Hızlı Soru - Cevap

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Blend bende de var hocam oldukça memnunum ama aradığım şey derin showroom parlaklığı bu tarz ürün bakıyorum o yüzden
CarPro elixir. Dayanımı zayıftır ancak uygulama sonrası mükemmel bir parlaklık doygunluk ve kayganlık veriyordu. Dayanımı zayıf kısmını kaçırmayalım.

Rcp.y

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba aracımda geçmeyen lekeler var, daha önce koch chemie green star ile ön yıkama yaptım muhtemelen üstünde kurudu ve böyle lekeler oluştu. Daha sonra green star ile ön yıkama ve bora ile yıkama yaptım fakat izler geçmiyor. Ne yapabilirim
Ayni durumdan bende muzdaribim. Bu lekeler bende aracimi uzun bir sure yikamadigim ve uzerinde cok miktarda trafik filmi varken yikama sonrasi fark ettim. Trafik film kalintisi demek isterdim ama ustune magifoam ile bir kac kez yikama yapmis olmama rağmen hala duruyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi adbl sentetik waxtan da iyi midir
Yok degiller kardesim bu saydiklarimiz seramikli araclara özel ürünlerdir.

ADBL Sentetik Wax in Su İticiligi ve Dayanimi harika Sanki İcerisine Seramik kaçmış efsane ürün.:)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Koch Chemie PolStar 1:10 sulandırma ve scrubpad kullanarak rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Çıkmama ihtimali çok yüksek. Ben geçen benzer şekilde bir deride çok çok iyi bir temizlik yapmama rağmen çıkaramadım.
Bugün amcamın arabaya el attık, kirli olmadığını iddia ediyordu farkı görünce baya şok oldu :) arkaya kimse oturmadığı için (55.000 km’de araba hala arka koltuk poşetleri duruyor:) ) ön koltuk kapı döşemeleri torpido ve direksiyonunda 1:10 Koch Chemie PO ile temizlik yapıp K2 İle de korumaya aldım. Amcam sürekli kot giydiğinden şoför koltuğunda renk geçişi olmuş onu halledemedim maalesef. Ama harici fena olmadı

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Katı waxım bitmek üzere soft99 Kiwami kullanıyordum, Yeni önerilerinize açığım kiwami kadar parlak göstermesi benim için önemli.

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Çıkmama ihtimali çok yüksek. Ben geçen benzer şekilde bir deride çok çok iyi bir temizlik yapmama rağmen çıkaramadım.
Çıkmış nerdeyse bence.Sulandırmayı azaltıp tekrer denenebilir diye düşünüyorum.

Katı waxım bitmek üzere soft99 Kiwami kullanıyordum, Yeni önerilerinize açığım kiwami kadar parlak göstermesi benim için önemli.
Kiwamiden daha parlak katı wax çok zor en azından o paraya. Bence tekrar alınabilir :)

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Sürekli keşfetime nano graphen reklamlari çıkıyor. Sıvı ppf diye söylüyorlar. Nedir bunun aslı astari acaba? 10-15 mikron degerinde oldugu ifade edildi. Artik seramik kaplamalarin yerini bu ürün mu almaya başlıyor?

Pehlivan_m

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Evet yeni bir kaplama malzemesi demek mümkün yaptığım araştırmaya göre ;

Nano grafen, karbon atomlarının iki boyutlu, bal peteği yapısında dizildiği, çelikten 200 kat daha güçlü, hafif, esnek ve üstün iletkenliğe sahip ileri teknoloji malzemesidir. 21. yüzyılın mucize malzemesi olarak anılan bu 2D yapı, otomotivden elektroniğe, bataryalardan seramik kaplamalara kadar geniş bir alanda güçlendirme ve kaplama amacıyla kullanılır.
Nano Grafen'in Temel Özellikleri ve Avantajları
  • Üstün Mukavemet: Çelikten yaklaşık 200 kat daha güçlüdür.
  • Yüksek İletkenlik: Bakırdan daha iyi elektrik iletir ve mükemmel termal iletkenliğe sahiptir.
  • Hafif ve Esnek: Atomik düzeyde ince yapısıyla esnektir.
  • Yüzey Koruma: Seramik kaplamalarda kullanıldığında çizilmelere karşı koruma, yüksek su iticilik ve UV direnci sağlar. [1, 2, 3]
Kullanım Alanları
  • Otomotiv (Grafen Seramik Kaplama): Araç yüzeylerinde görünmez, kendini iyileştiren koruyucu bir katman oluşturarak ekstra parlaklık ve dayanıklılık sağlar.
  • Batarya ve Enerji: Daha hafif ve uzun ömürlü bataryalar ile akü üretiminde elektrot malzemesi olarak kullanılır.
  • Kompozit Malzemeler: Karbon fiberden daha üstün özellikler göstererek havacılık ve otomotiv plastiklerinde sağlamlık sağlar.
  • Biyomedikal: Biyo-uyumlu kaplamalar ve sensör teknolojilerinde kullanılır.
Türkiye'de Nano Grafen
Ankara'da 2020 yılında kurulan tesisle birlikte Türkiye'de grafen seri üretimi yapılmaktadır. Grafen oksit, indirgenmiş grafen oksit ve grafen nano toz gibi çeşitli formlar üretilerek endüstriyel kullanıma sunulmaktadır.
Formları ve Üretimi
Grafen, kullanım amacına göre grafen oksit (GO) veya indirgenmiş grafen oksit (rGO) gibi formlarda, Hummers yöntemi gibi kimyasal işlemlerle sentezlenir. Nano grafen ile yapılan sol-jel kaplamalar, yüzeylere grafenin üstün özelliklerini kazandıran etkili bir yöntemdir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet yeni bir kaplama malzemesi demek mümkün yaptığım araştırmaya göre ;

Nano grafen, karbon atomlarının iki boyutlu, bal peteği yapısında dizildiği, çelikten 200 kat daha güçlü, hafif, esnek ve üstün iletkenliğe sahip ileri teknoloji malzemesidir. 21. yüzyılın mucize malzemesi olarak anılan bu 2D yapı, otomotivden elektroniğe, bataryalardan seramik kaplamalara kadar geniş bir alanda güçlendirme ve kaplama amacıyla kullanılır.
Nano Grafen'in Temel Özellikleri ve Avantajları
  • Üstün Mukavemet: Çelikten yaklaşık 200 kat daha güçlüdür.
  • Yüksek İletkenlik: Bakırdan daha iyi elektrik iletir ve mükemmel termal iletkenliğe sahiptir.
  • Hafif ve Esnek: Atomik düzeyde ince yapısıyla esnektir.
  • Yüzey Koruma: Seramik kaplamalarda kullanıldığında çizilmelere karşı koruma, yüksek su iticilik ve UV direnci sağlar. [1, 2, 3]
Kullanım Alanları
  • Otomotiv (Grafen Seramik Kaplama): Araç yüzeylerinde görünmez, kendini iyileştiren koruyucu bir katman oluşturarak ekstra parlaklık ve dayanıklılık sağlar.
  • Batarya ve Enerji: Daha hafif ve uzun ömürlü bataryalar ile akü üretiminde elektrot malzemesi olarak kullanılır.
  • Kompozit Malzemeler: Karbon fiberden daha üstün özellikler göstererek havacılık ve otomotiv plastiklerinde sağlamlık sağlar.
  • Biyomedikal: Biyo-uyumlu kaplamalar ve sensör teknolojilerinde kullanılır.
Türkiye'de Nano Grafen
Ankara'da 2020 yılında kurulan tesisle birlikte Türkiye'de grafen seri üretimi yapılmaktadır. Grafen oksit, indirgenmiş grafen oksit ve grafen nano toz gibi çeşitli formlar üretilerek endüstriyel kullanıma sunulmaktadır.
Formları ve Üretimi
Grafen, kullanım amacına göre grafen oksit (GO) veya indirgenmiş grafen oksit (rGO) gibi formlarda, Hummers yöntemi gibi kimyasal işlemlerle sentezlenir. Nano grafen ile yapılan sol-jel kaplamalar, yüzeylere grafenin üstün özelliklerini kazandıran etkili bir yöntemdir.
Ben Kendim Kesinlikle Yapay Zeka Cevaplarini önemsemiyorum genel bilgi toplayip yanlis/dogru sunuyor aslinda zaten google yazdigimizda cikan bilgilerle ayni.

Pehlivan_m

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Ben Kendim Kesinlikle Yapay Zeka Cevaplarini önemsemiyorum genel bilgi toplayip yanlis/dogru sunuyor aslinda zaten google yazdigimizda cikan bilgilerle ayni.
Yazılım geliştirme kısmında çalıştığım için çok uzak değilim konuya. Yapay zeka kendisi yorum yapamıyor yada fikir sunamıyor internette bizim 10 saate yaptığımız araştırmanın 100 mislini çok kısa bir sürede bize sunuyor. Google yazdığımız bilgilerle aynı çıkma sebebi zaten bu yüzden.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yazılım geliştirme kısmında çalıştığım için çok uzak değilim konuya. Yapay zeka kendisi yorum yapamıyor yada fikir sunamıyor internette bizim 10 saate yaptığımız araştırmanın 100 mislini çok kısa bir sürede bize sunuyor. Google yazdığımız bilgilerle aynı çıkma sebebi zaten bu yüzden.
Yapay zekanın nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz bu gizli bir teknoloji değil. Buradaki herkesin elinin altında bu araçlar var. Bir başkasının sorusuna o kişinin de ulaşabileceği bir aracı kullanarak kopyala-yapıştır cevap vermek yardım etmekten ziyade, soruyu soran kişinin kapasitesini hafife almak gibi duruyor. İnsanlar buraya yapay zeka operatörlüğü yapılsın diye değil, topluluğun ortak aklından ya da tecrübelerinden faydalanmak için geliyor.Forumda da herkesin böyle düşündüğünü düşünüyorum.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba. Detay dünyasından biraz uzak kaldım. Bu süre zarfında demir tozu temizliği için kullandığımız ürünlerin biraz daha az rahatsız eden kokulu versiyonları çıktı mı? Çıktıysa bunlar hangileridir?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba. Detay dünyasından biraz uzak kaldım. Bu süre zarfında demir tozu temizliği için kullandığımız ürünlerin biraz daha az rahatsız eden kokulu versiyonları çıktı mı? Çıktıysa bunlar hangileridir?
Cikmadi koku ekstradan artti hepsinde :terlisırıtan:

enesengun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Ayni durumdan bende muzdaribim. Bu lekeler bende aracimi uzun bir sure yikamadigim ve uzerinde cok miktarda trafik filmi varken yikama sonrasi fark ettim. Trafik film kalintisi demek isterdim ama ustune magifoam ile bir kac kez yikama yapmis olmama rağmen hala duruyor.
Bir arkadaşımın beyaz aracında da benzer izler vardı geçirememişti. Direk demir tozu ve kil uygulaması ile çok kolay bir şekilde çıkarmıştık denemediyseniz kesinlikle deneyin derim