Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öne çıkan konu #1,341
@green_spell cam suyu seçiminde sonax ürünlerini tavsiye ederim içlerinde alkol bulunmadan,sabun yapısıyla gliserin katkısıyla hem cam yüzeyine,hem araç farlarına(far yıkama varsa), hemde silecekler için güzel seçim kendi sertliğini korumaya yardımcı oluyor gliserin bakım özelliğiyle :utandim:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@green_spell
@Paian
Aynısı bende bile oluyor merak etmeyin., :dusun: Koca vw yetkili servisinde aracı gözümün önünde bakımını yapıyorlar., yapacak adama en baştan diyorum ki; (ki bu usta benim aracın bakımlarını sürekli kendisi yapar ve ne kadar kıl-tüy birisi olduğumu bilir)., bak benim aracın silecek suyuna., motor soğutma suyuna karışma., tamam abi merak etme senin titiz olduğunu biliyorum., Aradan 20-25 dk. geçiyor., aracın başında telefondayım bakıyorum elinde 5lt.'lik "eski çamaşır suyu" bidonunu almış silecek suyu deposuna ve motor soğutma suyuna su ilavesi yapmaya çalışıyor., ya ben o an arkamı dönüpte telefonda dalıp gitseydim olanlar olmuştu., bunların hepsi aynı en sonunda bağırdım da son anda ilave etmeden yırttık:kizgin:., Defalarca uyardım bak ben silecek suyuna çeşme suyu koymuyorum., soğutma suyuna çeşme suyu koymuyorum., TR 'de adam akıllı saf su bulamadığımdan sen de biliyorsun Almanya'dan kullanıma hazır (ready to use) G13 Antifiriz getirttik., şahitsin diyorum., 6-7 ay sonra bir sonraki bakımda gene aynı şeyleri yaşıyoruz unutuyor.. :komik::komik:

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@green_spell cam suyu seçiminde sonax ürünlerini tavsiye ederim içlerinde alkol bulunmadan,sabun yapısıyla gliserin katkısıyla hem cam yüzeyine,hem araç farlarına(far yıkama varsa), hemde silecekler için güzel seçim kendi sertliğini korumaya yardımcı oluyor gliserin bakım özelliğiyle :utandim:
Aynen Sonax cam suları benim bu zamana kadar kullandığım hem yazlık olanı hem kışlık için olanları en kaliteli cam suları diyebilirim., Yalnız "kışlık cam suyunda" bir nebze mecburiyetten alkol (İPA) olmak zorunda., önemli olan içeriğinde metanol olmaması gerek (metanol alkole göre ucuz bir kimyasal)., ilaveten içeriğinde gliserin varsa en kalitelileri bunlar oluyor.

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Hazır silecek suyundan konusu açılmışken silecek suyu fiskiyesi hafiften tıkanmış suyu kuvvetli püskürtemiyor bu muayenede sorun olur mu?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hazır silecek suyundan konusu açılmışken silecek suyu fiskiyesi hafiften tıkanmış suyu kuvvetli püskürtemiyor bu muayenede sorun olur mu?
Eski usül su tabancsı gibi tek noktaya atan tiplerden ise ince uçlu bişeyle attığı bölgenin ucunu (ayarını/açısını bozmadan) hafiften temizliyebilirsiniz., çeşme suyularının kireçli olmasından kaynaklanıyor..

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Silecek suyu konusunda takıntım yoktu, onu da başlatacaksınız :)
Ankara’da yağmur çamur derken 5 lt altı ürünler kesmiyor. O yüzden o işe hiç girmemek lazım. Cüzdanı boşaltır :) Yalnız denemediysen silecek suyuna 10-15 ml Koch Chemie PW ekle derim. İyi kötü yağmur kaldırıcı oluyor :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Haklisiniz , bende tabiki tüm ürünlerini denemedim. Zaten benim subjektif görüsüm bu.Haksizda olabilirim. Sadece ilerliyen yillarda aldim ürünler arasinda bu duyguya / hisse sikca kapilmaya basladim. Blacklight bende boyaya Glaze var ayni isimli olan sampuan deyil.Sizinkide sanirim öyle.
Aslinda Forumda biraz özledimde bu.Karsilastirmalar olsa cok güzel olur.Youtubede Türk kullanicilarin videolarini izledimde (sayisi cok az) güzel müthis bir ürün diye övülüyor bu markalarin ürünleri. Ama neye göre güzel .Daha önce ney kullanildi hicbir bilgi yok. Hadi ben yine almanca biliyorum xaronfr videolarini izliyorum.Yinede kendi dilimde izlesem daha cok keyif alirim. Yokmu forumda bir babayigit youtube alemine ayak basacak :)

o bahsettiginiz ( xaronfr) büyük olasılıkla bir uygulama merkezi var. kaldı ki olmasa ne farkeder ki ....:fisilti:

tr kurları ortada ürün fiyatları uçtu gitti . ( alım yapamıyoruz.) !!!:kizgin:
tr politikaları ortada ülkeye belli firmalar belli ürünler giriyor. ( erişemiyoruz. ) !!!:kizgin:
tr tedarikçilerinin tavırları ortada hiç ürün yollamak istemiyorlar test için ( deneyemiyoruz ) !!!:kizgin:

şimdi bu çizdigim tabloya beraber oturup karşıdan bi bakalım . :saskin:

kim video çekecek kim deneyecek kim paylaşacak .kim kim kim .... zaten bu kimsenin işide degil. bir hobinin getirisi paylaşma istegi. belki bir faydası olur diye.

youtube fenomenleri denilen şaklabanlar yine bu zihniyet tarafından milyonlarca kez izleniyor. :mad: ama detay videlarının durumu ortada.

ama dışarda herkesin arabası var .:komik:

kısaca ''ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin'' dedik yıllarca. şimdi dönüp baktıgımızda ne güdülecek deve nede bir diyar kaldı.:eek:

serrzenişimi mazur görün katta sizinle bir alakası yoktur. yanlış anlaşılmalara bir mahal verilmesin.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
o bahsettiginiz ( xaronfr) büyük olasılıkla bir uygulama merkezi var. kaldı ki olmasa ne farkeder ki ....:fisilti:

tr politikaları ortada ülkeye belli firmalar belli ürünler giriyor. ( erişemiyoruz. ) !!!:kizgin:
tr tedarikçilerinin tavırları ortada hiç ürün yollamak istemiyorlar test için ( deneyemiyoruz ) !!!:kizgin:

kim video çekecek kim deneyecek kim paylaşacak .kim kim kim .... zaten bu kimsenin işide degil. bir hobinin getirisi paylaşma istegi. belki bir faydası olur diye.

youtube fenomenleri denilen şaklabanlar yine bu zihniyet tarafından milyonlarca kez izleniyor. :mad: ama detay videlarının durumu ortada.

kısaca ''ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin'' dedik yıllarca. şimdi dönüp baktıgımızda ne güdülecek deve nede bir diyar kaldı.:eek:

serrzenişimi mazur görün katta sizinle bir alakası yoktur. yanlış anlaşılmalara bir mahal verilmesin.
Üstüne söylenecek birşey birakmamissin abi..:alkis: Detail Forum olarak yaninizdayiz ;)

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt

Başıma taşlar yaĝsın, ben nasil böyle bir fikir beyan edebildim bu platformda ? ;)

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sondan başlayalım. Espressonun kendisiyle ilgili önerebileceğim sayısız tavsiye var. Ancak temel birkaç hususla başlayayım zamanla diğerlerini oturturuz. İlkin kaliteli çekirdek almak lazım. Hazır paket kahvelerin hiçbiri (second wave olan büyük firmalar dahil) gerçek anlamda espresso keyfi vermez. Kahvede 15 kuralı vardır. 15 aydan eski yeşil çekirdek, 15 günden eski kavrulmuş çekirdek, 15 dakikadan eski (hatta derhal kullanmak lazım) çekilmiş çekirdek kullanılmaz. Size tavsiyem ilk iş olarak internette bu işin ehli olan ve taze kavurdukları kahveleri gönderen sitelerden çekilmemiş çekirdek edinin. En azından Trabzon'da third wave kahveci varsa onlardan alın. İkinci olarak güzel bir değirmen almak lazım. Kahvenin tadına en çok etki eden diğer etmen ise kahve değirmenidir. Anlaşıldığı kadarıyla şimdilik daha amatör ilgileniyorsunuz. O sebeple pahalı değirmen önermiyorum. En azından Hario (Seramik) veya Sözen marka bir el değirmeni alın. Kahveleri kesinlikle elektrik bıçaklı değirmenlerle çekmeyin. Çekirdek ısındıkça tadı bozulur. Son aşama sabit 15 bar basınç verebilen bir espresso makinasına sahip olmak. Bu iş biraz bütçe işi ve şu an elinizde bir makina olduğu için bu kısma şimdilik girmiyorum. Geldik sona. Çekirdeği de çektiniz (single shot için 7 gr. kahve) ve porta filtreye alıp makinaya yerleştirdiniz. Önceden ısıtılmış bardağı yerleştirdiniz ve voila!! espressonuz hazır.

Tarif konusuna gelince; espresso bazlı çok fazla tarif var. Elinizdeki makinanın ne olduğunu ve bütçenizi söylerseniz ona göre cevaplayayım. Yine makina tavsiyesi ve sair sorularınızı cevaplamak konusunda yardımcı olabilirim. Çekinmeden sorun.

Edit: Konunun yeri burası değilse affola. Soru cevapsız kalmasın diye yazdım.

Seviyorum hocam seni Allah başımızdan eksik etmesin. :)

Tam cevap yazayım diyordum yazacak hiç bir şey bırakmamışsın. Fakat Sözen el değirmeni de tadı biraz bozuyor, ben öyle çok çok menun değilim. Sadece geçiş için kullanılabilir. Önümüzdeki ay Lüksemburg'a gitme durumum var denk getirebilirsem Baratza Encore ya da Virtuoso satın almayı planlıyorum, bu bütç.. Sözen için yazdıklarım kağıt filtreli filtre kahve makinesinde içtiğim filtre kahve için söylüyorum, espresso çok hayranı olduğum bir şey değil, şimdilik. :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Seviyorum hocam seni Allah başımızdan eksik etmesin. :)

Tam cevap yazayım diyordum yazacak hiç bir şey bırakmamışsın. Fakat Sözen el değirmeni de tadı biraz bozuyor, ben öyle çok çok menun değilim. Sadece geçiş için kullanılabilir. Önümüzdeki ay Lüksemburg'a gitme durumum var denk getirebilirsem Baratza Encore ya da Virtuoso satın almayı planlıyorum, bu bütç.. Sözen için yazdıklarım kağıt filtreli filtre kahve makinesinde içtiğim filtre kahve için söylüyorum, espresso çok hayranı olduğum bir şey değil, şimdilik. :)
Bilmukabele efenim bilmukabele :).

Sözenle ilgili olarak katılıyorum. Eskiden sadece tombul tip olanlar vardı. Tek çekim kalınlığı da Türk Kahvesi idi. Zaten piyasada o kadar ince ve homojen çekim yapabilen başka da bir değirmen yok. Sonradan uzun tipleri çıkardılar ve ayar vidası eklediler. Espresso severler de ayar vidasını bir tık gevşetip ucuz maliyetle değirmen elde ettiler. Veya en sona getirip french press ile kullanılabiliyor vs. Gayet geniş skalada öğütme yapabiliyor yani. Hatta yurtdışında bile kullanılıyor. Şöyle modifiyeler mevcut;

Sözenin dişlileri çelik olduğu için seramiklerden daha fazla ısınıyor. Espresso da Türk Kahvesi gibi gramaj olarak az çekirdekle yapıldığı için bu durum çok da bir problem doğurmuyor aslında. Ve fakat işin içine medium coarse ve daha kalın çekimler girdiğinde daha fazla çekirdek öğütmek gerekiyor orada da ısınma arttığı için tada negatif etkisi oluyor. Temizliği için de iki haftada bir pirinç öğütmek lazım geliyor uğraştırıyor biraz. Ama yine de geçiş dönemi için f/p açısından gayet iş yapan bir ürün. Amerika'da falan 45-50 dolar yani yabana atılacak gibi değil. Şayet bütün ekosistem kaliteli ürünlerden oluşmuyorsa idare ediyor. Homojen çekim yapabilmesi büyük artı. Hario'lardan falan geri kalmaz.

Yurtdışından getirme imkanı varsa Baratza Encore gayet iyi. Hem değirmen iyi alınırsa diğer ekipmanı seçmek daha kolay oluyor. Misal ben aldığım zaman elimde düzgün değirmen olmadığı için değirmeni de olsun diye Breville Bes 870 almıştım. Şimdi makinayı değiştirip çift boiler olan bir model almak istiyorum ancak bu sefer bir de değirmen masrafı çıkıyor. İkisini de alayım desem 10 bin bayılmam lazım. O da şu an mümkün değil.

Espresso için Bülten sokaktaki Koala'yı öneririm. Ayrıca bilahare ofiste misafirim olursun bir de benden içersin :).

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon

Sözenle ilgili olarak katılıyorum. Eskiden sadece tombul tip olanlar vardı. Tek çekim kalınlığı da Türk Kahvesi idi. Zaten piyasada o kadar ince ve homojen çekim yapabilen başka da bir değirmen yok. Sonradan uzun tipleri çıkardılar ve ayar vidası eklediler. Espresso severler de ayar vidasını bir tık gevşetip ucuz maliyetle değirmen elde ettiler. Veya en sona getirip french press ile kullanılabiliyor vs. Gayet geniş skalada öğütme yapabiliyor yani. Hatta yurtdışında bile kullanılıyor. Şöyle modifiyeler mevcut;

Sözenin dişlileri çelik olduğu için seramiklerden daha fazla ısınıyor. Espresso da Türk Kahvesi gibi gramaj olarak az çekirdekle yapıldığı için bu durum çok da bir problem doğurmuyor aslında. Ve fakat işin içine medium coarse ve daha kalın çekimler girdiğinde daha fazla çekirdek öğütmek gerekiyor orada da ısınma arttığı için tada negatif etkisi oluyor. Temizliği için de iki haftada bir pirinç öğütmek lazım geliyor uğraştırıyor biraz. Ama yine de geçiş dönemi için f/p açısından gayet iş yapan bir ürün. Amerika'da falan 45-50 dolar yani yabana atılacak gibi değil. Şayet bütün ekosistem kaliteli ürünlerden oluşmuyorsa idare ediyor. Homojen çekim yapabilmesi büyük artı. Hario'lardan falan geri kalmaz.

Yurtdışından getirme imkanı varsa Baratza Encore gayet iyi. Hem değirmen iyi alınırsa diğer ekipmanı seçmek daha kolay oluyor. Misal ben aldığım zaman elimde düzgün değirmen olmadığı için değirmeni de olsun diye Breville Bes 870 almıştım. Şimdi makinayı değiştirip çift boiler olan bir model almak istiyorum ancak bu sefer bir de değirmen masrafı çıkıyor. İkisini de alayım desem 10 bin bayılmam lazım. O da şu an mümkün değil.

Espresso için Bülten sokaktaki Koala'yı öneririm. Ayrıca bilahare ofiste misafirim olursun bir de benden içersin :).
Hocam geç cevap için kusura bakmayın. Biraz elim meşguldü. Yazdıklarınızdan anlıyorum ki 'espresso' değil ' espressocuk' içiyorum evde :)
Benim makinem 3.5 bar, yüksek basınçla az basınçla geçmesinin nasıl farklar yaratacağını şimdilik deneyimleyemiyorum ancak düşündüğüm kadarıyla espressoyu filtre kahve kıvamında sunuyor bana. Şimdilik gramajlarını, karışımlarını kısaca espresso tariflerini öğrenirken elimin altında dursun diye düşündüm, elim hızlandıkça da sırayla kahve seçiminde, değirmeninde, makinesinde önerilerinizi gözardı etmeyeceğim. Dediğim gibi espressoyu sek içecek kadar girişimlerde bulunamıyorum ben daha çok sütle olan varyasyonlarını seviyorum, ama kahve de ayrı bir hobi dünyası belli ki emekleme dönemini bir atlatalım :)

mindthegap

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Carpro 3lu kil seti 130 tl ye buldum bi arkadasimdan. 100er gramdan 3 adet toplam 300gr.Gecmiste kullanan varmidir urunu, fiyat uygun gibi geldi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

El değirmenine şarjlı vidalama ile kullanan görmüştüm ama böylesini ilk defa gördüm adeta Türk mucitliği gibi olmuş. :) Bendeki sözen de videodaki ile aynı. Uzun ince olanlardan. Homojenize öğütmesi gerçekten harika. (Ki ben 60 liraya aldım o fiyata göre efsane homojenize öğütmesi.) Fakat ergonomik değil, elinizle tutmak zor. Ve acele edip hızlı hızlı döndürürseniz tat bozuluyor. Yok yavaş öğüteyim derseniz de iki fincan filtre kahve için 10 dakika öğütme yapmanız gerek ki o da sabah işe gitmeden önce yoruyor. Bu söylediğim tüm el değirmenleri için gerekli olabilir bu arada, Hario için de benzer şeyler söyleniyor.

Dediğim gibi Baratza'ya geçmeden önce iyi bir ürün. Koala'yı not ettim zaten o bölgede çok sayıda 3. nesil kahveci mevcut. Ofisinize de en yakın zamanda geleyim hocam, detay muhabbeti yaparız, kahve içeriz. :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Carpro 3lu kil seti 130 tl ye buldum bi arkadasimdan. 100er gramdan 3 adet toplam 300gr.Gecmiste kullanan varmidir urunu, fiyat uygun gibi geldi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fiyat uygun gibi ama kil eldivenini tanıdıktan sonra bıraktım ben bu ürünleri. Fiyatı uygun şöyleki; emsallerine göre uygun. Yoksa Ali'den markasız kil alırsanız daha ucuz.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Başıma taşlar yaĝsın, ben nasil böyle bir fikir beyan edebildim bu platformda ? ;)

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
taş nedenek güzel kardeşim gül dökeriz biz senin yollarına. sonuçta gurbet ellerde bir başına. birbirimizden başka kimin var ki bu dünyada. her sözünün misli degeri vardır benim nedlimde. oralarda bir gözümüz olmuşsun kulagımız kesilmişsin daha ne isteris ki. kalbimiz hep sizle unutmayın. :fisilti:<3

brkgok

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar elinde fussocoat olan varsa kutunun altındaki açıklama , içindekiler vs bölümünün fotoğrafını burdan paylaşabilir mi