Hızlı Soru - Cevap

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,201
Konsol ve araçtaki Dakota olmayan yerlerdeki suni deri kısımlar için 1:10 KC PO'yu Work Stuff Albino fırçaya sıkıp, oval hareketlerle fırçalıyorum. Sonrasında ise az nemli bezle siliyorum. Her 3 ayda 1 de Gtechniq C6 ile tek kat geçiyorum. Sene sonunda 2 kat yapıyorum.

Nanolex ve KC PO bu sınıftaki en tercih edilesi ürünler, deri dahil temizlenebilir. Ama ayda 3 defa koltuk derilerini silmeye gerek olur mu bilemedim. Bana biraz fazla geldi açıkçası.
Koltuk yuzeyleri degilde arkalarinda falan ayak izleri oluyor oralarda kullanabiliyorum 3 4 defa.Ondan dolayi eger bir zarar verecekse uzun vadede leather star falan alayim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zamanında aliexpressten 2-3 tane böyle yumuşacık ince ince iplikli bezlerden almıştım twisted gibi. O zamanlar kurulama bezim olmayınca araç dışı kurulamada kullanmaya çalışmıştım(yeterli bilgim de yoktu kurulama bezleri konusunda) ve o kullandığım bezler sertleşti ve gözlük bezi gibi yüzeylerde çizerek silmeye başladı. Bi tane hiç kullanmadığım bezi evde gözlük, pc ekranı falan silerken kullanıyorum,hiç çizmeden şahane temizlik yapıyor. Bu bezlerin adı modeli nedir ve normalde nerede kullanılır?

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Zamanında aliexpressten 2-3 tane böyle yumuşacık ince ince iplikli bezlerden almıştım twisted gibi. O zamanlar kurulama bezim olmayınca araç dışı kurulamada kullanmaya çalışmıştım(yeterli bilgim de yoktu kurulama bezleri konusunda) ve o kullandığım bezler sertleşti ve gözlük bezi gibi yüzeylerde çizerek silmeye başladı. Bi tane hiç kullanmadığım bezi evde gözlük, pc ekranı falan silerken kullanıyorum,hiç çizmeden şahane temizlik yapıyor. Bu bezlerin adı modeli nedir ve normalde nerede kullanılır?

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Koctastan bu bezin gordugum kadari ile cok benzer belki aynisi bile olabilir almistim.Bugun araci kurulamak icin kullandim ancak hic memnun kalmadim.Dokusu cok guzel yumusacik.Ilk dokununca bununla ne araba kurulanir diye dusunmustum ancak olmadi.Yeni bez bakmaya basladim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koctastan bu bezin gordugum kadari ile cok benzer belki aynisi bile olabilir almistim.Bugun araci kurulamak icin kullandim ancak hic memnun kalmadim.Dokusu cok guzel yumusacik.Ilk dokununca bununla ne araba kurulanir diye dusunmustum ancak olmadi.Yeni bez bakmaya basladim.
Fiyatı ne kadardı acaba? Hani bezden kurulama anlamında değil ama gözlük falan silmek anlamında çok memnunum. Aynı şekilde araçta piano black yüzeyde de iş yapar. Ama modeli tipi nedir internette tam ne yazınca çıkar bilemedim

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde defolu oracal şeffaf flim var araç içi bej halı paspasları flim ile kaplasam olur mu ve flim sıcak havalarda araç içerisinde koku yaparmı acaba.
Şimdiden teşekkür ederim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko hocam senin geçmiş uygulamalarında flowey ı2 interior clearer kullandın galiba bu ürün temizliği özelliklede kokusu hakkında bilgi alabilirmiyim?
Çok sevdiğim bir üründür, 10lt bitirdim, tekrar alacağım ilk fırsatta. Temizlik kabiliyeti iyi bir ürün, kokusuda meyveli, daha çok şeftali kokulu bir ürün. Kokusunu çok severim bu ürünün. Sulandırma oranı ile de bereketlidir.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok sevdiğim bir üründür, 10lt bitirdim, tekrar alacağım ilk fırsatta. Temizlik kabiliyeti iyi bir ürün, kokusuda meyveli, daha çok şeftali kokulu bir ürün. Kokusunu çok severim bu ürünün. Sulandırma oranı ile de bereketlidir.
Eyvallah hocam bilginicin tşk.. interior cleaner de güzel koku olmazsa almam çünkü uyguladıktan sonra arkasında mis gibi koku bırakması lazım aksi taktirde benim düşüncem tabi herhangi bi apc sulandır temizle aynı şey..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Herkese günaydın, aracımda sıfır alındığından beri kil ve demirtozu uygulaması yapılmadı ve aracımda aman aman bir çizik yok kılcal çizikler hariç. Şu sıralar ortalık karışık olduğu için polisaj işlerini bir yere veya kendim yapamam. Sizden ricam hangi kil ve demir tozunu almalıyım?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese günaydın, aracımda sıfır alındığından beri kil ve demirtozu uygulaması yapılmadı ve aracımda aman aman bir çizik yok kılcal çizikler hariç. Şu sıralar ortalık karışık olduğu için polisaj işlerini bir yere veya kendim yapamam. Sizden ricam hangi kil ve demir tozunu almalıyım?
Günaydın, kil olarak durumu görmeden konuşmak çok doğru olmaz. Ama polisaj yapılmayacaksa valet pro turuncu kil alınabilir. Daha güvenli olması yanı sıra daha etkisiz kalacaktır. Bu nedenle arabanın kil ihtiyacı uzaktan söylenebilecek bir durum değildir.

Demir tozu için ise şuan f/p ürünü koch chemie felgenblitzdir.

Kil için testler var, eline poşet geçirip deniyorsun falan, o şekilde arabanın kil ihtiyacı anlaşılabilir.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Günaydın, kil olarak durumu görmeden konuşmak çok doğru olmaz. Ama polisaj yapılmayacaksa valet pro turuncu kil alınabilir. Daha güvenli olması yanı sıra daha etkisiz kalacaktır. Bu nedenle arabanın kil ihtiyacı uzaktan söylenebilecek bir durum değildir.

Demir tozu için ise şuan f/p ürünü koch chemie felgenblitzdir.

Kil için testler var, eline poşet geçirip deniyorsun falan, o şekilde arabanın kil ihtiyacı anlaşılabilir.

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için bende bu iki ürünü almayı düşünüyordum. Kil ihtiyacı dersek yan çamurluklarda çıkmayan lekeler var zaten yani kil eldiven imkansız kurtarması her türlü hamur almam lazım onuda turunca alıyım.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Sercan20 güzel cevaplamış, iç aksamda her yeri temizlemek için uygun sulandırmayla kullanabilirsin ama protectant değildir, koruma sağlamaz.
Abi i2 leather cleaner olarak geçiyor ya doğru sulandırmayla iç aksamda her yer temizlenebilir demişsin. O zaman bu pol star İle aynı kategori doğru mu anlamışım ?