Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #6,601
Aboooo ozaman ben araç başı 10 ml den ayda 50-60 ml zarar ettim bak işe hadi buyur bir şişe apc yi yola döktüm demekki :D
Abo nettin abi sen bundan sonra forumdan hesapla en garanti yoll :D:D

İllaki vardır ama linkteki ürün yabana atılacak ürün değil. 10 lira daha koyup iki pad ile daha sağlıklı yıkama yaparım. Bu benim düşüncem. Zamanla pad ve mit çeşitliliğini arttıracağım ben.
Aynen abi daha mantıklı geldi , marşpiyel kısımlarına 1 tane üst kısımlara 1 tane diye alıcam şimdilik. Sonrasında pad arttırdıkça yıkama güvenleşir illaki

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu fısfıslar nasıldır sizce yada ucuz etin yahnisi hesabı mı olucak yine

Geçen yaz toplu alımla alınan murat plastik kullanıyorum buna benziyor şekli ama fısfıs ucu kalitesiz duruyor bunun. Daha önce bölünmüş ürünlerle gelen fısfısları falan kullanıyordum, onlardan çok çok daha iyi atıyor sıvıyı ve uygulamak daha kolay oluyor haliyle. Kwazarları falan hiç düşünemiyorum bile kullanım kolaylığı anlamında :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Geçen yaz toplu alımla alınan murat plastik kullanıyorum buna benziyor şekli ama fısfıs ucu kalitesiz duruyor bunun. Daha önce bölünmüş ürünlerle gelen fısfısları falan kullanıyordum, onlardan çok çok daha iyi atıyor sıvıyı ve uygulamak daha kolay oluyor haliyle. Kwazarları falan hiç düşünemiyorum bile kullanım kolaylığı anlamında :)
Kullandığınız gibi bende murat plastik alıyım. Bide ilk demirtozu atıcam o bitince düzgünce temizledikden sonra jant temizleyici koyucam içine sıkıntı yaratır mı ? Veya bütün arabayı dolaşcağım için kwazar çift atımlı alıp rahatıma mı bakıyım ? Şimdiden teşekkürler

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kullandığınız gibi bende murat plastik alıyım. Bide ilk demirtozu atıcam o bitince düzgünce temizledikden sonra jant temizleyici koyucam içine sıkıntı yaratır mı ? Veya bütün arabayı dolaşcağım için kwazar çift atımlı alıp rahatıma mı bakıyım ? Şimdiden teşekkürler
Demirtozu hiç koymadım içine ama kullanan elbet vardır, murat plastiği çoğu kişi kullandı. Murat plastikler şimdi kaçar TL oldu bilmiyorum ama fiyat farkı çok yoksa kwazar alınabilir bence

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Demirtozu hiç koymadım içine ama kullanan elbet vardır, murat plastiği çoğu kişi kullandı. Murat plastikler şimdi kaçar TL oldu bilmiyorum ama fiyat farkı çok yoksa kwazar alınabilir bence
Şöyleymiş fiyatları ama ben her yıkamada jant temizleyicisini sıkıcam bunlar yorar mı ? Bide hangisi daha mantıklı ?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
G
Şöyleymiş fiyatları ama ben her yıkamada jant temizleyicisini sıkıcam bunlar yorar mı ? Bide hangisi daha mantıklı ?

Geçen yaz 750 ml olanlardan almıştık. 1 lt almaya gerek yok bence. Yorma ve kullanım anlamında şöyle bir açıklama yapayım. Daha önce fısfıs olarak hobiotomdan flowey x50 aldığımda gelen fısfısları kullanıyordum, ince Bi şişeydi. Sıvıyı çok çok dağınık atıyor ve sarfiyatı azdı. Ama araca uygularken o kadar çok fısfıslamak gerekiyordu, dağınık şekilde sıkıyordu ve o kadar az ürün çıkıyordu ki :D arabayı dolanıp bitince elde derman kalmıyordu. Ama murat plastikte fısfısı yaparken el daha az yoruluyor, daha fazla ürün sıkılıyor, daha toplu alana sıkılıyor ürün. Daha da iyileri elbet vardır ama bence fiyat olarak gayet başarılı geldi. Yazdan beri bagajda bu şişelerin içinde flowey S3, flowey x50, Koch pw, Koch Gs, Vp cc gibi ürünler duruyor, bittikçe dolduruyorum. Herhangi bir akıtma sorunu yaşamadım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
G

Geçen yaz 750 ml olanlardan almıştık. 1 lt almaya gerek yok bence. Yorma ve kullanım anlamında şöyle bir açıklama yapayım. Daha önce fısfıs olarak hobiotomdan flowey x50 aldığımda gelen fısfısları kullanıyordum, ince Bi şişeydi. Sıvıyı çok çok dağınık atıyor ve sarfiyatı azdı. Ama araca uygularken o kadar çok fısfıslamak gerekiyordu, dağınık şekilde sıkıyordu ve o kadar az ürün çıkıyordu ki :D arabayı dolanıp bitince elde derman kalmıyordu. Ama murat plastikte fısfısı yaparken el daha az yoruluyor, daha fazla ürün sıkılıyor, daha toplu alana sıkılıyor ürün. Daha da iyileri elbet vardır ama bence fiyat olarak gayet başarılı geldi. Yazdan beri bagajda bu şişelerin içinde flowey S3, flowey x50, Koch pw, Koch Gs, Vp cc gibi ürünler duruyor, bittikçe dolduruyorum. Herhangi bir akıtma sorunu yaşamadım
Ohoo abi mükemmelmiş o zaman ilk bunlardan alıyım demir tozu ve jant temizleyicisi için ilerde kwazara dönerim bütçem yeterse. Şimdi a101 de satılan benet marka banyo mutfak temizleycilerini ve silikonlu temizleyicilerini kullanıyorum gayet yeterli geliyor apcde falan ama jant temizleyicisinde sanki atmıyor gibi ondan doalyu murat plastik alıyım. Bilgi için çok teşekkürler. :):)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
https://www.kimyasaladamlar.com/urun/soft99-oto-yikama-eldiveni-buyuk-boy
bundan kullanan ya da yorum yapabilecek var mı? alırsam kart kampanyasından 10 tl daha düşecek 43 tl ye gelecek ama alınır mı bilemedim
benzer bir model olan bu ürünü kullandım uzun süre dönüşümlü çeşitli amaçlarla. çizer dediklerine bakmayın çizmez. araç ön yıkama düzgün yapılması koşuluyla. bildiginiz mikrofiber yapı.

sizin bahsettiginiz ürünü görmedim ellemedim ama benzer bir görseli var. şurda görceginiz gibi alt kısmı düz micro üstü burgu makarna denilen micro yan paneller bööcek vb kalıntılar için lifli yapıda. ürün zati bu yüzden 3 in 1 olarak geçiyor. yanların kullanımı tavsiye etmem ama bendeki modelde iç plastik bir astar var ve elleriniz ıslanmıyor.

bu özellikleri taşıyıp taşımadıgını satıcıyla görüşüp karar verebilirsiniz.

iyi detaylar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ohoo abi mükemmelmiş o zaman ilk bunlardan alıyım demir tozu ve jant temizleyicisi için ilerde kwazara dönerim bütçem yeterse. Şimdi a101 de satılan benet marka banyo mutfak temizleycilerini ve silikonlu temizleyicilerini kullanıyorum gayet yeterli geliyor apcde falan ama jant temizleyicisinde sanki atmıyor gibi ondan doalyu murat plastik alıyım. Bilgi için çok teşekkürler. :):)
Rica ederim :) daha öncesinde annemden Marc mı ne diye Bi fısfıs şişe almıştım onu baya apc ile falan temizleyip kullanmıştım, onun da atımı iyiydi. Ama imkan varsa özellikle bu iş için şişe almak hem daha risksiz hem daha derli toplu olmasını sağlıyor şişelerin. Demirtozu konusunda da önceleri bime şoka gelen 5-6 liralık bahçe fısfıslarına koyuyordum(divortex red storm). Şimdi demirtozu için artık tonyin şişesini kullanmayı planlıyorum(şişesini demirtozu şişesi yaparım diyerek de almıştım) :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Rica ederim :) daha öncesinde annemden Marc mı ne diye Bi fısfıs şişe almıştım onu baya apc ile falan temizleyip kullanmıştım, onun da atımı iyiydi. Ama imkan varsa özellikle bu iş için şişe almak hem daha risksiz hem daha derli toplu olmasını sağlıyor şişelerin. Demirtozu konusunda da önceleri bime şoka gelen 5-6 liralık bahçe fısfıslarına koyuyordum(divortex red storm). Şimdi demirtozu için artık tonyin şişesini kullanmayı planlıyorum(şişesini demirtozu şişesi yaparım diyerek de almıştım) :D
Evet abi daha düzenli oluyor hepsi aynı şişe olduğunda bide üstüne koli bandıyla kağıt yapıştırıyorum hem ıslanmasın diye fazla koli bantı yapıştırıyorum bide içeriğini yazdığımda güzel oluyor.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
3d ve sgcb aldım. 3d yi kullanmak nasip olmadı fircanin uçları yumuşak sapı plastik basık araçlarda sıkıntı olur girmez.
Sgcb lastik temizlemek için mükemmel 2 gün önce kullandım çok beğendim.

Jant için fırçayı kullanmadim ama bunun bende sarı renkli olanı var aralara ve arkaya kadar giriyor sağa solu güzel temizliyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İbre bende wheel wooliese doğru kayıyor ama trde bulunabilirlik fiyatı çok yüksek

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Adresini ozelden atarsan murat plastik siselerinden hediye edebilirim.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:alkisss::alkisss:

Murat plastikte kimyasala dayanıklı olanlar var, başlıkları farklı oluyor. Tipi aynı ama yapısı farklı, uzun zamandır içinde KC FB var, ve kullanıyorum, hiç temizlemedim. 3D magic dressing hariç her şey kullanılabilir. 3D biraz şişe katili bir ürün. Demir tozu sökücüler, jant temizleyiciler falan Murat plastiğe etki etmez. 750 ml olanı çok kullanışlı alabilirsiniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
:alkisss::alkisss:

Murat plastikte kimyasala dayanıklı olanlar var, başlıkları farklı oluyor. Tipi aynı ama yapısı farklı, uzun zamandır içinde KC FB var, ve kullanıyorum, hiç temizlemedim. 3D magic dressing hariç her şey kullanılabilir. 3D biraz şişe katili bir ürün. Demir tozu sökücüler, jant temizleyiciler falan Murat plastiğe etki etmez. 750 ml olanı çok kullanışlı alabilirsiniz.
Değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Bu forumda ki samimiyeti başka yerde bulmadım abi ne istersem ya alternatif sunuyorsunuz yada direk çözüyorsunuz çok sağolun.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
benzer bir model olan bu ürünü kullandım uzun süre dönüşümlü çeşitli amaçlarla. çizer dediklerine bakmayın çizmez. araç ön yıkama düzgün yapılması koşuluyla. bildiginiz mikrofiber yapı.

sizin bahsettiginiz ürünü görmedim ellemedim ama benzer bir görseli var. şurda görceginiz gibi alt kısmı düz micro üstü burgu makarna denilen micro yan paneller bööcek vb kalıntılar için lifli yapıda. ürün zati bu yüzden 3 in 1 olarak geçiyor. yanların kullanımı tavsiye etmem ama bendeki modelde iç plastik bir astar var ve elleriniz ıslanmıyor.

bu özellikleri taşıyıp taşımadıgını satıcıyla görüşüp karar verebilirsiniz.

iyi detaylar
detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Abi kusura bakma :) Kaçlık derken ? Bir arkadaşta Dewalt 849x var onunla tekrar yapacağım cam uygulamasını. Sanırım ileride kendime rotary makina olarak bu makinayı seçebilirim. Nisan 2.haftadan sonra da inşallah bir aksilik olmaz ise LE T4000 orbital makine gelecek.

Bu iki makineye uygun olan hangisi ? Aracım da hyunda i20.
Tabla boyutu nedir?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ya neden öyle dediniz :) Ben bayılarak kullanıyorum bunları, bana da en güvenli bunlar geliyor :)

Bendeki bu marka veya model değil ama kaliteli bir makarna eldiveni hiçbir şeye değişmem gibi geliyor.

@00serkan4300 ben de bundan kullanmadım ama yanlış hatırlamıyorsam çift taraflı değil, arkası böcek temizleyici yapıda. Bilginiz olsun.
Deme ya. Baltayı taşa vurduk desene :utan:

Şaka bir yana tamamen ön yargı benimki. Test falan da etmedim. Görüntü olarak itici geliyor sadece.