Hızlı Soru - Cevap

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öne çıkan konu #2,321
@Polonur kil dene ama bol köpük yap epey bi incelme olmuş kil fayda etmezse petrol bazlı bir ürün kullanman lazım auto brite tar, m600 m700 gaz yağı benzeri

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Boya koruma varmıydı kaputta ?
Boya koruma var abi de güvenmiyorum meguiarstan yaptırmıştım. Zaten bugün detaylı baktım kaputta bir sürü kılcal çizikler var. Reçine olduğu yerde de kılcal çizikler var.

@Polonur kil dene ama bol köpük yap epey bi incelme olmuş kil fayda etmezse petrol bazlı bir ürün kullanman lazım auto brite tar, m600 m700 gaz yağı benzeri

Abi yarın çinli mavi kili yıkamadan hemen sonra apc ile deneyeceğim inş gider. Gitmezse senin dediğin ürünleri araştırayım. Mazota ne diyorsun?

Bu arada bugün avmde görev yapan marka bir oto yıkamacıya sordum bunu nasıl giderirsiniz diye. Adam baktı ben daha diyemeden tırnağını geçirdi dedim çizilir yapma sonra abi bu boya rütuşunun lekesi dedi hemen kaçtım oradan. Adam daha reçineyi anlayamadı

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Boya koruma var abi de güvenmiyorum meguiarstan yaptırmıştım. Zaten bugün detaylı baktım kaputta bir sürü kılcal çizikler var. Reçine olduğu yerde de kılcal çizikler var.

Abi yarın çinli mavi kili yıkamadan hemen sonra apc ile deneyeceğim inş gider. Gitmezse senin dediğin ürünleri araştırayım. Mazota ne diyorsun?

Bu arada bugün avmde görev yapan marka bir oto yıkamacıya sordum bunu nasıl giderirsiniz diye. Adam baktı ben daha diyemeden tırnağını geçirdi dedim çizilir yapma sonra abi bu boya rütuş lekesi dedi hemen kaçtım oradan.
Çinli mavi kil serttir az baskı yaparsan çizer. Mavi kil öncesinde çözücü bişeyler deneyebilirsin mazotta olur

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Çinli mavi kil serttir az baskı yaparsan çizer. Mavi kil öncesinde çözücü bişeyler deneyebilirsin mazotta olur

Hangi killer iyidir fiyat performans olarak onu da bileyim alabilirim ilerisi için de. Yarın bir yıkama ve mavi kil denerim olmazsa mazot

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
abi peki bu çinli kil işe yarıyor mu? temizlik performansı nasıldır?
İşe yarıyorda iş yapayım derken çişde yapıyor kılcal çizik yapıyor. sonrasında polisaj yapılmayacaksa bu kili tavsiye etmem.

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
İşe yarıyorda iş yapayım derken çişde yapıyor kılcal çizik yapıyor. sonrasında polisaj yapılmayacaksa bu kili tavsiye etmem.

abi clio4 aracımda ve opel astra aracımda birer kere kullandım bu kili fakat birkaç ufacık nokta haricinde kir adına en ufak bir şey yoktu kilin üzerinde. ben hiçbir halta yaramadığını düşündüm bu yüzden x2 valet pro mavi, x2 soft99 trizex aldım =)

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hemen mazot alıyorum bir pet şişeye depoyu fulletirken rica edeceğim.
Detay urunu siparis verim gelmesini beklemektense bende mazot veya gaz yagi derdim simdilik. Fakat hepsinden onemlisi bu recine olayi ilk degilse aracanizi park ettiginiz yere dikkat edin. Agac alti mantikli bir tercih degil hicbir zaman.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Detay urunu siparis verim gelmesini beklemektense bende mazot veya gaz yagi derdim simdilik. Fakat hepsinden onemlisi bu recine olayi ilk degilse aracanizi park ettiginiz yere dikkat edin. Agac alti mantikli bir tercih degil hicbir zaman.

Başka park yeri şansım yok sitede bana tahsis edilen yer orası ama ağacın altına gelmeyecek şekilde kaputu ağaçtan uzakta parkediyorum.

Ya şimdi arabaya mazot alırken pet şişeye de mazot koydurdum adam da napacaksın dedi ben de reçineyi çıkartacağım dedim. Sonra kartla ödemek için gittim ödemeyi yaptım arabaya doğru dönüyorum, bir baktım amca almış eline bezi ve mazotu benden izin almadan kendi çıkarmaya çalışıyor kaputtan reçineyi kızdım hemen engelledim ama bezle baya silmiş karanlıkta bakamadım gün aydınlansın inş kılcal çizik yaratmamıştır. Bıktım arabaya önem vermeyen insanlardan lanet olsun ne diyim akşam akşam moralimi bozdular.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
M600 temizlik tineri ile zahmetsizce almıştım reçine izlerini. Hatta zift lekelerini bile çok rahat temizledim.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye

Küçük taze reçineleri normal su ile temizleyebilirsiniz, hiçbir kimyasala gerek yoktur.

M600 temizlik tineri ile zahmetsizce almıştım reçine izlerini. Hatta zift lekelerini bile çok rahat temizledim.
Evet arkadaşlar kaputa yapışan reçine izinden 15 dakikalık çalışma sonunda nihayet kurtuldum.

Apc denedim olmadı, çok sıcak su denedim olmadı, turtlewax denedim olmadı.....olmadı...

Reçete süleyman abinin dediği gibi mazot ancak mazotta salt tek başına zorluyor ben kendim bir ekipman yaparak müdahale ettim.

1 şişe APC
1 şişe sirkeli sıcak su
1 şişe mazot
3-5 adet makyaj pamuğu

Bu malzemeleri kullanarak kaputta çizik yaratmadan 3 günlük kuru reçineyi aldım bundan sonra olursa böyle müdahale edeceğim.

Önce bölgeyi apc ile ıslattım biraz bekledim. Hemen ardından mazotu pamuğa damlatıp reçineyi nazik şekilde silmeye çalıştım ilkinde yumuşamadı sonra sıcak sirkeli suyu da üzerine döktüm ve yine mazot işlemini uyguladım biraz ısrar ederek sonunda reçineden kurtuldum.

Fotoğraf aşağıda ancak araba yıkanmamış kirli olduğundan ve flaşlı çekim olduğundan kötü gözükebilir.

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Evet arkadaşlar kaputa yapışan reçine izinden 15 dakikalık çalışma sonunda nihayet kurtuldum.

Apc denedim olmadı, çok sıcak su denedim olmadı, turtlewax denedim olmadı.....olmadı...

Reçete süleyman abinin dediği gibi mazot ancak mazotta salt tek başına zorluyor ben kendim bir ekipman yaparak müdahale ettim.

1 şişe APC
1 şişe sirkeli sıcak su
1 şişe mazot
3-5 adet makyaj pamuğu

Bu malzemeleri kullanarak kaputta çizik yaratmadan 3 günlük kuru reçineyi aldım bundan sonra olursa böyle müdahale edeceğim.

Önce bölgeyi apc ile ıslattım biraz bekledim. Hemen ardından mazotu pamuğa damlatıp reçineyi nazik şekilde silmeye çalıştım ilkinde yumuşamadı sonra sıcak sirkeli suyu da üzerine döktüm ve yine mazot işlemini uyguladım biraz ısrar ederek sonunda reçineden kurtuldum.

Fotoğraf aşağıda ancak araba yıkanmamış kirli olduğundan ve flaşlı çekim olduğundan kötü gözükebilir.

Bir sekilde sonuca ulasmaniza sevindim. Yalniz durum tekrarlanirsa once uygulama yapacaginiz yeri en azindan bir susuz temizlik urunuyle bolca kullanarak kaba kirlerden arindirin yoksa uygulama sirasinda pamuk miktofiber veya ne olursa olsun silme isleminde yuzeydeki kirler nedeniyle cizilme soz konusu olma ihtimali cok yuksek. Ben zamaninda yaptim oradan biliyorum siz yapmayin

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Polonur ellerine sağlık güzel çalışma yapmışsın. Geçmiş olsun :arkadass:
Bu arada can hocam aynı durum tekrarlanırsa daha kolay halloluyor ise m600 temizlik tineri de alabilirim.

-Bu tinerin herhangi bir dezavantajı zararı var mı boya korumaya, waxa vs?
-Hangi marka iyidir?
-Kullanımı nasıldır? Pedle, bezle, pamukla vs?
-Kullanım şekli? Yıkama öncesi veya sonrası?

Bir de şunu da sorayım basit bir şey ama kuruyan kuş pisliğine nasıl bir müdahale yapıyorsunuz? Apc vs işe yaramıyor sıcak su etkili oluyor ama gidip su ısıt aşağı indir uğraştırıyor. Gerçi yeni aldığım turtle wax zift temizleyiciyi kuş pisliğinde denemedim belki o daha pratik hallediyordur.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
@onurçiko abi geçen bahsi geçmişti direksiyon yağlı mı diye sormuştun fotoğrafını çektim yorumun nedir çok mu kötü:) direksiyon için colourlock deri bakım ürünü fiyatı baya yüksekti, floweyin ürünleri belki olabilir fiyatı uygun olursa.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Polonur kuş pisliği için benim enteresan bi karışımım var ama maaliyetli. En güzel yöntem 1:20 oranında apc içerisine yarım kapak şampuan koyun bagaya atın dursun. Kuş pisliğine fıslayıp bekliyosunuz. Yumuşayınca bezle temizleyin. Beze de af finale sıkıyorum çizmemesi için hem kaygan hem yüzey temizleyici özelliği var.
Boyakoruma varsa apc yerine rinseless wash veya waterless wash ürünler kullanıyorum. adams rinseless wash iş görüyor.
Boyakoruma yoksa zaten kuş pisliği temizlemek riskli ve zor. Arabanız opak siyah meguiarsın yapacağı işten çok bişey beklemeyin. Güzel bi polisaj yapıp en kötü wax yapmanız lazım. Seramik yaparsanız çok çok daha iyi olur.
Direksiyon ayna gibi olmuş. Güzel temizleyip colourlock deri kalkanı yaparsanız güzel olur. Temizleyince bir bakın çatlama başlamışsa bana bi mesaj atın özelden söyliyim. Şimdi burda şunu sür derim altta ne alaka falan diyeceklerini biliyorum kafa karışmasın. Derinin katman yapısını bildiğim için diyorum. Benim direksiyon çatlamak üzereydi şuan sıfırından daha iyi dokunma hissi ve görüntü.
final (3).jpg