carpro CQuartz uk 3.0 uygulayıp, üstüne sonax ın sprey seramiği + sonax seramikli hzılı cila ile devam edeyim diyorum. Bunların öncesinde, sonax endüstriyel temizleyici ile demir tozu temizliği, ihtiyaç kalırsa da kil yapacağım

1- carpro quartz uygulamadan sonax seramik sprey yapsam çok fark eder mi acaba?.

2- seramiklerden önce (boyayı aşındırmak istemediğim için) herhangi bir hare giderici, veya Autoglym SRP veya sonax hybrid npt 1 no uygulasam seramikler bunların üstüne de tutunur mu?

3- sonax endüstriyel temizleyici için satıcısı camlara plastiklere de geldiğinde zarar vermez şeklinde cevap vermiş, yine de şüphe ettim, cama plastiğe zararı var mıdır (camlara direk sıkmayacağım zaten ama tavan a ve kapı üstlerine sıktığımda durulama sırasında geçecek tabi mecburen üstünden)

şimdiden teşekkür ederim
cquartz ile sonax seramik sprey bambaşka ürünler. birisi gerçek seramik kaplama, diğeri seramik katkılı boya koruyucu. cquartz 2-3 yıl dayanırken, sonax maks 6 ay dayanır. (Bende 3 ay bile dayanmadı)

Öncesinde polisaj yapmayacaksanız, parlaklık konusunda çok bir beklentiniz olmasın. Her iki ürünle de benzer parlaklık alırsınız.

SRP gibi geçici doldurucu ürünlerin üzerine seramik tutunmaz. Srp gidince üzerindeki seramik de beraberinde gider.

Eğer seramik kaplamanın sağladığı kimyasal dayanıklılık sizin için önemliyse ve 2-3 yıl başka koruyucularla uğraşamam diyorsanız cquartz yapın, yoksa normal spreyleri tavsiye ederim.

arayco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
soft 99 kiwami kullandıktan sonra parlatıp o fazla vaxı almak için hangi bezi kullanmalıyım bilen var mı ?