Hızlı Soru - Cevap

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #5,761
arkadaşlar. 4 jant için. Ne kadar demirtozu çözücü kullanıyorsunuz ortalama ? Kaç ml ? Sanırım 500 ml alıyorsunuz Onun ile kaç kere jantlara uyguluyorsunuz ? ( araba gövdesini karıştırmıyorum Ama isteyen extra olarak yazabilir )
Ben 200 ml harcıyorum jantlara. Üstü oluyor ama altına pek inmedim.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben 200 ml harcıyorum jantlara. Üstü oluyor ama altına pek inmedim.
Teşekkürler . Çanta yapıyorum. Mobil olmak İçin .
200 ml kapaklı 3 tane cam şişem var içine Dragons ve Billbery koyacağım . 200 ml oluyorsa bana yeter . Billbery de 3-4 kere yeter en az 200 ml Hatta 5 kere kullanırım .

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Teşekkürler . Çanta yapıyorum. Mobil olmak İçin .
200 ml kapaklı 3 tane cam şişem var içine Dragons ve Billbery koyacağım . 200 ml oluyorsa bana yeter . Billbery de 3-4 kere yeter en az 200 ml Hatta 5 kere kullanırım .
Bilbery almayın eğer elinizde yoksa. Boşa para vermeyin o ürüne başka bir ürün alın.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Autoglym polar blast kullanan var mı, nasıl bir ürün?
Arkadaşımda biraz ayarsız bir karcher marka foam lance var. Köpük yapabiliyor ama biraz sulu atıyor. Herneyse o foam lance ile belirtilen miktarda Duster kirliyken deneme yapmıştım kirleri malesef tamamen çıkaramamıştı. Daha doğrusu ilk başta ne var ne yok gitti sanıyorsun sonra mendil testi ile aslında yüzeyin halen kirli olduğunu keşfediyorsun.
Adam gibi köpük yapabilen bir foam lance bulsam bir kez daha deneyeceğim ama bulamadım. :(

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Autoglym polar blast kullanan var mı, nasıl bir ürün?
1:4 oranında K5 ve mjjc lance ile kullanıyorum. Köpüğü güzel. Valet Pro’nun ANSF ve Neutral Snow Foam ürünlerine göre daha yoğun ve uzun süre araçta duran köpük üretiyor. Fakat pH nötr olması sebebiyle bu tarz ürünlerde aşırı kir sökücülük beklemek yanlış olur.
—-
Flowey B33 kullanan üstadlara bir sorum var. Ön hazırlık için hangi oranda sulandırma yapıyorsunuz? Üretici 0,5 - 3% yazmış. Litrede 20-30ml bana aşırı düşük geldi. Doğruysa çok bereketli ürünmüş.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
1:4 oranında K5 ve mjjc lance ile kullanıyorum. Köpüğü güzel. Valet Pro’nun ANSF ve Neutral Snow Foam ürünlerine göre daha yoğun ve uzun süre araçta duran köpük üretiyor. Fakat pH nötr olması sebebiyle bu tarz ürünlerde aşırı kir sökücülük beklemek yanlış olur.
—-
Flowey B33 kullanan üstadlara bir sorum var. Ön hazırlık için hangi oranda sulandırma yapıyorsunuz? Üretici 0,5 - 3% yazmış. Litrede 20-30ml bana aşırı düşük geldi. Doğruysa çok bereketli ürünmüş.
Merhaba, daha net cevabı @onurçiko Abi verebilir ama foam lance markasına göre değişmekle birlikte, ben sam's foam lance'te B33'ü 100 ml kullanıyordum, kalanı su. Yani %3 falan fantazi gibi geldi bana. Ama 100 ml ile yoğun köpük alıyor, belki daha azı da yeter anlamında söylenmiştir. Bilemiyorum o nedenle.

Alta foam içerisinde 30 ml ve 1600 ml su şeklinde kullanıyorum fazlasıyla yetiyor.

Youtube'ta bazı foam lance testleri oluyor, foam lance içerisindeki sıvı tamamen boşalana kadar ne kadar su ile karışarak gidiyor diye. Ortalama 10-12 litre su geçiyor. Yani % hesabı yaparken 12 litrenin %sini almak gerekli. O da 36 ml falan yapar. Aslında söylenilen oran bu ama gerçekçiliğini bilemedim.

Mjjc için örnek bir video;

Bu da bir başkası:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, daha net cevabı @onurçiko Abi verebilir ama foam lance markasına göre değişmekle birlikte, ben sam's foam lance'te B33'ü 100 ml kullanıyordum, kalanı su. Yani %3 falan fantazi gibi geldi bana. Ama 100 ml ile yoğun köpük alıyor, belki daha azı da yeter anlamında söylenmiştir. Bilemiyorum o nedenle.

Alta foam içerisinde 30 ml ve 1600 ml su şeklinde kullanıyorum fazlasıyla yetiyor.

Youtube'ta bazı foam lance testleri oluyor, foam lance içerisindeki sıvı tamamen boşalana kadar ne kadar su ile karışarak gidiyor diye. Ortalama 10-12 litre su geçiyor. Yani % hesabı yaparken 12 litrenin %sini almak gerekli. O da 36 ml falan yapar. Aslında söylenilen oran bu ama gerçekçiliğini bilemedim.

Mjjc için örnek bir video;

Bu da bir başkası:

12 litrenin %3ü 360ml yapıyor hocam, hata olmuş. O şekilde de hiç bir üründe olmayan kadar sarfiyat olur :D @onurçiko Onur abi ne diyecek bakalım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
12 litrenin %3ü 360ml yapıyor hocam, hata olmuş. O şekilde de hiç bir üründe olmayan kadar sarfiyat olur :D @onurçiko Onur abi ne diyecek bakalım.
O saatte o kadar olur :) tam mesai bitisi saatleri hocam pardon ;)

Bu arada videolarda birinde 6 litre birinde 8 litre kusur olcuyorlar yani 0.5 ile 3 araliginda olmasi mantikli gibi geldi boyleyse

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
—-
Foam lance için Ben 1/10 kullanıyorum, yani litreye 100 ml kullanıyorum. Bu yoğun bir karışım veriyor. Yani wax yenileme ve polisaj öncesi karışım oranımdır. Zaten onun dışında normal yıkamalarımda b33 kullanmam.
Alta foam içinse 20 ml en fazla 30 ml ki 30 çok yoğun bile.

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Foam lance için Ben 1/10 kullanıyorum, yani litreye 100 ml kullanıyorum. Bu yoğun bir karışım veriyor. Yani wax yenileme ve polisaj öncesi karışım oranımdır. Zaten onun dışında normal yıkamalarımda b33 kullanmam.
Alta foam içinse 20 ml en fazla 30 ml ki 30 çok yoğun bile.
Teşekkürler abi. Lance şişesine ekleme yaptım :)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Merhaba,
Bugun camlari silerken farkettim kirec lekeleri olusmus. 3D Eraser mi onerirsiniz?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
Bugun camlari silerken farkettim kirec lekeleri olusmus. 3D Eraser mi onerirsiniz?

Son çare olarak düşünün derim. Cam yüzeyde uzun süre kalırsa deforme edebiliyor. Hatta yan camlarda fitillerin arasında kalıntı bırakabiliyor çok iyi arındırılmazsa. Öncelikle sirke, kil gibi metodları denemenizi öneririm hocam.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Son çare olarak düşünün derim. Cam yüzeyde uzun süre kalırsa deforme edebiliyor. Hatta yan camlarda fitillerin arasında kalıntı bırakabiliyor çok iyi arındırılmazsa. Öncelikle sirke, kil gibi metodları denemenizi öneririm hocam.
Tesekkur ederim. Elimde kil yok (gerci eraser de yok) o yuzden dediginiz gibi ilk sirke deneyelim bakalim :)

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
@eryayli, %50 su ve beyaz sirke yapabilirsiniz . Tampona bile olur. Ph dengeli oluyor .

Ama farlar İçin bir arkadaş iyi şeyler söylememişti. Şimdi hatırlamıyorum. Ne yazdığını
Tesekkur ederim hocam. Farlarda sorun yok, yan camlarin koselerinde farkettim. Yakindan bakinca cok kotu gorunuyor. Soylediginiz gibi yaparim, olmazsa sirke oranini artiririm. Bakalim ne olacak :)

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhabalar, 10-15 gün önce internetten 2 adet Valet Pro şişe siparişi vermiştim. Şişeler için bişey diyemem fakat sprey başlıkları gözüme çok kaliteli gelmedi. Biraz araştırınca heryerde sprey başlıklarının da mavi olduğunu gördüm fakat bana gelen siyah ve temizlikmadeninden bölünmüş olarak aldığım ürünlerdeki sprey başlıklarla birebir aynı görünüyor. Fotoğraflarını aşağıda ekledim, bu şişeyi daha önce alanlarda da başlık bu şekilde siyah mı?

20200213 180821
20200213 180826

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar, 10-15 gün önce internetten 2 adet Valet Pro şişe siparişi vermiştim. Şişeler için bişey diyemem fakat sprey başlıkları gözüme çok kaliteli gelmedi. Biraz araştırınca heryerde sprey başlıklarının da mavi olduğunu gördüm fakat bana gelen siyah ve temizlikmadeninden bölünmüş olarak aldığım ürünlerdeki sprey başlıklarla birebir aynı görünüyor. Fotoğraflarını aşağıda ekledim, bu şişeyi daha önce alanlarda da başlık bu şekilde siyah mı?

20200213 180821
20200213 180826
Merhaba, bu valet pro başlığı değil bildiğim kadarıyla.

hobiotom ve temizlikmadeninde satılan 3'lü şişe setleri var, onlar ile gelen başlık bu.

Şişenin orjinal başlığı şu şekilde olmalı.

Valet Pro - Dağıtıcı Sprey Şişe - Generic Spray Bottle 1l - n11.com

Hatta şişe de bana garip geldi ama eski ya da yeni olabilir. Ama başlık kesinlike vp dağıtıcı şişe başlığı değil.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

20200213 180821
20200213 180826
İade süresi dolmadıysa iade et bence, ha çok ucuza aldıysan kullanılır ama. Yinede siteye şikayette bulun bence.