Hızlı Soru - Cevap

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öne çıkan konu #4,421
İbrid dediğiniz ped sünger çapı 2 cm ile mi kullanacaksınız tüm aracı? ;) orbital makine ile 150mm ile wax atarken biraz daha bütük olsun ped dersnizi içinizden. 2cm ile tüm aracı nasıl geçeceksiniz lütfen açıklar mısınız yoksa dalga mı geçiyorsunuz?
Wax araç ıslakken uygulanmaz kşmaysı bozulur. uyguladınız hadi diyelim nedense dayanım ve parlaklık artırmaz öyle olsa zaten o şekilde kullanılırdı. pedi ıslatabilirsiniz kullanmadan önce bu da ürün sarfyatını azaltır ve yüzete eşir yaymaya yarar.
Nurettin Hatalı veya doğru bir uygulama yapılmış olabilir. Uygulamada çok zor şartlarda seçilmiş olabilir. Burası forum sitesi askeri eğitim alanı değil. Mesajlarımızda karşıdaki kişiye saygıyı ön planda tutalım. Alaycı ve dalga geçici üsluptan kaçınalım.

DENİZLİ

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nurettin yazdıkların doğru olabilir. Hatalı bir uygulama yapılıyorda olabilir. Burası forum sitesi askeri eğitim alanı değil. Mesajlarımızda karşıdaki kişiye saygıyı ön planda tutalım. Alaycı ve dalga geçici üsluptan kaçınalım.

DENİZLİ
Kusura bakmayın ortada doğru bişey yok ibrit diyorum çok bilen arkadaş 2 cm diyor. 2 cm pedle arabaya cila atılmaz bu nedir bi inceleyim bakıyım da demiyor ki.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Kusura bakmayın ortada doğru bişey yok ibrit diyorum çok bilen arkadaş 2 cm diyor. 2 cm pedle arabaya cila atılmaz bu nedir bi inceleyim bakıyım da demiyor ki.
İbrit için 50 mm ped görmüştüm belki daha büyüğüde vardır bu doğru bu konuda siz haklısınız. Bunlar çok önemli durumlar değil bu iş sonuçta deneye deneye tecrube oluyor.

Benim ve yönetimdeki diğer arkadaşlarımızın takıldığı durum üslup ve tavır. malesef bu üslupla devam ederse biz bu duruma daha fazla izin vermeyeceğiz. Burası bir :) sitesi patron çırak ilişkisi gibi kimse kimseye davranamaz.

DENİZLİ

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Kovalara mühür kapağın parçasını takmada benim kadar zorlanan var mı? Sizinde takılan parça (conta) benim ki gibi mi geldi? Bana bariz yamuk geldi. Takacağım diye elim acıdı altına krem sürüp takabildim.
Edit:Birde birinin altı sürtünmemiş temizken diğeri sürtünmüş siyah olarak geldi normal mi? Bu çok önemli değil ama temiz çizilmemiş olarak gelse daha iyi olurdu.

Ekli dosyalar

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kovalara mühür kapağın parçasını takmada benim kadar zorlanan var mı? Sizinde takılan parça (conta) benim ki gibi mi geldi? Bana bariz yamuk geldi. Takacağım diye elim acıdı altına krem sürüp takabildim.
Edit:Birde birinin altı sürtünmemiş temizken diğeri sürtünmüş siyah olarak geldi normal mi? Bu çok önemli değil ama temiz çizilmemiş olarak gelse daha iyi olurdu.
Hocam hayırlısı olsun. Bende sizin gibi zorlanınca sormuştum arkadaşlara saç kurutma makinasıyla filan ısıtıp deneyin demişlerdi :). Ayrıca içindeki suyu boşaltırken taş, toz kovaya eklediğiniz plasitiğin arasına girer, bir de onu temizlemekle uğraşırsınız dediklerinde vazgeçmiştim :komik: kenarda öyle duruyorlar..

Yerde sürüklenmiştir, normaldir. Sürat kargo zaten paketi nasıl patlatırım ve ürünü hasarlı teslim ederim diye efor sarfediyor :fisilti:

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
aynı sıkıntıyı bende çektim. bende sıcak hava tabancası vardı. onunla ısıta ısıta taktım. kırmızı yuvarlak yamuk gibi duruyor. taktıktan sonra gerçek şeklini alıyor kapak tam oturuyor. hayırlı olsun

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Hocam hayırlısı olsun. Bende sizin gibi zorlanınca sormuştum arkadaşlara saç kurutma makinasıyla filan ısıtıp deneyin demişlerdi :). Ayrıca içindeki suyu boşaltırken taş, toz kovaya eklediğiniz plasitiğin arasına girer, bir de onu temizlemekle uğraşırsınız dediklerinde vazgeçmiştim :komik: kenarda öyle duruyorlar..

Yerde sürüklenmiştir, normaldir. Sürat kargo zaten paketi nasıl patlatırım ve ürünü hasarlı teslim ederim diye efor sarfediyor :fisilti:
Teşekkür ederim benim aklıma kaydırıcı olsun diye direkt krem geldi sürdüm daha rahat girdi ama yinede el kesiyor. İlk takarken parça kırılacak diye korktum. Arasına taş vs kaçması durumu da pek hoş değilmiş ama arası çok açık değil. Sürat kargo da dediğiniz gibi Maşallah hiç çizgilerini bozmadılar aynı devam ediyorlar.
aynı sıkıntıyı bende çektim. bende sıcak hava tabancası vardı. onunla ısıta ısıta taktım. kırmızı yuvarlak yamuk gibi duruyor. taktıktan sonra gerçek şeklini alıyor kapak tam oturuyor. hayırlı olsun
Teşekkür ederim. Isıtmak aklıma gelmedi biraz böyle dursun saklamak için sökeceğim iç içe girmeleri önemli. Su akıtmamaları çok iyi gittiğim petrollerde genelde çeşme olmuyor oraya taşımak için gayet mantıklı.

brkgok

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Sökmek dahada zor takmaktan :) takarken sıcak suyla falan yumuşatın kapak kıllanmayacaksan hiç takma kovayı yıkarkende sorun çıkartıyo o aparat

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@Fuel Economy tam o sıkıntı çok yaşanıyor diyecektim ki cevaplar gelmiş zaten :)

Kovanın fiyatı bence şu an çok iyi. Malum yurtdışı fiyatı 30 doları geçiyor.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
hayırlı olsun. bir kaç yöntem söylenmiş ama risk taşıyor. ısı fazla tutulursa erime yapabilir.
4. rersimde göründügü gibi vaziyette kettle de suyu ısıtın kaymana aşamasında o boş araya dökün 3-5 dk bekleyin esnemeyi kontrol ederek uygun kıvama gelince ters çevirip yerleştirin ve kuvvetliye baskı uygulayın. güzelce oturacaktır.
bennizlik tayfasına tam uygun bir ürün. arkadaşların bahsettigi içinde kalanları kuruduktan sonra alabilirsiniz. bir ip ucu.

iyi detaylar

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Sökmek dahada zor takmaktan :) takarken sıcak suyla falan yumuşatın kapak kıllanmayacaksan hiç takma kovayı yıkarkende sorun çıkartıyo o aparat
Teşekkür ederim daha sökmeyi denemedim bir dahakine sıcak suyu deneyeceğim. Baktım olmuyor atıl olarak kalacak.

hayırlı olsun. bir kaç yöntem söylenmiş ama risk taşıyor. ısı fazla tutulursa erime yapabilir.
4. rersimde göründügü gibi vaziyette kettle de suyu ısıtın kaymana aşamasında o boş araya dökün 3-5 dk bekleyin esnemeyi kontrol ederek uygun kıvama gelince ters çevirip yerleştirin ve kuvvetliye baskı uygulayın. güzelce oturacaktır.
bennizlik tayfasına tam uygun bir ürün. arkadaşların bahsettigi içinde kalanları kuruduktan sonra alabilirsiniz. bir ip ucu.

iyi detaylar
Teşekkür ederim sıcak suyu bir dahaki sefere deneyeceğim.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Daha önce belki bunu dile getirdim ama hatırlamıyorum o yüzden sorduysamda affola :) Herkesin her dediğine inanmamak lazım ama işte kafa takıntısı yapabiliyor :) Youtube da x (marka vermek istemiyorum) pastaları hakkında doldurucu vs denmiş sonrasında ben dayanamayıp şahısa sordum ve bana "Her pasta dolduruyor önemli olan uzun ömürlü olması" dedi.Bende bu işe biraz daha kafa yormaya başlayınca örneğin 50-50 bir alanda çalışmamı yapıp ipa,tiner,şampuan,bilberry,apc gibi şeyler denedim ve çiziklerde bir geri dönme yakalayamadım.Sonrasında da mantıken o pasta doldurucu olsa üzerine yapılan seramik kaplama tutunamazdı diyerekten o x pastanın doldurucu olmadığı kanaatindeyim.Sizce bu tanı ne kadar doğru ne kadar yanlış sizden öğreneyim :)

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
3D magic dress kullanan varsa nasıl kullanıyorsunuz ? Direk sıkıp kendi haline bıraktım, süngerle yaydım, kuruduktan sonra/ıslak uygulamayı denedim fakat hiçbir zaman parlak sonuç elde edemedim lastikler hep mat kaldı. Lastiğe çamur atmış gibi olmayayımda Michelin lastikler varken parlatıyordu Conti'de istediğim parlaklığı yakalayamadım. Lastik hamuru bu duruma etki midir ? Malum biri yumuşak biri sert hamurlu.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar, eskiden Binde a101'de 10tl civarına satılan 5li uzun tüylü mikrofiber bezlerden artık bulamıyorum. Alternatif olarak ne alabilirim, nereden bulabilirim acaba. yardımlarınızı bekliyorum :)

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
3D magic dress kullanan varsa nasıl kullanıyorsunuz ? Direk sıkıp kendi haline bıraktım, süngerle yaydım, kuruduktan sonra/ıslak uygulamayı denedim fakat hiçbir zaman parlak sonuç elde edemedim lastikler hep mat kaldı. Lastiğe çamur atmış gibi olmayayımda Michelin lastikler varken parlatıyordu Conti'de istediğim parlaklığı yakalayamadım. Lastik hamuru bu duruma etki midir ? Malum biri yumuşak biri sert hamurlu.
235/45R17 ebatlarında 2017 üretimi ContiSportContact 5 kullanıyorum 3D Magic Derssing sürünce fazla parlak geliyor sonra onu siliyorum biraz matlaşsın diye. Birde ben lastikler kup kuru olana kadar bekleyip sürüyorum ıslakken tam verim olmuyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tchiboda olan jant temizlemeye kullanılana benzer uygun fiyatlı jant temizleme fırçası ne önerirsiniz? Bende bir tane var ama sapı kısa kalıyor

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Çok uzun süre michelin pilot sport4, ara ara turanzanın 2 farklı modeli ve şuan energy saverlarda kullanıyorum 3d magici. Islak görünüm sevmediğim halde, bana da fazla parlaklık veriyor gibi geliyor. Sanırım bu ya beklenti meselesi ya da ürününüzün içeriğinde bir sıkıntı var. Ayrıca Uygulama Şekli olarak bende sizin gibi yapıyorum lastiğe sıkıp pedle yayıyorum. Islak uygularsanız zaten hiçbir sonuç elde edemezsiniz suyu hiç sevmez 3d magic. Lastiklerin tamamen kuruduğundan emin olun ve biraz daha bol kullanmayı deneyin