Hızlı Soru - Cevap

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öne çıkan konu #6,661
merhaba forumdaşlar
dış yüzeydeki plastikler için ürün araştırıyordum, karşıma bir kaç seçenek çıktı.
1-valet pro black to the future
2-koch chemie nano magic plast
3-koch chemie plast star silikonfrei
2 ve 3 arasındaki farkı tam anlayamadım açıkçası. kullananlar var ama özelden yazmak yerine buradan sormak istedim.
sizce hangisi tercih edilesi üründür dostlar?
Bu listede benim favorim 2 numara olurdu.

DENİZLİ

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
merhaba forumdaşlar
dış yüzeydeki plastikler için ürün araştırıyordum, karşıma bir kaç seçenek çıktı.
1-valet pro black to the future
2-koch chemie nano magic plast
3-koch chemie plast star silikonfrei
2 ve 3 arasındaki farkı tam anlayamadım açıkçası. kullananlar var ama özelden yazmak yerine buradan sormak istedim.
sizce hangisi tercih edilesi üründür dostlar?
Ben nano magic plast kullanıyorum gayet memnunum pss nin slikonsuz olduğunu biliyorum sadece.Genelde de koch chemie ye sorduğumda ikiside aynı dedi.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
fazla parlamaz tüm plastiğe kullanabilirsin.

DENİZLİ
sizi bulmuşken bir soru daha sorayım:) aracımdaki camlar çerçevesiz olduğundan kapı etrafı contalar bir tık daha önem arz ediyor, bakım için ne kullanabilirim acaba? ve sunroof için würth hhs grease doğru ürün müdür acaba?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
sizi bulmuşken bir soru daha sorayım:) aracımdaki camlar çerçevesiz olduğundan kapı etrafı contalar bir tık daha önem arz ediyor, bakım için ne kullanabilirim acaba? ve sunroof için würth hhs grease doğru ürün müdür acaba?
Kapı lastik contalar için linkdeki ürünü kullanıyorum. Sunroof için sprey hss gress uygun olur.

Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Fiyatı - Taksit Seçenekleri

DENİZLİ

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@Dragstar @golf @PassionateDetailing çok teşekkür ederim, parlaklık düzeyi nedir acaba gördüğünüz kadarıyla? kapı eşiklerine de kullanıyor musunuz?
Koch Chemie PSS kullanıyorum. Sünger yardımı ile uyguladıktan sonra bez ile üzerinden geçiyorum, tatlı bir görüntü oluşuyor. Ayrıca Sunroof için Würth ün bir ürünü var onu tavsiye ederim. Piyasa da bulunmuyor ama @KaiZeN bulmuştu bir sorun isterseniz.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
teşekkür ederim hocam, eğer pss alırsam size deneme amaçlı ürün gönderebilirim:) kapı aralarına da kullanıyo musunuz peki bu ürünü?
Çok teşekkür ederim, ince düşünceniz yeterli :) kapı aralarında önceki aracımda sürmüştüm ama artık sürmedim zira biraz yağlı bir görüntü oluşuyor ilk aşamada. Bu sebeple kapı aralarına spritz kullanıyorum.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Koch Chemie PSS kullanıyorum. Sünger yardımı ile uyguladıktan sonra bez ile üzerinden geçiyorum, tatlı bir görüntü oluşuyor. Ayrıca Sunroof için Würth ün bir ürünü var onu tavsiye ederim. Piyasa da bulunmuyor ama @KaiZeN bulmuştu bir sorun isterseniz.
Hocam pss de yağlı bir görüntü oluşturuyor mu acaba? Yoksa direk mat bir görüntü mü oluşuyor acaba?

Cliocu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Camlarda yağlı yüzey kalıyor.kil ,ipa ,m700 ,camsil,elma sirkesi ,apc,denedim yine aynı şeklide yağlı yüzey kalıyor.hatta nokta nokta izler var ağaç altında kalır reçine damlar ya o şekilde.elimle bastırarak siliyorum geçiyor bezle silince tekrar geliyor yağlı ve nokta lı yüzey.siz neyle siliyirsunuz.ne önerirsiniz.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Camlarda yağlı yüzey kalıyor.kil ,ipa ,m700 ,camsil,elma sirkesi ,apc,denedim yine aynı şeklide yağlı yüzey kalıyor.hatta nokta nokta izler var ağaç altında kalır reçine damlar ya o şekilde.elimle bastırarak siliyorum geçiyor bezle silince tekrar geliyor yağlı ve nokta lı yüzey.siz neyle siliyirsunuz.ne önerirsiniz.
Herhangi bir cam pastası işinizi görecektir.

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar selam, 23-24cm grit guard arıyorum fakat bulamadım. Daha önce bir arkadaş Türk bir detay sitesinden paylaşmıştı fakat bulamadım mesajını. Gören varsa iletebilir mi? Çok teşekkür ederim. :alisveris:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaldır Yaldır parlatmıyor kesinlikle yeniliyor diyebilirim.Eski aracımın bagajdaki plastik kısmına uygulamıştım gayet memnun kaldım çizikleri falan maskeledi güzel oldu.
Golf5 tamponunda bende de kapatmıştı ufak çizik ve tampon hatalarını. Koskoca tamponda renk grimsi olmaya başlamıştı. Bu sayede mat siyah görünüme kavuşturmuştu koch nmpc