Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #2,041
Doğru ancak bazı prewashlar sanırım ceviz gibi köpükten ziyade direkt olarak spreyleme ile daha etkili oluyor diye okumuştum forumda bir yerlerde.
Cevizi köpürtmenize gerek yok. Direk normal pompa ile uygulayabilirsiniz.
B33 köpükle daha iyi performans alırsınız.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yok abi şampuanı kovada köpürtmeyi düşünmüyorum secho fx2 ile yüzeye tatbik edeceğim. Eldivenle üzerinden geçeceğim panellerin
Köpüğe gerek yok normal sprey yeterli. Şampuan karışımınız taze hazırlanmış olsun bir de iyi ön yıkama yapın çift kovadan önce araç kirli oluyorsa.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Köpüğe gerek yok normal sprey yeterli. Şampuan karışımınız taze hazırlanmış olsun bir de iyi ön yıkama yapın çift kovadan önce araç kirli oluyorsa.
Taze hazırlanmış olma olayı ceviz su karışımı için de geçer li mi yoksa akşamdan hazırlasam olur mu onu? Apcleri taze hazırlamıyorum mesela sulandırılmış halde murat plastik şişelerimde uygulamayı her daim hazır durmakta

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
İyi akşamlar arkadaşlar bir sorunum var ve bir türlü çaresini bulamadım.2009 model titanyum lpgli focusum var yaklaşık 4 gün önce yol bilgisayarındaki ortalama yakıt ve ortalama hız değeri kontağı açınca bir anda sıfırlandı ve daha sonra sürekli değişmeye başladı ve bugünde tekrar aynı şekildekendiliğinden sıfırlandı.Sizce sorun nedir?Bu arada galiba bunu yapmadan önce kontağı açınca klima kapaklarından gelen ses normalden daha uzun sürüyor alakası olabilir mi?
Akü kutup başıyla ilgili veya bir yerde temas olabilir. Kontroö ettirin sürekli sıfırlama bundan dolayı olabilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Taze hazırlanmış olma olayı ceviz su karışımı için de geçer li mi yoksa akşamdan hazırlasam olur mu onu? Apcleri taze hazırlamıyorum mesela sulandırılmış halde murat plastik şişelerimde uygulamayı her daim hazır durmakta
Cevizi sulandırılmış halde bekletince karışım berraklığını az da olsa kaybediyor. Bulanıyor yani. Bu nedenle siz yıkamaya gitmeden önce sulandırın.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Apc ve diğer temizleyiciler önceden sulandırılıp bekletilebilir ama özellikle şampuan ve Prewash taze hazırlanmalı ki içeriğindeki temizleyiciler zamandan etkileniyorlar. Örneğin bu durum bir hızlı cila olan Koch PW de de var.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
ben gyeon wet coatı yarı yarıya sulandırıp uyguluyorum, Suda bikaç saat bekleyince bozuluyor. Hemen uygulama öncesi sulandırmak lazım. Apclere hiç birşey olmuyor ama. Gyeon cure mesela sulandırınca bozulmuyor. Ne enteresan kimyasallar bunlar anlamış değilim :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Apc ve diğer temizleyiciler önceden sulandırılıp bekletilebilir ama özellikle şampuan ve Prewash taze hazırlanmalı ki içeriğindeki temizleyiciler zamandan etkileniyorlar. Örneğin bu durum bir hızlı cila olan Koch PW de de var.
Aynen öyle baya bir ekinliğini kaybediyor ama tamamen ölmüyor. Bizim servisçiye verdiğim 10ml pw kattığım 500ml sprey vardı 2 ay sonra denedim (öncesinde yine ben ona göstermek için denemiştim) çalıştı hatta arkadaşlar sular niye böyle yukarı gidiyor falan muhabbeti döndü o derece.

İlk karışımdaki etkinliği kesinlikle yok. Bize hitap etmiyor beklemişi ;)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Çoklu eldiven yöntemi nedir kaç eldiven gerekir tek kova yeterli olurmu tam net bi cevap bulamadım

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Çokmuş 3 tane eldivenimle tek kova yapabilirim diye hayal kurmuştum. 7 8 eldiven ortalama 50liradan 350 400 lira tutuyor çift kova mantıklı tek kovayla halledebilirim diye düşünmüştüm halbuki hayaller.
Çoklu eldiven panel panel bir eldiven kullanmak için. 3 eldiven az olabilir bu yüzden.