Katılıyorum hatta ben yazacaktım.
@Fiestadetail692 “Hızlı ciladan parlaklık beklentisi olmasın” , “BSD çöptür” vb. beylik laflardan, kesin konuşmaktan artık vazgeçmeniz lazım. Daha önceden de benzer durumlar oldu. Biraz daha dikkat ederek mesaj atmanızı rica ediyorum. Misal çöp olan BSD ile ilgili şu testler var;
1)
2)
3) @Dragstar ’ın da şöyle bir testi vardı forumda
sonax brilliant shine detailer ve polish angel rapidwaxx testi (Özellikle bu testte ciddi kirli hallerden sonra yıkamalar ve yıkanmadan önceki toz durumları var. O bakımdan değerli bir test)
Bu ve benzeri testler incelendiğinde BSD’ye çöp demek, parlaklık katmıyor demek, para çöpe gider demek haksızlık olur.
Aynı şekilde toz tutma olayından yola çıkarsak top tier ürünler dahil carnauba waxlar ve sealantlar için de çöp demek gerekir. Oysa bir çok ürünün ilk yıkamadan sonra tozlanma probleminin ortadan kalktığını görüyoruz. Kaldı ki toz çekmesi mi problem yoksa bu sebeple yanlış yönlenen bir kişinin korumasız bıraktığı aracında oluşacak söz gelimi kuş pisliği, kireç vb. kaynaklı problem mi? Yine bu ürünler boncuklanma yaptığı için yağmur sonrası sabit durması halinde korumasız araca göre daha kirli durur. O zaman bu perspektiften bakarsak koruma yapan ürünler için de çöp demek gerekir. Görüleceği üzere çok da tutarlı bir tez değil.
Ezcümle detay ürünler gibi değişik durumlar içeren, uygulama tarzında bile değişik sonuçlar verebilen ( misal KC PW) konularda özellikle temel konularda çok Bilgi Sahibi olmayan kişilerin sorularına cevap verirken kesin yargı bildirmemenizi tavsiye ederim.