Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #4,441
Tchiboda olan jant temizlemeye kullanılana benzer uygun fiyatlı jant temizleme fırçası ne önerirsiniz? Bende bir tane var ama sapı kısa kalıyor
Merhaba, Türkiye'de pek alternatif yok bu konuda.

Şöyle bir ürün var uzunluğu yeterli mi bilemiyorum.
Sgcb Jant Temizleme Fırçası(45 Cm) - n11.com

Ek olarak Valet Pro'nun Long Reach modelleri var.

Valet Pro Long Reach Jant Temizleme Fırçası - n11.com

Valet Pro Jant Fırçası Twisted Long Reach Wheel Brush - n11.com

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Çok uzun süre michelin pilot sport4, ara ara turanzanın 2 farklı modeli ve şuan energy saverlarda kullanıyorum 3d magici. Islak görünüm sevmediğim halde, bana da fazla parlaklık veriyor gibi geliyor. Sanırım bu ya beklenti meselesi ya da ürününüzün içeriğinde bir sıkıntı var. Ayrıca Uygulama Şekli olarak bende sizin gibi yapıyorum lastiğe sıkıp pedle yayıyorum. Islak uygularsanız zaten hiçbir sonuç elde edemezsiniz suyu hiç sevmez 3d magic. Lastiklerin tamamen kuruduğundan emin olun ve biraz daha bol kullanmayı deneyin
ben sarı bulaşık süngerinin sarı kısmıyla uyguluyorum, sıvıyı emiyor ve uygulama eksik oluyor olabilir mi?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İstanbul'da otogold, yamaçlardetailing ve autocher harici bol ürün çeşitli detailing ürünleri satan yer var mı bildiğiniz? Oyun parkına götürülmüş çocuklar gibi şen hissedebileceğimiz bir yer?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Daha önce belki bunu dile getirdim ama hatırlamıyorum o yüzden sorduysamda affola :) Herkesin her dediğine inanmamak lazım ama işte kafa takıntısı yapabiliyor :) Youtube da x (marka vermek istemiyorum) pastaları hakkında doldurucu vs denmiş sonrasında ben dayanamayıp şahısa sordum ve bana "Her pasta dolduruyor önemli olan uzun ömürlü olması" dedi.Bende bu işe biraz daha kafa yormaya başlayınca örneğin 50-50 bir alanda çalışmamı yapıp ipa,tiner,şampuan,bilberry,apc gibi şeyler denedim ve çiziklerde bir geri dönme yakalayamadım.Sonrasında da mantıken o pasta doldurucu olsa üzerine yapılan seramik kaplama tutunamazdı diyerekten o x pastanın doldurucu olmadığı kanaatindeyim.Sizce bu tanı ne kadar doğru ne kadar yanlış sizden öğreneyim :)
Doğru bir tespit m600 pastadaki dolgu malzemesini rahatlıkla söker. Yanlız sorduğun şahıs yanlış bilgi vermiş öyle her pastanın dolgu yaptığı gibi bir durum söz konusu değil.

DENİZLİ

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Doğru bir tespit m600 pastadaki dolgu malzemesini rahatlıkla söker. Yanlız sorduğun şahıs yanlış bilgi vermiş öyle her pastanın dolgu yaptığı gibi bir durum söz konusu değil.

DENİZLİ
İşte abi piyasadaki çoğu zekiler böyle :) Her ne olursa olsun bilindik denenilmiş markaların pastalarını seçmekte fayda var Flowey mesela onur abi denemiş kullanılabilir menzerna,koch chemie,tac system vs bunlar denenmiş pastalar 3 d yide ben denedim bir geri dönüş almadım ama amerika malı bir ürün ve 3d nin ürünlerinde bazı ürünler çok leş o yüzden güvenilebilir mi sizlere kalmış :)

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İstanbul'da otogold, yamaçlardetailing ve autocher harici bol ürün çeşitli detailing ürünleri satan yer var mı bildiğiniz? Oyun parkına götürülmüş çocuklar gibi şen hissedebileceğimiz bir yer?
cumartesi bende istanbulda olacağım öyle bir yer varsa bende gitmek istiyorum

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhabalar. Yeni aldığım beyaz renk aracıma daha önce hiç uygulama yapılmamış. Yine de hare ve ufak tefek kılcal çizik dışında durumu iyi. Kochchemie FB ile demirtozu ve sonrasında Soft99 fusso ile kışa hazırlamayı düşünüyorum. Makina kullanma imkanım olmadığı için el ile uygulanabilen farklı ürün ve uygulama sıralama tavsiyeleriniz olursa duymak isterim. Teşekkürler.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar. Yeni aldığım beyaz renk aracıma daha önce hiç uygulama yapılmamış. Yine de hare ve ufak tefek kılcal çizik dışında durumu iyi. Kochchemie FB ile demirtozu ve sonrasında Soft99 fusso ile kışa hazırlamayı düşünüyorum. Makina kullanma imkanım olmadığı için el ile uygulanabilen farklı ürün ve uygulama sıralama tavsiyeleriniz olursa duymak isterim. Teşekkürler.
Bence RRR ile demir tozunu yap derim. Her iki ürünüde kullandığım için RRR Daha iyi bana göre

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Makina yoksa el ile polisaj zaten mümkün değil., dediğiniz gibi kılcal harici iyi durumdaysa polisajı es geçmek en mantıklısı.. Makinasız verim alacağınız bir ürün yok boşuna zamanımızı ve paranızı harcamış olursunuz..

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Haklısınız. O halde yapacağım uygulama; yıkama - demirtozu - yıkama - Soft99 - şeklinde olacak sanırım.
Merhaba, demir tozu temizliği ardından kil uygulamasını atlamayın lütfen. Aracın durumuna göre bir kil hamuru, kil eldiveni ya da başka bir killi sentetik ürün kullanabilirsiniz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Merhaba, demir tozu temizliği ardından kil uygulamasını atlamayın lütfen. Aracın durumuna göre bir kil hamuru, kil eldiveni ya da başka bir killi sentetik ürün kullanabilirsiniz.
Devamlı masraf çıkarıyorsunuz :)

Demir tozu, kil ve polisaj korumanın boyaya tutunması için gerekli aşamalardır. İmkanınız varsa yapın.