Hızlı Soru - Cevap

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #30,501
Hocam saolasin bilgilendirme için. Ppf bakimi için olan ürünleri alirim zaten, ve mutlaka kendim yikiyorum aracimi. Her türlü malzemeyi sefa hocam saolsun temin ediyorum. Ama ppf konusunda yetersiz bilgiye sahibim. Self healing ozellikli bir ppf istiyorum bende ama o kdr çok marka model var ki artik herkes ppfci olmuş. İsim yapmış Xpel, stek falan soruyorum ozelliklerde 110-120 bin liralarda fiyatlar. Avery dennison sordum, x5 modeline 125 bin diyor. Fiyatlar cok yüksek. 70-80 e kdr iyi bir ppf markasi ve iyi bir işçilik ariyorum aslinda. Izmirde vardir mutlaka ama benim bilgim yok malesef
Ben bugün gidip inceleme yaptım. Oracal ve Zenith marka Ppf lerin rulolarından yaptıklarını bizzat gözümle gördüm. Oracal fiyatı daha yüksekmiş. Zenith için zaten kampanyalı fiyatları söylemiştim.

Rulolardaki Ppf leride inceledim. Malzeme esnek bir malzeme Tpu olduğu kesin. Ancak çok iyi dediğimiz markalara göre illaki fark vardır.

Çoğu yer içe kıvırma olarak uygulanıyor. Ancak araç üzerinde bir söküm işlemi yapılmıyor.
Plutter makineside mevcut. Tamamen yapılmış yeni bitmiş araçlarada baktım herhangi bir işçilik sıkıntısı görmedim.

Zaten arabayı bırakıp arkanı döndüğünde kazıklamak isteyen her esnaf rahatlıkla istediği ürünü kullanır ve ruhumuz duymaz.

Malzeme kadar bence işçilikte çok önemli herkes Ppf uzmanı kesildi.

Dediğim gibi işletmecisi tanıdık olunca abi 1 yıl biner aracı satarım dersen dedi boşuna para bağlama yeni aldığın araca yaparız dedi. Hala kararsızım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam saolasin bilgilendirme için. Ppf bakimi için olan ürünleri alirim zaten, ve mutlaka kendim yikiyorum aracimi. Her türlü malzemeyi sefa hocam saolsun temin ediyorum. Ama ppf konusunda yetersiz bilgiye sahibim. Self healing ozellikli bir ppf istiyorum bende ama o kdr çok marka model var ki artik herkes ppfci olmuş. İsim yapmış Xpel, stek falan soruyorum ozelliklerde 110-120 bin liralarda fiyatlar. Avery dennison sordum, x5 modeline 125 bin diyor. Fiyatlar cok yüksek. 70-80 e kdr iyi bir ppf markasi ve iyi bir işçilik ariyorum aslinda. Izmirde vardir mutlaka ama benim bilgim yok malesef
Kutas arkadaşımız var izmirde. İsterseniz mesaj atın @Detail 35

akaInitial

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhabalar, boya koruma uyguladığım aracım için ana yıkama için şampuan arayışındayım. CarPro Reset, Gyeon Bathe ve Tac System Mystic Bubble dikkatimi çeken seçenekler oldu, sizce hangisini tercih etmeliyim?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, kış gelirken yağmur Kaydirici ihtiyaç oldu. Nasıl bir kere denedim pek verim alamadım. K2 vizio daha da az dayanım gösterdi ayrıca etkisi de çok az. Bunların dışında önerisi olan var mı. İlla glaco derseniz hangi versiyonunu neden kullanmak gerekir

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar, kış gelirken yağmur Kaydirici ihtiyaç oldu. Nasıl bir kere denedim pek verim alamadım. K2 vizio daha da az dayanım gösterdi ayrıca etkisi de çok az. Bunların dışında önerisi olan var mı. İlla glaco derseniz hangi versiyonunu neden kullanmak gerekir
Glaco' nun Ultra Glaco olan modelini kullanırsanız en yüksek dayanım süresi bu üründe. Diğer serilerinide kullandım ultra min. 2 kat daha fazla dayanım sağlıyor.

Uygulama öncesi yüzey hazırlığı yapılması ve İPA ile son kat silme sonrası uygulanınca çok uzun süre dayanım sağlıyor. Min. 6 ay

akaInitial

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Ne marka olursa olsun uygulama öncesi yüzey hazırlığı yapılması dayanımını arttırıyor.

Daha çok şehir içi kullanıyorsanız ve ara ara da yenilerim diyorsanız Glaco Roll On öneririm, 55 - 60 KM/H'yle giderken etkisini göstermeye başlıyor, etkisi en fazla 3 - 4 ay civarı sürüyor.

Daha çok uzun yolda kullanıyorsanız ve uzun süreler etki göstersin diyorsanız Ultra Glaco öneririm, 85 - 90 KM/H'yle giderken etkisini göstermeye başlıyor, etkisi en fazla 9 - 10 ay civarı sürüyor.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar, boya koruma uyguladığım aracım için ana yıkama için şampuan arayışındayım. CarPro Reset, Gyeon Bathe ve Tac System Mystic Bubble dikkatimi çeken seçenekler oldu, sizce hangisini tercih etmeliyim?
Reset ve Mystic Bubble dönüşümlü kullanıyorum.

Araç yağmur sonrası şatlarda daha kirli iken reset. Tozlu ve hafif kirde mystic bubble kullanıyorum. Tek bir şampuan alacak olsam Mystic bubble düzgün bir ön yıkama sonrası ilk tercihim olurdu. Kayganlığı resete göre daha iyidir.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ben de bu üçlüden bathe ve mystic bubble ı beğeniyorum. Tek alacak olsam mystic bubble seçerdim ben de.

Selamlar hocam

Nasiol ve glaco kullandım. İkisi de güzeldi. Yüzeyi killemek gerek bence. Nasiol uygulaması daha kolay gibi gelmişti. Glaco large olanını kullanmıştım.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Görünen glaco ultra gibi çoğunlukla uzun yol kullanıyorum arada da şehir içi. Öncesinde hazırlık ve İPA yaptım fakat hiç verim alamadım. Şimdiye kadar en uzun dayanım ve kaydırma etkisini parlatan adamlardan aldığım magic de görmüştüm. Uygun fiyatına göre bariz iyiydi nasiolden

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Görünen glaco ultra gibi çoğunlukla uzun yol kullanıyorum arada da şehir içi. Öncesinde hazırlık ve İPA yaptım fakat hiç verim alamadım. Şimdiye kadar en uzun dayanım ve kaydırma etkisini parlatan adamlardan aldığım magic de görmüştüm. Uygun fiyatına göre bariz iyiydi nasiolden
Magic cidden çok underground bir marka. Kullandığım tüm ürünlerinden memnun kaldım.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Üçü de aşağı yukarı birbirlerine denk ve epey kaliteli şampuanlar. Bathe'den kova harici kullanımda Reset ve Mystic Bubble'a oranla daha az köpük elde edersiniz.
Kullanım başı maliyet hesabında TacSystem an itibariyle 4 lt'si 2500 lira oluşuyla çok ekonomik. Bu açıdan yakın çevrenizdekilerle ortak alımda litre başı 625 TL ile bile neredeyse 20 yıkama yaparsınız. Reset'in yarı fiyatı kadar.
Ben tıpkı senturk35 arkadaşımız gibi Reset ve Mystic Bubble'ı dönüşümlü kullananlardanım.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Üçü de aşağı yukarı birbirlerine denk ve epey kaliteli şampuanlar. Bathe'den kova harici kullanımda Reset ve Mystic Bubble'a oranla daha az köpük elde edersiniz.
Kullanım başı maliyet hesabında TacSystem an itibariyle 4 lt'si 2500 lira oluşuyla çok ekonomik. Bu açıdan yakın çevrenizdekilerle ortak alımda litre başı 625 TL ile bile neredeyse 20 yıkama yaparsınız. Reset'in yarı fiyatı kadar.
Ben tıpkı senturk35 arkadaşımız gibi Reset ve Mystic Bubble'ı dönüşümlü kullananlardanım.
Mystic bubble hangi oranda kullanıyorsunuz. Ben 13-14 litre suya 30 ml gibi kullanıyorum. Litrede 33 yıkamaya tekabul ediyor.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Evde kumaş koltuklarda da kullanmak için 5 litrelik döşeme temizleyici alacağım. Daha önce valet pro carpet cleaner kullanmıştım eski aracımda memnun kalmıştım. Şimdiki aracım suni derili o yüzden sadece tabanda lazım olur.
-K2 tapis 5 litre
-Valet procarpet cleaner
-Koch chemie Po veya MZR
İlk etapta aklıma gelenler. Tapis fiyat olarak çok uygun ama kir sökmesi nasıldır. yoksa valet pro alayım tekrardan. Başka ürün tavsiyeleride olur.
Ürünü basınçlı el pompası ile uygulayıp, polisaj makinesi fırçası işlemi ve halı yıkama makinesi ile durulama vakum yapacağım.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evde kumaş koltuklarda da kullanmak için 5 litrelik döşeme temizleyici alacağım. Daha önce valet pro carpet cleaner kullanmıştım eski aracımda memnun kalmıştım. Şimdiki aracım suni derili o yüzden sadece tabanda lazım olur.
-K2 tapis 5 litre
-Valet procarpet cleaner
-Koch chemie Po veya MZR
İlk etapta aklıma gelenler. Tapis fiyat olarak çok uygun ama kir sökmesi nasıldır. yoksa valet pro alayım tekrardan. Başka ürün tavsiyeleride olur.
Ürünü basınçlı el pompası ile uygulayıp, polisaj makinesi fırçası işlemi ve halı yıkama makinesi ile durulama vakum yapacağım.
Biz evde halı ve koltuk yıkama amaçlı Koch chemie Gs kullanıyoruz. 1:25 yapıp her seferinde iyi sonuç aldık. Aynı yere yoğun püskürtmede hiçbir ağarma emaresi olmadı. Ardından aynı oranla Vonixx Sintra ile tekrar yıkama yaptık. Sintra Koch sonrası çok daha az kir çıkarttı. Bazı yerlerde Sintra yerine GS ile tekrar yıkama yapıp ilk yıkamadaki kadar kir çıkarttığımız için böyle bir karşılaştırma yapabiliyorum.
IK basınçlı el pompası kullanıyorum.

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mystic bubble hangi oranda kullanıyorsunuz. Ben 13-14 litre suya 30 ml gibi kullanıyorum. Litrede 33 yıkamaya tekabul ediyor.
IK kompresör girişli basınçlı el pompasına 35-40 ml koyuyorum. Benim hesapla,çok kullansanız bile en az 25 yıkama çıkar. Sonuç olarak fiyatına göre çok iyi şampuan.