Hızlı Soru - Cevap

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #3,721
Uzun yola gidince araçlarınızı nasıl temizliyorsunuz?
Ağustos sonu Antalya merkezde ki evimize 2 haftalığına gideceğiz. Tabii uzun yolda bir sürü böcekcikler yapışacak. 950 km de bir sürü ne pislikler yapışır:) Araç yıkamayı nasıl yapabilirim? Normalde memlekette malzemelerimi götürüp yıkıyorum. Malzemelerimi küçük paketlere ayırıp mı götürmeliyim? Siz nasıl yapıyorsunuz uzun yolculuklarda?
Araç beyaz renk ise burun kısmına maskeleme bandı yapıştırabilirsiniz, gidince söker atarsnız, yılda bir uzun yol için bulduğum ideal yol budur naçizane.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Ağustos sonu Antalya merkezde ki evimize 2 haftalığına gideceğiz. Tabii uzun yolda bir sürü böcekcikler yapışacak. 950 km de bir sürü ne pislikler yapışır:) Araç yıkamayı nasıl yapabilirim? Normalde memlekette malzemelerimi götürüp yıkıyorum. Malzemelerimi küçük paketlere ayırıp mı götürmeliyim? Siz nasıl yapıyorsunuz uzun yolculuklarda?
7 tane eldiven, Kwazar, şampuan ve hızlı cila koyuyorum arabaya. Bezler devamlı arabada zaten.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Arkadaşlar, elimde Amway LOC ürünü var. Direksiyon biraz yapış yapış olmuş rahatsız ediyor. Direksiyon ve göğüs kısmında bu ürünü uygulayabilir miyim? Uygularsam da fısfıs sprey için sulandırma öneriniz nedir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Cevabınız için teşekkür ederim çok faydalı bir başlık olmuş, kusura bakmayın önce arama kısmına ürün ismini yazdım bulamayınca buraya taşıdım.

Şimdi çok kirli için 1:5 kirli için 1:10 önerilmiş bu ürüne. Merak ettiğim, bu ürünü direksiyon derisi veya ön göğüs yumuşak plastik kısımlara uygulasam sorun olur mu?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Cevabınız için teşekkür ederim çok faydalı bir başlık olmuş, kusura bakmayın önce arama kısmına ürün ismini yazdım bulamayınca buraya taşıdım.

Şimdi çok kirli için 1:5 kirli için 1:10 önerilmiş bu ürüne. Merak ettiğim, bu ürünü direksiyon derisi veya ön göğüs yumuşak plastik kısımlara uygulasam sorun olur mu?

Olmaz. Ben surekli bunu kullaniyorum cokta begenerek kullaniyorum. Arac icinde 1:10 sulandiriyorum spreyle temizliyorum. Gercekten etkili temizliyor hemde oldulca soft.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Olmaz. Ben surekli bunu kullaniyorum cokta begenerek kullaniyorum. Arac icinde 1:10 sulandiriyorum spreyle temizliyorum. Gercekten etkili temizliyor hemde oldulca soft.
Çok teşekkür ederim öyleyse en yakın zamanda uygulayacağım. Pazartesi de 1:5 sulandırarak motor temizleyeceğim bakalım Ne olacak :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çok teşekkür ederim öyleyse en yakın zamanda uygulayacağım. Pazartesi de 1:5 sulandırarak motor temizleyeceğim bakalım Ne olacak :)

Loc motor temizliği için oldukça hafif kalacaktır ama denemekte fayda var hazır elinizde varken. Buradan konu açıp paylaşırsanız detaylı diğer arkadaşlara da yol gösterici olur. Motor temizliği severiz. ;)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Loc motor temizliği için oldukça hafif kalacaktır ama denemekte fayda var hazır elinizde varken. Buradan konu açıp paylaşırsanız detaylı diğer arkadaşlara da yol gösterici olur. Motor temizliği severiz. ;)
Tabiki konu açıp elimden geleni yaparım Hem Benim de ilk motor temizlik deneyimi olacak eksiklerimi ve hatalarımı belirterek bir şeyler öğrenmiş olurum sizden :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Polisaj yaparken kontrol amaçlı projektör alacağım fakat karar veremedim 400w halojen buldum ama çok elektrik yediği söylendi.50w led alacaktım fakat gözümü yoracağını düşünüyorum sizler ne önerirsiniz halojen mi led mi kaç w olsun ?

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye

karahannzafer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilkent
Mantık olarak her 100-150km'de bir tazyikli su olan bir benzinlikte araca su tutarak, yapışan hareleri yumuşatabilirsiniz, yol bitince de ertesi güne bırakmadan güzelce yıkarsanız sorun yaşamazsınız. Ancak 1-2-3 ve daha fazla gün bekleyen dış etkenler, çok zor çıkıyor sonrasında.

karahannzafer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilkent
Arkadaşlar demir tozu spreyi ve kil uygulaması yaptım, klasik güzel sonuç aldım ancak 1 gün içinde yine ufak tefek reçineler ya da ne olduğunu tespit edemediğim dış etmenler gelmeye başladı 3'er 5'er tane, şimdilik parmak sürünce çıkıyor çok yumuşak ve yeni olduğu için. Sonax hızlı cila var koruma olarak, koruma sayılmaz yani, sadece suyu güzel itiyor.

Araca seramik hariç amatör el ile ne uygulayabilirim koruma olarak, hangi ürünü tavsiye edersiniz? Bir de cam için ne önerirsiniz? Cam Sil'in avize parlatıcısı güzel sonuç verse de, her zaman işe yaramıyor ve su iticilik yaratmıyor.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Mantık olarak her 100-150km'de bir tazyikli su olan bir benzinlikte araca su tutarak, yapışan hareleri yumuşatabilirsiniz, yol bitince de ertesi güne bırakmadan güzelce yıkarsanız sorun yaşamazsınız. Ancak 1-2-3 ve daha fazla gün bekleyen dış etkenler, çok zor çıkıyor sonrasında.
Peki mantık olarak oluşacak kireç lekeleri için bir çözümünüz var mı.

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi