Hızlı Soru - Cevap

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #1,961
Doğrudur da kovayı atmak ve üzerine oturmak gibi bir düşüncem yok aslında:)) kimyasallara dayanıklı derken de kullanacağımız kimyasal zymöl şampuan olacak sadece ph nötr:p bilemedim güzel kovalar ama kararsız kaldım maddi açıdan
:D:D
Kimsasayaladamlar.com detay ürünleri satışı yapan bir site, Ahmet abi de sitenin sahibi, cümlemi sabah mahmurluğu ile yanlış okudunuz sanırım. Konu kovanın kimyasala dayanıklı olması değil yani :D
Ayrıca chemical guys ın kovanın üstüne de oturarak polisaj yapılan uygulama videoları arasında bir çok videosu var...

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
:D:D
Kimsasayaladamlar.com detay ürünleri satışı yapan bir site, Ahmet abi de sitenin sahibi, cümlemi sabah mahmurluğu ile yanlış okudunuz sanırım. Konu kovanın kimyasala dayanıklı olması değil yani :D
Ayrıca chemical guys ın kovanın üstüne de oturarak polisaj yapılan uygulama videoları arasında bir çok videosu var...
Yok siteyi biliyorum alışverişte yaptım cümleyi yanlış da anlamadım aslında kovanın sağlamlığından bahsediyorduk ya ona istinaden söyledim üzerine oturmam atmam filan diye yanlış anlaşılma olmasın:)

Son kararı verdim bu ikiliyi aldım ve kova konusunu kapattım:)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yok siteyi biliyorum alışverişte yaptım cümleyi yanlış da anlamadım aslında kovanın sağlamlığından bahsediyorduk ya ona istinaden söyledim üzerine oturmam atmam filan diye yanlış anlaşılma olmasın:)

Son kararı verdim bu ikiliyi aldım ve kova konusunu kapattım:)

Hayırlı olsun o zaman,
Detay ile ilgilenmeye başladığınızda alacak çok şey olduğu için ilk zamanlar maddi olarak zorluyor hakikaten :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Özet şeklinde izledim tozu en iyi tutan dirt trap kesinlikle. Dezavantajı ise grit guard gibi aralıkları olmadığından eldivendeki tozları sürterek çıkartma imkanı kısıtlı
Bence siyah aracı olanlar için dirt trap kesinlikle olmalı. Ben kendim kullanıyorum. Yıkama sonunda kova dibinde biriken partikülleri görünce hayret ediyorum.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Polonur @ffsahin @onurçiko

Merhaba. Bende yeni bir set düzmeye çalışıyorum. Dirt trap ve grit guard üzerine birçok video izledim. Dirt trap alta üstüne de grit guard koyan ve onun üzerine grit guard ın yarısını çapraz koyarak eldiveni silmek için koyanlar dahi vardı. Bende dedim yamaclar detailing ten five plus in grit guard lı iki takım kovasını alayım 130tl. N11 den de cg dirt trap alıp 2 tane (130tl) bunları en alta koyarim diye hesap ediyordum. Sonra baktım @Murat hocam takım olarak cg ilana koymuş dedim kaçırmayım :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bence siyah aracı olanlar için dirt trap kesinlikle olmalı. Ben kendim kullanıyorum. Yıkama sonunda kova dibinde biriken partikülleri görünce hayret ediyorum.
Dirt trap bana göre de daha iyi. İki adet 130 ediyor ben de diğer arkadaşların da önerisiyle yarı fiyatına grid guard aldım 66 tlye geldi. Çoğunluk dirt traptan ziyade grit guard kullanıyor gördüğüm kadarıyla halbuki dirt trap daha çok tozu hapsediyor.

Gritin en büyük avantajı şu eldivendeki kiri dirt traptan daha iyi söküyor bence. Bakalım boş kova yıkamaktansa grit guardlı yıkamak daha iyidir:)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Polonur @ffsahin @onurçiko

Merhaba. Bende yeni bir set düzmeye çalışıyorum. Dirt trap ve grit guard üzerine birçok video izledim. Dirt trap alta üstüne de grit guard koyan ve onun üzerine grit guard ın yarısını çapraz koyarak eldiveni silmek için koyanlar dahi vardı. Bende dedim yamaclar detailing ten five plus in grit guard lı iki takım kovasını alayım 130tl. N11 den de cg dirt trap alıp 2 tane (130tl) bunları en alta koyarim diye hesap ediyordum. Sonra baktım @Murat hocam takım olarak cg ilana koymuş dedim kaçırmayım :)
İyi yapmışsınız hayırlı olsun en azından ömür boyu kova derdiniz olmayacak:) ben nispeten daha ucuz yöntemi tercih ettim iki grit guard ve kovalar toplam 90 tlye mal oldu. Ama bütçem kalsa 250ye chemical alabilirdim. Keşke bu kovaları biraz daha uygun fiyat yapsalarda her detaycı alabilse

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dirt trap bana göre de daha iyi. İki adet 130 ediyor ben de diğer arkadaşların da önerisiyle yarı fiyatına grid guard aldım 66 tlye geldi. Çoğunluk dirt traptan ziyade grit guard kullanıyor gördüğüm kadarıyla halbuki dirt trap daha çok tozu hapsediyor.

Gritin en büyük avantajı şu eldivendeki kiri dirt traptan daha iyi söküyor bence. Bakalım boş kova yıkamaktansa grit guardlı yıkamak daha iyidir:)
Tabii ki yani hiç kullanmamaktan çok daha iyidir. Belki günün birinde çok iyi bir fırsat yakalarsınız o zaman alabilirsiniz.

Hatta bazı yurt dışı forumlarında görüyorum, dirt trap üzerine grit guard koyup kullanıyorlar :D

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Maalesef bu ürünlerle pasta cila falan olmaz, yani yaparsınzda ömürünüz bitirmeye yeter mi bilemem. bu ürünler mikro alanlara ve çok dar bölgesel alanlara polisaj yapmak için.
Amatör olarak kullanırım diye düşündüm, yani bir gün iki kapı yaparım diğer gün iki kapı, pedler çok çok küçük değil de ayrıca, avuç kadar yani olmaz mı?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Amatör olarak kullanırım diye düşündüm, yani bir gün iki kapı yaparım diğer gün iki kapı, pedler çok çok küçük değil de ayrıca, avuç kadar yani olmaz mı?
Kardeşim bende senin gibi düşünüp önce matkap stayla düşündüm gittim şarjlı aldım zımpara tabanını kesip üstüne 3d elpedi bordoyu. Cırtladım baya çalıştım 2500 menz ile. Hiç aklına gelmeyen yerde ... şarjın bitiyor, ped fırlıyor, mandren gevşiyor, ped yapışıyor, çalışıcağın yere bir gün sonra bşr bakıyorsun arabalar su sıçratmış, çocuklar ellemiş... hasılı başınıza durduk yere dert ve sıkıntı çıkarıyorsunuz. Ha bide sabırsızlık sonuçları gördükçe illaki oluyor. Onun için sabredin sağlam ped ve makina dizin. Ben ikinc el bosch ve koch ped ve pastalarla kombinasyonu şimdilik kurdum memnunum. Buradaki prof lara imrenmemek elde değil. Cayır cayır ped ve pasta harcıyorlar. Maşallah diyeyim hepsinede. Sayelerinde bizde aşama kaydettik. Daha üstü yok mu var. Onlarında üstü var ama eldeki kedi elin aslanından iyiidir diyip kediyi beslemek lazım. Bütçe doğrultusunda. Ayrıca yarın gelirsen bir buluşma var gibi ;)