Hızlı Soru - Cevap

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Öne çıkan konu #3,941
Fusso,powerlock,authentic,hdpoxy,kenotek wax,c2v3,m21,jetseal,tac system moonlight bunları kullandım.Şuan elimde sadece fusso ve powerlock olduğu için uygulama açmama imkan yok bu söylediğimürünleri bana almak isteyen olursa iban atayım ozaman açarım karşılaştırma.Aralarından en memnun kaldığım powerlock olduğu için arkadaşında sorusu powerlock hakkında olduğu için benim Auto Finesse Verso yu anlatmam pek mantıklı olmaz sanırım...
Wax alırken bizim ibana kimse para yollamıyor :) hep söylerim bu iş keyif işi.

Moonlight nasıldı? Gördüğüm kadarıyla videosu güzel duruyordu.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Wax alırken bizim ibana kimse para yollamıyor :) hep söylerim bu iş keyif işi.

Moonlight nasıldı? Gördüğüm kadarıyla videosu güzel duruyordu.
Güzeldi powerlock ile kıyaslamadım çünkü biri polymer sealant diğeri %20 siO2.Sürüp 30sn sonra siliniyor baya bereketli 4-5 damla bayağı bir yapıyor.Polisaj yapılmamış arabada bile çok güzel derinlik veriyor.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamlar abi :) fusso Coat ve Vp Marvellous Wax kullandım. Son zamanda konusu geçince biraz araştırayım dedim bu 4 serisini. Hani Wax ın etkisi geçince hemen ardına uygulayamıyorum. O geçiş sürecinde beni Bi iki hafta pratik uygulama ile idare etsin aynı zamanda araç da parlak kalmaya devam etsin diye düşündüm ama bu ürünler o amaca hizmet eder mi?
çok farklı pratik ve teori :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam bütçe 300-400 eğer çok farklı çok daha iyi ürün ise en fazla 400
Titanium tavsiye ederdim Zymöl ama artık bulması da zor. Esasen wax için fazlaca seçenek de kalmadı hadi alayım deseniz. Ben gene de Zymöl Titanium denk getirirseniz denemenizi tavsiye ederim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Seramik önerisi gelecwktir fakat yüzeyi seramik için hazır hale getirmek önemli. Bunu yapabikecek durumdaysanız seramik bakın bence.
Yüzeyi yavaş yavaş hazırlıyorum hocam, önce taş izleri sonra pasta cila yapılacak. Sonrada seramik ile mi wax ile mi koruma yapsam onun cevabını arıyorum.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Koruma sağlıyor mu carnabau wax, önereceğin hangisi marka?
Sağlar da benim önereceğim bir tane var çok fazla tuzlu :) Auto Finesse Desire bir kere kullandım çok memnun kaldım.900tl bir fiyatı var aslında uygulama başı hd poxy den daha uyguna geliyor :) Eline alıp uygulama ped ile uygula tavsiyem.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sağlar da benim önereceğim bir tane var çok fazla tuzlu :) Auto Finesse Desire bir kere kullandım çok memnun kaldım.900tl bir fiyatı var aslında uygulama başı hd poxy den daha uyguna geliyor :) Eline alıp uygulama ped ile uygula tavsiyem.
Pahalıymış hocam daha uygun bişey lazım

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Güzeldi powerlock ile kıyaslamadım çünkü biri polymer sealant diğeri %20 siO2.Sürüp 30sn sonra siliniyor baya bereketli 4-5 damla bayağı bir yapıyor.Polisaj yapılmamış arabada bile çok güzel derinlik veriyor.
İçerik olarak demiyorum. Dayanım, parlaklık, boncuklanma, su itiş vb.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
İçerik olarak demiyorum. Dayanım, parlaklık, boncuklanma, su itiş vb.
Dayanım,parlaklık,boncuklama,su itiş çok başarılı kalıcılığını gözlemleyemeden araba satıldı ama 2 ayı gördü daha sıfır gibiydi diyebilirim.Powerlock ile kıyaslamam gerekirse powerlock daha hoşuma giden bir ürün.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@golf şimdi şöyle birşey var Seramik ürünlerin yüzeyin çizilmesine olan direnci fazladır, carnuba sentetik gibi hibrit ürünlerin yüzeyin çizilmesine olan direnci daha düşüktür. Ayrıca seramik ürünlerin genelde ömürleri bunlara göre daha fazladır. Tac ürünlerini deneyebilirsiniz. Gyeon ürünleride olabilir sizin için. Ama bir sorunda bu ürünleri kapalı alanda uygulayıp 1 gün gibi beklemesi gerekli gibidir. Gibidir diyorum çünkü bunu yapmadanda kullanılabilir ama ömür için, olası hatalar için öneririm. Eğer bunları yapamayacaksanız uzun ömür beklentiniz varsa soft99 fusso coat ürünü kullanabilirsiniz ama parlaklık beklentinizin altında kalabilir. Şöyle bir şey var ne kadar parlaklık katan carnuba içerikli ürünler olursa ömürleride kısa olabiliyorlar.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
@golf şimdi şöyle birşey var Seramik ürünlerin yüzeyin çizilmesine olan direnci fazladır, carnuba sentetik gibi hibrit ürünlerin yüzeyin çizilmesine olan direnci daha düşüktür. Ayrıca seramik ürünlerin genelde ömürleri bunlara göre daha fazladır. Tac ürünlerini deneyebilirsiniz. Gyeon ürünleride olabilir sizin için. Ama bir sorunda bu ürünleri kapalı alanda uygulayıp 1 gün gibi beklemesi gerekli gibidir. Gibidir diyorum çünkü bunu yapmadanda kullanılabilir ama ömür için, olası hatalar için öneririm. Eğer bunları yapamayacaksanız uzun ömür beklentiniz varsa soft99 fusso coat ürünü kullanabilirsiniz ama parlaklık beklentinizin altında kalabilir. Şöyle bir şey var ne kadar parlaklık katan carnuba içerikli ürünler olursa ömürleride kısa olabiliyorlar.
Kapalı yerde uygulayacağım yer var, bende seramiğin daha iyi koruduğunu düşünüyordum zaten. Hocam bana tac ve gyonun direk hangi ürünü tavsiyedir. Çünkü her markanın bir sürü ürünü var ve karıştırıyorum sürekli. Sizler marka ve ürünlere çok hakimsiniz.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kapalı yerde uygulayacağım yer var, bende seramiğin daha iyi koruduğunu düşünüyordum zaten. Hocam bana tac ve gyonun direk hangi ürünü tavsiyedir. Çünkü her markanın bir sürü ürünü var ve karıştırıyorum sürekli. Sizler marka ve ürünlere çok hakimsiniz.
pahalı gelir uygun fiyatlı seramik arıyorsanız ;) Ben Gyeon Syncro veya Pure öneririm