Hızlı Soru - Cevap

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Öne çıkan konu #6,701
Forumda bu markaları kullanan yoktur ama yinede sorayım sechoyla aynı işi yapacaklarsa bunlardan birini düşünüyorum.

hb garden

Plant mate

İlposan Gold

Plant ın ucu burdan bakınca pirinç malzeme gibi duruyor sanki
ilposanın gold modeli tasarımı farklı yeni nesil mi oluyor acaba?
Plant alma eski model o bozuluyor.
Hb garden digerleri gibi zem zem veya vs.
Digerini ilk defa görüyorum.

Garden de fazla yorum var aslında ordan yurunebilir veya veya garden arasinda

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20
Diğerlerini bilmem ama seçoyu tavsiye ederim
Şöyle söyleyeyim
Yaklaşık iki yıldır istisnalar hariç her hafta kullandım ve şimdiye kadar yaptığım tek bakım her yıkamadan sonra çalkalayıp kaldırmak
Zaten abi tüm şişelerime işim bittiği gibi su katar çalkalarım bide 2 3 fıs su çektiririm. Daha uzun ömürlü oluyor. Şimdilik yani sadece püskürtmek amaçlı veta aldım ilerleyen zamanlarda secho alıp modifiye edicem.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Modifiye edilen pompayı normal kullanım için ya borusunu bantlamak ya da başka boru kullanmak gerekiyor.
Dolayısıyla ben de her seferinde uğraşmamak için 2 tane aldım. En mantıklısı bence de bu şekilde.
@Sercan20 aynen hepimizin düşüncesi o yönde 2 tane pompa birisi normal digeri köpük için

He veta olur zemzem olur garden olur birisi gider yani heosinaybinislevi gorucek.ekonomik olarak bence veta ama gardenida bir degerlendireyim bakalım.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İçindeki hortumu nereden bulabiliriz basit bişey midir?
Ben bilmiyorum. Başlığı bulamadım, tüm detaylarıyla modifiyenin anlatıldığı bir başlık vardı. Orada yazan üstadın yorumuydu. Ben de bir yere git, ara bul, uğraş vs. yerine belki de daha ucuza 2. şişeyi aldım. :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ilk defa ceviz kullanacagim . Elimde kwazar 2 litre. Ve 2 litre lik. Ilac pompasi . Normal camsil sprey sisesi var . Ayrica valetpro. Antfs , combo2 , nautral foam var . Billberry de var .

cevizi denemek icin. Davlumbaz ve lastik temizligi yapmak yapmak istiyorum . Cunku Araba temiz. Normal kopuk ile on Yikama yapsam yeter .

cevizi. Ne ile. Davlumbaz ve lastiklerde ve jantlarda kullanayim ? Ceviz + su yoksa ceviz + su + kopuk karisimi yapayim .

sadece davlumbaz. Tekerlek biraz daha jant temizligi icin

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ilk defa ceviz kullanacagim . Elimde kwazar 2 litre. Ve 2 litre lik. Ilac pompasi . Normal camsil sprey sisesi var . Ayrica valetpro. Antfs , combo2 , nautral foam var . Billberry de var .

cevizi denemek icin. Davlumbaz ve lastik temizligi yapmak yapmak istiyorum . Cunku Araba temiz. Normal kopuk ile on Yikama yapsam yeter .

cevizi. Ne ile. Davlumbaz ve lastiklerde ve jantlarda kullanayim ? Ceviz + su yoksa ceviz + su + kopuk karisimi yapayim .

Geçenlerde araba çamurluydu etek lastik davlumbaz kısımları 1:8 oranda yaptım. Gayet güzel temizledi eğer hiç uğraşmak istemezsen 1:4 yap her türlü kir akar gider. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

1:3 ceviz hazırlayın normal fısfıs şişe veya basınçlı pompaya, jant davlumbaza sıkın 2 dakika bekleyip durulayın ön yıkanması bitsin o bölgenin (beklerken varsa fırça davlumbazlara girişin) sonra tekrar cevizi jantlara sıkıp normal jant yıkamanızı yapın.
Eğer çok kirliyse ve detaya vakit harcancaksa cevizin üzerine kwazar ile combo2 köpük sıkıp öyle detaylara girin.

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Herkese selamlar uzun zamandır kullandığım sonax bsd bitiyor yeni hızlı cila kullanmak istiyorum aracım inci beyazı ürünün dayanıklığından çok parlaklığı benim için daha önde neler önerirsiniz dostlar abiler kardeşler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese selamlar uzun zamandır kullandığım sonax bsd bitiyor yeni hızlı cila kullanmak istiyorum aracım inci beyazı ürünün dayanıklığından çok parlaklığı benim için daha önde neler önerirsiniz dostlar abiler kardeşler
Gyeon cure. Boya korumanız yoksa auto finesse finale de olur.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Veta soranlar olmus, modifiye acisindan secho ile bire bir ayni olanaklari. Yani nozul tak calistir. Tabi hortuma delik ve kece olayini saymiyorum o zaten standart.

Ayrica 60 tl olsa belki daha cok degeri bilinirdi dedigim bir pompa. 25 tl olunca tü kaka oluyor.

Secho ile ayni zamanda aldigim bir pompam vardi, icerisinde saf apc den jant temizleyiciye, b33 ten kc pw ye ve diger sampuanlara bir cok urun kullandim ve hic bakim yapmadim.

Performans videosunu cekerim bir ara. Bana misin demedi.

Ama her seyde oldugu gibi bunda da sans faktoru onemlidir. Alirsin 2. gun bozulur, kul yapisi sonucta. Ben cok begendigim icin yine aldim, yeni aldiklarimi da kullaniyorum aktif. Simdilik sikintilari yok bakalim gorecegiz.

Bu arada 5 litreliklerde isler degisiyormus. Benim tecrubem yok ama @Fatihkandemir en mantikli 5 litrelik seçeneği ilposan maxi diyor.

Veta secho tavsiye etmiyor. Hepsini kullanmis insanlarin yorumlarini okuyun derim.

Yorumlar sadece kendimizi baglar, secip secmemek sizlere bagli. Son gunlerde kirilan kalplerin coklugu nedeniyle verilen tavsiyelerden kar saglayamayanlarin sonrasinda tavsiye edeni suclamamasi gerekir.

Veta 2 litrelikler hk secho ile direk bol parcala karsilsstir videosu yapabilirim dileyene.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Veta soranlar olmus, modifiye acisindan secho ile bire bir ayni olanaklari. Yani nozul tak calistir. Tabi hortuma delik ve kece olayini saymiyorum o zaten standart.

Ayrica 60 tl olsa belki daha cok degeri bilinirdi dedigim bir pompa. 25 tl olunca tü kaka oluyor.

Secho ile ayni zamanda aldigim bir pompam vardi, icerisinde saf apc den jant temizleyiciye, b33 ten kc pw ye ve diger sampuanlara bir cok urun kullandim ve hic bakim yapmadim.

Performans videosunu cekerim bir ara. Bana misin demedi.

Ama her seyde oldugu gibi bunda da sans faktoru onemlidir. Alirsin 2. gun bozulur, kul yapisi sonucta. Ben cok begendigim icin yine aldim, yeni aldiklarimi da kullaniyorum aktif. Simdilik sikintilari yok bakalim gorecegiz.

Bu arada 5 litreliklerde isler degisiyormus. Benim tecrubem yok ama @Fatihkandemir en mantikli 5 litrelik seçeneği ilposan maxi diyor.

Veta secho tavsiye etmiyor. Hepsini kullanmis insanlarin yorumlarini okuyun derim.

Yorumlar sadece kendimizi baglar, secip secmemek sizlere bagli. Son gunlerde kirilan kalplerin coklugu nedeniyle verilen tavsiyelerden kar saglayamayanlarin sonrasinda tavsiye edeni suclamamasi gerekir.

Veta 2 litrelikler hk secho ile direk bol parcala karsilsstir videosu yapabilirim dileyene.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ömer arkadaşımızın dediği doğru. 2 litrede benim aradığım özellik nozul kolay montaj olsun. Kesme biçme yapıştırma olmasın. Burda amaç bu olsun. Geri kalan özellikler genel olarak aynı. Nozul değiştirme videosunu paylaşıcam altta.
Konu 5 lt gelince, ben gördüğüm her pompayı inceledim kurcaladım burda benim için önemli olan faktör tabanca tetik mekanizması ve hortum yapısı. Elimde ilposan 5 lt ve veta 5 litre var oralarındaki fark çok fazla. İlposan hortumu daha kalın olduğu için daha basınçlı çalışıyor, tabanca sistemi çok faklı olduğu için daha fazla ürün geçiyor. Veta yada diğer pompalardın hortumları ince tabanca sistemi çok farklı ürün daha az geliyor ve köpükleme işlemi hali ile uzuyor. En önemli özelliklerden bir tanesi ilposan için tjet aparatını alıp sadece ucunu kullanarak modifiye etmiş oluyorsunuz, ala diğer pompalarda bu iş için yine kesme biçme yapıştırma yaparak nozul modifiye etmeniz gerekir. Konularla ilgili yakın zamanda paylaşım yapıcam malumunuz ülkemizin içinde bulunduğu hal itibari ile 2 hafta tatile çıkıyorum. Ben ilposanı daha çok seviyorum sibop modifiyesini yaptım Xiaomi pompamın sorunu dolayısı ile servisten gelmesini bekliyorum. Bu arada ilposan konusunda en ufak arızada bile aradığım parçayı üreticisinden temin ettim buda benim için çok artı bir not oldu.
Veta 5 litre ile araç köpükleme videosu
Nozul değiştirme videosu

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar
soft99 kiwami wax aldım ve ilk fırsatta uygulayacağım,
sonraki yıkamalarda kc pw uygulamamın nasıl bir etkisi olur?
wax'ın ömrünü uzatır diyenler olmuş(ki bu benim için pek önemli değil), ne derece doğrudur acaba?
parlaklığa etkisi ne olur acaba?
üstadlar bekleniyor:tesekkurr:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar 2 veya 5 litre fark etmez ilaçlama pompalarının ömrünün uzun olması için içinde kimyasal bırakmayın. Hatta ben şöyle yapıyorum işim bittikten sonra önce çeşme suyu ile içini kimyasaldan iyice arındırıp bir miktar içme suyu koyuyorum. Daha sonra bu içme suyu ile bir miktar püskürtme yaparak boru ve nozul içerisinde kalan kimyasaldan da kurtuluyorum. Sonrasında kendiliğinden kuruyabilsin diye parçalarının bir kısmını söküyorum ve hortum içerisindeki suyu boşaltıyorum. Bu şekilde uzun süre kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
merhaba arkadaşlar
soft99 kiwami wax aldım ve ilk fırsatta uygulayacağım,
sonraki yıkamalarda kc pw uygulamamın nasıl bir etkisi olur?
wax'ın ömrünü uzatır diyenler olmuş(ki bu benim için pek önemli değil), ne derece doğrudur acaba?
parlaklığa etkisi ne olur acaba?
üstadlar bekleniyor:tesekkurr:
kc pw kullanılabilecek en pratik ürünlerden biri. Yıkamalar arası güzel koruma sağlıyor. Hatta duruma göre bir kaç yıkama bile gidiyor.

Ancak ben pw yi korumadan hemen sonra kullanmaya başlamıyorum. Korumanın ömrü yarılandığı zaman kullanıyorum. Böylece kullandığım waxın da su iticiliğini bir süre gözlemlemiş oluyorum.

Parlaklık konusuna gelirsek, bu şekilde kullanılabilen ürünlerin başında autobrite top gloss shine benim için birinci sırada. Ancak dayanım olarak pw den kesinlikle kötü.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
kc pw kullanılabilecek en pratik ürünlerden biri. Yıkamalar arası güzel koruma sağlıyor. Hatta duruma göre bir kaç yıkama bile gidiyor.

Ancak ben pw yi korumadan hemen sonra kullanmaya başlamıyorum. Korumanın ömrü yarılandığı zaman kullanıyorum. Böylece kullandığım waxın da su iticiliğini bir süre gözlemlemiş oluyorum.

Parlaklık konusuna gelirsek, bu şekilde kullanılabilen ürünlerin başında autobrite top gloss shine benim için birinci sırada. Ancak dayanım olarak pw den kesinlikle kötü.
tamam o zaman, öncelikle top gloss shine araştırıyım teşekkür ederim:)