Hızlı Soru - Cevap

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #7,221
Günaydın millet,

Camdan cam koruyucuyu (cam su kaydırıcı) sökmek için el ile ne uygulayabilirim? Makine yok, yakın zamanda da olmayacak, koruma yenilemek istiyorum, eskisi de epey canlı. Hiç bu kadar canlıyken sökmemiştim.

Şunlar işe yarar mı?

Sonax SONAX Cam Cilası 250 ml 274 100 | Trendyol

Autoglym Cam Cilası 325ml. - n11.com
Autoglym bi ihtimal işe yarar ama sırf bu iş için almaya gerek yok hocam .Varsa cam pastası, soft99 glash refresh vb yoksa herhangi bir cutting pastasi iş görecektir.:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Autoglym bi ihtimal işe yarar ama sırf bu iş için almaya gerek yok hocam .Varsa cam pastası, soft99 glash refresh vb yoksa herhangi bir cutting pastasi iş görecektir.:)
Hiç pasta yok elimde, makinem olmadığı için hiç o işlere bulaşmadım. Elle uygulama yapmam lazım, sıfırdan ürün alacağım.

Autoglym alayım mı o zaman? Ya da başka ürün de olur, dediğim gibi sıfırdan alacağım ve elimde cutting, polishing hiçbir ürün yok.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Hiç pasta yok elimde, makinem olmadığı için hiç o işlere bulaşmadım. Elle uygulama yapmam lazım, sıfırdan ürün alacağım.

Autoglym alayım mı o zaman? Ya da başka ürün de olur, dediğim gibi sıfırdan alacağım ve elimde cutting, polishing hiçbir ürün yok.
Autoglym in el ile uygulamada büyük bı asindiricilik yapacağını düşünmüyorum. Ben kullanıyorum bazen yağmur kaydırıcı olan cama da hiç dokunmuyor bile kaydırıcıya. Siz elle uygulama için soft99 un cam pastalarina bakin glass refresh gibi sert bı takozu var yaninda onunla çok iyi sonuç alıyorum ben makina yoksa. Makina varsa orta aşındırıcı bı pasta da söker .Bu arada autoglym i yine de cami icten temizlemek için oneririrm iz yapmadan çok güzel temizlik yapıyor parlaklıkta fark edilir şekilde artıyor .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Hard cut herhangi bir pasta alsan daha iyi hocam:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Autoglym in el ile uygulamada büyük bı asindiricilik yapacağını düşünmüyorum. Ben kullanıyorum bazen yağmur kaydırıcı olan cama da hiç dokunmuyor bile kaydırıcıya. Siz elle uygulama için soft99 un cam pastalarina bakin glass refresh gibi sert bı takozu var yaninda onunla çok iyi sonuç alıyorum ben makina yoksa. Makina varsa orta aşındırıcı bı pasta da söker .Bu arada autoglym i yine de cami icten temizlemek için oneririrm iz yapmadan çok güzel temizlik yapıyor parlaklıkta fark edilir şekilde artıyor .

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim yanıt için ama soft 99 glass refresh yok şuan TR'de. Varsa da ben bulamadım. Link var mı acaba?

Makinem yok, zaten sorun orada başlıyor, yoksa tüm pastaları denerdim.

Bana nokta atışı linki ile önerebileceğiniz elle uygulanan bir ürün tavsiyeniz var mıdır bu iş için?

Hard cut herhangi bir pasta alsan daha iyi hocam:)
Dedim ya hiç anlamıyorum bu pastadır makinedir :)

Ahmet Hocam bana şunu al deyin alayım :) Var mı direk önerebileceğiniz bir ürün?

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi i2 leather cleaner olarak geçiyor ya doğru sulandırmayla iç aksamda her yer temizlenebilir demişsin. O zaman bu pol star İle aynı kategori doğru mu anlamışım ?
Pol star benimde kullandığım bilakis deri ve kumaşta iyi iş çıkaran bi ürün yanlız bi interior cleaner değil :)
Benim gözümde interior cleaner olması İçin uygulamadan sonra ortamın çiçek bahçesi gibi kokması lazım ;)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Pol star benimde kullandığım bilakis deri ve kumaşta iyi iş çıkaran bi ürün yanlız bi interior cleaner değil :)
Benim gözümde interior cleaner olması İçin uygulamadan sonra ortamın çiçek bahçesi gibi kokması lazım ;)
Abi green star ile karıştırıyor olabilir misin ? Gs kokusuz ama pol starda limonsu bi koku var efsane güzel. Ben bazen sırf araba koksun diye cam tavan perdesine ve direklere koku gelsin diye hafif nemli beze fıslayıp gezdiriyorum.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi green star ile karıştırıyor olabilir misin ? Gs kokusuz ama pol starda limonsu bi koku var efsane güzel. Ben bazen sırf araba koksun diye cam tavan perdesine ve direklere koku gelsin diye hafif nemli beze fıslayıp gezdiriyorum.
Ben pol star dan limon kokusu hiç almadım keşke alsam elimde mevcut devamlı kullanırım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi i2 leather cleaner olarak geçiyor ya doğru sulandırmayla iç aksamda her yer temizlenebilir demişsin. O zaman bu pol star İle aynı kategori doğru mu anlamışım ?
İ2 leather cleaner değil, interior cleaner. Yani iç alanlarda plastik falan filan her yeri temizleyebilirsin,

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@_CaN_ Günaydın abi ,seni yakalamışken demir tozu için soru sorıyım dedim. Şu anda hiçbir sitede Koch chemie rrr veya fb bulunmuyor sence ne yapmalıyım?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Valet pro dragons da biraz tedirgin kaldım anladığım kadarıyla yoğun bir ürün. Af iron outla aman aman bir farkı var mı ?
Dragons daha bereketli az da olsa sulandırılıyor. İron out direk kullanıma uygun. Sonuç olarak ikisi arasında bir fark gözlemlemedim. Hatta boyada iron out daha iyi çalışıyor gibi geldi bana.

Ekleme yapayım. Bu zamana kadar kullandığım en iyi demir tozu sökücü crystal concept iron cut. Boya da üzerine tanımam.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dragons daha bereketli az da olsa sulandırılıyor. İron out direk kullanıma uygun. Sonuç olarak ikisi arasında bir fark gözlemlemedim. Hatta boyada iron out daha iyi çalışıyor gibi geldi bana.

Ekleme yapayım. Bu zamana kadar kullandığım en iyi demir tozu sökücü crystal concept iron cut. Boya da üzerine tanımam.
Çok teşekkür ederim, toplu malzeme alıcam da aldığım sitede en uygun hangisiyse ona yöneliyim. Bir daha ki alışverişimde diğerini alırım.:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çok teşekkür ederim, toplu malzeme alıcam da aldığım sitede en uygun hangisiyse ona yöneliyim. Bir daha ki alışverişimde diğerini alırım.:)
Fb veya rrr in buyuk boylarini satan siteler ile iletisime gecersen bolul gonderirle. Kc urunlerinin bolunmus satilmasini yasaklamislar. Bu nedenle yoktur, ama bolup gonderiyorlar. Aklinda olsun yani, fiyat olrak daha uyguna gelir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Fb veya rrr in buyuk boylarini satan siteler ile iletisime gecersen bolul gonderirle. Kc urunlerinin bolunmus satilmasini yasaklamislar. Bu nedenle yoktur, ama bolup gonderiyorlar. Aklinda olsun yani, fiyat olrak daha uyguna gelir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler, hemen iletişime geçeceğim.:)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Günaydın, kil olarak durumu görmeden konuşmak çok doğru olmaz. Ama polisaj yapılmayacaksa valet pro turuncu kil alınabilir. Daha güvenli olması yanı sıra daha etkisiz kalacaktır. Bu nedenle arabanın kil ihtiyacı uzaktan söylenebilecek bir durum değildir.

Demir tozu için ise şuan f/p ürünü koch chemie felgenblitzdir.

Kil için testler var, eline poşet geçirip deniyorsun falan, o şekilde arabanın kil ihtiyacı anlaşılabilir.

Burada ele geçirilen poşetle ne yapılmak istendi tam anlamadım. eğer bilginiz varsa aydınlatabilirmisiniz.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar yeni aldığım akülü matkapın mandrenini bir türlü gevşetemedim var mı anlayan?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi