Hızlı Soru - Cevap

Cüneyd

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #29,901
Herkese iyi haftalar, arkadaşlar polisaja merak salmış durumdayım sizlerden kendimi geliştireceğim ve bilgi edinebileceğim video önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Youtube üzerinden bir kaç video izledim fakat yeterli bulamadım çok yüzeysel bilgilerdi. Detaylı şekilde işin derinine inen bu konuda hoşunuza giden eğitici yerli veya yabancı kanallar videolar varsa önerilerinizi bekliyorum. İzlediklerim arasında incegarajın videosu var mesela en uzunu oydu süreci aşamaları güzel aktarmış fakat polisajın detay kısmı maalesef yine yüzeysel kendisi detaylı video çekeceğini söylemiş videosunda fakat henüz gelmemiş yeni video.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
merhaba arkadaşlar hayalet ekranlarınızın temizliğini nasıl ve hangi ürünlerle yapıyorsunuz ?
Hocam mrdiy miydi neydi hertürlü ürünün satıldığı mağazadan , küçük yumuşak kıl fırça almıştım. Elinizde cartanirin hassas ultra yumuşak fırçası varsa oda olur.
Fırça ile tozu alıyorum , silme işleminde çizilmemesi için.
Silme işleminde de k2 lcd ekran temizleme sipreyi var, beze sıkıp fazla bastırmadan siliyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhaba arkadaşlar hayalet ekranlarınızın temizliğini nasıl ve hangi ürünlerle yapıyorsunuz ?
Ben koruma bandını söker sökmez ekran koruyucu takmıştım. Böylece zarar görme derdi olmuyor. Onuda sildiğim çok nadir fırçayla arada toz olursa tozunu alıyorum.

essida Seat Cupra Dijital Gösterge Ekran Koruyucu Paneli Koruyucu Nano Film
https://app.hb.biz/IIuCvnBJOqR8

KVV675

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
Ben koruma bandını söker sökmez ekran koruyucu takmıştım. Böylece zarar görme derdi olmuyor. Onuda sildiğim çok nadir fırçayla arada toz olursa tozunu alıyorum.

essida Seat Cupra Dijital Gösterge Ekran Koruyucu Paneli Koruyucu Nano Film
https://app.hb.biz/IIuCvnBJOqR8
Bende sizin gibi koruma yapacağım ama ilk önce temizliğini yapmam gerekiyor ondan sonra koruma altına alicam inşallah

Kzlxxkkckd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tesadüfen hataydaki sun pet petrol ofisinden, cüzi bir fiyata Layzon 500 ml hızlı cila spreyi aldım.
Ürünü camdaki küçük bir bölgeye sıktım ve sildim direkt.
Beni şaşırtan şey 1-2 aydır sıkıp sildiğim bölge su tutmuyor. ürün gerçekten kaliteli çıktı.
diğer firmalarında bu tarz hızlı cilalarını deneyimledim fakat sadece parlatıyorlardı.
bu ürün kadar su iticiliğe denk gelmedim.
Araştırdım firmayı Hatayda yerli üretim yapıyorlarmış depremden sonra başlamışlar.

bu firmanın diğer ürünlerini deneyimleyen oldu mu? bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba hocam instagramda şans eseri karşıma çıktı merak ettim araştırıyorum. Başka ürünlerini denediniz mi acaba

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
@Fatih37 abi wd3 makine ile ıslak çekim yaparken filtreyi çıkarmam mı gerekiyor nasıl yapmalıyım ıslak çekimi

SM-S936B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Fatih37 abi wd3 makine ile ıslak çekim yaparken filtreyi çıkarmam mı gerekiyor nasıl yapmalıyım ıslak çekimi

SM-S936B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır çıkarmayacaksın sadece toz torbayı çıkaracaksın o kadar. toz temizliği için toz torba takılı kalacak. filtre kirlendiğinde yıkayabiliyorsun kurutmaya bırakıyorsun.

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ön silecek değişimi yapacağım, silecekleri değişmeden camı da hazırlamak istiyorum kil temizliği yapmayı düşünüyorum hangi kil hamuru uygun olur

arayco

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Araç içinde genel temizlik yapmak istiyorum ayda 1 kez falan. APC almak mantıklı mı ? Evetse hangisini almalıyım böyle fiyat performans önereceğiniz ürünler var mı kaliteli olacak ama ?? Tavsiyelerinizi bekliyorum

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç içinde genel temizlik yapmak istiyorum ayda 1 kez falan. APC almak mantıklı mı ? Evetse hangisini almalıyım böyle fiyat performans önereceğiniz ürünler var mı kaliteli olacak ama ?? Tavsiyelerinizi bekliyorum
Trimlerde, kokpitte kullanılacaksa apc yerine interior cleaner ürünler tercih ediniz.

müsaitbiyerde

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba. Dış trimler için (plastik tamponi dodikler vb.) koruma amaçlı hangi ürünü önerirseniz? Koch Chemie PSS alacaktım ancak stoklarda yok. Ya da stoğa girmesini mi beklemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Dış trimler için (plastik tamponi dodikler vb.) koruma amaçlı hangi ürünü önerirseniz? Koch Chemie PSS alacaktım ancak stoklarda yok. Ya da stoğa girmesini mi beklemeliyim? Şimdiden teşekkürler.
Vonixx Restaurax
Vonixx Tyron

Suan alinacak ideal urunler.

Pehlivan_m

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA

Malzemeleri taşımak için plastik çamaşır sepeti kullanıyordum. Hem dağınık oluyordu hem de çanta gibi askısı olmadığından taşıması rahat olmuyordu. Buradaki tavsiye üzerine ben de çantadan aldım. Şampuan ve şişeleri iki bölmeye yerleştirdim. Son bölüme bezleri ve havluyu mu koysam yoksa her yıkamada kullanılmayan başka şişelerden mi koysam henüz karar veremedim :) Çantanın kalitesini beğendim, sadece askı kancası plastik olduğu için o çok güven vermedi
Son bölüme bir çok ürün yerleştirmek mümkün fakat hafif nemli bile olsa bez, havlu gibi ürünler zamanla küf ve koku yapıyor.

fthgygsz57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ist
Merhaba
İyi forumlar
Normalde aracı iyi bir uygulama merkezinde komple seramik kaplamayı yaptırmak istiyordum. Ama maddiyattan kaynaklı vazgeçtim. Şimdi kendi imkanlarımla aracın güneş ışığı altında fırça izlerini gizlemek istiyorum. kil, demir tozu yapabilirim.
çizikler için pasta cila el ile yeterli olmayabilir diye düşünüyorum. bir wax ile çizikleri gizleyebilir miyiz ?

fthgygsz57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ist
Merhaba
İyi forumlar
Aracın koltuklarında bu şekilde lekeler var. Ayrıca tavanda vs lekeler var.
En kolay kendi imkanlarım ile nasıl giderebilirim ? Ayrıca taban halısını yıkamak için hangi ürünleri kullanmalıyım ?
Kendimce detaylı bir temizlik yapmak istiyorum araç içine. Yardımcı olabilir misiniz ?

fthgygsz57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ist
Merhaba
İyi forumlar
aracımın camlarına bu şekilde kireç lekeleri var. sildikten ve güneş vurduktan sonra çok fazla belli oluyor. Bu kireç lekelerini nasıl çözebilirim ?

Ayrıca piona black parçalarda da daha belirgin şekilde belli oluyor. bunları nasıl giderebilirim ? Ppf kaplama mı yapmak gerekir ?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba
İyi forumlar
Normalde aracı iyi bir uygulama merkezinde komple seramik kaplamayı yaptırmak istiyordum. Ama maddiyattan kaynaklı vazgeçtim. Şimdi kendi imkanlarımla aracın güneş ışığı altında fırça izlerini gizlemek istiyorum. kil, demir tozu yapabilirim.
çizikler için pasta cila el ile yeterli olmayabilir diye düşünüyorum. bir wax ile çizikleri gizleyebilir miyiz ?

Vonixx Maker ile gizleyebilirsiniz.Aradiginiz urun budur.