Hızlı Soru - Cevap

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kalıcı lastik parlatıcı önerileriniz var mı fiyat performans olarak en az 5 lt olması lazım.
5 lt olanlar genelde ucuz ve kalitesiz ürünler oluyor, belki benim bilmediğim kaliteli ve kalıcı olanlar da vardır ama gördüklerimin çoğu kalitesiz. Onun yerine Meguiars Endurance, Carpro Darkside, Gyeon Q2 Tire gibi kaliteli ürünler alırsanız haftada 1 kez yıkama yaptığınızı düşünsek bile bol bol kullanıp boca etmezseniz 1 sene götürecektir. Hem daha iyi bir ürün kullanmış olursunuz hem de uzun süre gider. Kaliteden kastım toz sinek böcek yapışmaması, görüntü, uzun süre lastikte kalması vb.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
5 lt olanlar genelde ucuz ve kalitesiz ürünler oluyor, belki benim bilmediğim kaliteli ve kalıcı olanlar da vardır ama gördüklerimin çoğu kalitesiz. Onun yerine Meguiars Endurance, Carpro Darkside, Gyeon Q2 Tire gibi kaliteli ürünler alırsanız haftada 1 kez yıkama yaptığınızı düşünsek bile bol bol kullanıp boca etmezseniz 1 sene götürecektir. Hem daha iyi bir ürün kullanmış olursunuz hem de uzun süre gider. Kaliteden kastım toz sinek böcek yapışmaması, görüntü, uzun süre lastikte kalması vb.
Piyasada 5lt diye satılan ürünlerin çoğundan daha uzun süre kullanım sunuyor endurance, darkside gibi kaliteli ürünler. 5lt olanların amacı sürme anında parlaklık vermesi, diğerlerininse uzun ömürlü olması :)

Mrtu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sanroof bakımında hangi ürünü kullanıyorsunuz? Sadece silikon sprey yeterli olur mu yada Selsil Sıvı Gres Yağlayıcı kullansak ekstra toz toplama yapıp çalışma aksamına zararı dokunur mu?
Raylar için normal gres degil ptfe içerikli gresler oluyor .Tunap 901 ya da tunap 101 gibi .Sunroof için her yağlayıcı uygun değil. Silikon spey kauçuklar ses yapmasın diye sıkıyorlar ama silikonlu ürünler ileriye dönük sıkıntı yaratabiiyor diye biliyorum .silikon sprey yerine yapışkanlık vermeyen kauçuk bakım ürünleri kullanmak daha mantıklı.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kalıcı lastik parlatıcı önerileriniz var mı fiyat performans olarak en az 5 lt olması lazım.
Sarp deri ve vinil parlatıcı diye geçen ürünü lastiklerde kullanıyoruz. Fiyat performans ise bunu öneririm. 150 ml civarında ürün zamanında 2 şişe almıştım zamanında 5 senede bitiremedim. :D bence kiloluk takıntısı olmasın. Nuri leflef sünger veya lastik parlatma aplikatörü ile kullanın

suprAli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kayseri
belki güleceksiniz ama bundan 5 yıl önce akaryakıt istasyonlarında satılan her hangi bir lastik parlatıcısını kullandığım da çok güzel parlatıyordu. :D su değdiğin de işler değişiyor tabi :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
belki güleceksiniz ama bundan 5 yıl önce akaryakıt istasyonlarında satılan her hangi bir lastik parlatıcısını kullandığım da çok güzel parlatıyordu. :D su değdiğin de işler değişiyor tabi :)
eskiyi düşününce neler yapmıyorduk ki :D atletle araba kurulamaya calısırdık ahahaha twisted bezle tanışınca anladık ki biz bir ameleyiz :D

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Evet, sonunda magifoam da bitti. Şimdi ön yıkama şampuanı olarak ne almamı tavsiye edersiniz kış ayları için? Magifoam bulunamıyor artik.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet, sonunda magifoam da bitti. Şimdi ön yıkama şampuanı olarak ne almamı tavsiye edersiniz kış ayları için? Magifoam bulunamıyor artik.
yıllardır valet pro ansf kullanıyorum memnunum. Ansf tek basına yeterli lakin Çok aşırı kirliyse azıcık gs-b33-auto foal bilth hamber elde ne varsa karışıma 10-20 ml destek verirseniz hem kir sökücülüğü artıyor hem güvenli oluyor.

hakanav

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhabalar far camlarımı sıfır ile değiştirdim kendim ppf uygulaması yapmak istiyorum ancak tpu kaliteli bir ppfin parça satışını hiç göremedim nerden temin edebilirim
Newvario adı altında satılanlsr var ama sanırım tph içerikliymiş
50 cm genişliğinde 1 metre uzunluğunda parça yeterli olur benim için

bossrs

Acemi Detaycı
Üye
İl
ol

Uzun zamandır ürün almıyordum hem yeni denemek istediğim ürünleri dahil ettim hemde kullanıp memnun kaldığım ürünlerden stokları azalanları ekledim.

Sefa’ dan, Cila kutusu ve Parlatan Adamlar karışık bir sepet oldu.

K2 Neorim Pro : Neorim uzun zamandır kullanıyorum jant ve lastik temizliğinde çok iyi. Bu sefer proya şans vermek istedim.

Car Pro Clarify : Uzun zamandır kullanıyorum ve çok memnunum. Camlarda iz kalmadan mükemmel temizliyor.

Epoco 1.3 Litre Alkali Sprey Pompa : Trafik filmi için prewash için kullanmak için aldım.

Carpro Ech2O : Yıkama sonrası kalan lekeler için aldım özellikle siyah parlak jantlarımda kullanırım kilkaydırıcı olarakta deneyebilirim.

Vonixx Izer : Uzun zamandır kullanıyorum stok yenilemesi.

Vonixx Focus : İlk kez aldım Soft99 Ultra Glaco öncesi bir temizlik yaparım.

Koch Chemie Motor Plast : Uzun zamandır beğenerek kullandığım bir ürün stok yenilemesi.

Auto Brite Citrus Wash : Trafik filmi için edindim. Jant, davlumbazdada kullanırım.

Good Stuff Snow Foam : Stok yenilemesi köpüğünden ve korumaya dokunmamasından dolayı çok memnunum.

Koch Chemie Green Star : Çok amaçlı bir ürün ilk defa kullanacağım bir çok alanda kullanırım.

Soft 99 Ultra Glaco : Uygulaması çok kolay su itişi muazzam ve Dayanımı oldukça yüksek stok yenilemesi.

Car Pro Boa Bez : Cila silme bezi daha öncede kullandım çok iyi.

Slopes Purple Buffing Bez : Cila silma bezi fiyatına göre çok çok iyi favorim diyebilirim.

Work Stuff Purple Bez : Kargo ücretsiz olsun diye ekledim çok beğenmedim iç mekan detayında kullanırım.

K2 Trixon Lastik temizleme fırçası : Üçgen formatta olduğu için ergonomik bir kullanım sunacaktır Adbl Tire Brush kullanıyorum çok memnunum ama fiyatı çok artmış. Adbl den kalır yanı yok bana göre

Vonixx Cam Temizleyici Takozları : Vonixx Focus ile kullanmak için aldım.

Klima bombasını cilakutusu hediye olarak göndermiş kullanacağını düşünmüyorum onuda bir arkadaşa hediye ederim.
clarify dan hic memnun değilim. muzlu kokusu var. bu parfüm camda hafif leke yapıyor. koch chemie gla geçince fark ettim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
clarify dan hic memnun değilim. muzlu kokusu var. bu parfüm camda hafif leke yapıyor. koch chemie gla geçince fark ettim
Clarify, kağıt üzerindeki özellikleriyle cam filmi ve Glaco gibi cam kaplamalarıyla uyumu açısından GLA’nın önüne geçen bir ürün. Özellikle kaplamalı ve filmli camlarda daha güvenli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Leke sorunuda yaşamadığım için bu üründen devam etmeyi uygun görüyorum.

Kaplamasız ve cam filminde kullanılmayacak ise alternatif ürünlere yönlenebilir. Mesela ev camlarında K2 nuta kullanıyoruz fiyat avantajı ve temizlik performansı güzel lekede bırakmıyor ancak aracımda rezalet bir performans gösteriyor.

Koch Chemie ürünleri bana göre piyasadaki bir çok markadan daha premium bir marka ve sonuç odaklı güzel ürünleri var.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Clarify, kağıt üzerindeki özellikleriyle cam filmi ve Glaco gibi cam kaplamalarıyla uyumu açısından GLA’nın önüne geçen bir ürün. Özellikle kaplamalı ve filmli camlarda daha güvenli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Leke sorunuda yaşamadığım için bu üründen devam etmeyi uygun görüyorum.

Kaplamasız ve cam filminde kullanılmayacak ise alternatif ürünlere yönlenebilir. Mesela ev camlarında K2 nuta kullanıyoruz fiyat avantajı ve temizlik performansı güzel lekede bırakmıyor ancak aracımda rezalet bir performans gösteriyor.

Koch Chemie ürünleri bana göre piyasadaki bir çok markadan daha premium bir marka ve sonuç odaklı güzel ürünleri var.
Flowey s3, k2 nuta gibi ürünler cam filmi açısından zararlı mıdır?

Daha önce s3 falan kullandım ama bi bozarma vs olmamıştı kullandığım filmde. Uygun fiyatlı filmlerde yapabilir belki de

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Daha önce s3 falan kullandım ama bi bozarma vs olmamıştı kullandığım filmde. Uygun fiyatlı filmlerde yapabilir belki de
Dışarıda millet asperokslar mavi camsiller silikonlu bilmem neler neler sürüyorlar camlarına cam filmim zarar gördü diyene daha rastlamadım. Nuta kullandım adbl glass cleaner kullandım vonix glazy kullandım üçü de çok iyi ürünler zararını görmedim.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dışarıda millet asperokslar mavi camsiller silikonlu bilmem neler neler sürüyorlar camlarına cam filmim zarar gördü diyene daha rastlamadım. Nuta kullandım adbl glass cleaner kullandım onix crazy kullandım üçü de çok iyi ürünler zararını görmedim.
Vallahi filme zarar verir bozarız diye bi tık çekiniyorum. Sonuçta petrol türevi malzeme. O kadar para verdik, bi camsil darbesiyle ortasına şerit çizmeyelim :D
Madicoda bişi olmamıştı, llumarda da deneyeyim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

K2 Nuta ben 1 yıl kadar kullandım. Herhangi bir zararını görmedim. Cila kutusunda ürün satış açıklamasında kullanılabilir diye bir ibare mevcut. Tabiki teknik döküman filan araştırmadım.

Geçmişte detaya meraklı olmadığım yıllarda eski araçlarımdan birinde Cam Sil kullanmıştım filmimde soyulma yaşamıştım.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vallahi filme zarar verir bozarız diye bi tık çekiniyorum. Sonuçta petrol türevi malzeme. O kadar para verdik, bi camsil darbesiyle ortasına şerit çizmeyelim :D
Madicoda bişi olmamıştı, llumarda da deneyeyim
Abi bende adbl glass pro biraz daha dış camlarda kullanılan bir ürün gibi hissettim çünkü sıktığımda ipa tarzı alkolümsü bir kokuda geliyordu 500 ml ürünü hem dış hem iç camlarda kullandım sorun olmadı ayrıyeten meguıars d120 de kullandım onda da sorun olmadım 2 3 seferde mecburiyetten 1/2 ipa ile de sildiğim oldu çok sükür herhangi bir sorun yaşamadım bilgin olsun :D yanlış hatırlamıyorsam benim filmde madicoydu