Gündüz çocukla uğraşmaktan fırsat kalmayınca yıkama işi akşam karanlığa kaldı. Ama iyi oldu benzinlikler boştu.
Önce jantlara sonax jant canavarı uyguladım.
Bu ürünü çok seviyorum diğer demir tozlarına göre daha güçlü hemen etkileşime giriyor ve çabuk kurumuyor. Sadece jantlarda kullanılıyor boyalı yüzeylere sıkılmıyor. Ama fiyatı biraz pahalı.
Elimde baya bir daha önce bir heves alıp daha sonra kaporta da kullanmaktan vazgeçtiğim hamburg brothers marka renkli şampuanlar var. Jant, lastik ve davlumbaz temizliğinde kullanmaya karar verdim. Mavi olanını polham 1.5 litrelik şarjlı pompa ile uyguladım.
Daha sonra jant aralarını mikrofiber jant fırçası ile lastikleri de fırça ile temizledim. Davlumbaz fırçamı evde unutmuşum. Bazen davlumbaz içleri gözüme kötü gözüktüğünde lastik parlatıcıyı su ile karıştırıp sıkıyorum. Yıkama sonunda aynı taktiği uyguladım.
Önden Guela 2 litrelik şarjlı pompa ile 50 ml magifoam uyguladım ve kirin akmasını bekleyip duruladım.
Daha sonra uzun zamandır merak ettiğim FRA-BER Bersolwax şampuanı yine guela 2 litrelik şarjlı pompaya 40 ml ekleyerek uyguladım. Autoglym mikrofiber yıkama eldiveni ile köpüğü yayıp durulama yaptım.
Bildiğiniz gibi bu şampuan gyeon bathe plus alternatifi. Hissiyatı ve köpürmesi bathe ile benzer kıvamda. Etkisi beklediğimden iyi olmakla beraber bathe kadar olduğunu düşünmüyorum. Ancak fiyatına göre iyi bir alternatif.
Son durulamayı yaptıktan sonra genelde susuz yıkama için kulladığım Carpro ech2o yu 1:200 seyrelterek hızlı cila olarak uyguladım. Carpro dhydrate ile kurulayıp slopes w08 ile lastikleri parlattım. Sonunda karanlığa kaldığım için detaylı fotoğraflar çekemedim. Ama akşam için iyi bir aktivite oldu.