Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #6,741
Ayakkabı Boya Süngeri Küçük - n11.com

bu ürünü lastik parlatmak için kullanan var diye duymuştum
kullanıp memnun kalan olumlu olumsuz yorumlarınız nelerdir?
Evet leflef sünger dediğimiz bu. Son 2 - 3 uygulamadır kullanıyorum. Şahane, içine minimum ürün emiyor. Böylece malzeme doğrudan sürülen yüzeye aktarılıyor. İnternet yerine yakınınızda ayakkabı tamircisi varsa oradan da 1-2 liraya temin edebilirsiniz

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Evet leflef sünger dediğimiz bu. Son 2 - 3 uygulamadır kullanıyorum. Şahane, içine minimum ürün emiyor. Böylece malzeme doğrudan sürülen yüzeye aktarılıyor. İnternet yerine yakınınızda ayakkabı tamircisi varsa oradan da 1-2 liraya temin edebilirsiniz
Beklediğim cevap :) düzine olarak almayı düşündüm ama dediğiniz gibi ayakkabı tamircisine bi sormakta fayda var

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arka arkaya hem sonax hem magic dressing için gelen yorumlar sonrası yine ikileme düştüm :D endurance sarfiyatı az geliyordu, sonax jelin o zaman resmen çok çok az tüketimi var
Valla magic dressing gibi püskürtebilen bir ürün de tercih etseniz yine süngerle uygulamakta fayda büyük. Bu nedenle zahmetleri aynı geliyor bana :) Ama tabi daha kolay uygulanıyor lastik üzerine katılıyorum.
Ömer abinin dediği gibi yine süngerle geçmek gerektiği için ben genellikle jel ürünler tercih ediyorum, magici davlumbaz için kullanıyorum lastikde dayanımını test etmedim.
Enduranceyi kullandığım zamanlar büyük nimet olan sizin leflef süngerden haberim yoktu :D afnin oval lastik süngerini kullanıyordum o süngerle kullanımda arasında epey fark vardı yani. Leflef süngerle daha denemedim bile. İlk yıkamamda sonax, sarp ve magic dressingi test etmeyi düşünüyorum zaten. O zamana kadar eskiden kalma şu fotoğrafları atayım. Yalnız tekrar belirteyim o zamanlar baya bir acemiliğim vardı belki doğru uygulama yapamıyordum bilmiyorum ama meg beni sonaxdan sonra hayal kırıklığına uğratmıştı. İkisinide bauhausdan almıştım belkide üründe bir sıkıntı vardı. :)
Sonaxın tek kat uygulanmış hali:

Endurancenin 2 kat uygulanmış hali:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Autoglym high performance nasıl peki sizce?

Samsung S8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hiç kullanmadım bilmiyorum, kullanan arkadaşlarımız cevap vermesi daha uygun olur.

Beklediğim cevap :) düzine olarak almayı düşündüm ama dediğiniz gibi ayakkabı tamircisine bi sormakta fayda var
Ben bizim burada 2 ayakkabıcıda da bulamadım. Yani var ama satmıyorlardı milyoncudan buldum oraya da bakabilirsiniz eğer bulamazsanız. :)

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ömer abinin dediği gibi yine süngerle geçmek gerektiği için ben genellikle jel ürünler tercih ediyorum, magici davlumbaz için kullanıyorum lastikde dayanımını test etmedim.
Enduranceyi kullandığım zamanlar büyük nimet olan sizin leflef süngerden haberim yoktu :D afnin oval lastik süngerini kullanıyordum o süngerle kullanımda arasında epey fark vardı yani. Leflef süngerle daha denemedim bile. İlk yıkamamda sonax, sarp ve magic dressingi test etmeyi düşünüyorum zaten. O zamana kadar eskiden kalma şu fotoğrafları atayım. Yalnız tekrar belirteyim o zamanlar baya bir acemiliğim vardı belki doğru uygulama yapamıyordum bilmiyorum ama meg beni sonaxdan sonra hayal kırıklığına uğratmıştı. İkisinide bauhausdan almıştım belkide üründe bir sıkıntı vardı. :)

Ciddi fark var arada sonax baya fark atmış görünüyor :) aklımı çeldin :D
Hiç kullanmadım bilmiyorum, kullanan arkadaşlarımız cevap vermesi daha uygun olur.

Ben bizim burada 2 ayakkabıcıda da bulamadım. Yani var ama satmıyorlardı milyoncudan buldum oraya da bakabilirsiniz eğer bulamazsanız. :)
Böyle mahalle arası ufak sadece ayakkabı tamiri yapan dükkanda bulmuştum, ayakkabı boyama süngeri diye satıyordu,farkından haberi yoktu. Büyük şaaşaalı gösterişli dükkanlarda varsa da satmazlar diye düşünüyorum.

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa

maşallah
valla hocam sonax çok güzel duruyor benimde aklımı çeldiniz :) magicden sonra sanırım ürünüm sonax olacak :)

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa

valla milyoncu aklıma gelmedi orayada bakmakta fayda var teşekkür ederim bilgilendirme için. :)

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
O sünger zaten şahane bişey :D vazgeçilmezim oldu artık. Magic dressing gibi sıvı ürünü mü yoksa endurance gibi jel ürünü mü fırçayla sürmek tavsiye edilmişti? Magic dressingi uygulama kolaylığı için de istiyorum açıkçası. Jel ürün uygulamak ne kadar da olsa daha uğraştırıcı

Arka arkaya hem sonax hem magic dressing için gelen yorumlar sonrası yine ikileme düştüm :D endurance sarfiyatı az geliyordu, sonax jelin o zaman resmen çok çok az tüketimi var
Hem Valet Pro Classic Tyre gel sonax hem endurance hem de Magic dressing kullandım koku olayını hesaba katmazsak kesinlikle fiyat ürün sarfiyatı kullanım kolaylığı Ve kalıcılık olarak Magic dressing yıllardır kullanırım değiştirmeye de niyetim Yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Ayrıca lastik parlatıcı ürününü kullanmadan önce gerçekten lastiklerin çok iyi bir şekilde fırçalanıp APC tarzı bir ürünle temizlenmesi ardından tamamen kurumasını bekleyip lastiklerin parlatılması gerekiyor bu şekilde ürün daha iyi tutunuyor lastiğe hem de max performans alınıyor

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Ben de sonax jel kullanıyorum sarfiyatı gerçekten az, diğer bahsedilen ürünleri denemedim fakat sonaxtan suan için memnunum. Ben normalde kesme fırça üzerine biraz sıkıp uyguluyordum burada arkadaşların bahsettiği ayakkabı süngerinden edindim onunla deneyeceğim bir daha ki sefere. Süngerin yapısı plastik gibi ve ürünü kendi içine emmeyeceği aşikar

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Ben de sonax jel kullanıyorum sarfiyatı gerçekten az, diğer bahsedilen ürünleri denemedim fakat sonaxtan suan için memnunum. Ben normalde kesme fırça üzerine biraz sıkıp uyguluyordum burada arkadaşların bahsettiği ayakkabı süngerinden edindim onunla deneyeceğim bir daha ki sefere. Süngerin yapısı plastik gibi ve ürünü kendi içine emmeyeceği aşikar
Sonax da iyimis peki meguiars gibi uzun mu tutunuyor

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar. Bugün bir yıkanmacınin önünden geçtim korona için araç içi dezentekte yapılır diyordu. Ne yapıyorlar açıkçası merak ettim.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Hazar, O yıkamacının ne yaptığını bilmek zor. Ve aslında nasıl dezenfekte yapılması gerektiğini de bilmiyorum. Televizyonda görüyorum. Hep. İlaçlama pompası ile birşeyler püskürtüp geziyorlar. Arabalara otobüslere . Ama öyle ıslak kalırsa nem rutubet kokusu olabilir

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Sonax da iyimis peki meguiars gibi uzun mu tutunuyor

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Meguiars hiç kullanmadım hocam. Sonaxın dayanımı bence baya iyi, sonraki yıkamada su tutunca hemen ortaya çıkarıyor kendini. Uzun yol test etmiştim ondan da memnun kaldım

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hem Valet Pro Classic Tyre gel sonax hem endurance hem de Magic dressing kullandım koku olayını hesaba katmazsak kesinlikle fiyat ürün sarfiyatı kullanım kolaylığı Ve kalıcılık olarak Magic dressing yıllardır kullanırım değiştirmeye de niyetim Yok

Anlaşıldı, o magic dressing illa alınacak :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
“Eğer çok kirliyse ve detaya vakit harcancaksa cevizin üzerine kwazar ile combo2 köpük sıkıp öyle detaylara girin.”
Kwazar in içine hem ceviz hem combo2 koyup karıştırayım mı diye sormak istedim . Yada genel olarak yıkarken. Böyle birşey yapsam olur mu ? Ceviz + valetoro nautral foam. + su karışımı gibi
Arkadaşlar benden önce cevap vermişler zaten. Yine de yazalım önce cevizi basınçlı pompa ile, sonra üzerine combo2 yi sade olarak kwazar ile kullanın, detayı-yıkamayı yapıp suyla durulayın. Köpük yapan pompaya ceviz koymak size artı sağlamaz.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Anlaşıldı, o magic dressing illa alınacak :D :D
Bir de forumda Magic dressingi forumda genelde davlumbazlara kullanıldığını gördüm Ve biraz şaşırdım açıkçası Magic dressing gibi kaliteli bir lastik parlatıcısı nasıl olur da Davlumbaz içlerine sıkılır diye tuhafsamıştım, genelde Davlumbaz içlerine daha 2. 3. Sınıf Ürünler kullanıyoruz

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Bir de forumda Magic dressingi forumda genelde davlumbazlara kullanıldığını gördüm Ve biraz şaşırdım açıkçası Magic dressing gibi kaliteli bir lastik parlatıcısı nasıl olur da Davlumbaz içlerine sıkılır diye tuhafsamıştım, genelde Davlumbaz içlerine daha 2. 3. Sınıf Ürünler kullanıyoruz

Ben magic dressing aldım sırf davlumbaz için :D