Ben makinayla fusso, dodo yeşil, authentic gibi bilindik vaxların tamamını uyguladım, wax toplu kullanımda kurumadığı için basit bir parmakla(çay kaşığı, diş fırçasının tersi gibi malzemeler)la alınıp ya yüzeye nokta nokta bırakılır uygulanır yada direk pede alınıp uygulanır, 160değil 180lik pedle bile atılabilir.
Uygulama kolaylığı açısından şahane oluyor fussoda iki panelde bir dönüp sildim, diğerlerinde komple aracı bitirip sildim. Finiş kıvamında yumuşak sünger olması önemli, sürtünmeden çıkacak ısının fazla yükselmemesi adına, en düşük devirde ağır ağır yada 2. kademede birazcık hızlı hareketlerle yetiştirilip iş bitiriliyor. Bu arada 2. kademe sınırdır, asla üstüne çıkılmamalı. Kullandığımız ped yumuşak, waxta yağlı malzeme olduğu için takılma bayılma zaten yaşanmıyor.
Islaklık olarak zaten el ile de uygulansa pedin kıtır kıtır kuru olmaması gerekir, az bi suyla yumuşacık hale gelir, makinada olsa elde olsa fısfısla bir iki spreylemek iyi olacaktır.
Direk ıslak araca uygulanması hususunda bir bilgim yok lakin, zaten bu amaca hizmet eden ürünler var, wetcoat,x50,kochpw gibi. Bundaki amacınızı bilmiyorum tabi. Deneyimlerim bunlar keyifli detaylar