Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #6,381
Fotodan da belli olmuyor ki üstad. Farz edin ki elinizi vuruyorsunuz böyle dersiniz yapışıyor. Bu halde iken Mikrofiber bez kaymıyor

Samsung S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aklıma göğüs plastiğinin yapısının bozulmasından başka bir şey gelmiyor. Eğer kullanılan kimyasalların yapısı gereği yapış yapış olsaydı apc ve benzeri ürünler ile temizlendiğinde yapış yapışlığın gitmesi gerekiyordu.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
birazda kronik diyen var çok sıcaklarda öndeki koruma silikonu eriyormuş falan diyende oldu hocam yapacak bişe yok. sadece dressing ile geçecez sanırım çok nadir cleaner yapacaz. Ki mesela cleaner işlemini ister istemez süngerle yapıyorum bez yapışıyor falan.

Sünger kararıyor :)
Aracınızın marka ve modelini ve kaçıncı sahibi olduğunuzu bilmeden karambole soruyorum ama konsolunuz poliüretan kaplama olabilir mi? Renk geçişi olduğu için benim de aklıma o geldi.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
evet hocam 100 gram dendi hatta bi arkadaş tartmıştı fakat yumuşak ise yine de almayı düşünüyorum bilgilendirme için çok teşekkür ederim:)

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Aracınızın marka ve modelini ve kaçıncı sahibi olduğunuzu bilmeden karambole soruyorum ama konsolunuz poliüretan kaplama olabilir mi? Renk geçişi olduğu için benim de aklıma o geldi.
Valla hocam çok sanmıyorum ama neden olmasın. Yüksek ihtimal değildir. Ama sonuçta ilk sahibi değilim.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Aklıma göğüs plastiğinin yapısının bozulmasından başka bir şey gelmiyor. Eğer kullanılan kimyasalların yapısı gereği yapış yapış olsaydı apc ve benzeri ürünler ile temizlendiğinde yapış yapışlığın gitmesi gerekiyordu.
Bana mısın demiyorlar üstad. Sadece rengi o an ıslak iken maviye dönüyor benek benek. Sonra kuruyunca düzeliyor geri. Tabi biraz fazla bekletip ya da fazla uygulama yaparsam. Bu seferde böyle yanık gibi aşınmış oluyor.

Bana da plastiğinin ekonomik ömrünü doldurmuş olabileceği geliyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
evet hocam 100 gram dendi hatta bi arkadaş tartmıştı fakat yumuşak ise yine de almayı düşünüyorum bilgilendirme için çok teşekkür ederim:)
Bilt Hamber kadar olmasa da oldukça yumuşak yapıda bir kil. Daha önce kullanmıştım, severiz kendisini :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Bilt Hamber kadar olmasa da oldukça yumuşak yapıda bir kil. Daha önce kullanmıştım, severiz kendisini :)
bi çok şey okudum ama sizi bulmuşken sormak istiyorum, 3 yaşında bi araç için hangisini önerirsiniz?:)
forumda killerin çiziciğili ile ilgili bir konu ve hatta mikroskop ile elde edilmiş görüntüleri de var fakat yine de sormak istedim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
bi çok şey okudum ama sizi bulmuşken sormak istiyorum, 3 yaşında bi araç için hangisini önerirsiniz?:)
forumda killerin çiziciğili ile ilgili bir konu ve hatta mikroskop ile elde edilmiş görüntüleri de var fakat yine de sormak istedim
Mikroskop veya daha gelişmiş bir cihaz ile inceleme fırsatım olmadı ama çok çabuk yoğrulabilen bir ürün ve yüzeyde gözle görülür çizikler yaratmamıştı. :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar valet pro dragons breath orjinal şişedindeki atımı yeterli midir? Yoksa spray şişeye mi koymamız gerekir?(kwazar vb). Ona göre bölünmüş ürün veya orjinal şişeli alacağımdan bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar valet pro dragons breath orjinal şişedindeki atımı yeterli midir? Yoksa spray şişeye mi koymamız gerekir?(kwazar vb). Ona göre bölünmüş ürün veya orjinal şişeli alacağımdan bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim.
Dragonsu en iyi chemical guys sprey şişe atıyor. Ürün yoğun olduğu için Çogu sprey çiş modunda atıyor.

DENİZLİ

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Bu arada 2 çeşit chemical guys spray var @Dragstar hocam şu toparlak olan mı acaba?
@_CaN_ hocam bugün iş çıkışı sigara ambalajı testi yaptım sonuç cidden çok kötüydü. Bilt hamber veya soft99 smooth egg kil almayı düşünüyorum. (En az çizenler sanırım)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bu arada 2 çeşit chemical guys spray var @Dragstar hocam şu toparlak olan mı acaba?
@_CaN_ hocam bugün iş çıkışı sigara ambalajı testi yaptım sonuç cidden çok kötüydü. Bilt hamber veya soft99 smooth egg kil almayı düşünüyorum. (En az çizenler sanırım)
Benim kullanığım spey tipi bu şekilde.

DENİZLİ

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Seramik kaplama diyor 3 dolar
US $2.56 51% Off | DJSona 30ML Car Paint Care Liquid Ceramic Coat 9H Car Hardness Super Hydrophobic Glass Coating Auto Paint Care Durability Hot Sa
https://a.aliexpress.com/_BUHoSF

US $2.47 53% Off | Car Cleaning Soft Absorbancy Washing Gloves Household Tools For Cleaning Car High Density Ultra Soft Easy To Dry
https://a.aliexpress.com/_B1Z62b

Eldiven ve seramik için ne düşünüyorsunuz ?
Seramik en kötü ihtimal jantlar için olur mu ?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli