Hızlı Soru - Cevap

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #29,801
Selamlar, benim Polham da bozuldu, hava kaçırmaya başladı içeride basınç oluşmuyor. Teflon ile tamir etmeye çalışacağım bu fiyat bantlarında kullanıp memnun kaldığınız alternatif bir ürün var mıdır?

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
Selamlar, benim Polham da bozuldu, hava kaçırmaya başladı içeride basınç oluşmuyor. Teflon ile tamir etmeye çalışacağım bu fiyat bantlarında kullanıp memnun kaldığınız alternatif bir ürün var mıdır?
Enraco kullanıyorum şu an memnunum bi sıkıntı yaşamadım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, hava kaçırma alt haznesinden kaynaklı ise daha önce bir arkadaşımız veta iki litrelik basınçlı el pompasınin alt kısmının olduğunu yazmıştı diye hatırlıyorum.

Rasetsu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Bosch Easy Aquatak 120 model ürüne sahibim. Bu ürünler kullanabileceğim foam lance köpük ürünü tavsiyesi alabilir miyim. 400TL civarında bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Yeterli midir, değil ise bütçemi ne yapmalıyım

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba, hava kaçırma alt haznesinden kaynaklı ise daha önce bir arkadaşımız veta iki litrelik basınçlı el pompasınin alt kısmının olduğunu yazmıştı diye hatırlıyorum.
hocam tam olarak o kısımdan değil, kapak tam oturmuyor gibi havayı oradan kaçırıyor teflon sardım ama fayda etmedi

E4321

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar, Daha önce meguiars kullanmıştım ve çok toz çektiği için içimde Hızlı cilalara karşı çok ciddi bir ön yargı kaldı. Ozamandan beride hiç kullanmadım hızlı cila. Ama vonixx blend spreyi çok merak ediyorum, toz çekme konusunda ne durumda gerçekten tecrübeyle gözlemlemiş birisi söyleyebilir mi ? Yıkama sonrası blend kullanmakla kullanmamak arasında fark var mı tozlanma konusunda. ( Aracımda Sonax PNS var üzerine uygulıycam)

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, Daha önce meguiars kullanmıştım ve çok toz çektiği için içimde Hızlı cilalara karşı çok ciddi bir ön yargı kaldı. Ozamandan beride hiç kullanmadım hızlı cila. Ama vonixx blend spreyi çok merak ediyorum, toz çekme konusunda ne durumda gerçekten tecrübeyle gözlemlemiş birisi söyleyebilir mi ? Yıkama sonrası blend kullanmakla kullanmamak arasında fark var mı tozlanma konusunda. ( Aracımda Sonax PNS var üzerine uygulıycam)
Merhabalar, yaklaşık 2-3 yıldır nerdeyse her yıkama sonrası aracıma hızlı cila uyguluyorum. (Gerekli gereksiz tartışılır kendimce keyif alıyorum açıkçası)

Forumla tanışmadığım zamanlar Koch Pw muadili diye geçen Polytop gloss protect ürününü sulandırma oranları yüksek ve bereketli olduğu için temin edip kullanmıştım.
Toz çekmesi gözüme kabul edilebilir bi şekilde geliyordu, belki de kendimi kandırıyordum :)

Fakat Vonixx Blend’ i kullanmaya başladıktan sonra aradaki farklı net bir şekilde gözlemledim diyebilirim. Araçta en ufak bir toz çekme durumu yaşamadım.
Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Keşke ADBL gibi 5L lik bidonlarda çıkarsalar.

Parlaklık konusunda da son yaptığım uygulamayı paylaşayım.

Son düzenleme:

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Gündüz çocukla uğraşmaktan fırsat kalmayınca yıkama işi akşam karanlığa kaldı. Ama iyi oldu benzinlikler boştu.
Önce jantlara sonax jant canavarı uyguladım.

Bu ürünü çok seviyorum diğer demir tozlarına göre daha güçlü hemen etkileşime giriyor ve çabuk kurumuyor. Sadece jantlarda kullanılıyor boyalı yüzeylere sıkılmıyor. Ama fiyatı biraz pahalı.

Elimde baya bir daha önce bir heves alıp daha sonra kaporta da kullanmaktan vazgeçtiğim hamburg brothers marka renkli şampuanlar var. Jant, lastik ve davlumbaz temizliğinde kullanmaya karar verdim. Mavi olanını polham 1.5 litrelik şarjlı pompa ile uyguladım.

Daha sonra jant aralarını mikrofiber jant fırçası ile lastikleri de fırça ile temizledim. Davlumbaz fırçamı evde unutmuşum. Bazen davlumbaz içleri gözüme kötü gözüktüğünde lastik parlatıcıyı su ile karıştırıp sıkıyorum. Yıkama sonunda aynı taktiği uyguladım.

Önden Guela 2 litrelik şarjlı pompa ile 50 ml magifoam uyguladım ve kirin akmasını bekleyip duruladım.

Daha sonra uzun zamandır merak ettiğim FRA-BER Bersolwax şampuanı yine guela 2 litrelik şarjlı pompaya 40 ml ekleyerek uyguladım. Autoglym mikrofiber yıkama eldiveni ile köpüğü yayıp durulama yaptım.

Bildiğiniz gibi bu şampuan gyeon bathe plus alternatifi. Hissiyatı ve köpürmesi bathe ile benzer kıvamda. Etkisi beklediğimden iyi olmakla beraber bathe kadar olduğunu düşünmüyorum. Ancak fiyatına göre iyi bir alternatif.

Son durulamayı yaptıktan sonra genelde susuz yıkama için kulladığım Carpro ech2o yu 1:200 seyrelterek hızlı cila olarak uyguladım. Carpro dhydrate ile kurulayıp slopes w08 ile lastikleri parlattım. Sonunda karanlığa kaldığım için detaylı fotoğraflar çekemedim. Ama akşam için iyi bir aktivite oldu.

Renkli şampuan hoş duruyor memnun kaldınız mı? Kaç oranında seyreltip kullandınız?

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba arkadaslar, 3d orange degraseri hangi alanlarda kullaniyorsunuz? Apc cok az kaldi elimde kapi esiklerinde, jant ve lastiklerde kullanmayi dusunuyorum urunu. Seyretlme orani nasil olmali?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ernaco ürününün stoğu yok ezere diye bir ürün var o da 2 bin civarı açıkçası fiyatı yüksek geldi ama bu ürün hem görsel olarak aynı duruyor hem fiyat olarak yarı yarıya sizce alınır mı?

Dybox 2l Yüksek Basınçlı Profesyonel Şarjlı Köpük Makinası Oto Yıkama Pompası Köpük Püskürtücü
https://app.hb.biz/wBE1VUaIkWys

erginsak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KOCAELI
Merhabalar.
ATV ve motorsiklet var.Araziden sonra camurlanıyor malum.Polham köpük aparatı var bununla kullanabilecegim fiyat performans kopuk arıyorum.Yani basacam kopugu sonra fırca ile ugrasmadan basınclı yıkamayı tutacam.Ne almalıyım acaba.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
koltuklardaki su lekeleri için k2 tapis in sıvı halinde olan ürününü kullanmayı düşünüyorum sık sil şeklinde kullanılabilir mi yoksa vakum gerekir mi
Enes normalde gerekmez ama çok ıslatirsan her üründe vakum gerektirir.

En iyi performans i az tapis cok fircalama teknigini kullan sonrasinda kuru bezle fazlalagini her zaman yüzeyden al.