Hızlı Soru - Cevap

smyomekatronik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba,

Köpüklü ön yıkama: Valet Pro Snow Combo 2
Kova şampuanı: Carpro reset
Yıkama eldiveni: Slopes deluxe (ucuz bir şey)
Kurulama havlu: ?
Demir tozu temizliği: Valet Pro Dragons Breath
Kil temizliği: Valet Pro mavi kil + valet pro kil kaydırıcı
Yüzey hazırlığı: ?
Wax : Soft99 fusso

Ürün seçimleri nasıl? kurulama havlusu ve yüzey hazırlığı için ne tavsiye edersiniz?

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhaba,

Ürün seçimleri nasıl? kurulama havlusu ve yüzey hazırlığı için ne tavsiye edersiniz?
Snow Foam combo 2 bu kış boyunca kullandım. Fena değil fakat kir çözücü olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kir çözücülük için V-mol araştırmanızı öneririm hiç kullanmadım fakat inceleme videoları çok başarılı kullanan varsa bilgide alabilirsin. Rutin temizlikte bu iki şampuanı da kullanamazsınız waxa dokunurlar.

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba,

Anladığım kadarıyla uygulama öncesi hazırlık yapıcaksınız. Alkali şampuan tercih etmeniz yeterli markası çok da önemli değil.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhabalar. Derideki pantolon boyalarını nasıl çıkartabiliriz fikri olan varmı?
TLS Güçlü Deri Temizleyici
veya
Colourlock Strong Leather Cleaner

Ardından derinin yumuşaklığını korumak ve deri için gerekli olan antioksidanları, vitaminleri ve ihtiyaç duyduğu yağları geri yüklemek için, yani deriyi beslemek için bir ürün kullanmalısınız,
TLS Deri Koruyucu Mat
veya
Colourlock Leather Protector

Son aşamada derinin tekrardan pantolon vb. kıyatfetler yüzümden tekrardan boyanmasını önlemek içim deri sealant’ı diye geçen bir ürün uygulamalısınız,

TLS Deri Kalkanı Ekstra Mat
veya
Colourlock Leather Shield

Omerfru

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
TLS Güçlü Deri Temizleyici
veya
Colourlock Strong Leather Cleaner

Ardından derinin yumuşaklığını korumak ve deri için gerekli olan antioksidanları, vitaminleri ve ihtiyaç duyduğu yağları geri yüklemek için, yani deriyi beslemek için bir ürün kullanmalısınız,
TLS Deri Koruyucu Mat
veya
Colourlock Leather Protector

Son aşamada derinin tekrardan pantolon vb. kıyatfetler yüzümden tekrardan boyanmasını önlemek içim deri sealant’ı diye geçen bir ürün uygulamalısınız,

TLS Deri Kalkanı Ekstra Mat
veya
Colourlock Leather Shield
Deri gerçek deri olmadığı için Deri koruyucu bir ürün gereklimidir? Sadece mat kalkan atsa yeterli gerçek deri olmadığından en azından bana öyle söylemişlerdi yıllardırda öyle yaparım çünkü besleyecek bir durumu yok.

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Deri gerçek deri olmadığı için Deri koruyucu bir ürün gereklimidir? Sadece mat kalkan atsa yeterli gerçek deri olmadığından en azından bana öyle söylemişlerdi yıllardırda öyle yaparım çünkü besleyecek bir durumu yok.
Ben temizlik sonrası koch ls kullanıyorum koruma amaçlı colourlock ürünlerinde maalesef koruma uygulaması sonrası koltuğa oturunca deri çok fazla ses yapıyor memnun kalmadım

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Otomobil derileri (gerçek deri ve gerçek olmayan deri kavramı) bu bizim gerçek veya suni deri kavramı ucu çok açık şeyler, şuan son 10-15 yılda üretilen araç derileri zaten suni deridir,

Gerçek deri dedidiğiniz şey zaten arabada kullanmak için anlamsız bir malzeme olacaktır çünkü deformasyona ve aşınmaya çok müsait (anilin tip derilere) denir, bu deri tipini zaten çok istisnai araçlarda kullanılır deri zarar görmeye çok müsaittir ama milyon dolara yakın fiyatı olan bu aracı satın alabilecek bir insanın bunu düşünmesine gerek yoktur, gereksiz bir deri tipidir, böyle deriye sahip bir aracınız olsaydı ilk 6 ay deriye her dokunduğunuzda aşık olurdunuz ama 6 ay - 1 sene sonrası o koktuklardan nefret edersiniz :gulumsemex:

Otomobil derilerinde suni deri uzun zamandır kullanılıyordu, hatta artık elektrikli araçlarla beraber yavaş yavaş Sentetik deri / Vegan deri (farklı sentetik malzemelerden) üretilen deriler kullanılıyor, yani içinde hayvansal bir malzeme yok,

Bahsettiğiniz deri tipi veya diğer deriler için genel mantık (suni deri, nappa deri vb. deriler) için;

Deriyi besleyici ürün derinin ihtiyacı olan (ilk üretildiğinde) zaten kendi içinde barındırdığı anti-oksidan ve yağları zamanla kaybolan yani ihtiyacı olan şeyleri geri yüklemek demektir, yeni sıfır km bir araçta buna ilk 2-3 yıl boyunca gerek yoktur, şayet deri iyi korunursa,

Bu tip yaşlanmamış genç deriler besleyici ürüne gerek yok, ama sonrasında ihtiyaç var,

Koruyucu ürün (deri sealant’ı ) denilen ürünler genç veya yaşlı deri fark etmeksizin kullanılabilir. Bu derinin üzerinden seffaf görünmeyen bir katman oluşturarak kot pantolon gibi kumaşların derinin içine nüfuz ederek boyamasını engeller, veya oantolon kumaşı yoğun boyaya sahip ise halen derinin üzerinde boya takası (kir benzeri) bir katman oluştursa da aslında bu şeffaf sealant kaplamanın üzerindedir, deriye ulaşamamıştır, genel bir temizlikte kolayca temizlenir, deriye ulaşabilseydi temizlemesi daha zahmetli olurdu ve deriyi yorardı, deri sealant ‘larının görevi budur, insan terinden korur ,Giydiğimiz giysi - kıyafet ile deri ile temasında sürtünmeyi azaltır vs.. yani özetle derinin üzerinde ince bir şeffaf tabaka oluşturur ama deriyi besleyip - bakımını yapmaz..! Onu zaten yukarıda açıkladım.

Son düzenleme:

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Daha yeni aldım aracın içinde kullandım sadece. Temizlik olarak daha önce kullandığım ürenlerle kıyaslarsam gs den biraz geride 3d orange degreaser dan biraz daha iyi adbl typhoon ile aynı gibi.
Teşekkür ediyorum. Adbl typhoon aracın iç kısmında kullanılabiliyor mu? Birde ürünü siz kaça kaç oranında sulandirdiniz acaba

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar APC ile alakali yazayim.

APC Genel Temizleyiciler aslinda detay sektörünün en temel ürünlerinden biridir.

APC ler ic ve dış Aksamda her zaman kullanilir.

Biz Forum üyelerimize genelde bunu önermedik çünkü bircok üyemizin bölüp sulandirma gibi imkani veya zamani yok.
APC ler yanlis kullanimda malesef Plastiklerde hasar birakabiliyor.(Beyazlatma ve Soldurma gibi) bu tür durumlarla karsilasmamak icin yeni baslayan ve heves eden detayci arkadaslarimizi sogutmak istemedik.

Uygun Oranda sulandirildiginda zaten bu sorun kalmiyor.Unutmayalim İnterior Cleaner adli ürünler Hepsi birer APC nin sulandirilmis halidir ek olarak aromalar ve yogunluklari markalara gore farklilik gosterir.

Belli Basli APC

Koch GS/LE All4One/ADBL Typoon/Carpro Multix/Vonixx Sintra/Meg APC / 3D Orange /3D APC bu saydiklarim.en cok tüketilen ve satan ürün grubudur.

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Teşekkür ediyorum. Adbl typhoon aracın iç kısmında kullanılabiliyor mu? Birde ürünü siz kaça kaç oranında sulandirdiniz acaba
Bu ürünlerin hepsini iç temizlikte kullandım ön göğüs hariç. 3d yi 1:10 diğerlerini 1:20 oranında kullandım. Torpido da sonax torpido temizleyici Mat effect kullanıyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Carpro Darkside bulamıyorum hiçbir yerde. Acaba stok sorunu mu var Carpro ürünlerinde?
.
Tüm markalarda stok sorunu var Gümrükte yasanan sorunlar ve Kimyasal ürünlerin yetersiz üretimi etkenlerdir.

Yaza girmeden önce firtina öncesi bir sessizlik var insallah fiyatlar katlamaz yeni stoklarda.

Omerfru

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben temizlik sonrası koch ls kullanıyorum koruma amaçlı colourlock ürünlerinde maalesef koruma uygulaması sonrası koltuğa oturunca deri çok fazla ses yapıyor memnun kalmadım
Valla ben deri klinik extra mat deri kalkanı aldım güzeldi bitti ls alıcağım şimdi araba tesla derisi dahada bi suni koruma yapmasanda ilk günkü halini koruyor ama bizimkisi hastalık illaki birşey sürmem lazım