Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #101
Ic plastik aksamlar için en güzeli, aracın kullanımına göre ayda bir genel temizleyici ile temizlemek ve üstüne iç plastikleri koruyan mat ürünler tercih etmek. Mesela autofinesse spritz hem temizleme hem de koruma özelliği olan bir ürün.

Sonax extrem serisinin matt effect ürünü de çok başarılıdır.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
aLmera41' Alıntı:
Gtechniq C4 Permanent Trim Restorer 15 ml.
YouTube de baya bir videolarını izledim ürün bana başarılı gibi geldi, aslinda benim aradigim ürün tam olarak iç plastik aksamlara uygulamak ve sanki seramik gibi bir görüntü oluşturmak. Boyle bir ürün bulan yada deneyen varmi? Yoksa saçma birşey mi düşünüyorum.

C4 c1 c5 hepsi aynı ürün iç plastikte olmaz diye düşünüyorum. Ben kullanmadım ama o tür bi ürün gyeon da var Gyeon Preserve.

Sent via my iphone 7 using Tapatalk from DENİZLİ

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@_CaN_" ortak alim ile aldığım spritz kullaniyorum cok basarili bir ürün, tam olarak denek istedigim plastik aksamlari ve piano black leri korumaya almak cizilmesini engellemek, seramik gibi bir şey.
@"Dragstar bir araştırayım bakalim neler cikacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
aLmera41' Alıntı:
@_CaN_" ortak alim ile aldığım spritz kullaniyorum cok basarili bir ürün, tam olarak denek istedigim plastik aksamlari ve piano black leri korumaya almak cizilmesini engellemek, seramik gibi bir şey.

Piano black ler için gyeon trim kullanabilirsin. Ama seramik kaplamanın çizilmeye tam anlamıyla bir katkısı olmaz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Paian' Alıntı:
Murat' Alıntı:
@Paian wax için bugün birkaç malzeme temin ettim. Pazartesi Carnabua T1 araştırması yapıp alımını gerçekleştireceğim.
Güzel haber. Hangi ürünleri aldın hocam ona göre ben de diğerlerine bi bakayım. Türkiye'de T3 Carnauba kullanılıyor genelde gıda ürünleri için. T1 e denk gelmedim henüz. Yarın gıda toptancılarına bi uğramaya çalışıcam zaman olursa.
Portakal yağı, parafin ve balmumu aldım. T1’e yarın bakacağım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Murat' Alıntı:
Paian' Alıntı:
Güzel haber. Hangi ürünleri aldın hocam ona göre ben de diğerlerine bi bakayım. Türkiye'de T3 Carnauba kullanılıyor genelde gıda ürünleri için. T1 e denk gelmedim henüz. Yarın gıda toptancılarına bi uğramaya çalışıcam zaman olursa.
Hadi bakalım, imalata ne zaman başlıyorsun.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Murat' Alıntı:
Paian' Alıntı:

Bugün bi iki yere uğradım ama T1 yok. Kozmetikçiler de ruj vs. için kullanıyormuş carnauba bir de onlara sorucam yoksa aliexpressten T3 alıcam. Hem ilk denemelerde ziyan etmemiş olunur. Zaten aralarında ne kadar fark vardır bilmiyorum.

Çözücü/yağlayıcı almak lazım bunların yanına ben de onlara bakayım bi yarın. Hindistan cevizi yağı kullanılabilir en kötü ihtimalle ama daha profesyonel ürünlere de bakmak faydalı olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Hazar' Alıntı:
Arkadaşlar ne zamandır soracağım hep unutuyorum ve her arabaya bindiğimde hatırlıyorum. Sürücü kapısı camında nasıl olduğunu bilmediğim bir çizik var benden önceki sahibinde olmuş sanırım. Filmde sanıyordum sökünce acı gerçek ortaya çıktı ve her aynaya baktığımda gördüğüm için sinirimi bozuyor. Camda çizik var ama nasıl olmuş inanın düşündüm düşündüm ama bulamadım. Tek aklıma gelen tornavida yada taş ile çözülebileceği. Rayon pad alır mı seryum ile beraber?

Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam geçmiş olsun.Diğer camlar tamperli olduğu için çizik giderme işlemi yapılamaz.Cam çizik giderme işlemi sadece en ön (sürüş) camına yapılabilir.Eğer ondada çatlak varsa çatlağın büyüme riskinden dolayı çizik giderme işlemi yapılamaz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Paian' Alıntı:
Murat' Alıntı:

Bugün bi iki yere uğradım ama T1 yok. Kozmetikçiler de ruj vs. için kullanıyormuş carnauba bir de onlara sorucam yoksa aliexpressten T3 alıcam. Hem ilk denemelerde ziyan etmemiş olunur. Zaten aralarında ne kadar fark vardır bilmiyorum.

Çözücü/yağlayıcı almak lazım bunların yanına ben de onlara bakayım bi yarın. Hindistan cevizi yağı kullanılabilir en kötü ihtimalle ama daha profesyonel ürünlere de bakmak faydalı olur.

Ben de ayakkabı boyası üreten birkaç yeri arayacağım. Birkaç tane de kimya firması bulmadım. Öyle de bulamazsam İngiltere'den getirteceğim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Murat' Alıntı:
Paian' Alıntı:

Ben de ayakkabı boyası üreten birkaç yeri arayacağım. Birkaç tane de kimya firması bulmadım. Öyle de bulamazsam İngiltere'den getirteceğim.

İngiltere’den gelecek gibi duruyor bu gidişle. Öyle bir durumda bana da haber verirsen sevinirim. Bende de eritme cihazı ve carnauba eksik.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Murat' Alıntı:
Paian' Alıntı:

Aynen yurtdışından alınabilir.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Paian' Alıntı:
Murat' Alıntı:

İngiltere’den gelecek gibi duruyor bu gidişle. Öyle bir durumda bana da haber verirsen sevinirim. Bende de eritme cihazı ve carnauba eksik.

Tamamdır.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
aLmera41' Alıntı:
Dr. Beasley's Glass Serum işini görebilir. Bir incele istersen.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yeni bir soruyla daha görüşlerinizi alayım abiler. Öğrenci bütçesine dost f/p tadında bir demirtozu sökücü arıyorum bu aralar. Hatta 4 gözle yılbaşında kampanya olur düşüncesiyle sanal detailing sitelerini de sık sık ziyaret ediyorum. Geçenlerde Liqui Moly' in Felgenreiniger olarak adlandırdığı ve açıklamalarına göre renk değiştiren ürününe denk geldim. 1L / 37Lira gibi oranıyla aklıma çok yattı. Daha önce kullanan, tecrübe eden var mıdır acaba? Genel anlamda Liqui Moly ürünleri kalitelidir diye biliyorum fakat bu ürünü kullanana rastalamadım henüz.
http://www.sonaxshop.com.tr/LIQUI-MOLY-Ozel-Jant-Temizleyici-1-Lt,PR-414.html

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
carking58' Alıntı:
Yeni bir soruyla daha görüşlerinizi alayım abiler. Öğrenci bütçesine dost f/p tadında bir demirtozu sökücü arıyorum bu aralar. Hatta 4 gözle yılbaşında kampanya olur düşüncesiyle sanal detailing sitelerini de sık sık ziyaret ediyorum. Geçenlerde Liqui Moly' in Felgenreiniger olarak adlandırdığı ve açıklamalarına göre renk değiştiren ürününe denk geldim. 1L / 37Lira gibi oranıyla aklıma çok yattı. Daha önce kullanan, tecrübe eden var mıdır acaba? Genel anlamda Liqui Moly ürünleri kalitelidir diye biliyorum fakat bu ürünü kullanana rastalamadım henüz.
http://www.sonaxshop.com.tr/LIQUI-MOLY-Ozel-Jant-Temizleyici-1-Lt,PR-414.html
Liqui Moly bir defa kullandım, fiyatına göre hiçte fena bir ürün değil.Bence rahatlıkla alıp kullanabilirsin.@Muratta kaldıysa Koch Chemi nin demir tozu sökücü de olabilir.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gezinirken gördüm. Güzel ve pratik bir ürüne benziyor.

https://youtu.be/4djgGx22XS0?t=422

https://www.amazon.com/gp/product/B013TK3EMS/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=hipuster-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B013TK3EMS&linkId=1111b7eda04a805b50840375fa8cb1f1

https://www.amazon.com/gp/product/B073S4ZZNR/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=hipuster-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B073S4ZZNR&linkId=9968221c46adcb28d4a2ebab5db249d1

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Hazar' Alıntı:

https://www.amazon.com/gp/product/B013TK3EMS/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=hipuster-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B013TK3EMS&linkId=1111b7eda04a805b50840375fa8cb1f1
Türkiye'ye gönderilmiyor.

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Murat' Alıntı:
Hazar' Alıntı:

Türkiye'ye gönderilmiyor.
Bir ara amazon Türkiye haberleri vardı. Ne oldu o iş Bilgisi olan var mı?

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ofis açtılar devamı gelmedi büyük ihtimalle çalışmaları devam ediyordur. Ya satın alma yaparlar yada kendileri hizmet verirler.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
P21s waxı deneyen kimse var mı? Fiyatı düşük olmasına rağmen epey övülüyor.