Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar kil eldiveninin kil hamurundan farkı nedir, birde kil eldiveninin ömrü nedir, ve önereceğiniz kil eldiveni nedir?
Bu konu hakkında pek çok bilgi kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Naçizane tavsiyem acemi ve bilgi sahibi olmadığınız için kil eldiveni nimetinden faydalanmanız yönündedir. Aliexpress Çinden Marflo marka tavsiye ederim. Basitçe kil eldiveni çok daha soft ve çizme riski minimumdadır.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Yıllardır kil kullanan birisi olarak eğer sonrasında polisaj yapılmayacaksa Uzun süreli kullanımda çizme konusunda Bence kil eldiven ve kil bezi daha güvenli. Biraz daha tecrübe ederek yorum yazarsak sevinirim. Çünkü kil hamuru sonrasında oluşan hareler canınızı sıkabilir.

DENİZLİ
Duruma göre değişir @Dragstar Süleymana katılıyorum harfiyen.
Bende yıllardır kullanıyorum kil hamurunu eldivenden daha başarılı buluyorum.2018 kasım ayında kil eldiveni sipariş verdi aliexpress ten kil hamurunu daha başarılı buldum.Burda tecrübeye görede değişir ben kil hamurunu iyi tecrübe ettim sizlerde eldiveni burda sıkıntı bir durum yok.Kil hamuru bana daha pratik geliyor.Polisaj yapılmayacaksa softluğundan ötürü belki tercih edilebilir.Ben sonuca baktığım için hamuru daha iyi buluyorum.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bende yıllardır kullanıyorum kil hamurunu eldivenden daha başarılı buluyorum.2018 kasım ayında kil eldiveni sipariş verdi aliexpress ten kil hamurunu daha başarılı buldum.Burda tecrübeye görede değişir ben kil hamurunu iyi tecrübe ettim sizlerde eldiveni burda sıkıntı bir durum yok.Kil hamuru bana daha pratik geliyor.Polisaj yapılmayacaksa softluğundan ötürü belki tercih edilebilir.Ben sonuca baktığım için hamuru daha iyi buluyorum.
Kil hamuru yüzeyi 4x4 cm civarı veya yoğrulma durumuna göre 3x5 cm ve her panelde tekrar yoğrulması gerekir. Kil eldivenin 15x25 cm civarı ve yoğrulma falan gerektirmez yıkama eldiveni gibi şampuan dolu kovaya bandırıp çıkarmak yeterlidir bu durumda kil hamur size pratik geliyor ise pekte söylenecek bir durum söz konusu değil.

Araç polisaj yapılacaksa ve yüzeyde sert zift lekeleri varsa kil hamur kullanılabilir. Ama polisaj yapılmayacaksa aracımda kil hamur kullanmam çünkü sonrasında yüzeyde kalan hareyi çok iyi biliyorum.

Alttaki linkte bununla ilgili daha öncelerden bir test yapmıştım.

Kil çizik testi
Kil çizik testi

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kil hamurunu daha pratik bulmanız kişisel birşeydir bize birşey demek düşmez ama o zaman kendi garajınızda basınçlı makine ve foam lance yerine benzinciye gidip sıra bekleyip köpük yapan pompa ile ataba yıkamak daha pratik geliyor gibi oluyor. Kil eldiveni defalarca kullanılabilir 30 40 50 gibi. Kil hamuru tek kullanım yapılır boyalı yüzey cam jant sırası ile ve çöpe atılır. Her panelde minimum yoğurman gerekir aracın durumuna göre belki daha sık, yere düşerse direkt çöpe atman gerekir. Avantajı şudur daha iyi temizlik sağlar orta ve sert killer ama mutlaka çizer polisaj ister, soft kil bile çizebilir dikkatli kullanılmaz ve kaliteli değil ise. Eğer kendi aracınız ise kil hamurunuz olsun çok çok kötü değilse orta sertlik ya da kötü ise agresif. uygulayın polisaj öncesi diğer uygulamalarda kil eldiveni işinizi görür daha az zaman alır daha maliyeti düşüktür. Hatta wax varken de uygulayabilirsiniz waxı canlandırır. Kil hamuru kullanacaksanız kaliteli marka ve bol kaydırıcı ile kullanmanızı tavsiye ederim. Tavsiyem Bilt Hamber, Mothers Gold, Meguiars ve Gyeon olurdu. Kaydırıcı olarak da AF Finale ve su karışımı ya da 3D Final. Zift için de illa kil kullanmanıza gerek yok, zift sökücü de iş görecektir. En önemli husus araçta koruma hep olsun geç kirlensin kolay temizlensin :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Kil hamurunu daha pratik bulmanız kişisel birşeydir bize birşey demek düşmez ama o zaman kendi garajınızda basınçlı makine ve foam lance yerine benzinciye gidip sıra bekleyip köpük yapan pompa ile ataba yıkamak daha pratik geliyor gibi oluyor. Kil eldiveni defalarca kullanılabilir 30 40 50 gibi. Kil hamuru tek kullanım yapılır boyalı yüzey cam jant sırası ile ve çöpe atılır. Her panelde minimum yoğurman gerekir aracın durumuna göre belki daha sık, yere düşerse direkt çöpe atman gerekir. Avantajı şudur daha iyi temizlik sağlar orta ve sert killer ama mutlaka çizer polisaj ister, soft kil bile çizebilir dikkatli kullanılmaz ve kaliteli değil ise. Eğer kendi aracınız ise kil hamurunuz olsun çok çok kötü değilse orta sertlik ya da kötü ise agresif. uygulayın polisaj öncesi diğer uygulamalarda kil eldiveni işinizi görür daha az zaman alır daha maliyeti düşüktür. Hatta wax varken de uygulayabilirsiniz waxı canlandırır. Kil hamuru kullanacaksanız kaliteli marka ve bol kaydırıcı ile kullanmanızı tavsiye ederim. Tavsiyem Bilt Hamber, Mothers Gold, Meguiars ve Gyeon olurdu. Kaydırıcı olarak da AF Finale ve su karışımı ya da 3D Final. Zift için de illa kil kullanmanıza gerek yok, zift sökücü de iş görecektir. En önemli husus araçta koruma hep olsun geç kirlensin kolay temizlensin :)
Nedenini bilsem soylerimde gercekten hamuru daha kolay buluyorum ;) aliskanlik mi yoksa kişisel mi onuda bilmiyorum.Zift temizlerken cg bug tar ve kil ile temizliyorum.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

someone

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,
Elimde daha önce kimyasaladamlardan aldigim kil(açık mavi olan) ve arkadaşa aldigimiz kil var. Görsel paylastigim iki kil arasinda renk tonu, etiket farkı var. Koyu renkli olan bana ucuz çinli killeri anımsattı. Sahte olabileceğini düşünüyorum. Fatura vs de gonderilmedi. Elinde bu şekilde köşeli etikete sahip vp kil olan var mi merak ettim. Ya da orjinalligini nasıl teyit edebiliriz?

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhabalar,
Elimde daha önce kimyasaladamlardan aldigim kil(açık mavi olan) ve arkadaşa aldigimiz kil var. Görsel paylastigim iki kil arasinda renk tonu, etiket farkı var. Koyu renkli olan bana ucuz çinli killeri anımsattı. Sahte olabileceğini düşünüyorum. Fatura vs de gonderilmedi. Elinde bu şekilde köşeli etikete sahip vp kil olan var mi merak ettim. Ya da orjinalligini nasıl teyit edebiliriz?

Valet pro tarafından farklı zamanlarda imal ettirilmiş olabilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar,

Merhaba, fotoğraf ile bunun ayrımını yapabilecek seviyede değilim ama ben başka bir mağazadan almıştım aynı renk ve marka kili, koyu renkli olana daha çok benziyor. Peynir gibi delikleri ve rengi ile bu sonuca varabildim.

Ama şöyle de bir şey var, valet pronun kili olsun, bezleri olsun sahteliğe çok müsait ürünler. Kimseyi suçlama amacıyla söylemiyorum da art niyetli biri kolayca sahte ürünü aynı şekilde paketleyip gönderebilir.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhabalar,

Arkadaşa alınan kil nerden alındı, n11 den ise orda bir satıcı sahte ürün satıyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yüksek ihtimal aynı satıcı, diğer satıcılardan daha ucuza veriyor, ve sadece kil satıyordu. Başka detay malzemesi yoktu. Valetin kili öyle peynir gibi olmasa gerek.

Ben yamaçlardan almıştım benimkinin dışı da böyleydi. İçi peynir gibi değil tabii ki ama dışı da dümdüz değildi.

Bir de "bu kili siz pahalı satıyorsunuz, internette daha ucuza var" demiştim, bana şu satıcı mı diye göstermişlerdi evet dediğimde de onun ürünleri sahte falan demediler, sadece o yurt dışından kaçak getiriyor, nereden aldığı belli değil gibi bir şey demişlerdi. Yani @Dragstar üstadın da dediği gibi farklı üretim yılı, ya da farklı ülke üretiminden kaynaklı da olabilir.

Satıcıyı hatırlayamadığımdan bu adam mıdır başkası mıdır yorum yapamayacağım, @Ozgur_gs_91 üstad da haklı olabilir satıcı konusunda çünkü yine yamaçlardaki arkadaş sadece kil satıyor gibi bir şey de demişti. Günahı boynuna belki de sahte satıyor, piyasaya da ben kaçak getiriyorum diyor...

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhabalar,

@Dragstar üstadın dediği gibi üretim tarihleri ve yeri farklı olabilir ki zaten açık renk bariz eski ürün.
Valet pro aldıgım yılsal farkı olan ürünlerde özellikle son zamanlarda firma daha basit ambalaj kullanıyor ama ve bu çevre dostu olması açısından sevindirici.
Örnek bidonları eski olanlar daha sert ve saglamken yeni bidonları ince ve daha hafif.
Yeni Killerin etiketi yenilenmiş gibi görünüyor. Bence bir sorun yok.
İyi detaylar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ben yamaçlardan almıştım benimkinin dışı da böyleydi. İçi peynir gibi değil tabii ki ama dışı da dümdüz değildi.

Bir de "bu kili siz pahalı satıyorsunuz, internette daha ucuza var" demiştim, bana şu satıcı mı diye göstermişlerdi evet dediğimde de onun ürünleri sahte falan demediler, sadece o yurt dışından kaçak getiriyor, nereden aldığı belli değil gibi bir şey demişlerdi. Yani @Dragstar üstadın da dediği gibi farklı üretim yılı, ya da farklı ülke üretiminden kaynaklı da olabilir.

Satıcıyı hatırlayamadığımdan bu adam mıdır başkası mıdır yorum yapamayacağım, @Ozgur_gs_91 üstad da haklı olabilir satıcı konusunda çünkü yine yamaçlardaki arkadaş sadece kil satıyor gibi bir şey de demişti. Günahı boynuna belki de sahte satıyor, piyasaya da ben kaçak getiriyorum diyor...
Ben ikisinide Kimyasaladamlardan aldınız sanmışım kalitesinden net belli olur ama çin malı sahte olma ihtimali var.

someone

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, fotoğraf ile bunun ayrımını yapabilecek seviyede değilim ama ben başka bir mağazadan almıştım aynı renk ve marka kili, koyu renkli olana daha çok benziyor. Peynir gibi delikleri ve rengi ile bu sonuca varabildim.

Ama şöyle de bir şey var, valet pronun kili olsun, bezleri olsun sahteliğe çok müsait ürünler. Kimseyi suçlama amacıyla söylemiyorum da art niyetli biri kolayca sahte ürünü aynı şekilde paketleyip gönderebilir.
Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 gr Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

n11.com'dan Valet Pro Yüzey Temizleyici Mavi Kil - Blue Clay Bar 100gr seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Valet Pro Yüzey Temizleyici Mavi Kil - Blue Clay Bar 100gr - n11.com

n11.com'dan Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 gr seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 Gr - n11.com

Sattığı ürünlere bakınca aynı satıcı olduğu anlaşılıyor. Bunlardan birini aldıysanız muhtemelen sahte. Kimyasaladamlardan alınan kile göre sertliğide farklı.
Vp kil alacak forumdaşlarin dikkatli olmalarinda fayda var. Ben iade ediyorum.
Elimde daha önceden alınmış kil olmasa farkedemeyebilirdim. Kimyasaladamlara zaten güven konusunda sıkıntı yok.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 gr Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

n11.com'dan Valet Pro Yüzey Temizleyici Mavi Kil - Blue Clay Bar 100gr seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Valet Pro Yüzey Temizleyici Mavi Kil - Blue Clay Bar 100gr - n11.com

n11.com'dan Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 gr seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Valet Pro Blue Clay Yüzey Temizleyici Mavi Kil 100 Gr - n11.com

Sattığı ürünlere bakınca aynı satıcı olduğu anlaşılıyor. Bunlardan birini aldıysanız muhtemelen sahte. Kimyasaladamlardan alınan kile göre sertliğide farklı.
Vp kil alacak forumdaşlarin dikkatli olmalarinda fayda var. Ben iade ediyorum.
Elimde daha önceden alınmış kil olmasa farkedemeyebilirdim. Kimyasaladamlara zaten güven konusunda sıkıntı yok.

Valet pro resmi satıcıları dışında alışveriş yapmamak lazım. Yorumum bu baglamdaydı.
İade edin ve satıcıyı şikayet etmeyi ihmal etmeyin lütfen. Ne kadar fazla mağduriyeti engellersek okadar iyi.

karahannzafer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilkent
Reçineden nasıl kurtulmayı planlıyorsunuz? :)
Bu yaptığım koruma işe yarar diye düşünüyorum, yaramazsa yapacak bir şey yok, her olduğunda kil+demir tozu temizliği, başka çözümü yok, kil dışında hiç bir şey çıkarmıyor. Perşembe günü komple detaylı kil+demir tozu yaptım, ıslak cila attım araba bayiden çıkmış gibiydi, 2 gün
Reçineye herhangi bir etki yapmaz yani sizi reçine belasından kurtarmaz :)
Seramik bile kurtarmıyor orası ayrı ama bakalım. Ben de pek umutlu değilim.

Benim gibi çevre dostu, yeşil dostu, fidan diken bir adama ağaç katliamı yaptıracaklar en son, ne adi bir şeymiş bu reçine olayı.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

Merhaba en çok kullandığım ürünlerden birtanesidir kendileri şu an elimde 3 adet var ve hepsi yukardaki açık renk olanla ile aynı etiketinden paketlemesine kadar benim görüşüm kesinlikle alttaki orjinal ürün değil orjinal olanda kilitli poşet kilin yapışma ve hava almaması için biraz sert bir naylon ile sarılı ve üstteki gibi naylonun açılmaması için 0000 lı olan etiket olması gerekir alttaki hem renk hem etiket hem poşetleme kalitesi olarak kesinlikle valet pro ürünü değil.