Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #6,621

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar, hatırlarsanız geçtiğimiz hafta içi bir cam pastası uygulamam olmuştu. Bunu orta sertlikte bir pad ile yapmak durumunda kaldım. Tabi yapmadan önce danıştığım arkadaşlar bana Rayon Pad kullanmam gerektiğini söylediler yada yazdılar. Yalnız ben bunu bulamadım google'a yazıyorum hep başka alakasız şeyler çıkıyor karşıma.

Sizlerden naçizane ricam varsa bir link benimle paylaşabilir misiniz ?

Bu ürünü aramak için doğru kelimeler neler ?
Emin olmamakla beraber rayon ped cam elyafından üretiliyor ve seryum oksitle beraber harikalar çıkarıyor. Yaklaşık 2011 nisan ayından beri camları hiç silinmemiş desem yeri olacak camları geçen haftalarda soft99 cam pastası ve sert spot ped ile çok iyi kondisyona getirdim. Elimde rayonda var ama kıyamadım hala:komik:

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben henüz APC almadım.
İç temizlik için KC PO ve Nanolex IC, dış ön yıkama için VP Foamula ve Ceviz, şampuan olarak da Velvet Purple, demir tozu için KC FB almıştım.
Sizce APC almama gerek var mı?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ben henüz APC almadım.
İç temizlik için KC PO ve Nanolex IC, dış ön yıkama için VP Foamula ve Ceviz, şampuan olarak da Velvet Purple, demir tozu için KC FB almıştım.
güzel soru. Benzer bi soruyu başlık açıp bende sordum. . Hala alsam mı almasam mı karar veremedim .

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben henüz APC almadım.
Bana kalırsa gerek yok tabi üstadlar daha iyi bilir. Sonuçta kc po çok amaçlı bir temizleyici ister koltuk ister plastik temizliyorsunuz.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
sağlam davlumbaz ve jant fırçasına ihtiyacım var uzun süre kullanabileceğim. Cg mothers bulmadım. Çin işi sıkıntı geldi gelmedi muhabbeti olsun istemiyorum. Öneride bulunurmusunuz.
3d Uzun Saplı Yumuşak Uçlu Temizlik Fırçası M03l - n11.com

Sgcb Jant Temizleme Fırçası(45 Cm) - n11.com

Armor All Izgara & Tekerlek Temizleme Fırçası - n11.com
Bulabildiklerim bunlar kullananların yorumları nasıl yada daha iyi önerilerde bulunabilirmisiniz
Hocam Amazon’da yeni satıcı ilanı ile Modifiyemerkezi isimli satıcı Mothers Davlumbaz Fırçası ilanı açmış. Acaba yeni stok mu geldi? Uzun saplı iş görecek bi mothers var gibi uygun fiyatlı. 3D olan deforme olacak gibi duruyor.

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam siz memnun kaldınız mı üründen?
Evet cok memnun kaldim. Hatta uzun sapli davlumbaz versiyonunu da aldim yesilin.

Kil yapisi ver sertligi ayni. Tek fark sap uzunlugu.

Bu da mothersla karsilastirmasi, fikir verebilir;

Kil sertlikleri mothers ile ayni ama 3d nin uc kisi.lari sanki tutsulenmis gibi daha yumusak.

Mothersin uclari bilenmemis gibi sert. Ama yine de davlumbaz icin guvenli sertlikte.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet cok memnun kaldim. Hatta uzun sapli davlumbaz versiyonunu da aldim yesilin.

Kil yapisi ver sertligi ayni. Tek fark sap uzunlugu.

Bu da mothersla karsilastirmasi, fikir verebilir;

Kil sertlikleri mothers ile ayni ama 3d nin uc kisi.lari sanki tutsulenmis gibi daha yumusak.

Mothersin uclari bilenmemis gibi sert. Ama yine de davlumbaz icin guvenli sertlikte.

Çok teşekkürler, sizin yorumunuz benim için senettir.
Düşünmeden alıyorum. :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çok teşekkürler, sizin yorumunuz benim için senettir.
Düşünmeden alıyorum. :)
Estağfirullah oyle bir sey yok tabii ki.

Bu arada ben de alali cok almadi uzun suredir kullanmiyorum bu nedenle bir kac yikamadan sonra ne hal alir bilemiyorum ama ilk yikamalarinda basariliydi diyebilirim. Kisa sapliyi jant on yuzu temizliginde kullandim gayet guvenli ve etkili, uzun sapliyi daha yeni aldim ama yapisi bire bir ayni. Cg firca gibi isitip açı vermeyi deneyeceğim firsat bulunca. Daha kullanisli olur diye dusunuyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, davlumbaz için ert kıl yapısı olan fırça zarar verebilir mi ?
Tel firca degilse vermez diye dusunuyorum :)
Ya da verse de o kadar goze batacak kadar sertlikte bir fircanin orada kullanilma ihtimalinin olmadigini dusunuyorum diyeyim :)

Tuvalet fircasi benzeri bir firca konusuluyordu bugun sanki o amacla mi sordunuz? Eger oyleyse onun zarar verecegini hic sanmam. Bazi fayans zemin fircalari var cok sert yapida belki onlar verebilir zarar ama bu da davlumbaza ve arabaya gore degisir yani net bir sey soylemek mumkun degil. Cok bastirmadan asil isi kimyasala birakarak calismak gerekli biraz da.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@omrslhmms, yuvarlak tuvalet fırçası aldım biraz serf fırça kısmı ondan sordum.. eğer zarar vericek olursa bez saracağım. birde küvet için fırça vardı ondan aldım onuda hem davlumbaz hem lastik için kullanmayı düşünüyorum.

o yüzden merak ediyorum.

jant için güzel fırçam var.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben henüz APC almadım.
Arkadaşlar APC All Purpose Cleaner yani çok amaçlı temizleyici; Zira bizler her alanın ayrı temizleyicisini edindiğimiz için APC ye genel olarak bir iş düşmüyor :)

Zaten Sizin aracınız için gerekte yok, tabii bence. PO yu her alanda kullanabilirsiniz. Sert plastikler de yer alan daha agresif kirler varsa Koch Chemie GS düşünebilirsiniz. 1-20 seyreltip kullanın :)

@ugurus hocam böylelikle size de cevap vermiş olalım :)

@omrslhmms abi motherstan memnun değilsen bana satabilirsin :p

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben henüz APC almadım.
Her şeye ayrı ürünümüz olduğu için apcye iş kalmıyor. Bazen de ihtiyaç oluyor tabi.
Mesela lastik yanaklarını temizlemek için, wax sökmek için, pedalları ve motoru temizlemek için, bazen de evde kullanmak için lazım oluyor. @Shirb13 dediği gibi koch gs el altında bulunsa iyi olabilir

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Hocam Amazon’da yeni satıcı ilanı ile Modifiyemerkezi isimli satıcı Mothers Davlumbaz Fırçası ilanı açmış. Acaba yeni stok mu geldi? Uzun saplı iş görecek bi mothers var gibi uygun fiyatlı. 3D olan deforme olacak gibi duruyor.
Modifiye merkezine 2gün önde mail yazdım varmı elinizde diye. Halen cevap vercekler bende üstüne düşmedim açıkcası. Ama kendi sitelerinde stok yok.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Purple Velvet gibi cilasiz fiyat performans urunu olarak şampuan var mı arkadaşlar alabileceğimiz.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi