Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #2,381
Değişik bir hesaplaması var demekki, seyrelterek ölçmek gerek galiba ama dediğizden anladığım seyretmekte okadar etki etmiyor, ürün değeri 12ise sereltmekle aşağı çekemiyoruz. Peki ph değeri yüksek ürün seçerek hatamı etmişim vp apc genel olarak en fazla kullanılan ürünlerden biri. Tek başına ph etken değil galiba. Burada da konusunu buldum gerçi.
Detay Ürünlerinin Ph Değerleri
Aşağı çekersiniz en fazla 10 a iner. ph nötr olmaz.
Nerede kullanacağınıza bağlı bizde apc kullanıyoruz. plastik temizliğinde, motorda, dış detaylarda kullanılabilir.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öncelikle temizleme islemini yapmalısın, sonra koruma. Yani önce Cleaner.

kusura bakmayın geç gördüm. Zaten cevap verilmiş ama, önce deri temizleyiciyle mat görüntüyü elde edip sonra koruyucu kullanmak gerekiyor. Evet apc sürmeyin ona zaten yıpranmış daha kötü olur.
Deri temizleyici ve deri kalkanı sadece direksiyon için 200 tl tutuyor o nedenle ikisini birden alamam malesef tek olarak ise bir işe yaramayacak anladığım kadarıyla. Bölünmüş ürün vs denk gelirse alabilirim veya deri kalkanını alıp deri temizleyici olarak internetten ucuz bir alternatif ararım başka markaların da bu tarz ürünleri vardır.

Son düzenleme:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Deri temizleyici ve deri kalkanı sadece direksiyon için 200 tl tutuyor o nedenle ikisini birden alamam malesef tek olarak ise bir işe yaramayacak anladığım kadarıyla. Bölünmüş ürün vs denk gelirse alabilirim veya deri kalkanını alıp deri temizleyici olarak internetten ucuz bir alternatif ararım başka markaların da bu tarz ürünleri vardır.
İlk etapta deri kalkanından ziyade düzgün bir deri temizleyici ürünü almanız daha mantıklı olabilir.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Cam temizliği için kullanılacak bezlerde şu bimde satılan 5 li bezler uygun olur mu peki? Superclean cam bezi 1 adet var. Cam için kullanabileceğim diğer bezler de bimin 5li mikrofiber bezleri. Veya bu 5li mikrofiber bim bezleri yerine Çevre marketlerde vs satılan uygun fiyatlı cam bezlerinden alsam onlar yeterli olur mu?
Bimde satılan tüylü mikrofiberle cam silme çok başarılı olmaz. yine bimde satılan tüysüz balık sırtı desenli bezler var ondan tavsiye ederim.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Abilerim kardeşlerim araç camı temizliği konusunda ipa kullananlar var. İpayı cam temizliğinde Sulandırarak mı kullanmalıyım? Elimde af crystal de var ama az kaldı. Camları içten ve dıştan ayrı ayrı karışımla silmek için farklı ürünler gerekir mi(en ön cam dışındaki 5 camda film var)
Camları içten silerken AF Crystal veya ipa önermem. Bunlar ağır ürünler. Filmde buğulanma yapabilirler.

K.İ.T.T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Divortex Klima Fresh - Temizleyici Klima Bombası Yeşil Elma 150ml - n11.com

Würth Araç İçi Tazeleme Spreyi Quıck Fresh 100 Ml Fiyatı

Sonax Klima Temizleyici Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al

Hangisini alayım fiyatı önemli değil iyi iş çıkarsın dezanfekte etsin kokuları gidersin yeterli zaten koku yok ama yinede başka araçlarada kullanacağım.
Üçü içinden Sonax veya Würth'ü tavsiye ederim.

Farklı bir alternatif olarak daha profesyonel olan bu ürünü de değerlendirebilirsiniz

Würth Klima Dezenfektanı Temizleme Spreyi 300 Ml - n11.com

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Hangisini alayım fiyatı önemli değil iyi iş çıkarsın dezanfekte etsin kokuları gidersin yeterli zaten koku yok ama yinede başka araçlarada kullanacağım.
würth 100ml digerlerinden az. divotex kullanmadım sonax yeşil limon çok güzel tazeleme yapıyor.
bir uyarı araçlar çk eskiyse ve düzenli bu ürünlerden kullanılmamışsa ne yazık ki bakteri açısından ( kötü koku ve küf) başarı saglanamaz çünkü bakteriler evaporatöre yerleşmiştir. farklı klima temizliyi yapılması gerekir. @_CaN_ beyin önerdigi ürün ve benzeri hortumlu.
benden küçük bir video

K.İ.T.T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Üçü içinden Sonax veya Würth'ü tavsiye ederim.

Farklı bir alternatif olarak daha profesyonel olan bu ürünü de değerlendirebilirsiniz

Würth Klima Dezenfektanı Temizleme Spreyi 300 Ml - n11.com
bu çok şakşaklı olur klimada koku yok sadece detaylı iç temizlik sonrası nasıl diyyeyim tazeleme ferahlatma dezanfekte etme için gerek

würth 100ml digerlerinden az. divotex kullanmadım sonax yeşil limon çok güzel tazeleme yapıyor.
bir uyarı araçlar çk eskiyse ve düzenli bu ürünlerden kullanılmamışsa ne yazık ki bakteri açısından ( kötü koku ve küf) başarı saglanamaz çünkü bakteriler evaporatöre yerleşmiştir. farklı klima temizliyi yapılması gerekir. @_CaN_ beyin önerdigi ürün ve benzeri hortumlu.
benden küçük bir video
dediğim gibi ilk aldığım yıllarda fiestayı sonax yapmıştım gayet memnun kaldım ama divortex aklımda acaba nasıldır bir bilgim yok

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hiç hesapta olmamasına rağmen bir yerden elime bu yıkama makinası geçti. Şimdi buna uygun köpük aparatı almam gerekiyor varmı tavsiyeniz ? DE7B2FD6-CE6C-4BFA-9309-04B4153BBFFB.jpeg

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
bu çok şakşaklı olur klimada koku yok sadece detaylı iç temizlik sonrası nasıl diyyeyim tazeleme ferahlatma dezanfekte etme için gerek

dediğim gibi ilk aldığım yıllarda fiestayı sonax yapmıştım gayet memnun kaldım ama divortex aklımda acaba nasıldır bir bilgim yok
Aslında bu tip ürünlerin en geç 2 senede bir uygulanması gerekiyor. Klima sistemi sürekli nemli kalan ve bakteri üreten bir sistem.

Ancak istemiyorsanız ben sonax'ın tazeleyici ürününü tavsiye ederim.

mrcaky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Koch chemie PSS
Koch chemie TS
3D Orange Citrus Degreaser
Valet Pro Classic All Purpose Cleaner
Valet Pro - Bilberry
Koch Chemie PW
Valet Pro Classic Carpet Cleaner
Koch Chemie GS Green Star
izopropil alkol
soft99 luxury
Konsantre Şampuan
Meguiars glass cleaner
Soft99 authentic
3D Eraser
Değerli detay sevenler bütçem doğrultusunda bu ürünleri alarak başlangıç yapmak istiyorum. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz benim için önemli, daha kullanışlı veya yerine daha etkili muadili olacak önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bölünmüş olarak almak istiyorum. Saygılarımla,

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş

sonax o kadar para vermeyin 35 tlye satıyoruz stok var isterseniz kargolarız.