Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,361
Kwazar foamer almanın arifesindeyim. Elimde modifiye ilposan maxi var ancak boyutu sıkıntıya sokuyor. Benzinlik tayfası olarak köpük yapan pompa alacağım ancak yazılanlar kafamı çok karıştırdı performansı ile ilgili. Önerisi olacak varmıdır.
Ben daha yeni aldım performans olarak tatmin edici bir ürün değil. Gloria veya alta almadığıma pişmanım diyebilirim.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kullandığınız şampuan ve ürün su karışımını sorabilir miyim acaba
Valet pro ph notr , cg honeydew ve divortex alpha foam kullandım 100 ml ve 150 ml olarak valet pro 1,5 litre su , 50 ml honeydew 1,5 lt su 100 ml alpha foam 1,5 lt su karışımlarını kullandım ama köpük perpormansı tatmin etmedi hiçbir şekilde.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Valet pro ph notr , cg honeydew ve divortex alpha foam kullandım 100 ml ve 150 ml olarak valet pro 1,5 litre su , 50 ml honeydew 1,5 lt su 100 ml alpha foam 1,5 lt su karışımlarını kullandım ama köpük perpormansı tatmin etmedi hiçbir şekilde.
Kir sökme konusunda sıkıntı varmı peki. Köpük kıvamı ile araç üzerinde kalma süresi farklıdır tabiki ama sulu da olsa ürün şampuan işini yapıyor mu acaba.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kir sökme konusunda sıkıntı varmı peki. Köpük kıvamı ile araç üzerinde kalma süresi farklıdır tabiki ama sulu da olsa ürün şampuan işini yapıyor mu acaba.
Snow foam ürünler araç üstüne ne kadar iyi tutunursa o kadar iyi temizlik yaparlar buda köpük performansına bağlı. Sulu olarak temizlik yapan ürünlerde var tabiki ama bu sizin kullandığınız ürüne ve aracın kir durumuna bağlı. Benim kullandığım şampuanlar için müdahalesiz işini tam yaptı diyemem. Birde ben paneller harici genellikle tampon detayları lastik davlumbaz vs kullanıyorum tüm araçta biraz yorucu olabilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kwazar foamer almanın arifesindeyim. Elimde modifiye ilposan maxi var ancak boyutu sıkıntıya sokuyor. Benzinlik tayfası olarak köpük yapan pompa alacağım ancak yazılanlar kafamı çok karıştırdı performansı ile ilgili. Önerisi olacak varmıdır.
Istanbuldaysaniz buyurun gelin kullanin test edin kendiniz karar verin. Tum araci gecmek yorucu ama yapilabilir, siyah baslik ve 150 ml urunle istenilen kopuk aliniyor. Ben bir daha alir miyim? Evet alirim yine. Ama bence ince uzun olusu onu hantal yapiyor. Harici sikayet ettigim bir seyi olmadi yorulmak disinda.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Dostlar fren hidroliğinin değiştirilmemesinin frenleme üzerinde belirgin bir etkisi var mıdır? Şundan soruyorum; Volkswagenim uygulamasında bugün benim arabaya servis kaydı düşmüşler. Sordum, 3 yıl olduğu için fren hidroliği değişecek dediler. Bu aralar frenleme biraz güçsüzmüş gibi geliyor bana ama lastiklere bağlıyordum ben.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Ben 2 - 3 yıldır kullanıyorum bu süre içerisinde farklı markalara sahip cam filmleri olan araçlarda da denedim hiçbirinde sorun yaşamadım.
Az önce dby Detailing ile görüştüm hiçbir sorun olmaz dediler kullanabilirsiniz diye bakalım deniyecem artık sorun çıkmaz inşallah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Dostlar fren hidroliğinin değiştirilmemesinin frenleme üzerinde belirgin bir etkisi var mıdır? Şundan soruyorum; Volkswagenim uygulamasında bugün benim arabaya servis kaydı düşmüşler. Sordum, 3 yıl olduğu için fren hidroliği değişecek dediler. Bu aralar frenleme biraz güçsüzmüş gibi geliyor bana ama lastiklere bağlıyordum ben.
Hocam ben sahada disarda araba tepesindeyim yaz kis bize ileri surus teknikleri egitimi verdiler ilkkez gelen adamlar ist en eski motor ustalarindan ununu elemis elegini asmis proflar arac konularinda kutuphane gibiler bende merakli oldugum icin aklima gelen sorulari sordum bunlarin arsinda fren hidroligide vardi bende fabrika verileri gibi 120 bin km 3 4 yil cevap beklerken yilda bir periyodik bakımını yaptir dedi fren sistemi havadan nem kapan sistemmis ozelliginide kaybedermis cok sasirmistim

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Ben 2 - 3 yıldır kullanıyorum bu süre içerisinde farklı markalara sahip cam filmleri olan araçlarda da denedim hiçbirinde sorun yaşamadım.
Az önce dby Detailing ile görüştüm hiçbir sorun olmaz dediler kullanabilirsiniz diye bakalım deniyecem artık sorun çıkmaz inşallah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Hocam ben sahada disarda araba tepesindeyim yaz kis bize ileri surus teknikleri egitimi verdiler ilkkez gelen adamlar ist en eski motor ustalarindan ununu elemis elegini asmis proflar arac konularinda kutuphane gibiler bende merakli oldugum icin aklima gelen sorulari sordum bunlarin arsinda fren hidroligide vardi bende fabrika verileri gibi 120 bin km 3 4 yil cevap beklerken yilda bir periyodik bakımını yaptir dedi fren sistemi havadan nem kapan sistemmis ozelliginide kaybedermis cok sasirmistim
Bunu öğrendiğim iyi oldu azizim teşekkür ederim. Çeşit çeşit ortama maruz kaldı benim araba bir de. Götüreyim de ondan sonra lastik mevzuuna bakayım.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bunu öğrendiğim iyi oldu azizim teşekkür ederim. Çeşit çeşit ortama maruz kaldı benim araba bir de. Götüreyim de ondan sonra lastik mevzuuna bakayım.
Bende geçen yaz değişmiştim bu önümüzdeki Haziran 2. yılı olucak, 7 yaşındayken değişmiştim kendim neler çıktı içinden pet şişeye boşaltmıştım çıkanları, bizim vwler debriyajıda hidrolik, şanzımanın üstünde benimkinde akünün altına denk geliyor debriyajında aynı işlemleri geçirmesi gerekir buna dikkat edin, küçük kauççuk kapakları var dikkat etsinler:)
Bildiklerim bunlar, mobil dot4 almıştım ben litresi 20₺ idi 1.5 litre gidiyor debriyaj dahil, birde en uzaktan en yakına mevzusu var onu zaten biliyorsunuz üstad

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bende geçen yaz değişmiştim bu önümüzdeki Haziran 2. yılı olucak, 7 yaşındayken değişmiştim kendim neler çıktı içinden pet şişeye boşaltmıştım çıkanları, bizim vwler debriyajıda hidrolik, şanzımanın üstünde benimkinde akünün altına denk geliyor debriyajında aynı işlemleri geçirmesi gerekir buna dikkat edin, küçük kauççuk kapakları var dikkat etsinler:)
Bildiklerim bunlar, mobil dot4 almıştım ben litresi 20₺ idi 1.5 litre gidiyor debriyaj dahil, birde en uzaktan en yakına mevzusu var onu zaten biliyorsunuz üstad
Ben arabayı yıkamayın dediğimde bile meczup damgası yiyorum ama yine de söyleyeyim bunları :komik:. Yanımda adam 911 Carrera - Panamera teslim ediyor benim Golf götür getirini bile yapamaz :D.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ben üçüncü yılda araç hidrolik değişimi uyarısı verdiği için yaptırdım ama hiç bir farkı olmadı.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Istanbuldaysaniz buyurun gelin kullanin test edin kendiniz karar verin. Tum araci gecmek yorucu ama yapilabilir, siyah baslik ve 150 ml urunle istenilen kopuk aliniyor. Ben bir daha alir miyim? Evet alirim yine. Ama bence ince uzun olusu onu hantal yapiyor. Harici sikayet ettigim bir seyi olmadi yorulmak disinda.
Maalesef Sivas'ta ikamet ediyorum. Teklif için teşekkür ederim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba dostum. Nasılsın?

Fren hidroliği pek çok kimse tarafından pek önemsenmese de 15 yaşındaki ilk aracımda kaliperin diski frenleme esnasında sıkıp frenleme sona erdiğinde bırakmaması sonucu aracı yakma aşamasına gelen biri olarak tavsiyem, en iyi ihtimal ile 3 en kötü ihtimal ile 5 yılda bir fren hidroliğinin değiştirilmesi gerekiyor.

Zaten kaliperin kitlenmesinin sebebi de fren hidroliğinin işlevini kaybetmesi ve sistemde su buharı oluşarak korozyona neden olmasıdır.

Ustaların çoğu fren hidrolik kabını açar ve oradan ölçüm yapar. Bu yanlış bir yöntemdir. Nedeni ise fren hidroliği soğutma sıvısı gibi devir daim olmaz. Yani frenlemenin olduğu yerdeki hidrolik yağı ile hidrolik kabının içinde bulunan fren hidrolik yağı yer DEĞİŞTİRMEZ. Bu nedenledir ki kaliperlerin arkasındaki tıpalar açılarak hidrolik kabından taze hidroliğin kaliperlere inmesi sağlanır.

Son olarak eklemek isterim. Yerli yersiz fren hidrolik kabının kapağını açarak kontrol etmeye çalışmayın. Çünkü fren hidrolik yağının yapısı gereği hava ile temas ettiğinde direk nemi üzerine çeker ve özelliğini kaybetmeye başlar.