Hızlı Soru - Cevap

dobrakobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #30,221
Ben bir ara 3D poxy sealant üzerine fusso coat uygulamıştım. Ara ara hızlı cilada uyguluyordum. 2 sene sonunda bile su itişi vardı hala fussonun :sırıtan1:
Ben bir ara 3D poxy sealant üzerine fusso coat uygulamıştım. Ara ara hızlı cilada uyguluyordum. 2 sene sonunda bile su itişi vardı hala fussonun :sırıtan1:
Abi detailing işi uçsuz bucaksız bir derya bunu da senden duydum mantıklı da aslında valla hızlı cila almadım fusso zaten bereketli ürünmüş koca arabayı yaptım azıcık sürüyorsun yetiyor su iticiliğine bayıldım cilalı şampuanı o yüzden merak ettim acaba iticiliği bozar mı diye üstüne bir kat daha oluşturup

dobrakobra

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Carpro Reset kaliteli şampuandır (forumda @Sefa46 arkadaşımız satıyor)

Gyeon Bahte (plus olmayan versiyon) güzel şampuandır ama fiyatı uygun değildir

Cilalı şampuanların temizlik olarak zayıfır, cila-parlaklık falan bu şampıanlardan fazla bir beklentiniz olmasın, zaman kaybıdır.
Car pro reset görmüştüm forumda deneyebilirim Sonax havana da litre olarak baya cazip o da cilalı değil. Bakayım olması car pro reset alırım. Cilalı olmasının bize bir eksisi var mı peki temizliği zayıf olması dışında hani fusso nun su iticiliğini azaltır falan gibi

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Car pro reset görmüştüm forumda deneyebilirim Sonax havana da litre olarak baya cazip o da cilalı değil. Bakayım olması car pro reset alırım. Cilalı olmasının bize bir eksisi var mı peki temizliği zayıf olması dışında hani fusso nun su iticiliğini azaltır falan gibi
Litre olarak fazla olmasının hiç bir önemi yok, sulandırma oranlarının önemi var,

Cilali şampuanlardan (cila-parlaklık) vb şeyler beklemiyin pazarlamadan ibarettir,

Sonax iyi bir markadır, şampuanları kötü değildir ama sulandırma oranları düşüktür,

Sonax ‘tan ürün bakarken Xtreme serisi ürünlerine bakınız, Xtreme serileri en başarılı olanlardır.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abiler merhabalar, sınav senemi atlattım babam da baktı meraklıyım hediye olarak shine mate ex61o aldı sağolsun. Elimde de Liquid Element Centriforce v2 kırmızı sarı ve yeşil olacak şekilde sünger pedler var. Pasta olarak Megane 3 aracımıza riski az olsun diye vonixx v10-20-30 tercih ettim. Acemiliğimi atmak için birkaç hurda parça ve kapı direklerindeki piano blacklerde deneme yapıyorum. Belirli miktarda çizik alıyor ancak beklentimi karşılamadı. Sizce orbital makineye uygun keçe almam işimi çözer mi? Önerilerinizi bekliyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abiler merhabalar, sınav senemi atlattım babam da baktı meraklıyım hediye olarak shine mate ex61o aldı sağolsun. Elimde de Liquid Element Centriforce v2 kırmızı sarı ve yeşil olacak şekilde sünger pedler var. Pasta olarak Megane 3 aracımıza riski az olsun diye vonixx v10-20-30 tercih ettim. Acemiliğimi atmak için birkaç hurda parça ve kapı direklerindeki piano blacklerde deneme yapıyorum. Belirli miktarda çizik alıyor ancak beklentimi karşılamadı. Sizce orbital makineye uygun keçe almam işimi çözer mi? Önerilerinizi bekliyorum.
Selamlar Mikrofiber Ped isini görür Ayrica bir tik daha agresif kalin pasta kullanman çok daha iyi.olur senin için.

LE Heavy Cut
Angelwax Ressurection
3D Aca 500
Koch Chemie H9

Gibi pastalar.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
V serisini biraz soft garanti olsun acemiyim diye tercih ettim abi açıkçası. Dediğin gibi sanırım ilk bi mikrofiber-keçe denemem gerekli. Pastanın çalışmama ihtimali şuan beni korkutuyor. :D @Sefa46

furkanatci

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, seramik üstüne soft99 wax uygulamam uygun mudur? Ayrıca bu uygulama üstüne yıkamalardan sonra hızlı cila yapabilir miyim?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhaba, seramik üstüne soft99 wax uygulamam uygun mudur? Ayrıca bu uygulama üstüne yıkamalardan sonra hızlı cila yapabilir miyim?
Yapabilirsiniz ama gereksiz ürün sarfiyatı olur, seramik varsa onu destekleyecek, ömrünü uzatacak yıkama şampuanı ve cila kullanımı daha iyi olur.

metozik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
f/p kova şampuanı tavsiyeniz var mı? sonax turuncu alacaktım kalıntı bıraktığı söyleniyor. alternatifi var mı ?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
f/p kova şampuanı tavsiyeniz var mı? sonax turuncu alacaktım kalıntı bıraktığı söyleniyor. alternatifi var mı ?
Aracınızda seramik mi var, sadece boya korucu mu var ya da ppf mi var? Kullanıcı yorumlarını ve tavsiyelerini forumdaki arama çubuğundan konularda araştırmanız daha iyi olur.

metozik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Aracınızda seramik mi var, sadece boya korucu mu var ya da ppf mi var? Kullanıcı yorumlarını ve tavsiyelerini forumdaki arama çubuğundan konularda araştırmanız daha iyi olur.
hiçbiri yok :) wax uygulayacağım. araştırdım ama bu fiyatlarda bi öneri bulamadım. hem ön yıkama hem kova için k2 pro bela alacaktım ama hiçbir yerde stoklarda yok maalesef

metozik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
k2 Roton Pro'yu araç kaportasında güvenle kullanabilir miyim? bir de bu ürün için ayrı sprey şişesi mi almak gerekiyor resimlerde kapaklı görünüyor.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bayadır belli aralıklar ile vonixx v floc şampuan kullanıyorum. Ph nötr olması sebebiyle tercih ediyordum fakat dun bir sey farkettim. Arac uzerinde meguiars likit seramik wax vardi, magifoam in yikama sonrasunda su iticiligi gayet yerindeydi. Fakat v floc ile temasli yikama sonrasi hidrofobi kayboldu. Waxtan eser yok gbiydi. Acaba sampuani fazla mi koydum o yuzden mi yapti anlamadim ama ben boyle birsey fark ettim. Vfloc icin ph olcumu yapmadim hic, yapan birileri olmus mudur? Ya da neden boyle birsey olmus olabilir?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bayadır belli aralıklar ile vonixx v floc şampuan kullanıyorum. Ph nötr olması sebebiyle tercih ediyordum fakat dun bir sey farkettim. Arac uzerinde meguiars likit seramik wax vardi, magifoam in yikama sonrasunda su iticiligi gayet yerindeydi. Fakat v floc ile temasli yikama sonrasi hidrofobi kayboldu. Waxtan eser yok gbiydi. Acaba sampuani fazla mi koydum o yuzden mi yapti anlamadim ama ben boyle birsey fark ettim. Vfloc icin ph olcumu yapmadim hic, yapan birileri olmus mudur? Ya da neden boyle birsey olmus olabilir?
Bu durumu ben de yaşadım bir kaç kere, normalde göz kararı koyuyordum; daha sonrasında uygun ölçekli koymaya dikkat ettim sorun çözüldü. Ama yine de enterasan durum bence.

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hangi oranda yapmak gerekir ona göre yarın ph ölçümü yapabilirim hocam