Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #2,361
Ben 50:50 saf su ile seyreltiyordum ipa kullanirken hatta isterseniz biraz daha seyreltebilirsiniz. Tum araclarda cam filminde kullandim simdiye kadar bir sorun yasamadim ben. Ama tabi imkan dahilinde cama yonelik spesifik urunler daha iyi sonuc verecektir ama ipa da is goruyordu benim icin. Bence en onemli kismi yeteri kadar bez kullanmak, tek bezle tum camlari temizlemeyi beklememek.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cam temizliği için kullanılacak bezlerde şu bimde satılan 5 li bezler uygun olur mu peki? Superclean cam bezi 1 adet var. Cam için kullanabileceğim diğer bezler de bimin 5li mikrofiber bezleri. Veya bu 5li mikrofiber bim bezleri yerine Çevre marketlerde vs satılan uygun fiyatlı cam bezlerinden alsam onlar yeterli olur mu?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abilerim kardeşlerim araç camı temizliği konusunda ipa kullananlar var. İpayı cam temizliğinde Sulandırarak mı kullanmalıyım? Elimde af crystal de var ama az kaldı. Camları içten ve dıştan ayrı ayrı karışımla silmek için farklı ürünler gerekir mi(en ön cam dışındaki 5 camda film var)
Parlatanadamlarda filmle uyumlu cam temizleyici var. Alkollü temizleyici kullanmaktan çekiniyorsanız bunu değerlendirebilirsiniz.
Ben içte 3d hd glass , dışta af crystal kullanıyorum. crystal ile içten silmeyi de denedim bir sıkıntı olmadı. Yinede ne olur ne olmaz diye 3d hd kullanıyorum.
IMAG2693.jpg

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Cam temizliği için kullanılacak bezlerde şu bimde satılan 5 li bezler uygun olur mu peki? Superclean cam bezi 1 adet var. Cam için kullanabileceğim diğer bezler de bimin 5li mikrofiber bezleri. Veya bu 5li mikrofiber bim bezleri yerine Çevre marketlerde vs satılan uygun fiyatlı cam bezlerinden alsam onlar yeterli olur mu?
Olmaz diye birsey yok tabii ki olur ama ben ilk once cam temizleyiciyi waffle diye tabir edilen beze veya cam bezi de olabilir; marka model farketmez, fisliyorum ve ilk olarak camin kaba kirini iyice aldiktan sonra tuyleri cok uzun olmayan baska bezle ustunden gecip tamamliyorum hatta yetmezse baska bir bezle daha ustunden geciyorum. Bana gore puf nokta su, alacaginiz cam bezini her camda katlayip her cama en az bir temiz yuzey gelecek sekilde temizlemek gerekiyor. Yoksa bezin uzerinde belli olmasa da ayni bezin kirlenen yuzeyiyle diger bolgeleri de gecince bir sure sonra iz yapiyor. Yerinizde olsam 1 set bim bezi yaninda da 3-4 tane kucuk veya 2 tane buyuk cam bezi alirdim sadece cama ayirmak uzere.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
iki günden fazla kalırsa zaten zor temizlenir ona yapıcak bişey yok :)

O deri kalkanı arabayı satana kadar yeterde artar. Deri kalkanı mevcut durumunu muhafaza etmek için, deri koruyucu biraz daha besleyici özellikli bildiğim kadarıyla.
Benim parlaklığı hangisi geçirecek deri temizleme mi deri kalkanı mı? Kalkan varolanı koruyorsa benimkinin parlak halini korur demek olmuyor mu:) önce matlaştırmam lazım direksiyonu ki sonra kalkan ile koruyayım apc kullanmak da zararlıymış zaten.

Son düzenleme:

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracın dış plastik aksamlarına çinli seramik uygulamak istiyorum.Nelere dikkat etmeliyim. Uygulamayı nasıl yapabilirim?

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Herkese selam.

Buy Autobrite Snow Foam Lance Karcher, Karcher HDS, Nilfisk Kew Alto, Nilfisk Quick Release, Bosch, Bosch Aquatak (AQT), Kranzle, Lavor, Black and Decker - Detailed Clean

yukarıda linkteki autobrite foam lance almak istiyorum ama ne yazıkki karcher pro hd 600 makinemin easy force tabancasıyla uyumlu değil.
karcher olarak seçilen "k" serisi makinelerle uyumlu. "hds" serisiyse eski tip hd modellerle uyumlu.

çözüm olarak önerebileceğiniz bir yol var mı?
Herkese tekrardan merhaba,

konuyla ilgili özhan reisin bulduğu bir parça var onuda sizlere danışayım dedim. yukarıdaki linkte malum yeni tip ( easy lock/force ) tabancalar için uygun bağlantı seçenekli autobrite köpük aparatı yok malesef. Aşağıdaki görseldeki bağlantı aparatı gibi bir şey var. bu eski tip bağlantı yeri olan köpük aparatlarını yeni karcher tabancalara bağlamaya yarayanın bir değişiği olarak düşünebiliriz herhalde.

s-l300.jpg

ebay sitesinde 22pound gibi korkunç bir fiyatı var bu malzemenin ( autobrite köpük aparatı + 500ml magifoam şampuanın 34pound olduğunu düşününce cidden korkunç bir fiyat :) ). bunun gibi bir malzemeyi tornacılarda ürettirmemiz mümkün mü? veya aliexpress sitesinden mjjc nin kendi bağlantı aparatını ( aliexpress sitesinde "32836339017" numarasını arama yerine yazın ürün çıkıyor. ) alsak bunu yukarıdakine benzer bir hale getirmemiz mümkün mü?

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aracın dış plastik aksamlarına çinli seramik uygulamak istiyorum.Nelere dikkat etmeliyim. Uygulamayı nasıl yapabilirim?
Uygulamasinda bir komplikasyon yok sadece uygulama oncesi plastik yuzeyinin iyice temizlendiginden emin olun. Ben ilk olarak apc ve firca ile birkac tur temizlik sonrasinda seyreltilmis bir ipa karisimiyla gecip en son plastik koruyucu uyguluyorum. Seramik veya koruyucuyu tum araca uyguladiktan sonra ilk surdugum yerden bir temiz bezle ustunden gecip fazla urun kalma durumu olursa temizliyorum. Cinli seramik uygulamadim ama bu sekilde koch nmpc ile oldukca uzun sureli koruma elde etmistim.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

konuyla ilgili özhan reisin bulduğu bir parça var onuda sizlere danışayım dedim. yukarıdaki linkte malum yeni tip ( easy lock/force ) tabancalar için uygun bağlantı seçenekli autobrite köpük aparatı yok malesef. Aşağıdaki görseldeki bağlantı aparatı gibi bir şey var. bu eski tip bağlantı yeri olan köpük aparatlarını yeni karcher tabancalara bağlamaya yarayanın bir değişiği olarak düşünebiliriz herhalde.

Ekli dosyayı görüntüle 7326

ebay sitesinde 22pound gibi korkunç bir fiyatı var bu malzemenin ( autobrite köpük aparatı + 500ml magifoam şampuanın 34pound olduğunu düşününce cidden korkunç bir fiyat :) ). bunun gibi bir malzemeyi tornacılarda ürettirmemiz mümkün mü? veya aliexpress sitesinden mjjc nin kendi bağlantı aparatını ( aliexpress sitesinde "32836339017" numarasını arama yerine yazın ürün çıkıyor. ) alsak bunu yukarıdakine benzer bir hale getirmemiz mümkün mü?
İyi bir tornacı bulur ve istediğinizi anlatırsanız her türlü yapar. Gördüğüm kadarı ile diş ölçüsüde belli yapılmayacak birşey değil

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana

Bu aparatı dışarıda tornacıya yaptırmanız çok zor. Nedeni eski sistem düz tek ağızlı diş var. Yerine takarken mesala on tur çevirip takıyorsanız , yeni sistemde çok ağızlı diş sistemi var. Belki 4 agızlı veya daha fazla ağızlı diş sistemi var. Bu sistemde belki bir turla yerine takılabiliyor.
Çok ağızlı sistemde çok hesaplama var çok hassasiyet isteyen ve çok uzun süren bir işlem. Ben şahsen dışarıda ugraşacak adam olduğunu sanmıyorum. Bunlar cnc tezgahlarında yapılan malzemeler.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Şu işi bi çözersen alırız AD Foam lance

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Benim parlaklığı hangisi geçirecek deri temizleme mi deri kalkanı mı? Kalkan varolanı koruyorsa benimkinin parlak halini korur demek olmuyor mu:) önce matlaştırmam lazım direksiyonu ki sonra kalkan ile koruyayım apc kullanmak da zararlıymış zaten.
Öncelikle temizleme islemini yapmalısın, sonra koruma. Yani önce Cleaner.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Uygulaması basit yüzey temizliğini yapıp ardından uygulamayı yapabilirsiniz plastiğin yapısına göre parlak veya mat bırakabilirsiniz uyguladıktan sonra tam kurumaya izin vermeden silerseniz biraz daha mat bir sonuç bırakabiliyor, silmezsenizde biraz daha ıslak bir görüntü olabiliyor fakat yinede çok bir fark yok aralarında nasıl dilerseniz :)

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
Bu aparatı dışarıda tornacıya yaptırmanız çok zor. Nedeni eski sistem düz tek ağızlı diş var. Yerine takarken mesala on tur çevirip takıyorsanız , yeni sistemde çok ağızlı diş sistemi var. Belki 4 agızlı veya daha fazla ağızlı diş sistemi var. Bu sistemde belki bir turla yerine takılabiliyor.
Çok ağızlı sistemde çok hesaplama var çok hassasiyet isteyen ve çok uzun süren bir işlem. Ben şahsen dışarıda ugraşacak adam olduğunu sanmıyorum. Bunlar cnc tezgahlarında yapılan malzemeler.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok ağızlıyı baştan yaptırmayacağım. Mesela çinden yukarıda bahsettiğim mjjc pirinç parçayı alsam eski tipe girecek yeri ayarlayamaz mıyız?

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UrTR

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İzmir
İyi bir tornacı bulur ve istediğinizi anlatırsanız her türlü yapar. Gördüğüm kadarı ile diş ölçüsüde belli yapılmayacak birşey değil
Evet mjjc parça tarafı zaten hazır olacak. Fotoğraftaki eski parçaya girecek yeri halledebilirsek olur bence

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
kusura bakmayın geç gördüm. Zaten cevap verilmiş ama, önce deri temizleyiciyle mat görüntüyü elde edip sonra koruyucu kullanmak gerekiyor. Evet apc sürmeyin ona zaten yıpranmış daha kötü olur.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Hayırlı geceler.
Ph değeri yüksek olan su ile seyreltme yaptığımızda ürünün ph ile toplanıyormu ortalamasını alınıyor nasıl hesaplanıyor.
Örnek olarak basit olsun ph değeri 4 olan ürün 50:50 seyrelttik diyelim suyumuzun ph değeride 8 bu durumda ortaya çıkan karışımın ph değeri 6mı oluyor.
Birde ben arıtma suyundan seyrettim öyle, zannediyorumki suyun ph değeri 8lerde felan, 1:10 vp apc seyrettim ph değeri 12 galiba vpnin, 500ml yapacak olursam bu durumda benim ürünümün ph kaç olur.
En son ph değeri bu denli yüksek ürün tercih ettiğim için hatamı ettim. Boyalı alanda ph yüksek olması korumayı söküyor bildiğim kadarıyla plastiklere olan etkisi nedir. Yani plastiklere deformasyon felan verirmi ph yüksek ürünler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hayırlı geceler.
Ph değeri yüksek olan su ile seyreltme yaptığımızda ürünün ph ile toplanıyormu ortalamasını alınıyor nasıl hesaplanıyor.
Örnek olarak basit olsun ph değeri 4 olan ürün 50:50 seyrelttik diyelim suyumuzun ph değeride 8 bu durumda ortaya çıkan karışımın ph değeri 6mı oluyor.
Birde ben arıtma suyundan seyrettim öyle, zannediyorumki suyun ph değeri 8lerde felan, 1:10 vp apc seyrettim ph değeri 12 galiba vpnin, 500ml yapacak olursam bu durumda benim ürünümün ph kaç olur.
En son ph değeri bu denli yüksek ürün tercih ettiğim için hatamı ettim. Boyalı alanda ph yüksek olması korumayı söküyor bildiğim kadarıyla plastiklere olan etkisi nedir. Yani plastiklere deformasyon felan verirmi ph yüksek ürünler.
Kimyager tanıdığım var, ondan aldığım bilgiyle konuşuyorum.
Ph skalası doğru orantılı değil. ph7-8 arasındaki farkla 12-13 arasındaki fark aynı değil. Ph'ı 12 olan bir ürünü seyrelterek ph nötr e yaklaştıramazsınız bile. 10 un katları şeklinde artarak gidiyormuş dereceler.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Ph skalası doğru orantılı değil. ph7-8 arasındaki farkla 12-13 arasındaki fark aynı değil. Ph'ı 12 olan bir ürünü seyrelterek ph nötr e yaklaştıramazsınız bile. 10 un katları şeklinde artarak gidiyormuş dereceler.
Değişik bir hesaplaması var demekki, seyrelterek ölçmek gerek galiba ama dediğizden anladığım seyretmekte okadar etki etmiyor, ürün değeri 12ise sereltmekle aşağı çekemiyoruz. Peki ph değeri yüksek ürün seçerek hatamı etmişim vp apc genel olarak en fazla kullanılan ürünlerden biri. Tek başına ph etken değil galiba. Burada da konusunu buldum gerçi.
Detay Ürünlerinin Ph Değerleri

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Değişik bir hesaplaması var demekki, seyrelterek ölçmek gerek galiba ama dediğizden anladığım seyretmekte okadar etki etmiyor, ürün değeri 12ise sereltmekle aşağı çekemiyoruz. Peki ph değeri yüksek ürün seçerek hatamı etmişim vp apc genel olarak en fazla kullanılan ürünlerden biri. Tek başına ph etken değil galiba. Burada da konusunu buldum gerçi.
Detay Ürünlerinin Ph Değerleri