Hızlı Soru - Cevap

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #161
@serdar_22 Ben araç logosuna göre kendim yaptırmıştım. Bol bol kullanıyorum. Tavsiye ederim.

n11.com'dan MÜLLER OTO KAĞIT PASPASI 500 ADET ROLU seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
https://urun.n11.com/ic-temizlik-ve-koruma/muller-oto-kagit-paspasi-500-adet-rolu-P102881610

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Kış şartlarında kirlenmiş bir araca, pre wash tarzı bir ürünü sıkıp, ardından snow foam ile şampuanlamak her zaman daha iyi sonucu almamızı sağlar mı?

Yoksa öncesinde geçilen pre-wash tarzı bir ürün gereksiz mi olur ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Araç çok çamurlu olduğu zamanlarda öncesinde pre Wash geçip bir kaç dakika bekleyip basınçlı su geçmeden foam ile köpük geçmek kir Sökmede en etkili yöntem.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben trafik filminin üstüne 3D Orange sikiyorum. Ardından on yıkama şampuanı ile geçtiğimde kîr kalmıyor diyebilirim.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Galapagos' Alıntı:
Ben trafik filminin üstüne 3D Orange sikiyorum. Ardından on yıkama şampuanı ile geçtiğimde kîr kalmıyor diyebilirim.

3D orange nin Waxa etkisi nasıl gözlemleme şansın oldumu

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende de autobrite x101 var, kendisi en memnun kaldığım temizlik ürünü. Geçen kahve termosumu bile onunla temizledim. Sonrasında çok iyi duruladım harika iş çıkardı.

Yalnız kaporta üzerinde ön yıkama olarak kullanmaya çekiniyorum, iyi çamur çözer muhtemelen ama wax'ı da öpebelir.

Bu arada x101 de 3d orange'ı da alerjenik bünyesi olanlar biraz dikkatli kullansınlar, biraz tıkayabiliyor insanı.

Aslında hepimiz maske, gözlük ve eldiven kullansak güzel olur. Neyse konu dağılmasın.

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1 aylık titanium 2. Yıkamada boncuk çok azalmıştı. Ki ben glasuru 2 ay son boncuk seviyesinde kullanmış biriyim :) trafik filmi araç üstünde 2 haftaya yakın bekleyince oda zayıflatmis olabilir. 3D ninde etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Gyeon Wetcoat la eski haline döndü.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
umrdmr' Alıntı:
Bende de autobrite x101 var, kendisi en memnun kaldığım temizlik ürünü. Geçen kahve termosumu bile onunla temizledim. Sonrasında çok iyi duruladım harika iş çıkardı.

Yalnız kaporta üzerinde ön yıkama olarak kullanmaya çekiniyorum, iyi çamur çözer muhtemelen ama wax'ı da öpebelir.

Bu arada x101 de 3d orange'da alerjenik bünyesi olanlar biraz dikkatli kullansınlar, biraz tıkıyabiliyor insanı.

Aslında hepimiz maske, gözlük ve eldiven kullansak güzel olur. Neyse konu dağılmasın.
Ph ölçme imkanın oldu mu ?

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Marflo kil eldiveni kullandıktan sonra nasıl muhafaza ediyorsunuz? Şuan mikrofiber kısmı hala ıslak kurumadı, kili iyice yumuşatmasın diye sıcağın üstüne de koymak istemedim. Kil tarafına streç film koydum fakat kaldırmayı denedim hafiften yapışmış gibi sanki kaldırmadım. Var mı bu konuda bi tavsiyeniz?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@emredkmn Ben de geçenlerde aldım kil eldiveni. Satıcıya sordum nasıl muhafaza etmek lazı diye. 2-3 gün kurumaya bırakıldıktan sonra kilitli buzdolabı poşetine koyabilirsiniz dedi. Eğer kutusu varsa onda da saklanabilirmiş. Esasen üzerinde PP veya PE yazan polipropilen plastiklere de hiçbirşey yapışmıyor. Onlara da konuabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Paian' Alıntı:
@emredkmn Ben de geçenlerde aldım kil eldiveni. Satıcıya sordum nasıl muhafaza etmek lazı diye. 2-3 gün kurumaya bırakıldıktan sonra kilitli buzdolabı poşetine koyabilirsiniz dedi. Eğer kutusu varsa onda da saklanabilirmiş. Esasen üzerinde PP veya PE yazan polipropilen plastiklere de hiçbirşey yapışmıyor. Onlara da konuabilir.

Kutusu duruyor ona atayım en güzeli. Bide şimdi aklıma geldi. Yağlı kağıt deniyim dedim bence yapışmaz

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
emredkmn' Alıntı:
Paian' Alıntı:

Kutusu duruyor ona atayım en güzeli. Bide şimdi aklıma geldi. Yağlı kağıt deniyim dedim bence yapışmaz
Hanımların mutfakta kullandığı pişirme kağıdı (eski ismi ile yağlı kağıt) üzerine koyarsanız yapışmayacaktır ;)

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Dirttrap kullananlara bir sorum olucak. Grit guard gibi tam oturmadı CG kovanın dibine. Benzer bir durum yaşayan varmı acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Can' Alıntı:
Dirttrap kullananlara bir sorum olucak. Grit guard gibi tam oturmadı CG kovanın dibine. Benzer bir durum yaşayan varmı acaba?

Bendede tam tersi oldu dirty tap daha iyi oldu kovaya

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Can' Alıntı:

Grit guard tam oturmakla beraber hafifte oynuyo hatta yanlardan pay kalıyo biraz 1’er milim felan ama dirt trap’in sivri uçları kovanın dibine değmedi bende, 2 kovada da denedim.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
_CaN_' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Bu arada x101 de 3d orange'da alerjenik bünyesi olanlar biraz dikkatli kullansınlar, biraz tıkıyabiliyor insanı.

Ph ölçme imkanın oldu mu ?

Ölçmedim ama ele gelince bizzat yakmak yerine kaygan bir doku oluşuyor, yani bazik bir ürün olabilir, emin değilim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:

Grit guard tam oturmakla beraber hafifte oynuyo hatta yanlardan pay kalıyo biraz 1’er milim felan ama dirt trap’in sivri uçları kovanın dibine değmedi bende, 2 kovada da denedim.
Emin misin değmediğine? Benim dirt trap lar kovanın içine su koyarken hafif yukarı kalkıyor, sonrasında tekrar aşağı doğru bastırıyorum. Sıkışıyor ve bir daha kalkmıyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Suyu koyarken kalkıyor dirt, suyu koyduktan donra tekrar oturtmak lazım. Videolarda da bu şekilde yapıyorlar.

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@_CaN_ @onurçiko dirt trapı koyduktan sonra kovanın dışından bakınca hiza aynı değil, içerden de belli bi tarafın kalkık olduğu, değseydi uçlar her iki tarafın eşit hizada olması gerekirdi diye düşünüyorum. Yani kenarlardan bir boşluk kalmıyo. Su koyup denedim dediğiniz gibi oluyo. Endişem yıkarken dipte çok kir birikince oynama olursa kirlerin yukarı çıkması, neyse deneyip görcez bakalım.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Dragstar' Alıntı:
Galapagos' Alıntı:

3D orange nin Waxa etkisi nasıl gözlemleme şansın oldumu

Orange korumayı söküyor pH ı yüksek bir ürün